Λογιστική έναντι Μηχανικής | WallstreetMojo

Η βασική διαφορά μεταξύ Λογιστικής έναντι Μηχανικής είναι ότι η λογιστική είναι η διαδικασία καταγραφής, διατήρησης και αναφοράς των οικονομικών υποθέσεων της εταιρείας που δείχνει τη σαφή οικονομική θέση της εταιρείας, ενώ η Μηχανική είναι η εφαρμογή της επιστήμης για το σχεδιασμό μηχανών, κτίρια και άλλα αντικείμενα.

Μόλις οι μαθητές αποφοιτήσουν από το λύκειο, πάντα μπερδεύονται για το ποια καριέρα θα επιλέξουν. Έχοντας τόσες πολλές επιλογές τους κάνουν να υποφέρουν από ανάλυση-παράλυση. Ήμουν πολύ μπερδεμένος σχετικά με το τι πρέπει να επιλέξω - Μηχανική ή Εμπόριο (λογιστική). Τελικά αποφάσισα να κάνω μηχανική για την αποφοίτησή μου και έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στα Οικονομικά :-)

Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να απομακρυνθείτε από όλες τις απόψεις και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την καριέρα σας. Αυτό που θα επιλέξετε τώρα θα επηρεάσει σημαντικά ποιος θα γίνετε τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το άρθρο, συζητώ τη λογιστική έναντι της μηχανικής. Οι μαθητές συγκλονίζονται από τις ευκαιρίες και τον αντίκτυπο που έχουν και οι δύο αυτές σταδιοδρομίες στην κοινωνία και στον κόσμο γενικότερα. Αλλά, εδώ είναι η ερώτηση για εσάς -  Πιστεύετε πραγματικά ότι έχετε κολλήσει με αυτά τα δύο και δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο θα πρέπει να διαλέξετε;

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε τα πάντα για αυτές τις δύο σταδιοδρομίες. Διαβάστε το και πραγματοποιήστε μια κλήση. Θα γνωρίσετε τις προοπτικές αυτών των δύο σταδιοδρομιών, τι είδους εκπαίδευση και πρόσθετα προσόντα χρειάζεστε, τα κύρια καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσετε σε αυτές τις δύο σταδιοδρομίες, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που θα έχετε αν επιλέξετε να συμμετάσχετε σε μία σταδιοδρομία, την αποζημίωση και των δύο και τέλος των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της επιλογής αυτών των σταδιοδρομιών.

Λογιστική έναντι Μηχανικής - Outlook


Για να είστε ικανοί στη λογιστική και τη μηχανική, πρέπει να είστε ένα άτομο που είναι προσανατολισμένο στη λεπτομέρεια, αγαπά τους αριθμούς και μπορεί να είναι αρκετά δημιουργικό για να σκεφτεί πέρα ​​από τη γενική αντίληψη των θεωριών. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικές σταδιοδρομίες. Σε αυτήν την ενότητα, θα συζητήσουμε την προοπτική αυτών των δύο σταδιοδρομιών, ώστε να μπορείτε να δείτε τι να περιμένετε από καθεμία από αυτές.

Ρωτήστε οποιονδήποτε επιχειρηματία από τον οποίο εξαρτώνται περισσότερο; Ναι, έχετε δίκιο - λογιστές! Γιατί; Επειδή γνωρίζουν τα πράγματα σχετικά με τη φορολογία, τον έλεγχο, τις ρήτρες, τους εταιρικούς νόμους και, επιπλέον, ειδικούς στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης. Έτσι, οι ειδικοί στις επιχειρήσεις προτείνουν πάντα να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά της λογιστικής εάν θέλετε να πάρετε μέρος στην επιχείρηση. Αλλά αν πρόκειται να ακολουθήσετε καριέρα στη λογιστική, δεν χρειάζεται να είναι τόσο θαμπή όσο προβάλλεται. Μπορείτε να κάνετε ένα σχετικό μάθημα, να αποκτήσετε επαγγελματικά προσόντα και στη συνέχεια οι εταιρείες θα σας ακολουθήσουν. Εάν είστε αρκετά σίγουροι, μπορείτε επίσης να κάνετε τη δική σας λογιστική πρακτική. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιχείρησή σας θα ευδοκιμήσει σε φορολογικές περιόδους και σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να κάνετε κάποιο μάρκετινγκ για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε υψηλά επίπεδα.

