Συμπληρώστε το Excel | Οδηγός βήμα προς βήμα για συμπλήρωση + πλήκτρων συντόμευσης Excel

Η συμπλήρωση του Excel είναι μια επιλογή όταν θέλουμε να συμπληρώσουμε ή να αντιγράψουμε οποιαδήποτε δεδομένα ή τύπους στα κελιά παρακάτω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση πληκτρολογίου που είναι CTRL + D ενώ αντιγράφουμε τα δεδομένα και επιλέγοντας τα κελιά ή μπορούμε να κάνουμε κλικ στο κουμπί πλήρωσης στην καρτέλα Αρχική σελίδα και χρησιμοποιήστε την επιλογή για συμπλήρωση από τη λίστα.

Τι είναι το Fill Down στο Excel;

Σε όλη τη χρήση αντιγραφής και επικόλλησης του λογισμικού, οι μέθοδοι είναι πολύτιμες. Πιθανώς τα Ctrl + C και Ctrl + V είναι τα γενικά πλήκτρα συντόμευσης που όλοι γνωρίζουν. Το Excel δεν διαφέρει από άλλα λογισμικά. Στο excel λειτουργεί επίσης η αντιγραφή & επικόλληση με τον ίδιο τρόπο. Εκτός από την αντιγραφή και επικόλληση των τύπων στα παρακάτω κελιά, στο Excel μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την επιλογή FILL DOWN ( Ctrl + D ).

Η συμπλήρωση της παραπάνω τιμής κελιού προς τα κάτω κελιά δεν απαιτεί απαραίτητα την παραδοσιακή μέθοδο αντιγραφής και επικόλλησης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή πλήρωσης λαβής ή πλήκτρου συντόμευσης Ctrl + D.

Το Ctrl + D δεν είναι τίποτα άλλο παρά το Fill Down. Θα συμπληρώσει υπερέχει την παραπάνω τιμή κελιού στα παρακάτω επιλεγμένα κελιά.

Συντόμευση συμπλήρωσης Excel

Όπως είπα, το Copy & Paste είναι η παραδοσιακή μέθοδος που έχουν τιμές σε άλλα κελιά. Αλλά στο Excel μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές τεχνικές για να το χειριστούμε αυτό.

Σημείωση: Το CTRL + D μπορεί να γεμίσει μόνο τιμές μόνο κάτω από κελιά και όχι σε άλλα κελιά.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το Πρότυπο συμπλήρωσης Excel εδώ - Συμπληρώστε το Πρότυπο Excel

Για παράδειγμα, δείτε τα παρακάτω δεδομένα παραδείγματος.

Τώρα θέλω να προσθέσω συνολικά τη συνολική στήλη. Ας εφαρμόσουμε τον απλό τύπο στο κελί C2.

Παραδοσιακά, χρησιμοποιούμε αντιγραφή και επικόλληση του τύπου στα παρακάτω κελιά για να εφαρμόσουμε έναν τύπο για όλα τα παρακάτω κελιά. Αλλά τοποθετήστε έναν κέρσορα στο δεξί κάτω άκρο του κελιού τύπου.

Κάντε διπλό κλικ στο FILL HANDLE, θα γεμίσει τον τρέχοντα τύπο κελιών σε όλα τα παρακάτω κελιά.

Πόσο δροσερό είναι να συμπληρώσετε τον τύπο αντί να χρησιμοποιήσετε αντιγραφή και επικόλληση.

Αντί να χρησιμοποιήσουμε το FILL HANDLE & Copy-Paste, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση συμπλήρωσης excel στο excel  Ctrl + D για να συμπληρώσουμε τιμές από το παραπάνω κελί.

Βήμα 1: Τοποθετήστε έναν κέρσορα στο κελί C3.

Βήμα 2: Τώρα πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης Ctrl + D. Θα έχουμε τον σχετικό τύπο από το παραπάνω κελί.

Βήμα 3: Για να γεμίσετε όλα τα κελιά. Αρχικά, επιλέξτε το κελί τύπου μέχρι το τελευταίο κελί των δεδομένων.

Βήμα 4: Τώρα πατήστε Ctrl + D θα γεμίσει τον τύπο σε όλα τα επιλεγμένα κελιά.

Συμπληρώστε κενά κελιά με παραπάνω τιμή κελιού

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει νωρίς στην καριέρα μου. Πριν σας πω ποια ήταν η πρόκληση, επιτρέψτε μου να σας δείξω πρώτα τα δεδομένα.

