Ρευστότητα έναντι φερεγγυότητας | Κορυφαίες 8 διαφορές (με τα γραφήματα)

Διαφορές μεταξύ ρευστότητας έναντι φερεγγυότητας

Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επένδυση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε δύο παράγοντες εκ των προτέρων - εάν αυτή η επένδυση θα διατηρήσει τη ρευστότητα της εταιρείας και εάν η επένδυση που πραγματοποιεί η εταιρεία θα διατηρήσει ανέπαφη τη φερεγγυότητα της εταιρείας.

Πολλοί επενδυτές κατακλύζονται από την έννοια της ρευστότητας και της φερεγγυότητας. ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους εναλλακτικά. Ωστόσο, αυτά τα δύο είναι εντελώς διαφορετικά το ένα από το άλλο.

  • Η ρευστότητα μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα μιας επιχείρησης να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις των τρεχουσών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει. Η ρευστότητα είναι μια βραχυπρόθεσμη έννοια και επίσης μία από τις πιο σημαντικές, επειδή, χωρίς ρευστότητα, η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις άμεσες υποχρεώσεις της. Χρησιμοποιούμε αναλογίες όπως η τρέχουσα αναλογία, η γρήγορη αναλογία και η αναλογία μετρητών για τον προσδιορισμό της ρευστότητας της εταιρείας.
  • Η φερεγγυότητα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα της εταιρείας να εκτελεί τις δραστηριότητές της μακροπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η φερεγγυότητα είναι μια μακροπρόθεσμη έννοια.

Και οι επενδύσεις μπορούν να επηρεάσουν και τα δύο, αλλά είναι πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο.

Infographics ρευστότητας έναντι φερεγγυότητας

Όπως μπορείτε να δείτε ότι κάθε μία από αυτές τις έννοιες είναι πολύ διαφορετική. Ακολουθούν οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ της ρευστότητας έναντι της φερεγγυότητας που περιγράφονται παρακάτω -

Ρευστότητα και φερεγγυότητα - Βασικές διαφορές

Όπως μπορείτε ήδη να δείτε, η ρευστότητα και η φερεγγυότητα δεν μπορούν να ανταλλάσσονται και είναι εντελώς διαφορετικά το ένα από το άλλο. Ας δούμε τις κρίσιμες διαφορές μεταξύ ρευστότητας και φερεγγυότητας -

  • Η ρευστότητα μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα μιας εταιρείας να εξοφλήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της με τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία της. Η φερεγγυότητα, από την άλλη πλευρά, είναι η ικανότητα ενός ατόμου ή μιας εταιρείας να πληρώσει μακροπρόθεσμα για ένα μακροπρόθεσμο χρέος.
  • Η ρευστότητα είναι μια βραχυπρόθεσμη έννοια. Η φερεγγυότητα είναι μια μακροπρόθεσμη έννοια.
  • Η ρευστότητα μπορεί να βρεθεί με τη χρήση αναλογιών όπως ο τρέχων λόγος, ο γρήγορος λόγος κ.λπ.
  • Η έννοια της ρευστότητας είναι πολύ χαμηλού κινδύνου. Η έννοια της φερεγγυότητας είναι πολύ υψηλός.
  • Η ρευστότητα πρέπει να γίνει κατανοητή για να μάθει πόσο γρήγορα μια εταιρεία θα μπορούσε να μετατρέψει τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία της σε μετρητά. Η φερεγγυότητα, από την άλλη πλευρά, μιλά για το αν η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να διαιωνίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πίνακας σύγκρισης ρευστότητας και φερεγγυότητας

Η βάση για σύγκριση μεταξύ ρευστότητας και φερεγγυότητας Ρευστότητα Φερεγγυότητα
1.    Σημασία Η ρευστότητα μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα της εταιρείας να εξοφλήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της με τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία της. Η φερεγγυότητα μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα της εταιρείας να εκτελεί τις λειτουργίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2.    Τι είναι όλα αυτά; Είναι μια βραχυπρόθεσμη έννοια ότι έχει αρκετά μετρητά και ισοδύναμα μετρητών για την αποπληρωμή των τρεχουσών χρεών. Είναι μια μακροπρόθεσμη ιδέα για το πόσο καλά θα λειτουργούσαν οι δραστηριότητες της εταιρείας.
3.    Υποχρεώσεις Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (όπως αναμένεται) Μακροπρόθεσμη ευθύνη.
4.    Γιατί να το καταλάβετε; Για να μάθετε πόσο γρήγορα τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να μετατραπούν σε μετρητά. Να γνωρίζουμε αν η εταιρεία μπορεί να διαιωνίσει, ξανά και ξανά, χρόνο με το χρόνο.
5.    Κίνδυνος Πολύ χαμηλό. Αρκετά ψηλά.
6.    Τι να κοιτάξετε στον Ισολογισμό Τρέχον ενεργητικό, τρέχουσες υποχρεώσεις και αναλυτικός λογαριασμός κάθε στοιχείου κάτω από αυτά. Ίδια κεφάλαια, χρέος, μακροπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.
7.    Χρησιμοποιούμενες αναλογίες Τρέχουσα αναλογία, αναλογία δοκιμής οξέος κ.λπ. Αναλογία χρέους προς ίδια κεφάλαια, δείκτης κάλυψης τόκων κ.λπ.
8.    Επιπτώσεις ο ένας στον άλλο Εάν η φερεγγυότητα είναι υψηλή, η ρευστότητα μπορεί να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν η ρευστότητα είναι υψηλή, η φερεγγυότητα μπορεί να μην επιτευχθεί γρήγορα.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η ρευστότητα και η φερεγγυότητα είναι και οι δύο σημαντικές έννοιες για τις επιχειρήσεις. Αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. επειδή είναι εντελώς διαφορετικοί στη φύση, το πεδίο και τον σκοπό τους. Η ρευστότητα μπορεί να διασφαλίσει εάν μια επιχείρηση μπορεί να εξοφλήσει το άμεσο χρέος της. Η φερεγγυότητα, από την άλλη πλευρά, χειρίζεται το μακροπρόθεσμο χρέος και την ικανότητα μιας εταιρείας να διαιωνίσει. Μόλις καταλάβετε αυτές τις έννοιες, θα είστε σε θέση να γίνετε συνετοί. Θα μπορούσατε επίσης να λάβετε γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της επιχείρησής σας.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found