Στην περίπτωση της μηχανικής, πρέπει να είστε στην κορυφή του παιχνιδιού όλη την ώρα. Υπάρχουν νέες εφευρέσεις που έρχονται κάθε χρόνο και πρέπει να ενημερώνεστε με όλες τις πληροφορίες που κυκλοφορούν. Τώρα, η μηχανική είναι ένας πολύ ευρύς όρος. Υπάρχουν πολλές εξειδικεύσεις στον τομέα της μηχανικής. Υπάρχουν μηχανικοί υπολογιστών, χημικοί μηχανικοί, μηχανικοί μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανικοί λογισμικού κ.λπ. Αλλά το θέμα είναι, τι πρέπει να επιλέξετε; Εάν είστε περίεργοι για την εξειδίκευσή μου, αποφοίτησα στη Μηχανολογία από το IIT Delhi.

πηγή: //mech.iitd.ac.in/

Κάθε μία από αυτές τις εξειδικεύσεις είναι πολύ διαφορετική από την άλλη και πρέπει να ξέρετε τι θέλετε να ακολουθήσετε. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μηχανική υπολογιστών, θα πρέπει να έχετε κλίσεις για υπολογιστές και υλικό και λίγο λογισμικό. Αν θέλετε να γίνετε πολιτικός μηχανικός, τότε πρέπει να ενδιαφέρεστε να φτιάξετε γέφυρες, να χτίσετε κτίρια. Σκεφτείτε όλες τις επιλογές. Και μετά αποφασίστε εάν η μηχανική είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας ή όχι.

Λογιστική έναντι Μηχανικής - Εκπαίδευση


Η λογιστική και η μηχανική απαιτούν διαφορετικά είδη πτυχίων και πρόσθετα προσόντα.

Ας ξεκινήσουμε με τη λογιστική.

Η λογιστική μπορεί να ονομαστεί γενικότερος βαθμός, αλλά εάν δώσετε προσοχή στους κορυφαίους λογιστές, δεν είναι γενικοί λογιστές. Καθορίζουν και για αυτό, το καλύτερο προσόν που μπορείτε να πάρετε είναι Chartered Accountancy (CA). Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη πορεία στον κόσμο. Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό μπορεί να είναι πραγματικά. Αλλά ξέρετε ότι η CA δεν είναι για τους αμυδρούς.

Το ποσοστό επιτυχίας είναι 2-3, οπότε μπορείτε να μαντέψετε πόσο δύσκολο είναι. Μόνο οι καλύτεροι μπορούν να περάσουν. Αλλά μόλις περάσετε, μια ολόκληρη σειρά δυνατοτήτων θα ανοίξει για εσάς.

Το πτυχίο CA σας επιτρέπει να ξεκινήσετε και τη δική σας λογιστική πρακτική. Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη δημόσια λογιστική, μπορείτε να σκεφτείτε να εγγραφείτε στο μάθημα Πιστοποιημένου Δημόσιου Λογιστή (CPA), το οποίο είναι τόσο καλό όσο το Chartered Accountancy. Αλλά το επίκεντρο αυτού είναι περισσότερο στις δημόσιες επιχειρήσεις. Λέγεται ότι εάν γίνετε CPA και γίνετε μέλος μιας δημόσιας επιχείρησης, ο μισθός σας θα ήταν τουλάχιστον 15% υψηλότερος από οποιονδήποτε μη πιστοποιημένο λογιστή.

Μπορείτε επίσης να πάρετε MBA στη Λογιστική. Το MBA στα Χρηματοοικονομικά είναι επίσης μια επιλογή, αλλά αν το κάνετε στη χρηματοδότηση, τα τμήματα της λογιστικής θα ήταν πολύ λιγότερο. Σκεφτείτε αυτές τις επιλογές και μετά πραγματοποιήστε μια κλήση. Ολοκλήρωσα το MBA μου από το IIM Lucknow με τα περισσότερα μαθήματά μου στα Οικονομικά.

