CIMA vs CFA® | Κορυφαίες διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε! (με τα γραφήματα)

Διαφορά μεταξύ CIMA και CFA®

Το CIMA είναι η σύντομη φόρμα για το Chartered Institute of Management Accountant και το μάθημα προσφέρει εκπαίδευση και πτυχίο που σχετίζεται με τη λογιστική διαχείρισης και άλλα συναφή θέματα, ενώ το CFA είναι η σύντομη φόρμα για τον Chartered Financial Analis® και αυτό το μάθημα προσφέρεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα χρηματοδότησης και επενδύσεων.

Αν θέλετε να κατανοήσετε την επιχείρηση στο σύνολό της και θέλετε να έχετε μια μεγάλη εικόνα και να αποκτήσετε παγκόσμια αναγνώριση από ένα από τα κορυφαία λογιστικά ιδρύματα διαχείρισης στον κόσμο, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε το CIMA. Αν όμως θέλετε να συνεχίσετε την καριέρα σας στον τομέα των βασικών χρηματοοικονομικών, των τραπεζικών επενδύσεων και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου, τότε το CFA® είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Το CFA® είναι ένα μάθημα χρηματοοικονομικής παγκόσμιας κλάσης που έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει γνώση σε διάφορα θέματα. Με λίγα λόγια, και τα δύο μαθήματα είναι εξίσου καλά όσον αφορά την απόδοση, αλλά πρέπει να ξέρετε με ποιο τρόπο θα ακολουθήσετε την καριέρα σας.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA® Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εκπληκτική 70+ ώρες προετοιμασίας επιπέδου 1 CFA

Το άρθρο διατυπώνεται με αυτήν τη σειρά:

  Τι είναι τα προσόντα του Chartered Institute of Management Accountants (CIMA);

  Από το 1919 η CIMA εξυπηρετεί τους μαθητές της. Έχει ένα 90ετές ίδρυμα στο οποίο μπορείτε σίγουρα να εμπιστευτείτε και να εκτιμήσετε. Εάν κάνετε αυτό το μάθημα, θα θέλατε κάποιον από αυτούς που μπορούν ακόμη και να συμμετάσχουν στο ανώτερο επίπεδο της εταιρείας (Διευθύνων Σύμβουλος, MD κ.λπ.). Αλλά για αυτό, πρέπει να μελετήσετε σκληρά και σαφή τρία επίπεδα.

  • Αυτό είναι ένα διακριτικό λογιστικό μάθημα για τις επιχειρήσεις. Όλα τα λογιστικά μαθήματα δίνουν έμφαση μόνο στη λογιστική και τις επιπτώσεις της. Όμως η CIMA επικεντρώνεται στη λογιστική, καθώς και στο στρατηγικό μέρος και τον περιορισμό του κινδύνου της επιχείρησης. Η CIMA πιστεύει ότι ως στέλεχος επιχείρησης πρέπει να έχει μια άποψη ελικοπτέρου για την επιχείρηση. Έτσι, αυτό το μάθημα προσθέτει αξία στους μαθητές με έναν ολοκληρωμένο τρόπο.
  • Το CIMA δεν είναι ένα εύκολο μάθημα για ολοκλήρωση. Ακόμα κι αν είναι βολικό όσον αφορά τα παράθυρα των εξετάσεων ανά έτος, οι μαθητές πρέπει πραγματικά να καταβάλουν σκληρή προσπάθεια για να το ξεκαθαρίσουν. Πρώτα απ 'όλα, οι μαθητές πρέπει να εκκαθαρίσουν και τις έξι εργασίες σε επίπεδο λειτουργίας και διαχείρισης και μόνο τότε μπορούν να καθίσουν για στρατηγικό επίπεδο. Το σήμα επιτυχίας είναι 50%. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να μπορούν πρώτα να μάθουν για τα θεμέλια της επιχείρησης και στη συνέχεια να μπορούν να συνεχίσουν και να μελετήσουν τη στρατηγική και τον κίνδυνο στην επιχείρηση.

