Οικονομικά vs Οικονομικά - Ποιο επάγγελμα είναι καλύτερο;

Διαφορά μεταξύ οικονομικών και οικονομικών

Τα οικονομικά και τα οικονομικά είναι δύο διαφορετικές έννοιες που είναι κάπως αλληλένδετες μεταξύ τους και τα οικονομικά αφορούν βασικά την κατανάλωση, την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, την παραγωγή, τη μεταφορά πλούτου κ.λπ., ενώ η χρηματοδότηση αφορά την πλήρη αξιοποίηση // www.db. com /

Με απλά λόγια, τα οικονομικά και τα οικονομικά είναι μόνο δύο όψεις ενός νομίσματος. Αν θέλετε να πετύχετε στα οικονομικά, πρέπει να γνωρίζετε καλά τα οικονομικά. Τα οικονομικά αφορούν περισσότερο την εύρεση του σημείου ισορροπίας ζήτησης και προσφοράς, την κατανόηση του μέσου κόστους και του οριακού κόστους, την εύρεση διαφορών μεταξύ σταθερού κόστους και μεταβλητού κόστους και πολλών τέτοιων θεωρητικών εννοιών. χρηματοδότηση, από την άλλη πλευρά, είναι η σωστή επέκταση αυτών των εννοιών. Έτσι, έχει συχνά δει ότι οι άνθρωποι που έχουν σημειώσει τη χρηματοδότησή τους είχαν συχνά οικονομικό υπόβαθρο.

Πιο συνοπτικά, τα οικονομικά δημιουργούν τα θεμέλια πάνω στα οποία η χρηματοδότηση χτίζει το σπίτι. Επομένως, εάν θέλετε να χρηματοδοτήσετε επαγγελματίες, πρέπει να γνωρίζετε καλά τα οικονομικά για να κατανοήσετε την πολυπλοκότητα και την έκταση της χρηματοδότησης.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε κάθε έναν από αυτούς τους κλάδους ξεχωριστά και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε δύο έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την καριέρα σας.

Εάν είστε έτοιμοι, ας ξεκινήσουμε αμέσως.

  Συγκριτικός Πίνακας

  Σύγκριση Χρηματοδότηση Οικονομολόγοι
  Κλαδια δεντρου Εταιρική χρηματοδότηση, ποσοτική ανάλυση, λογιστική, λογαριασμοί διαχείρισης, διαχείριση κινδύνων, χρηματοοικονομική ανάλυση, σταθερό εισόδημα, παράγωγα Μακροοικονομική

  Μικροοικονομική

  Επιλογές καριέρας Τραπεζική επένδυση,

  Εταιρική χρηματοδότηση,

  Έρευνα μετοχών,

  Ιδιωτικά κεφάλαια,

  Διαχείριση κινδύνου,

  Ποσοτική ανάλυση,

  Χρηματοδότηση έργου,

  Τεχνική ανάλυση

  Στατιστικοί

  Στρατηγικοί

  Αναλυτής διαχείρισης κινδύνων

  Αναλυτής επιχειρησιακών ερευνών

  ασφαλιστικοί ασφαλιστές

  Αναλυτής προϋπολογισμού

  Εκπαίδευση Πτυχίο χρηματοοικονομικής, λογιστικής, οικονομικών ή μαθηματικών. MBA,

  CFA, FRM, PRM, CFP, CIMA, CMA, ACCA, CPA και άλλα

  Πτυχίο,

  μεταπτυχιακό στα οικονομικά

  Διδακτορικό

  Κορυφαίες εταιρείες Μαύρη πέτρα,

  Goldman Sachs & Co

  Μόργκαν Στάνλεϋ

  Bank of America Merrill Lynch

  Credit Suisse

  Citibank

  γερμανική τράπεζα

  HSBC

  UBS

  JPMorgan Chase & Co

  Οι περισσότερες κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν αποφοίτους οικονομικών περιλαμβάνουν τη λίστα των κορυφαίων εταιρειών χρηματοδότησης και επιχειρήσεων.

  Επιπλέον, οι οικονομολόγοι προσλαμβάνονται από εταιρείες Marketing, HR, Retail, E-commerce

  Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής Εξαρτάται από τον υποτομέα στον οποίο εργάζεστε. Investment Banking - είναι βάναυση! Το Equity Research είναι ακόμα εντάξει. Το Buy-Side Analyst έχει μια ισορροπημένη εργασιακή ζωή.