πηγή: //www.iiml.ac.in/

Η μηχανική είναι τεχνικός βαθμός. Πρέπει να επιλέξετε ποια μαθήματα μηχανικής σας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να εγγραφείτε για το ίδιο. Εάν ενδιαφέρεστε για ακαδημαϊκούς, μπορείτε να κάνετε M.Tech και, τελικά, Ph.D. επισης. Αλλά αν σας ενδιαφέρει περισσότερο να πάρετε μια δουλειά, οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες. Λέγεται ότι οι Μηχανικοί Υπολογιστών κερδίζουν το μέγιστο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποφοίτησή τους από τα μαθήματά τους. Έτσι, εάν έχετε την τάση προς τους υπολογιστές, μπορείτε να το αναζητήσετε. Διαφορετικά, η χημική μηχανική, η ηλεκτρονική μηχανική πληρώνουν πολύ καλά.

Και τα δύο αυτά μαθήματα απαιτούν ισχυρές μαθηματικές δεξιότητες και πρέπει να είστε πολύ καλοί στον υπολογισμό. Η ακρίβεια είναι το κλειδί εδώ.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Career Bliss το 2012, η ​​λογιστική και η μηχανική έρχονται και οι δύο στις 20 πιο ευτυχισμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Επομένως, προτού επιλέξετε κάτι μεταξύ λογιστικής και μηχανικής, γνωρίζετε ότι η εργασιακή ικανοποίηση είναι εγγυημένη.

Ας δούμε ποιοι βασικοί ρόλοι πρέπει να παίξετε ως λογιστής ή μηχανικός.

Λογιστική έναντι Μηχανικής - Πρωταρχικές εργασίες ή ρόλοι


Ο λογιστής είναι πάντα στην άκρη της θέσης του. Πρέπει να ταξινομήσει, να καταγράψει και να διατηρήσει την ακρίβεια των λογιστικών καταστάσεων. Μια εταιρεία έχει τόσες πολλές συναλλαγές σε καθημερινή βάση. Η κύρια δουλειά ενός λογιστή είναι να σημειώνει τις συναλλαγές και να κάνει αντίστοιχο υπόλοιπο ημερολογίου, δοκιμής και καθολικού, ώστε τελικά, στο τέλος του έτους, αυτές οι συναλλαγές να μπορούν να πραγματοποιηθούν στον ισολογισμό της εταιρείας και να υπολογιστεί ο ισολογισμός . Έτσι, η λογιστική χρειάζεται ακρίβεια.

Σκέψου το. Εάν μια συναλλαγή χάσει ο λογιστής και ας πούμε ότι η συναλλαγή είναι μερικές χιλιάδες δολάρια, τότε πώς θα επηρέαζε τον ισολογισμό της εταιρείας! Ακόμα κι αν οι λογιστικές εργασίες ονομάζονται βαρετές και ρουτίνες, είναι πολύ μακριά από αυτήν. Ναι, υπάρχουν σίγουρα κάποια μέρη που είναι μονότονα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει συναρπαστικό πράγμα για τη λογιστική. Εάν κάνετε Chartered Accountancy, η δουλειά σας θα ήταν πιο συναρπαστική καθώς θα έχετε πολλές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των φορολογιών, του λογιστικού ελέγχου, της λογιστικής διαχείρισης, του κοινωνικού ελέγχου και της προηγμένης λογιστικής.

Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες τέσσερις λογιστικές εταιρείες.

Στην περίπτωση της μηχανικής, υπάρχουν κυρίως έξι λειτουργίες που έχουν πρωταρχική σημασία. Ας τα δούμε ένα προς ένα -

