CFA vs CA | Κορυφαίες διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε! (με τα γραφήματα)

Διαφορά μεταξύ CFA και CA

CFA ή Chartered Financial Analyst και είναι μια ιδανική επιλογή για άτομα που επιθυμούν να μάθουν τις γνώσεις για τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση κινδύνων ή με άλλα λόγια Επενδυτική τραπεζική και διαχείριση χαρτοφυλακίου, ενώ η CA ή ο Chartered Accountant προτιμάται από άτομα που είναι πρόθυμα να αποκτήσουν εμπειρία λογιστική, λογιστικός έλεγχος και φορολογία.

Εξήγησε

Η CFA επικεντρώνεται στη Διαχείριση Επενδύσεων και καλύπτει θέματα στα Χρηματοοικονομικά, όπως Εταιρική Χρηματοδότηση, Ηθική, Επενδύσεις Μετοχών, Παράγωγα, Σταθερό Εισόδημα, ενώ σας προετοιμάζει για καριέρα στην Επενδυτική Τραπεζική, την Έρευνα, τη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, ενώ η CA εστιάζει στη Λογιστική, τη Φορολογία και τον Έλεγχο για καριέρα στον προϋπολογισμό, τη λογιστική και τον έλεγχο, και τη λογιστική διαχείρισης.

Αυτή η φάση, όταν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο σταδιοδρομίες, αλλά φυσικά είναι πολύ συγκεχυμένη καθώς δεν ξέρετε τι απόφαση να λάβετε. Φυσικά, ολόκληρη η καριέρα σας εξαρτάται από αυτήν την απόφαση, παίρνοντας σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Και, στη συνέχεια, να αποφασίσετε ανάμεσα σε δύο πιο δύσκολες επιλογές καριέρας που είναι η CFA® (Chartered Financial Analyst) και η CA (Chartered Accountant). Ίσως λίγες πληροφορίες να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε μεταξύ των δύο.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εκπληκτική εκπαίδευση 70+ ωρών CFA επιπέδου 1

Τι είναι το Chartered Financial Analyst® (CFA®);

Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των μετόχων περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές.

Πολλές από αυτές είναι κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων, αλλά το Πρόγραμμα CFA επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το επάγγελμα του παγκόσμιου διαχειριστή επενδύσεων από την άποψη ενός επαγγελματία.

Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA® (ή τον χάρτη CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

Τι είναι ο Ορκωτός Λογιστής (CA);

Η CA είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο επάγγελμα και ένας ορκωτός λογιστής μπορεί να εργαστεί σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και των οικονομικών, για παράδειγμα, τη φορολογία, τον έλεγχο και τη γενική διαχείριση. Οι CA μπορούν να απασχολούνται από κυβερνητικούς φορείς, εταιρείες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Εν συντομία, οι ειδικευμένοι ΑΠ είναι πάντα σε ζήτηση σε όλους τους κλάδους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προκριθούν μέσω διαφορετικών επιπέδων εξετάσεων μαζί με μια έντονη διαδικασία εκπαίδευσης για να γίνουν ειδικευμένοι ΑΠ

Μια ΑΠ μπορεί να διαχειρίζεται οικονομικούς λογαριασμούς για έναν οργανισμό, να είναι φορολογικός λογιστής, λογιστής διαχείρισης, να είναι αναλυτής προϋπολογισμού, και φυσικά ο πιο ενδιαφέρων ελεγκτής. Η διεθνής αναγνώριση αυτού του πτυχίου σάς δίνει τη δυνατότητα να εργαστείτε ακόμη και στο εξωτερικό με αυτό το προσόν. Για να παραμείνει επαγγελματικά ανταγωνιστικός, το ινστιτούτο των ορκωτών λογιστών ενθαρρύνει τα μέλη να αναλάβουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης.

CFA vs CA Infographics

Απαιτήσεις εξετάσεων CFA και CA

# 1 - Απαιτήσεις CFA®

 • Το CFA® απαιτεί 4 χρόνια ή 48 μήνες συνδυασμού εκπαίδευσης και σχετικής εργασιακής εμπειρίας, το οποίο είναι αποδεκτό από το ινστιτούτο CFA®. Ωστόσο, η εξέταση του ατομικού επιπέδου πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την ίδια.
 • Το πρόγραμμα CFA® πρέπει να ολοκληρωθεί με την εξειδίκευση του τελευταίου προγράμματος σπουδών CFA® και την πραγματοποίηση 3 6 ωρών ωρών εξετάσεων.
 • Είναι σημαντικό να γίνετε μέλος του ινστιτούτου CFA® και να εγγραφείτε ως μέλος στην τοπική κοινωνία των μελών του CFA®.
 • Το πιο σημαντικό πρέπει να τηρείτε τον κώδικα δεοντολογίας και το πρότυπο επαγγελματικής συμπεριφοράς του ινστιτούτου CFA®.

# 2 - Απαιτήσεις CA

 1. Για να μπείτε στο επάγγελμα, μπορείτε να συμμετάσχετε στο CPT μετά την αποφοίτησή σας από το 12ο ή μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας στην ενδιάμεση εξέταση αφού ολοκληρώσετε την αποφοίτησή σας.
 2. Η ενδιάμεση εξέταση που χωρίζεται σε 2 ομάδες πρέπει να εκκαθαριστεί μετά την ολοκλήρωση της 1ης ομάδας που είναι το επίπεδο IPC ο υποψήφιος πρέπει να παρακολουθήσει εκπαίδευση ως βοηθός άρθρου για τουλάχιστον 3 χρόνια σε μια ναυλωμένη εταιρεία.
 3. Κατά τη διάρκεια του 3ου έτους προπόνησης πριν ο υποψήφιος εμφανιστεί στους τελικούς, ο εκπαιδευόμενος έχει επίσης την επιλογή να εργαστεί σε μια βιομηχανία
 4. Πριν να διαμορφωθεί, ο εκπαιδευόμενος πρέπει επίσης να ολοκληρώσει μια εκπαίδευση IT 100 ωρών και επίσης ένα πρόγραμμα προσανατολισμού ανάπτυξης μαλακών δεξιοτήτων.

