Καθαρά έσοδα (Ορισμός, τύπος) | Πώς να υπολογίσετε τα καθαρά έσοδα;

Τι είναι τα καθαρά έσοδα;

Τα καθαρά έσοδα είναι οι πωλήσεις μιας εταιρείας από την οποία αφαιρούνται οι επιστροφές, οι εκπτώσεις και άλλα αντικείμενα. Στη λογιστική, το Net αναφέρεται σε προσαρμογές που έγιναν στο πρωτότυπο και ως εκ τούτου, μπορεί να υπολογιστεί μετά την προσαρμογή των ακαθάριστων εσόδων με τις εκπτώσεις, τα επιστρεφόμενα προϊόντα ή οποιαδήποτε άλλα έξοδα άμεσης πώλησης.

Τύπος καθαρού εισοδήματος = Ακαθάριστα έσοδα - Άμεσα άμεσα έξοδα πώλησης

Γιατί να υπολογίσετε τα καθαρά έσοδα;

Το ερώτημα γιατί να υπολογίσουμε τα καθαρά έσοδα αντί για τα έσοδα είναι αυτό που θα απαντήσουμε πρώτα. Το εισόδημα έχει όλα τα είδη συμπερασμάτων σε αυτό. Ας υποθέσουμε ότι διαθέτουμε μια εταιρεία ηλεκτρονικών που παράγει φορητούς υπολογιστές και κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής, προσφέρουμε τεράστιες εκπτώσεις στους φορητούς υπολογιστές μας. Τώρα, στα έσοδά μας, συμπεριλαμβάνουμε το συνολικό ποσό - γιατί αυτή είναι η τιμή πώλησης του φορητού υπολογιστή. Αλλά η χρήση αυτών των αριθμών για οικονομικούς υπολογισμούς θα μας παραπλανήσει στο να σκεφτούμε ότι τα έσοδα είναι περισσότερα από αυτά που έχουμε. Έτσι, καταργούμε τέτοιες εκπτώσεις και επιστρέφουμε επίσης προϊόντα.

Παράδειγμα # 1

Ας πάρουμε το ίδιο παράδειγμα όπως παραπάνω και ας προσθέσουμε ορισμένους αριθμούς σε αυτό. Ας υποθέσουμε ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών μας πέρυσι είναι 1.000.000 USD. Αυτό προήλθε από την πώληση 2.000 φορητών υπολογιστών στην τιμή των 500 USD το καθένα. Τώρα, από αυτούς τους 2000 φορητούς υπολογιστές, 200 από αυτούς πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της Black Friday με έκπτωση 20%. Και μετά, επιστράφηκαν συνολικά 20 φορητοί υπολογιστές λόγω ελαττωματικών ανταλλακτικών. Εφόσον έχουμε το μέρος των εσόδων, ας βάλουμε και κάποιους αριθμούς στο κόστος. Ας υποθέσουμε ότι κάθε φορητό υπολογιστή μας κοστίζει 250 USD για να φτιάξουμε. Έτσι, το κόστος πωλήσεων αγαθών (COGS) είναι 250 * 2000, δηλαδή 500.000 USD.

Εάν χρησιμοποιήσουμε τους παραπάνω αριθμούς για οικονομική ανάλυση, τα κέρδη μας θα είναι 500.000 USD. Τώρα, ας δούμε γιατί αυτό υπερεκτιμά τους πραγματικούς αριθμούς κέρδους. Για να είναι αλήθεια, δεν έχουμε συνολικά 1.000.000 USD Οι άνθρωποι επέστρεψαν 20 φορητούς υπολογιστές, δηλαδή 10.000, και έχουμε δώσει έκπτωση 20% των 200 φορητών υπολογιστών - Αυτό φτάνει τα 40.000 δολάρια ΗΠΑ. Οπότε, συνολικά, έχουμε 50.000 δολάρια ΗΠΑ με προγράμματα έκπτωσης

Εάν χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους αριθμούς, μπορούμε να δούμε ότι οι αριθμοί κερδών μας είναι διαφορετικοί όταν υπολογίζουμε τα καθαρά έσοδα και τα ακαθάριστα έσοδα.

Παράδειγμα # 2

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα του Warren Buffet. Σε μια εποχή όπου τα ποσοτικά αντισταθμιστικά κεφάλαια κάνουν δισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο για να επενδύσουν, και οι εταιρείες κατασκευάζουν ευθείες οπτικές ίνες από το Σικάγο έως τη Νέα Υόρκη για να πάρουν τα δεδομένα γρηγορότερα και να επενδύσουν καλύτερα, ο Buffet είναι ένας τελευταίος θρίαμβος των παραδοσιακών επενδύσεων.

