Τράπεζες στη Γαλλία | Επισκόπηση | Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων τραπεζών στη Γαλλία

Επισκόπηση των τραπεζών στη Γαλλία

Το γαλλικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο. Το τραπεζικό σύστημα στη Γαλλία έχει δημιουργήσει αυτήν τη σταθερότητα λόγω δύο σημαντικών παραγόντων -

 • Οι γαλλικές τράπεζες έχουν σταθερή απόδοση δανείου, και
 • Κατά τη διάρκεια του έτους οι γαλλικές τράπεζες εξασφάλισαν ότι είχαν αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Moody's, το μόνο που πρέπει να βελτιώσουν οι γαλλικές τράπεζες είναι η πιστοληπτική τους ικανότητα. Η υπηρεσία επενδυτών της Moody's αναμένει ότι η πιστοληπτική ικανότητα αυτών των τραπεζών θα εξελιχθεί εντός 12 έως 18 μηνών.

Μια άλλη πρόκληση που έχει μεγάλη σημασία για τις γαλλικές τράπεζες είναι η έντονη οικονομική ανάπτυξη. Αυτή η αργή ανάπτυξη επηρεάζει τα έσοδα και το περιθώριο κέρδους των τραπεζών. Αλλά ταυτόχρονα, αυτή η αργή ανάπτυξη βελτίωσε επίσης την ποιότητα και την απόδοση του δανείου της τράπεζας.

Δομή τραπεζών στη Γαλλία

Το γαλλικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά σταθερό. Υπάρχουν περίπου 400 τράπεζες στη Γαλλία και μπορούν να ταξινομηθούν σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες -

 • Τράπεζες επενδύσεων
 • Τράπεζες που παρέχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια
 • Τράπεζες καταθέσεων και
 • Η Τράπεζα της Γαλλίας

Η Τράπεζα της Γαλλίας είναι η πιο σημαντική οντότητα, δεδομένου ότι ενεργεί ως νομισματική αρχή της χώρας. Τρεις σημαντικές λειτουργίες της Τράπεζας της Γαλλίας είναι -

 • Πρώτα απ 'όλα, η Τράπεζα της Γαλλίας καθορίζει τα ισχύοντα επιτόκια.
 • Δεύτερον, εξασφαλίζει την ομαλή και γρήγορη λειτουργία του τοπικού τραπεζικού συστήματος.
 • Τέλος, βοηθά στη διαμόρφωση και τη διαμόρφωση νομισματικών και πιστωτικών πολιτικών.

Λίστα των κορυφαίων 10 τραπεζών στη Γαλλία

 1. BNP Paribas
 2. Credit Agricole Group
 3. Societe Generale
 4. Groupe BPCE
 5. AXA Banque
 6. Credit Mutuel Group
 7. La Banque Postale
 8. HSBC Γαλλία
 9. Credit du Nord
 10. Credit Cooperatif

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν το 2016, ακολουθεί μια λίστα με τράπεζες που κατατάσσονται στην κορυφή των 400 κορυφαίων τραπεζών στη Γαλλία. Ας ρίξουμε μια ματιά -

# 1. BNP Paribas:

Αυτή η τράπεζα είναι μία από τις κορυφαίες 5 τράπεζες στον κόσμο. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 75 χώρες. Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, η BNP Paribas βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης στη Γαλλία. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η BNP Paribas το 2016 ήταν 2077 δισεκατομμύρια ευρώ. Ιδρύθηκε το έτος 1848, σχεδόν πριν από 169 χρόνια. Τα τελευταία αναφερόμενα έσοδα και λειτουργικά έσοδα ήταν 43,4 δισεκατομμύρια ευρώ και 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η έδρα του βρίσκεται στη Boulevard des Italiens του Παρισιού.

# 2. Credit Agricole Group:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οντότητα στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο Όμιλος Credit Agricole το 2016 ήταν 1723 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η οντότητα είναι αρκετά παλιά και ιδρύθηκε το έτος 1894, περίπου 123 χρόνια πριν. Έχει αναφέρει τα έσοδα και τα λειτουργικά τους έσοδα το 2013 ήταν 31.178 δισεκατομμύρια ευρώ και 11.484 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχει την έδρα του στο Montrouge.

# 3. Societe Generale:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτό είναι το τρίτο μεγαλύτερο τραπεζικό σύστημα οντοτήτων στη χώρα. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η Societe Generale το 2016 ήταν 1382,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Societe Generale ιδρύθηκε στις 4 Μαΐου 1864, σχεδόν 153 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στη Boulevard Haussmann, 9ο διαμέρισμα, Παρίσι. Σύμφωνα με τα τελευταία αναφερόμενα έσοδα και λειτουργικά έσοδα το 2015, ήταν 25,639 δισεκατομμύρια ευρώ και 5,681 δισεκατομμύρια ευρώ.