 • Έρευνα: Αυτό είναι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επινοήσετε κάτι νέο. Η χρήση διαφορετικών τεχνικών πειραματισμού, η εφαρμογή επαγωγικής συλλογιστικής και η χρήση μαθηματικών εννοιών στην έρευνά σας θα σας αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη.
 • Ανάπτυξη: Μόλις ο μηχανικός ερευνήσει και συγκεντρώσει τις πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε αυτές τις ιδέες στην ανάπτυξη ενός προϊόντος ή μιας νέας ιδέας που μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία.
 • Σχεδιασμός: Κατά το σχεδιασμό ενός προϊόντος ή οποιασδήποτε δομής όπως κτίριο ή γέφυρα, ο μηχανικός σχεδιάζει κάθε τμήμα της κατασκευής ή του προϊόντος. Γίνεται πρώτα σε χαρτί και στη συνέχεια κατασκευάζεται ένα πρωτότυπο.
 • Κατασκευή: Ένας μηχανικός κατασκευάζει το κτίριο ή τη δομή ακολουθώντας το σχέδιο που έχει κατασκευαστεί από αυτόν ή από τον συνάδελφό του.
 • Λειτουργία: Μηχανικοί που χειρίζονται μηχανήματα, εξοπλισμό, φροντίζουν τη συνολική λειτουργία αυτών των μηχανημάτων. Φροντίζει τις διαδικασίες και εποπτεύει το προσωπικό για να δει εάν κάθε μέρος του μηχανήματος ή του εξοπλισμού λειτουργεί σωστά.
 • Λειτουργίες διαχείρισης: Μαζί με τη φροντίδα των παραπάνω λειτουργιών, ένας μηχανικός πρέπει να φροντίζει για το σχεδιασμό, την οργάνωση, τον έλεγχο και την καθοδήγηση. Αλλά δεν τους δίνεται να εκτελούν λειτουργίες διαχείρισης πριν αποκτήσουν κάποια εμπειρία.

Λογιστική εναντίον Μηχανικών - Ισορροπία εργασίας-ζωής


Εάν γίνετε λογιστής, θα διατηρήσετε μια μεγάλη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Σε γενικές γραμμές, θα έχετε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα και θα έχετε αρκετό χρόνο για την οικογένειά σας και για να απολαύσετε οποιοδήποτε χόμπι σας αρέσει. Εάν γίνετε CA, η πίεση της εργασίας σας θα αυξηθεί, αλλά ακόμα, δεν θα έχετε 16 ώρες την ημέρα κάθε μέρα. Σπάνια πρέπει να εργάζεστε 16 ώρες την ημέρα;

Εάν επιλέξετε να κάνετε μηχανική, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα εξαρτηθεί από την εξειδίκευση που θα επιλέξετε. Αλλά οι ώρες εργασίας δεν είναι τόσο πολύ όσο θα έβλεπε κανείς στην περίπτωση ενός επενδυτή. Έτσι, ως μηχανικός, μπορείτε να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Πολλές φορές οι μηχανικοί θέλουν να κάνουν καριέρα στο Investment Banking. Έχω γράψει ένα σε βάθος άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα - Μπορεί ένας μηχανικός να πάρει μια επενδυτική τραπεζική δουλειά;

Λογιστική έναντι Μηχανικής - Αποζημίωση


Τώρα εδώ είναι το πιο σημαντικό μέρος για πολλούς, ναι, η αποζημίωση για κάθε επάγγελμα.

Ας ξεκινήσουμε με τον λογιστή. Ο μέσος μισθός για έναν λογιστή στις ΗΠΑ είναι περίπου 65.940 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το καλύτερο δέκα τοις εκατό κερδίζει περίπου 115.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως και οι χαμηλότερες πληρωμές κερδίζουν περίπου 41.000 δολάρια ΗΠΑ. Αυτός ο μισθός είναι για όσους έχουν κάνει το πτυχίο τους και δεν έχουν καμία ειδικότητα. Ας τους ονομάσουμε γενικούς λογιστές. Τι γίνεται αν πάτε για Chartered Accountancy αφού ολοκληρώσετε το πτυχίο σας ή μαζί με αυτό; Ρίξτε μια ματιά στον μισθό του Ορκωτού Λογιστή. Ένας ορκωτός λογιστής πραγματοποιεί οπουδήποτε μεταξύ 150.000-200.000 δολαρίων ΗΠΑ ετησίως. Τώρα μπορείτε να δείτε τη διαφορά. Εάν μπορείτε να κάνετε τη ναυλωμένη λογιστική σας, θα είστε σε θέση να κερδίσετε πολύ περισσότερα από το γενικό λογιστή.