Στα παραπάνω δεδομένα, μου ζητήθηκε από τον διευθυντή μου να συμπληρώσω το excel του έτους στα υπόλοιπα κελιά μέχρι να βρούμε τον άλλο χρόνο, δηλαδή πρέπει να συμπληρώσω το έτος 2010 από το κελί A3 στο κελί A6.

Αυτό είναι το δείγμα των δεδομένων, αλλά υπήρχε ένας τεράστιος αριθμός δεδομένων που έπρεπε να συμπληρώσω. Για να είμαι ειλικρινής, πέρασα 1 επιπλέον ώρα από τον συνηθισμένο χρόνο μου για να ολοκληρώσω την εργασία.

Ωστόσο, αργότερα έμαθα την τεχνική για να γεμίσω αυτά τα κενά κελιά με την παραπάνω τιμή κελιού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εφαρμόσετε την ίδια λογική.

Βήμα 1: Επιλέξτε όλα τα κελιά στο εύρος δεδομένων.

Βήμα 2: Τώρα πατήστε το πλήκτρο F5. Θα δείτε το παράθυρο Μετάβαση σε.

Βήμα 3: Τώρα πατήστε στο Ειδικό.

Βήμα 4: Στο παρακάτω παράθυρο Μετάβαση σε ειδικό, επιλέξτε Κενά.

Θα επιλέξει όλα τα κενά κελιά στην επιλεγμένη περιοχή.

Βήμα 5: Όχι, μην μετακινήσετε τον κέρσορα για να επιλέξετε κελιά. Μάλλον πατήστε ίσο και δώστε έναν σύνδεσμο για το παραπάνω κελί.

Βήμα 6: Αφού δώσετε έναν σύνδεσμο για το παραπάνω κελί, μην πατήσετε απλά enter. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετική λογική εδώ. Αντί να πατήσετε Enter, πατήστε το πλήκτρο ENTER κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL .

Θα γεμίσει τις τιμές όλων των επιλεγμένων κελιών.

Ουάου!!! Καταπληκτικό, μετά το πρώτο περιστατικό δεν έχω επεκτείνει τη στροφή μου για αυτούς τους ανόητους λόγους.

Έχω περάσει από CTRL + C στο CTRL + D στο Excel

Πρόσφατα κατάλαβα το πλεονέκτημα του CTRL + D ενώ εργαζόμουν με μεγάλα αρχεία excel. Στην καθημερινή μου δουλειά, ασχολούμαι με 5 έως 10 εκατομμύρια σειρές δεδομένων κάθε μέρα. Συχνά πρέπει να ανακτήσω τα δεδομένα από το ένα φύλλο εργασίας στο άλλο. Πρέπει να εφαρμόσω μια ποικιλία τύπων για τη λήψη δεδομένων από διαφορετικά βιβλία εργασίας.

Όταν αντιγράφω και επικολλά τον τύπο στα κελιά, συνήθως χρειάζονταν περισσότερα από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο τύπος. Μπορείτε να φανταστείτε τι έκανα όλα αυτά τα 10 λεπτά ;;

Απλώς χτύπησα τον υπολογιστή μου και σχεδόν παρακαλούσα το Excel να ολοκληρώσω τη διαδικασία γρήγορα. Ήμουν απογοητευμένος από το γεγονός ότι για κάθε φόρμουλα πρέπει να περιμένω περισσότερο από 10 λεπτά κάθε φορά.

Αργότερα άρχισα να χρησιμοποιώ το Excel FILL DOWN, CTRL + D για να συμπληρώσω τον τύπο κάτω από τα κελιά. Συνειδητοποίησα ότι πήρα μόνο 2 λεπτά όχι περισσότερο από αυτό.

Έτσι, έχω περάσει από Ctrl + C στο Ctrl + D στο excel.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ συμπληρώνετε το Excel

  • Το Ctrl + D μπορεί να γεμίσει μόνο. Ούτε έχει γεμίσει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.
  • Ctrl + Enter θα συμπληρώσει τις τιμές σε όλα τα επιλεγμένα κελιά στο φύλλο εργασίας.
  • FILL Handle συμπληρώστε επίσης αντί να σύρετε τον τύπο.
  • Συμπληρώστε Ctrl + D και συμπληρώστε Ctrl + R δεξιά.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found