  Τι είναι ο χάρτης Chartered Financial Analyst® (CFA®);

  Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των ναυλωτών περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές.

  • Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τράπεζες, αλλά το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου. Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA® (ή τον χάρτη CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς.
  • Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

  Infographics CIMA vs CFA ®

  Βασικές διαφορές μεταξύ CIMA και CFA®

  Ακόμα κι αν και τα δύο επαγγελματικά προσόντα είναι καλύτερα στον κόσμο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο. Ας ρίξουμε μια ματιά στους βασικούς διαφοροποιητές που διαχωρίζουν το CIMA από το CFA®.

  # 1 - Διεθνής αναγνώριση:

  Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει το CFA® υποστηρίζουν ότι το CFA® είναι το πιο διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό μάθημα. Ενώ οι μαθητές στο CIMA απαιτούν το CIMA να είναι πιο παγκόσμιο σχετικό. Ωστόσο, φαίνεται γενικά ότι το CFA® είναι πιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως και το CIMA έχει υπέροχη φήμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όχι τόσο στον κόσμο.

  # 2 - Διαφορές μισθού:

  Ακόμα κι αν το CFA® είναι ένα κορυφαίο παγκοσμίως αναγνωρισμένο μάθημα, εάν συγκρίνουμε την αποζημίωση μετά την ολοκλήρωση του CFA® με το CIMA, είναι πολύ λιγότερο. Ένας μαθητής που ολοκληρώνει CFA® παίρνει περίπου 47.000 $ έως 52.000 $ ετησίως.

  Αν και αν δούμε την αποζημίωση ενός μαθητή CIMA, είναι περίπου 89.000 δολάρια ΗΠΑ. Και πάλι, οι μισθοί των φοιτητών CIMA φαίνεται να είναι περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά στον κόσμο.

  # 3 - Προοπτική:

  Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της προοπτικής του CIMA και του CFA®. Ακόμα κι αν το CIMA είναι ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα λογιστικής διαχείρισης, το επίκεντρο του μαθήματος δεν είναι μόνο η λογιστική διαχείρισης, αλλά και η σκληρή επιχείρηση. Αυτό το μάθημα κατανοεί την αξία τριών επιπέδων επιχειρήσεων και δίνει την ίδια έμφαση σε κάθε ένα. Έτσι, οι μαθητές που αποτυγχάνουν μετά την ολοκλήρωση μπορούν να εγγραφούν αμέσως ως διευθύνων σύμβουλος ή διευθύνων σύμβουλος.

  Ενώ, η έμφαση του CFA® είναι εντελώς διαφορετική. Πρόκειται για επενδυτική τραπεζική και χρηματοδότηση. Οι μαθητές που επιθυμούν να κάνουν τη σταδιοδρομία τους γύρω από τη χρηματοδότηση θα πρέπει να συμμετάσχουν στο CFA®. Αλλά αν νομίζετε ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για τις επιχειρήσεις και τη συνολική διαδικασία για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στον οργανισμό, τότε το CIMA είναι ιδανικό για εσάς.

  # 4 - Εξέταση:

  Σε αυτήν την περίπτωση, και τα δύο μαθήματα κατανοούν την αξία της αξιολόγησης και και τα δύο ινστιτούτα λαμβάνουν την αξιολόγηση μέσω δύο μορφών όπου το ένα πετυχαίνει ένα άλλο. Και στα δύο προσόντα, η έμφαση στις αντικειμενικές δοκιμές και στις μελέτες περιπτώσεων είναι ίση και όταν οι μαθητές καταργήσουν το αντικειμενικό τεστ, μόνο τότε μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις μελέτης περιπτώσεων.

  Με αυτόν τον τρόπο, η αξιολόγηση μπορεί να γίνει διεξοδικά και μόνο οι κρέμες έρχονται στην κορυφή. Όλοι οι μεσαίοι μαθητές φιλτράρονται.