Στην περίπτωση της μηχανικής, ας πούμε την αποζημίωση μία προς μία.

 • Ένας μηχανικός υπολογιστών κερδίζει περίπου 110.650 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το κορυφαίο 10% κερδίζει περίπου 160.610 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
 • Ένας μηχανικός λογισμικού κερδίζει περίπου 106.050 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το κορυφαίο 10 τοις εκατό κερδίζει περίπου 154.800 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
 • Ένας χημικός μηχανικός κερδίζει περίπου 103.590 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το κορυφαίο 10% κερδίζει περίπου 156.980 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
 • Ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός κερδίζει περίπου 95.780 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το κορυφαίο 10% κερδίζει περίπου 143.200 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
 • Ένας μηχανικός μηχανικός κερδίζει περίπου 87.140 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Το κορυφαίο 10% κερδίζει περίπου 126.430 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.

Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε ότι εάν κάνετε τη μηχανική σας σε οποιονδήποτε τομέα, τα χρήματα δεν είναι καθόλου θέμα.

Λογιστική έναντι Μηχανικής - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Λογιστική

Πλεονεκτήματα:

 • Ως λογιστής, θα πληρώνατε καλά με μόλις 40 ώρες εργασίας. Ναι, κατά τη διάρκεια των φορολογικών περιόδων, πρέπει να εργαστείτε περισσότερο από αυτό, αλλά εξακολουθεί να είναι καλό επάγγελμα, αν σκεφτείτε τα χρήματα που παρέχει.
 • Η πρόοδος είναι γρήγορη στη λογιστική. Καθώς είστε το κέντρο της επιχείρησης, η ανάπτυξή σας θα ήταν πολύ υψηλότερη από ό, τι σε άλλα επαγγέλματα.
 • Ως λογιστής, μπορείτε να μετακινηθείτε σε πολλές διαφορετικές σταδιοδρομίες. Μπορείτε να εργαστείτε ως ελεγκτής ή φορολογικός σύμβουλος ή μπορείτε να επιλέξετε τη λογιστική διαχείρισης. Φυσικά, πρέπει να κάνετε ένα εξειδικευμένο μάθημα για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αξία, αλλά η λογιστική ανοίγει τις πόρτες για εσάς.

Μειονεκτήματα:

 • Για να είστε κορυφαίος λογιστής, πρέπει να κάνετε την πιστοποίηση. Έχουμε βάλει τα μειονεκτήματα γιατί δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν την πιστοποίηση. Και χωρίς πιστοποίηση, μπορείτε να γίνετε γενικός λογιστής. Με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσετε νέες ευκαιρίες και μεγάλες αποζημιώσεις.
 • Καθώς κάποιο μέρος της λογιστικής είναι μονότονο, μερικές φορές μπορεί να σας φαίνεται βαρετό.

Μηχανική

Πλεονεκτήματα:

 • Η δουλειά είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Θα βρείτε πάντα νέα πράγματα για να μάθετε και να σκεφτείτε.
 • Συνήθως, είναι εύκολο να βρεις δουλειά στον τομέα της μηχανικής αν αποφοιτήσεις από ένα καλό κολέγιο και έχεις τουλάχιστον μια θεμελιώδη κατανόηση του πώς λειτουργούν τα πράγματα.
 • Από τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να είστε μηχανικός είναι ότι θα πληρώσετε καλά.
 • Ένα πτυχίο μηχανικής θα ήταν χρήσιμο για εσάς αν θέλετε να αλλάξετε κατεύθυνση για χρηματοδότηση ή οποιαδήποτε άλλη δύσκολη καριέρα.

Μειονεκτήματα:

 • Ένα από τα χειρότερα πράγματα σχετικά με τη μηχανική είναι ότι έχετε ιδέες για όλα τα πράγματα. Αλλά οι περισσότεροι μηχανικοί δεν έχουν το βάθος της κατανόησης σε έναν συγκεκριμένο τομέα που έχουν άλλοι πτυχιούχοι επιστήμης και εμπορίου.
 • Συχνά πρέπει να εργάζεστε πολλές ώρες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής σας.

Λογιστική εναντίον Μηχανικών βίντεο

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found