CFA vs CMT - Ποιο σας ταιριάζει περισσότερο; | WallstreetMojo

Διαφορά μεταξύ CFA και CMT

Η CFA είναι η σύντομη φόρμα για τον Chartered Financial Analyst και οι υποψήφιοι που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το μάθημα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιλογές εργασίας όπως διαχειριστής κινδύνου, αναλυτής έρευνας, διαχειριστής χαρτοφυλακίου, σύμβουλος, διευθυντής σχέσεων, διευθύνων σύμβουλος κ.λπ., ενώ η πλήρης φόρμα για την CMT είναι Chartered Market Technician και οι υποψήφιοι με αυτό το πτυχίο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στη διαχείριση κινδύνων, συμπεριφορική χρηματοδότηση, ανάλυση μεταξύ αγοράς κ.λπ.

Η χρηματοοικονομική βιομηχανία έχει αναπτυχθεί με πρωτοφανή ρυθμό τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει οδηγήσει σε μια σειρά από νέες εξειδικεύσεις καθώς και στη χρηματοδότηση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα προσπαθούν να αποκτήσουν εμπειρογνωμοσύνη σε έναν από τους εξειδικευμένους τομείς για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε αυτόν τον έντονα ανταγωνιστικό κλάδο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κερδίσετε ένα σχετικό διαπιστευτήριο για να μπείτε σε έναν εξειδικευμένο τομέα στη χρηματοδότηση, αλλά υπάρχουν πολλές τέτοιες πιστοποιήσεις που επιπλέουν και δεν θα ήταν σοφό χωρίς να τα αναθεωρήσετε για την αξιοπιστία και το είδος των ευκαιριών μάθησης που προσφέρονται πριν κάνετε μια επιλογή. Κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα συζητούσαμε την CFA, μια από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στη χρηματοοικονομική ανάλυση και τη διαχείριση επενδύσεων, και CMT,μια λιγότερο γνωστή αλλά σημαντική πιστοποίηση στον τομέα της τεχνικής ανάλυσης στην οποία σχετικά λίγες επιχειρήσεις συμμετέχουν.

CFA vs CMT Infographics


Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

Ας κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του CFA έναντι CMT Infographics.

Σύνοψη CFA έναντι CMT

Ενότητα CFA CMT
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CFA προσφέρεται από το Chartered Financial Analysts (CFA) Institute Το CMT διοργανώνεται από την Ένωση Τεχνικών Αγοράς (MTA)
Αριθμός επιπέδων CFA: Το CFA έχει 3 επίπεδα εξετάσεων , καθένα από αυτά χωρίζεται σε δύο συνεδρίες εξετάσεων (πρωινές και απογευματινές συνεδρίες)

CFA Μέρος I : Πρωινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Απογευματινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

CFA Μέρος II : Πρωινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ αντικειμένων

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

CFA Μέρος III : Πρωινή συνεδρία: Ερωτήσεις δομημένης απάντησης (δοκίμιο) (συνήθως μεταξύ 8-12 ερωτήσεων) με μέγιστο 180 πόντους.

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

CMT: Διαθέτει 3 επίπεδα εξετάσεων που ελέγχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων σε διαφορετικά επίπεδα

Τα επίπεδα εξετάσεων CMT I και II βαθμολογούνται με μηχανή, ενώ το επίπεδο III βαθμολογείται χειροκίνητα από τους κατόχους Χάρτη CMT

CMT Level I : 120, plus 12 ?? pre-test ?? ερωτήσεις (πολλαπλή επιλογή)

CMT Level II : 150, plus 10 ?? pre-test ?? ερωτήσεις (πολλαπλή επιλογή)

CMT Level III : Ερωτήσεις για δοκίμια συνολικού αριθμού 240 πόντων

Τρόπος / διάρκεια της εξέτασης Σε επίπεδα CFA Μέρος I, II, III, υπάρχουν πρωινές και απογευματινές συνεδρίες 3 ωρών η καθεμία CMT Επίπεδο I: 2 Ώρες 15 λεπτά

CMT Level II: 4 Ώρες 15 λεπτά

CMT Επίπεδο III: 4 ώρες

Παράθυρο εξετάσεων Οι εξετάσεις επιπέδου CFA Μέρος I, II & III διεξάγονται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους, ενώ οι εξετάσεις Μέρος Ι μπορούν επίσης να ληφθούν τον Δεκέμβριο Προθεσμία πρώιμης εγγραφής: - 1 Μαρτίου 2017

Η εγγραφή CMT Level III κλείνει: - 27 Μαρτίου 2017

Η εγγραφή επιπέδου I και II CMT κλείνει: - 31 Μαρτίου 2017

CMT Level I & II: - 27 & 29 Απριλίου 2017

CMT Level III: - 27 Απριλίου 2017

Δεν είναι δυνατή η εγγύηση διαθεσιμότητας για CMT Level I, II μετά τις 27 Μαρτίου 2017

Θέμα Το πρόγραμμα σπουδών περιεχομένου CFA αποτελείται από 10 ενότητες με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας, από εξετάσεις CFA Part I έως Part II & Part III, αντίστοιχα.