# 4. Groupe BPCE:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτή είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οντότητα στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η Groupe BPCE το έτος 2016 ήταν 1235,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Groupe BPCE δημιουργήθηκε από μια συγχώνευση μεταξύ CNCE (Caisse Nationale des Caisses d'epargne) και BFBP (Banque Federale des Banques Populaires). Έχει περισσότερα από 8200 καταστήματα και εξυπηρετεί περίπου 40 εκατομμύρια πελάτες. Έχει την έδρα του στο Παρίσι.

# 5. AXA Banque:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτή είναι η πέμπτη κορυφαία τράπεζα στη Γαλλία. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η AXA Banque το 2016 ήταν 975,52 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι σχετικά νέα οντότητα. ιδρύθηκε το έτος 2002. Είναι θυγατρική της AXA France Assurance SAS. Εξυπηρετεί περισσότερους από 107 εκατομμύρια πελάτες σε 64 χώρες. Έχει απασχολήσει περίπου 165.000 υπαλλήλους. Κατά το έτος 2016, το αναφερόμενο καθαρό κέρδος της AXA Banque ήταν 6331 εκατομμύρια ευρώ.

# 6. Credit Mutuel Group:

Αυτή είναι η έκτη κορυφαία τράπεζα σύμφωνα με το συνολικό ενεργητικό που αποκτήθηκε. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο Όμιλος Credit Mutuel το 2016 ήταν 740 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος Credit Mutuel ιδρύθηκε το έτος 1882, περίπου 135 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στο Στρασβούργο της Αλσατίας. Παρέχει κυρίως τέσσερα είδη υπηρεσιών - εταιρική τραπεζική, καταναλωτική τραπεζική, ασφαλιστικές υπηρεσίες και ιδιωτική τραπεζική στους πελάτες της Γαλλίας και επίσης σε ξένους πελάτες.

# 7. La Banque Postale:

Αυτή είναι η έβδομη κορυφαία τράπεζα σύμφωνα με το σύνολο των στοιχείων που αποκτήθηκαν. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η La Banque Postale το 2016 ήταν 230 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η οντότητα αποτελείται από πάνω από 10.000 ταχυδρομεία όπου εξυπηρετούνται όλοι οι εταιρικοί και μεμονωμένοι πελάτες. Η La Banque Postale απασχολεί πάνω από 30.000 υπαλλήλους που εξυπηρετούν τους πελάτες.

# 8. HSBC Γαλλία:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτή είναι η όγδοη κορυφαία τράπεζα στη Γαλλία. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η HSBC France το 2016 ήταν 169,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η HSBC France είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης μεταξύ της Union Bank στο Παρίσι, της Credit Commercial de France, της Banque de Picardie, της Hervet Bank στο Παρίσι και της Bank Beacque. Η έδρα της βρίσκεται στη λεωφόρο Champs Elysees του Παρισιού.

# 9. Credit du Nord:

Σύμφωνα με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, αυτή η τράπεζα βρίσκεται στην ένατη θέση. Έχει αποκτήσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία 5587,34 εκατ. Ευρώ. Η έδρα της βρίσκεται στο Mariehamn, Aland Islands. Το καθαρό κέρδος το 2016 αναφέρθηκε σε 21,70 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια σχετικά μικρότερη οντότητα. Είναι μέρος του χρηματοοικονομικού ομίλου Credit du Nord. Έχει πάνω από 785 καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 8700 υπαλλήλους. Έχει πελατειακή βάση 1,92 εκατομμυρίων.

# 10. Credit Cooperatif:

Αυτή η τράπεζα είναι πολύ μικρότερη από τις άλλες εννέα κορυφαίες τράπεζες. Έχει αναφέρει καθαρό κέρδος 43,40 εκατομμυρίων ευρώ το 2016. Πρόκειται σχετικά για μια νέα οντότητα, που ιδρύθηκε το έτος 1989. Η Credit Cooperatif έχει απασχολήσει περίπου 1967 υπαλλήλους. Αυτή η τράπεζα είναι δημοφιλής για μικροπιστώσεις. Σύμφωνα με την έκθεση Παρατηρητηρίου Μικροχρηματοδοτήσεων, το 19% της προσωπικής μικροπίστωσης στη Γαλλία προσφέρθηκε από την Credit Cooperatif


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found