  # 5 - Ευκολία:

  Εάν κάνετε το μάθημα στο CIMA, υπάρχει περισσότερη ευκολία και η διοίκηση είναι επίσης πολύ ενεργή. Οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειάζεστε, θα τις λάβατε στον ιστότοπό τους. Και αν μιλάμε για μια εξέταση, οι αντικειμενικές εξετάσεις είναι κατ 'απαίτηση και η εξέταση περιπτωσιολογικών εξετάσεων οργανώνεται τέσσερις φορές το χρόνο. Έτσι, οι ευκαιρίες για τους μαθητές είναι πολύ περισσότερες.

  Στην περίπτωση όμως του CFA®, το πρώτο επίπεδο εξετάσεων πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και τα επόμενα δύο επίπεδα μία φορά το χρόνο. Αυτή η ρύθμιση των εξετάσεων καθιστά δύσκολο για τους μαθητές του CFA® να εκκαθαρίσουν τις εξετάσεις γρήγορα (εάν το επιθυμούν). Έτσι, το να κάνεις CIMA είναι πιο βολικό από το να κάνεις CFA®, όχι από την άποψη της τιμής, αλλά σε σχέση με τη δυσκολία απόκτησης του πτυχίου.

  # 6 - Τέλη:

  Οι μαθητές που θα ήθελαν να επιλέξουν την πιστοποίηση CIMA πρέπει να γνωρίζουν ότι τα τέλη είναι ίδια με το CFA®. Οι χρεώσεις για το CFA® είναι περίπου 500 $ 1000 $ σε κάθε επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να ολοκληρώσετε το CFA® με μία κίνηση, θα κοστίσει περίπου 1500 $ 3000.

  Ενώ αν καταργήσετε όλες τις εξετάσεις CIMA στην πρώτη προσπάθεια, το κόστος θα ήταν περίπου 2500 US $.

  # 7 - Εφαρμογή:

  Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της CIMA. Ανάλογα με τα προηγούμενα προσόντα σας, ισχύει για όλους τους μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στην επιχείρηση και τη λογιστική.

  Το CFA® δεν είναι για όλους. Οι μαθητές που προέρχονται από σκληρή χρηματοδότηση μπορούν να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν CFA

  # 8 - Ίδρυμα:

  Και τα δύο προσόντα, το CIMA και το CFA® χρειάζονται ισχυρή βάση σε δύο θέματα (κυρίως) - Μαθηματικά και Αγγλικά. Εάν έχετε ισχυρό υπόβαθρο και στα δύο αυτά θέματα, η επιδίωξη CIMA και CFA® θα ήταν ευκολότερη από τους μαθητές που δεν έχουν τα θεμέλια και την αποτελεσματικότητα σε αυτά τα θέματα.

  Στο CFA®, χρειάζεστε μια επιπλέον ικανότητα για χρηματοδότηση, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε πολύπλοκα θέματα όπως η διαχείριση χαρτοφυλακίου. Καθώς το CIMA είναι ένα πλήρες μάθημα στην επιχείρηση και θεωρείται σχεδόν ίσο με το μεταπτυχιακό, πρέπει να έχετε πάθος να μάθετε και να εφαρμόζετε επιχειρηματικές τεχνικές και βασικές αρχές.