Αυτές οι 10 ενότητες αποτελούνται από:

* Ηθική και επαγγελματικά πρότυπα

* Ποσοτικές μέθοδοι

*Οικονομικά

* Οικονομικές αναφορές και ανάλυση

*Εταιρική χρηματοδότηση

*Διαχείριση χαρτοφυλακίου

* Επενδύσεις μετοχών

* Σταθερό εισόδημα

*Παράγωγα

* Εναλλακτικές Επενδύσεις

Το CMT Level I εστιάζεται στη βασική ορολογία και τη θεωρία που σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση. Οι εξετάσεις εξετάζουν τους συμμετέχοντες για τις γνώσεις τους σχετικά με τα βασικά εργαλεία ενός τεχνικού αναλυτή.

Το CMT Level II επικεντρώνεται στην εφαρμογή θεωρίας, εννοιών και αναλυτικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται ως μέρος της τεχνικής ανάλυσης.

Το CMT Level III επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της τεχνικής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας, καθώς και των πρακτικών εφαρμογών τους. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιδείξουν την αναλυτική τους αυστηρότητα με ανάλυση μελέτης περιπτώσεων και διατυπώνοντας συστάσεις βάσει των παρεχόμενων οικονομικών δεδομένων. Η δεοντολογία είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας εστίασης των εξετάσεων επιπέδου II, καθώς οι υποψήφιοι καλούνται να εξισορροπήσουν πρακτικά και ηθικά ζητήματα κάνοντας αυτές τις συστάσεις.

Ποσοστό επιτυχίας CFA 2016 χρειάζεστε CFA Level 1 43%, CFA level 2 46% και για CFA level 3 54%. Η βαθμολογία επιτυχίας CMT για το επίπεδο I είναι 79/120 και για το επίπεδο II είναι 106/150

Η βαθμολογία επιτυχίας CMT Level III πέφτει στο εύρος 120-140 πόντων από συνολικά 240 πόντους

Αμοιβές Η χρέωση CFA είναι περίπου 650 $ - 1380 $ συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Τέλη πρώτης εγγραφής

Επίπεδο I: 250 $

Επίπεδο II: 450 $

Επίπεδο III: 450 $

Τυπικά τέλη εγγραφής

Επίπεδο I: 350 $

Επίπεδο II: 550 $

Επίπεδο III: 550 $

Ευκαιρίες εργασίας / Τίτλοι εργασίας Η CFA ξεχωρίζει από μόνη της ως ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης σε έναν πολύπλοκο τομέα χρηματοδότησης, που συνήθως σχετίζεται με την οικονομική ανάλυση, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου και την έρευνα μετοχών μεταξύ άλλων. Μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας για επαγγελματίες που αναζητούν ευκαιρίες σε σχετικούς τομείς. Μερικοί από τους ρόλους εργασίας για τους οποίους η CFA μπορεί να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες περιλαμβάνουν:

* Τραπεζίτες επενδύσεων

* Διαχειριστές χαρτοφυλακίου

* Αναλυτές ερευνών Equity

Το CMT επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων που σχετίζονται με την τεχνική ανάλυση και εκθέτει τους συμμετέχοντες στην πρακτική εφαρμογή εννοιών σε πραγματικά σενάρια. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ πρακτικών πτυχών και επαγγελματικής δεοντολογίας είναι ένας άλλος βασικός τομέας που ενισχύει την αξία αυτής της πιστοποίησης και προσδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία στο προφίλ ενός επαγγελματία χρηματοοικονομικών. Μερικοί από τους σχετικούς ρόλους εργασίας για τους οποίους αυτό το διαπιστευτήριο μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες να προετοιμαστούν μπορούν να περιλαμβάνουν:

*Διαχείριση κινδύνου

* Συμπεριφορική χρηματοδότηση

* Ανάλυση Intermarket

Τι είναι το CFA;


Το Chartered Financial Analysts (CFA) Institute προσφέρει τον Χάρτη CFA, αναγνωρισμένος ως το «χρυσό πρότυπο» της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και της διαχείρισης των επενδύσεων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρόγραμμα πιστοποίησης που φέρνει προστιθέμενη αξία στον Χάρτη CFA και βοηθά τους επαγγελματίες χρηματοδότησης να αναπτύξουν εμπειρογνωμοσύνη σε διάφορους βασικούς τομείς χρηματοδότησης, όπως χρηματοοικονομική ανάλυση, έρευνα μετοχών και χρηματοοικονομική μοντελοποίηση μαζί με άλλα πράγματα. Η CFA προσφέρει επικύρωση των ικανοτήτων των ειδικών στα χρηματοοικονομικά και ενισχύει τις προοπτικές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες Ελέγξτε τις λεπτομέρειες της εξέτασης CFA και τις σημαντικές ημερομηνίες

Τι είναι το CMT;


