Υπόθεση | Ορισμός | Τι είναι η Συμφωνία υπόθεσης;

Τι είναι η υπόθεση;

Η υπόθεση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο δανειστής λαμβάνει ένα περιουσιακό στοιχείο που του προσφέρεται ως εγγύηση και πραγματοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην περίπτωση περιουσιακών στοιχείων που είναι κινητά στη φύση με σκοπό τον καθορισμό της χρέωσης έναντι ασφάλειας για ένα συγκεκριμένο δάνειο .

Εξήγηση

Είναι σχεδόν παρόμοιο με το στεγαστικό δάνειο, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ υποθηκών και υποθέσεων. Στην υπόθεση, τα περιουσιακά στοιχεία δεν μεταφέρονται αμέσως στον δανειστή. Παραμένει προς το συμφέρον του δανειολήπτη. Τώρα, εάν ο δανειολήπτης δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα χρήματα, τότε ο δανειστής θα τα καταλάβει. Και τότε ίσως ο δανειστής θα το πουλούσε για να πάρει πίσω τα χρήματα. Υπάρχει μια άλλη διαφορά μεταξύ των δύο. Στην υπόθεση, το ακίνητο που διακυβεύεται δεν είναι ακίνητη περιουσία, αλλά κινητή περιουσία όπως αυτοκίνητο, όχημα, λογαριασμοί εισπρακτέοι, αποθέματα κ.λπ.

Επίσης, σε αυτό, το ποσό του δανείου είναι επίσης πολύ χαμηλότερο από τα στεγαστικά δάνεια. Έτσι, οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν είναι τόσο αυστηροί όσο και στις υποθήκες.

Παράδειγμα

Ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα για να δείξουμε την ιδέα. Ας πούμε ότι έχετε αποφασίσει να πάρετε δάνειο για την επιχείρησή σας. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την επιχείρησή σας. Έτσι, προχωρήσατε και πλησιάσατε μια τράπεζα.

Η τράπεζα είπε ότι θα σας προσφέρουν ένα δάνειο, αλλά πρέπει να λάβετε το δάνειο υπό την υπόθεση. Η τράπεζα εξήγησε περαιτέρω ότι το όχημα που θέλετε να πάρετε θα χρησιμοποιείται και ανήκει μόνο σε εσάς. Η τράπεζα θα σας βοηθήσει να βοηθήσετε στο δάνειο. Όμως το όχημα που σας ανήκει θα ήταν υποθετικό και εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε το ποσό που οφείλεται στην τράπεζα μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το όχημα θα κατέχεται από την τράπεζα.

Συμφωνήσατε με την πρόταση της τράπεζας και η τράπεζα σας πρόσφερε δάνειο.

Τι είναι το Συμφωνητικό Υποθέσεων;

Η υπόθεση μεταξύ του δανειολήπτη και του δανειστή δεν γίνεται σε προφορική συμφωνία. Αντίθετα, γίνεται μέσω ενός εγγράφου που ονομάζεται υποθετική πράξη.

Εδώ είναι η λίστα των πραγμάτων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία υπόθεσης -

 1. Ορισμοί
 2. Ασφάλιση για να διασφαλιστεί ότι το περιουσιακό στοιχείο είναι σε καλή κατάσταση.
 3. Τα δικαιώματα του δανειστή να ελέγχουν το περιουσιακό στοιχείο πριν το δώσουν.
 4. Τα δικαιώματα, οι προϋποθέσεις και οι όροι πρέπει να τηρούνται και από τα δύο μέρη.
 5. Η ασφάλεια
 6. Ασφαλιστικά έσοδα.
 7. Πραγματοποιήσεις από πωλήσεις.
 8. Η ευθύνη που βαρύνει κάθε μέρος.
 9. Δικαιοδοσία κ.λπ.

Αυτή η πράξη είναι τόσο σημαντική, δεδομένου ότι βάσει αυτής της πράξης γίνεται όλη η συμφωνία και τηρείται. Και δύο μέρη είναι εξίσου υπεύθυνα να τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στη συμφωνία υποθέσεων.

Οφέλη της υποθεσιμότητας

Σε αυτό, ο οφειλέτης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά ένα -

 • Ιδιοκτησιακό καθεστώς:  Πρόκειται για μια πολύ καλύτερη επιλογή για ένα άτομο που μόλις ξεκίνησε την επιχείρηση ή την καριέρα του. Φυσικά, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθηθούν, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η ιδιοκτησία. Ως δανειολήπτης, μπορείτε να διατηρήσετε την κυριότητα του κινητού σας ακινήτου και ταυτόχρονα, θα λάβετε βοήθεια από την τράπεζα για το δάνειο. Ο μόνος όρος είναι ότι πρέπει να πληρώσετε το οφειλόμενο ποσό εγκαίρως.
 • Χαμηλότερο επιτόκιο:  Δεδομένου ότι υπάρχει η επιλογή κατοχής της κινητής περιουσίας εάν τα χρήματα δεν πληρώνονται εγκαίρως, η τράπεζα / χρηματοδότη χρεώνει λιγότερο το επιτόκιο Δύο λόγοι είναι υπεύθυνοι για τη χρέωση χαμηλότερων τιμών. Πρώτον, η επιλογή κατοχής του οχήματος προσφέρει στον δανειστή μια αίσθηση ασφάλειας ότι τα χρήματα θα επιστραφούν. Δεύτερον, δεν είναι ένα ακάλυπτο δάνειο, καθώς θα υπήρχε η υπογεγραμμένη συμφωνία υποθέσεων μεταξύ δύο μερών.
 • Μικρά δάνεια:  Σε αντίθεση με μια υποθήκη, αυτό γίνεται για έναν μικρό αριθμό δανείων. Ως αποτέλεσμα, είναι εύκολο στη χρήση και εύκολο στην αποπληρωμή. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι μια μεγάλη ευκαιρία και συχνά αυτό χρησιμοποιείται περισσότερο από στεγαστικά δάνεια.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found