Συγκριτικός Πίνακας

Ενότητα CFA Π.Α.
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CFA οργανώνεται από το Ινστιτούτο CFA (American Based Institute) Η CA διοργανώνεται από το The Institution of Chartered Accountant of India (ICAI)
Αριθμός επιπέδων που πρέπει να διαγραφούν Το CFA είναι ένα απλό τριετές μάθημα τριών επιπέδων Επίπεδο 1,2 και 3 όλα τα επίπεδα είναι μια πορεία 1 έτους το καθένα Για να διαγράψετε το CFA πρέπει να διαγράψετε 3 επίπεδα που χρειάζονται περίπου 4 χρόνια και περισσότερα για να καθαρίσετε με επιτυχία, αυτά τα επίπεδα είναι CPT, IPCC και οι τελικοί. Το CPT είναι ένα μάθημα 2 ετών, το IPCC είναι 1 έτος και έτσι είναι οι τελικοί
Διάρκεια των εξετάσεων Σε επίπεδα CFA Μέρος I, II, III, υπάρχουν πρωινές και απογευματινές συνεδρίες 3 ωρών το καθένα Κάθε εξέταση σε κάθε επίπεδο έχει διάρκεια 3 ωρών. Χρειάζονται τουλάχιστον 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί η ΠΠ, συμπεριλαμβανομένων και των τριών επιπέδων εξετάσεων.
Παράθυρο εξέτασης Οι εξετάσεις επιπέδου CFA Part I, II & III διεξάγονται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους, ενώ οι εξετάσεις Part I μπορούν επίσης να ληφθούν τον Δεκέμβριο Οι τελικές εξετάσεις CA και IPCC θα ξεκινήσουν από τις 2 Μαΐου 2017 έως τις 16 Μαΐου 2017.
Εστίαση στα θέματα Η CFA επικεντρώνεται στην ηθική, τη λογιστική, την εταιρική χρηματοδότηση, τις επενδύσεις σε μετοχές, το σταθερό εισόδημα και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου Η CA επικεντρώνεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον και τις έννοιες, τη χρηματοοικονομική λογιστική και την αναφορά, τον έλεγχο και τη βεβαίωση και τους κανονισμούς.
Ποσοστό επιτυχίας Για να διαγράψετε το CFA χρειάζεστε Επίπεδο 1 42%, επίπεδο 2 46% και για το επίπεδο 3 54%.

Το 14ετές μέσο ποσοστό επιτυχίας και για τα τρία επίπεδα CFA (από το 2003 έως το 2016) ήταν 52%

Για την εκκαθάριση της ΑΠ χρειάζεστε Έλεγχος και Βεβαίωση 46,35%, επιχειρηματικό περιβάλλον και έννοιες 55,46%, χρηματοοικονομική λογιστική και αναφορά 47,60% και τέλος για τον κανονισμό 49,41%.

Το ποσοστό επιτυχίας των εξετάσεων Νοε 2016 είναι 32,53% (και οι δύο ομάδες)

Αμοιβές Η χρέωση CFA είναι περίπου 1350 $, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Η χρέωση CA είναι περίπου 900 $ - 1000 $ συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης
Τίτλοι εργασίας CFA : Επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου και έρευνα μετοχών CA : Δημόσια λογιστική, λογιστική διαχείρισης, κρατική λογιστική και εσωτερικός έλεγχος

Γιατί να συνεχίσετε την ονομασία CFA®;

Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

 • Πραγματική εμπειρία
 • Αναγνώριση καριέρας
 • Ηθική γείωση
 • Παγκόσμια κοινότητα
 • Απαίτηση εργοδότη

Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

Γιατί να συνεχίσετε την CA;

Η CA σας δίνει την ευελιξία να εργάζεστε σε όλους τους κλάδους ως ελεγκτής, λογιστής και επίσης αναλυτής προϋπολογισμού. Οι ΑΠ μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στην κεφαλαιαγορά. Οι ΑΠ μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους πρακτική και επίσης να αναπτύξουν τους δικούς τους πελάτες. Μπορούν επίσης να εργαστούν σε μια εταιρεία CA ή μπορούν επίσης να ενταχθούν σε εταιρείες που μπορούν να είναι κυβερνητικοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι τομείς. Η ΑΣ μπορεί να εξασκηθεί διεθνώς. Οι ΑΠ έχουν ζήτηση στη μεταποιητική και χρηματοοικονομική βιομηχανία. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να εργαστούν σε φύλλα excel, υπολογισμούς, αριθμούς και αριθμούς, μπορούν επίσης να εργαστούν ως ελεγκτές και να εργαστούν για την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας. Η CA είναι επίσης μια πολύ καλή και σταθερή επιλογή σταδιοδρομίας για τις γυναίκες αυτές τις μέρες.

Συμπεράσματα

Και τα δύο αυτά διαπιστευτήρια έχουν το υψηλότερο βάρος στη λογιστική και χρηματοοικονομική βιομηχανία. Και τα δύο θα απαιτήσουν αφοσίωση και ειλικρινείς προσπάθειες για να περάσουν. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, Όλα τα καλύτερα :-)

Εάν μάθατε κάτι νέο ή απολαύσατε την ανάρτηση, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Πες μου τι νομίζεις. Ευχαριστώ πολύ και φροντίστε. Καλή μάθηση!