Το Chartered Market Technician (CMT) προσφέρεται από την Market Technicians Association (MTA) για να βοηθήσει τους επαγγελματίες χρηματοδότησης να αναπτύξουν δεξιότητες τεχνικής ανάλυσης, αποκτώντας παράλληλα μια λεπτομερή κατανόηση του θεωρητικού μέρους καθώς και την πρακτική εφαρμογή τους σε διαφορετικά πλαίσια. Υπάρχουν πολλές άλλες πιστοποιήσεις που παρέχουν έκθεση σε τεχνική ανάλυση, αλλά αυτή η πιστοποίηση προσφέρει ευρεία γνώση των αρχών της τεχνικής ανάλυσης, καθώς και τη γνώση του επαγγελματικού ηθικού πλαισίου για τους τεχνικούς της αγοράς. Πρόκειται για μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση που μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες χρηματοδότησης να αναζητήσουν τις καλύτερες ευκαιρίες εργασίας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Απαιτήσεις εισαγωγής CFA vs CMT:


Για CFA χρειάζεστε:

Για να πληροί τις προϋποθέσεις για CFA, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο Bachelor (ή θα πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος πτυχίου Bachelor) ή 4 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ή 4 χρόνια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματική επαγγελματική εμπειρία .

Για CMT χρειάζεστε:  

Κάποιος πρέπει να κατέχει πτυχίο οικονομικών, οικονομικών, επιχειρήσεων ή άλλων συναφών τομέων, καθώς και 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε ένα προφίλ διαχείρισης επενδύσεων.

Γιατί να συνεχίσετε το CFA;


Το CFA είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα πιστοποίησης που προορίζεται να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αναπτύξουν εμπειρογνωμοσύνη σε συγκεκριμένους εξειδικευμένους τομείς χρηματοδότησης, όπως διαχείριση επενδύσεων, χρηματοοικονομική ανάλυση, έρευνα μετοχών και διαχείριση χαρτοφυλακίου. Ο Χάρτης CFA μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στο προφίλ ενός επαγγελματία χρηματοοικονομικών και να ανοίξει έναν ωκεανό ευκαιριών στην παγκόσμια σκηνή. Ακόμη και οι επενδυτικές τράπεζες τείνουν να βαθμολογούν CFA δίπλα στα κορυφαία MBA όσον αφορά τα αξιόπιστα διαπιστευτήρια όταν πρόκειται για την πρόσληψη νέων ταλέντων. Εν ολίγοις, ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα διαπιστευτήρια στις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση σε όλο τον κόσμο.

Γιατί να συνεχίσετε το CMT;


Η CMT προσφέρει διεθνή αναγνώριση και αυτή η πιστοποίηση έχει αναπτυχθεί από επαγγελματίες χρηματοοικονομικών για επαγγελματίες που την ξεχωρίζουν από τα περισσότερα διαπιστευτήρια τεχνικής ανάλυσης. Η τεχνική ανάλυση θεωρείται ευρέως ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μεθοδολογία αναπαράστασης οικονομικών δεδομένων σε διαγράμματα και αριθμούς και την ίδια ερμηνεία. Ωστόσο, η CMT ασχολείται με την τεχνική ανάλυση σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο όπου οι επαγγελματίες αναπτύσσουν μια βαθιά ριζωμένη κατανόηση των μαθηματικών βασικών στοιχείων της τεχνικής ανάλυσης και μαθαίνουν για τη σχέση μεταξύ τιμών και προτύπων τιμών. Αυτό τους καθιστά κατάλληλους όχι μόνο για τον επαγγελματικό ρόλο ενός τεχνικού αναλυτή, αλλά μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να γίνουν καλοί έμποροι.

Άλλες συγκρίσεις που μπορεί να σας αρέσουν

  • CFT εναντίον CMT - Διαφορές
  • CFA vs CAIA - Σύγκριση
  • CFA vs CIPM - Ποιο είναι καλύτερο;
  • CFA εναντίον CFP

συμπέρασμα


Το CFA είναι ένα συγκριτικά πολύ προηγμένο πρόγραμμα πιστοποίησης που βοηθά στην απόκτηση μιας σε βάθος κατανόησης των πολύπλοκων τομέων στη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της έρευνας μετοχών, της διαχείρισης χαρτοφυλακίου και της βασικής χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Από την άλλη πλευρά, η CMT έχει πολύ πιο συγκεκριμένη εστίαση στην τεχνική ανάλυση που το καθιστά το καλύτερο για όσους ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε ένα προφίλ εργασίας που συνδέεται στενά με την ποσοτική χρηματοδότηση. Και οι δύο απαιτούν μια καλή εργασιακή εμπειρία, αλλά η CFA βρίσκεται σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και είναι συγκριτικά ευρείας βάσης που το καθιστά πιο σχετικό για τους υποψηφίους που αναζητούν ευκαιρίες σε διάφορους τομείς χρηματοδότησης.Το CMT έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής, αλλά προσφέρει μια ισχυρή βάση σε αυτό το πλαίσιο και βοηθά στην επικύρωση των δυνατοτήτων των επαγγελματιών, ανοίγοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες εργασίας που σχετίζονται με την ποσοτική χρηματοδότηση στην παγκόσμια βιομηχανία.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found