  Συγκριτικός Πίνακας

  Ενότητα CIMA CFA
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CIMA οργανώνεται από ένα από τα πιο φημισμένα ινστιτούτα λογιστικής διαχείρισης στον κόσμο, δηλαδή το Chartered Institute of Management Accountants, Ηνωμένο Βασίλειο. Το CFA οργανώνεται από το CFA Institute. Η CFA Institutes έχει γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έχει περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.
  Αριθμός επιπέδων Το CIMA έχει τρία επίπεδα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν - Επιχειρησιακό επίπεδο, επίπεδο διαχείρισης και στρατηγικό επίπεδο. Το CFA είναι ένα από τα πιο δύσκολα οικονομικά διαπιστευτήρια που μπορείτε να αποκτήσετε στον κόσμο. Έχει τρία επίπεδα που πρέπει να περάσετε πριν να θεωρηθείτε CFA.
  Τρόπος / Διάρκεια εξέτασης Οι εξετάσεις για την απόκτηση CIMA χωρίζονται σε δύο βήματα. Κατ 'αρχάς, πρέπει να πραγματοποιήσετε μια αντικειμενική δοκιμή 90 λεπτών για κάθε θέμα σε κάθε επίπεδο. Και στη συνέχεια, πρέπει να καθίσετε για μια μελέτη περίπτωσης 3 ωρών για να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο. Καθώς η CFA έχει τρία επίπεδα για να ολοκληρώσει τη διάρκεια της εξέτασης είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την CIMA. Κάθε εξέταση έχει διάρκεια 6 ωρών.
  Παράθυρο εξετάσεων Υπάρχουν τέσσερα παράθυρα το χρόνο, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις μελέτης περίπτωσης (Φεβρουάριος, Μάιος, Αύγουστος και Νοέμβριος).

  Φεβρουάριος 2017

  Ημερομηνία εξέτασης επιχειρησιακού επιπέδου: - 7 - 11 Φεβρουαρίου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης σε επίπεδο διαχείρισης: - 14 - 18 Φεβρουαρίου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης στρατηγικού επιπέδου: - 21 - 25 Φεβρουαρίου 2017

  Μάιος 2017

  Ημερομηνία εξέτασης επιχειρησιακού επιπέδου: - 9 - 13 Μαΐου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης σε επίπεδο διαχείρισης: - 16 - 20 Μαΐου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης στρατηγικού επιπέδου: - 23 - 27 Μαΐου 2017

  Αύγουστος 2017

  Ημερομηνία εξέτασης επιχειρησιακού επιπέδου: - 8 - 12 Αυγούστου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης σε επίπεδο διαχείρισης: - 15 - 219 Αυγούστου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης στρατηγικού επιπέδου: - 22 - 26 Αυγούστου 2017

  Νοέμβριος 2017

  Ημερομηνία εξέτασης επιχειρησιακού επιπέδου: - 7 - 11 Νοεμβρίου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης σε επίπεδο διαχείρισης: - 14 - 18 Νοεμβρίου 2017

  Ημερομηνία εξέτασης στρατηγικού επιπέδου: - 21 - 25 Νοεμβρίου 2017

  Το πρώτο επίπεδο CFA είναι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να το πάρετε είτε τον Ιούνιο είτε τον Δεκέμβριο κάθε έτους. Ενώ, για άλλα δύο επίπεδα (2ο & 3ο επίπεδο), πρέπει να συμμετέχετε στις εξετάσεις τον Ιούνιο, κάθε χρόνο.
  μαθήματα Το CIMA έχει σχεδιαστεί με διαφορετικό τρόπο από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό τίτλο στον τομέα της διαχείρισης και της λογιστικής. Ας δούμε τα θέματα.

  Επιχειρησιακό επίπεδο:

  - Οργανωτική διαχείριση (E1)

  - Λογιστική διαχείρισης (P1)

  - Χρηματοοικονομικές αναφορές και φορολογία (F1)

  Επίπεδο διαχείρισης:

  -Διαχείριση έργων και σχέσεων (Ε2)

  - Προηγμένη Λογιστική Διαχείρισης (P2)

  - Προηγμένη χρηματοοικονομική αναφορά (F2)

  Στρατηγικό επίπεδο:

  -Στρατηγική διαχείριση (E3)

  -Διαχείριση κινδύνων (P3)

  -Οικονομική στρατηγική (F3)

  Τα θέματα για CFAs έχουν ως εξής. Θυμηθείτε, η εστίαση αυτών των θεμάτων σε κάθε επίπεδο είναι διαφορετική.

  - Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα

  - Ποσοτικές μέθοδοι

  -Οικονομικά

  - Χρηματοοικονομικές αναφορές και ανάλυση

  -Εταιρική χρηματοδότηση

  -Επενδύσεις Ισοτιμίας

  - Σταθερό εισόδημα

  -Παράγωγα

  -Εναλλακτικές Επενδύσεις

  -Διαχείριση χαρτοφυλακίου

  Ποσοστό επιτυχίας Αποτελέσματα μελέτης περίπτωσης CIMA Νοεμβρίου 2016:

  Λειτουργικό: - 67%

  Διαχείριση: - 71%

  Στρατηγική: - 65%

  Για την εκκαθάριση CFA 2015 χρειάζεστε CFA Level 1 42%, CFA level 2 46% και για CFA level 3 53%.

  CFA 2016 χρειάζεστε CFA Level 1 43%, CFA level 2 46% και για CFA level 3 54%.

  Αμοιβές Το τέλος εξέτασης ποικίλει ανάλογα με τη δομή τιμολόγησης των ελαστικών τους

  Χωρίζεται σε 3 ελαστικά 1, ελαστικό 2 και ελαστικό 3.

  Ο παρακάτω σύνδεσμος μπορεί να σας βοηθήσει με τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τη δομή των τελών σύμφωνα με την περιοχή των ελαστικών σας.

  //bit.ly/2oDDlef

  Η χρέωση CFA είναι περίπου 650 $ - 1380 $ συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης.
  Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Οι ευκαιρίες για το CIMA είναι υπέροχες. Άτομα που έχουν εκκαθαρίσει το CIMA μπορούν να εργαστούν στον αθλητισμό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη μόδα, στις εκδόσεις και σε πολλές άλλες βιομηχανίες. Καθώς η CIMA έχει συνεπή εστίαση στις επιχειρηματικές προοπτικές, πολλοί μαθητές έχουν επίσης προσχωρήσει ως διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντικά στελέχη πολλών εταιρειών. Για CFA, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το ινστιτούτο CFA διαπιστώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του CFA, οι 5 κορυφαίοι τίτλοι θέσεων εργασίας είναι Portfolio Manager (22%), Research Analyst (16%), Chief Executive (7%), Consultant (6%) και Εταιρικός Οικονομικός Αναλυτής (5%).

  Γιατί να ακολουθήσετε το CIMA;

  Αν θέλετε να έχετε στρατηγικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα λογιστικά μαθήματα, πρέπει να ακολουθήσετε το CIMA

  • Το CIMA δεν είναι τόσο αναγνωρισμένο όσο το CFA®, αλλά αν σκέφτεστε για αποζημίωση, είναι πολύ υψηλότερο από το CFA®. Αλλά το CIMA είναι πιο δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι σε άλλες χώρες.
  • Το CIMA είναι τόσο καλό όσο το μεταπτυχιακό. Όταν κάθε χώρα διαδίδει το MBA για τους φοιτητές της επιχείρησής τους, το CIMA είναι σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μάθησης και απασχολησιμότητας.
  • Το CIMA σχετίζεται πολύ με το τρέχον σενάριο της επιχείρησης και καθώς ακολουθεί μια προσέγγιση μελέτης περίπτωσης για να διδάξει τα θέματα, καθίσταται πολύ πιο σχετικό από οποιοδήποτε άλλο μάθημα λογιστικής.

  Γιατί να ακολουθήσετε την ονομασία CFA®;

  Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

  • Πραγματική εμπειρία
  • Αναγνώριση καριέρας
  • Ηθική γείωση
  • Παγκόσμια κοινότητα
  • Απαίτηση εργοδότη

  Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

  Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

  συμπέρασμα

  Τα CIMA και CFA® είναι και τα δύο μαθήματα μεγάλης αξίας. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ποια είναι η δική σας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε και τα δύο μαθήματα εάν θέλετε, καθώς το CFA® θεωρείται ως επίπεδο σπουδών ενώ το CIMA θεωρείται ως μεταπτυχιακό.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found