Και δίνει μεγάλη προσοχή στα «Περιθώρια κέρδους». Είναι σε θέση να διεισδύσει στη μαγεία της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας κοιτάζοντας το Profit Margins. Πώς τα υπολογίζει; Εκεί θα χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα.

Περιθώρια κέρδους = Καθαρά έσοδα / καθαρές πωλήσεις.

Παρακολουθήστε το «καθαρό εισόδημα». Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο οικονομικός κόσμος, είναι αδύνατο να κοιτάξουμε έναν αριθμό και να τον θεωρήσουμε ως ευαγγέλιο για επενδύσεις. Κάθε επενδυτής εξετάζει πολλαπλούς αριθμούς και παίρνει μια απόφαση. Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν το μικτό κέρδος, πολλές εταιρείες άρχισαν να πωλούν τα προϊόντα τους με έκπτωση και να αυξάνουν τους αριθμούς πωλήσεων.

Τώρα, όλα είναι υπερεκτιμημένα. Σε τέτοιες περιπτώσεις - τα καθαρά έσοδα είναι πιο αληθινά στους αρχικούς αριθμούς. Ένας μεγάλος αριθμός δείχνει ότι η εταιρεία τα πάει καλά και το αντίστροφο.

Σημασία και πλεονεκτήματα της χρήσης καθαρών εσόδων έναντι των ακαθάριστων εσόδων

Τις περισσότερες φορές, οι επενδυτές ενοχλούνται περισσότερο από τα ακαθάριστα έσοδα από ό, τι με τα καθαρά έσοδα - επειδή δείχνει την ικανότητά σας να διεξάγετε επιχειρήσεις και να προχωράτε στη δομή ανάπτυξης. Εάν εξετάζουμε μια πώληση σε μια νέα τοποθεσία, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιούμε ακαθάριστα έσοδα - επειδή μας δείχνει τον πιθανό ρυθμό ανάπτυξης στις νέες τοποθεσίες.

Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα είναι ο αριθμός που έχει σημασία για όλες τις χρηματοοικονομικές πτυχές. Για να δείτε πού τα κέρδη είναι υψηλά και πού είναι χαμηλά, για να δείτε ποια μέρη πρέπει να κοπούν και ποια μέρη πρέπει να αναπτυχθούν και να λάβετε μια στρατηγική απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για περισσότερα κέρδη - είναι αυτό που προσβλέπει .

Ένας άλλος πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του καθαρού κέρδους - το οποίο είναι μια πολύ πιο σημαντική μέτρηση στις επενδύσεις. Καμία άλλη μέτρηση δεν ταιριάζει με τη δυνατότητα απεικόνισης της επιτυχίας ή της αποτυχίας μιας επιχείρησης, όπως το καθαρό κέρδος και τα καθαρά έσοδα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του καθαρού κέρδους. Το καθαρό κέρδος βοηθά στην επιχείρηση να πάρει ένα δάνειο, να καλέσει τους επενδυτές, να αναλύσει εάν μια εταιρεία είναι καλύτερη από ό, τι οι ανταγωνιστές, και να δούμε αν η επιχείρησή μας πηγαίνει σωστά.

Μειονεκτήματα

Όπως ήδη μιλήσαμε, τα ακαθάριστα έσοδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μυστηριώδεις τρόπους για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να επενδύσουν σε μια εταιρεία που δεν αξίζει το κόστος. Ένα απλό καθαρό εισόδημα θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

συμπέρασμα

Τα καθαρά έσοδα από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να αποφασίσει πού να βάλει τα χρήματά του ή τι να κάνει με την επιχείρησή του και πώς να ενισχύσει την επιχείρησή του. Αλλά παρέχει μια σημαντική μέτρηση για να βοηθήσει στη λήψη μιας απόφασης. Στα χρηματοοικονομικά, καμία μετρική δεν μπορεί να παρέχει βασικά στοιχεία της επένδυσης.

Δεν θα υπάρξει ποτέ μια μέτρηση που θα βοηθήσει σε ολόκληρη τη λήψη αποφάσεων. Τα καθαρά έσοδα είναι μια μέτρηση που, σε συνδυασμό με τα κέρδη και άλλες βασικές οικονομικές μετρήσεις, θα βοηθήσει στην επένδυση σε μια εταιρεία. Δεν πιστεύει μόνο ο συγγραφέας αυτού του άρθρου, ο Warrant Buffet και ο γκουρού του Benjamin Graham το πιστεύουν επίσης.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found