  Ανάλογα με την περιοχή, ίσως χρειαστεί να εργάζεστε για 10-18 ώρες την ημέρα

  Ισορροπημένο - Πολύ καλύτερο από τους Οικονομικούς Αναλυτές. Η εργασία δεν είναι επείγουσα όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  Ταξίδι Συνήθως δεν απαιτείται να ταξιδεύουν πολύ. Μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι το 90% του χρόνου ξοδεύεται στο Office. Δεν απαιτούνται πολλά ταξίδια από τους οικονομολόγους
  Λέξεις κλειδιά Βασικά στοιχεία χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης, αποτιμήσεις, M&A, NPV, IRR Μακροοικονομική, Μικροοικονομική, ΑΕγχΠ, Πληθωρισμός, Δημοσιονομική Πολιτική, Συναλλαγματική ισοτιμία, νόμισμα, Αργό, Εμπορεύματα, Συγκεντρωτική ζήτηση και προσφορά, Ρεάλ έναντι Ονομαστικής, Ελαστικότητα, Εξοικονόμηση επενδύσεων
  Έξοδος ευκαιριών Ανάλογα με την επιλεγμένη περιοχή ενδιαφέροντος, υπάρχουν μερικές καταπληκτικές ευκαιρίες εξόδου στον χρηματοοικονομικό τομέα.

  Για παράδειγμα, οι επενδυτές Bankers μετακινούνται σε Private Equity ή ένας αναλυτής Research Sell-side που μεταβαίνει σε ένα προφίλ Buy-Side Analyst

  Οικονομικός Σύμβουλος, Χρηματοοικονομικός Αναλυτής, Στατιστικός, Αναλογιστής
  Ευκαιρίες δικτύωσης Κυρίως εργάζονται στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το δίκτυο αποφοίτων είναι ισχυρό, αλλά δεν ποικίλλει όπως βρίσκεται στη Σύμβουλοι. Οχι πολύ. Περιορίζεται στο δίκτυο αποφοίτων τομέα
  Αποψη Ευκαιρίες εργασίας σε τομείς χρηματοδότησης όπως εσείς επιλέγετε, πρέπει να μάθετε ανάλυση οικονομικών καταστάσεων, χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και αποτίμηση, χρηματοδότηση έργου, ποσοτική χρηματοδότηση, διαχείριση κινδύνων, διαχείριση χαρτοφυλακίου, ανάλυση επενδύσεων και πολλά άλλα Τεράστιες απαιτήσεις οικονομολόγων στις συμβουλευτικές εταιρείες, τις ιδιωτικές τράπεζες καθώς και το δημόσιο τομέα.

  Βασικές διαφορές μεταξύ οικονομικών και οικονομικών

  Τα οικονομικά και τα οικονομικά είναι δύο διαφορετικοί κλάδοι βάσει του πεδίου εργασίας τους. Φυσικά, είναι αλληλένδετα και ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, θα χρειαστεί περιστασιακά να αναφερθείτε σε κάποια μέρη και των δύο αυτών θεμάτων μια φορά. Αλλά είναι διαφορετικοί. Ας καταλάβουμε πόσο διαφορετικά είναι -

  Με απλά λόγια, τα οικονομικά είναι μια κοινωνική επιστήμη που βοηθά στη διαχείριση αγαθών και υπηρεσιών που υπόκεινται στην παραγωγή, την κατανάλωση και άλλους παράγοντες που τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα. Βασικά, υπάρχουν δύο τύποι οικονομικών που πρέπει να γνωρίζετε για τη μικροοικονομία και τη μακροοικονομία - η μικροοικονομία μιλά για μια ενιαία μονάδα ή επιχειρηματικές και μακροοικονομικές συμφωνίες με τη βιομηχανία συνολικά. Υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις οικονομολόγων στις συμβουλευτικές εταιρείες, τις ιδιωτικές τράπεζες καθώς και το δημόσιο τομέα.

  Από την άλλη πλευρά, η χρηματοδότηση είναι επίσης μια επιστήμη της διαχείρισης κεφαλαίων που υπόκειται σε τρεις βασικούς παράγοντες - τον χρόνο, τον κίνδυνο που ενέχει η συναλλαγή και τη ρευστότητα. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι χρηματοδότησης και καθώς πηγαίνετε βαθιά σε αυτό το θέμα, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να μάθετε.

  Για παράδειγμα, θα ξεκινήσετε με την εταιρική χρηματοδότηση για να έχετε τα βασικά σας ισχυρά. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πεδίο που επιλέγετε, πρέπει να μάθετε οικονομική ανάλυση, χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και αποτίμηση, χρηματοδότηση έργου, ποσοτική χρηματοδότηση, διαχείριση κινδύνων, διαχείριση χαρτοφυλακίου, ανάλυση επενδύσεων και πολλά άλλα. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη χρηματοδότηση με τη λογιστική. Αλλά η χρηματοδότηση είναι πολύ απέραντη από τη λογιστική. Για να μάθετε τις βασικές αρχές της χρηματοδότησης, πρέπει να έχετε μια βασική κατανόηση της λογιστικής, αλλά το πεδίο της χρηματοδότησης είναι πολύ περισσότερο από τη λογιστική. Εάν είστε καλοί στα μαθηματικά και στη λογική συλλογιστική, θα μπορούσατε να κάνετε το σημάδι σας στον οικονομικό τομέα.

  Τώρα νέες ιδέες γεννιούνται από δύο ξεχωριστές αλλά διαφορετικές ιδέες. Έτσι, εάν θέλετε να τα πάρετε καλά σε οποιοδήποτε από αυτά, είναι καλύτερα να μάθετε τα βασικά του άλλου. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε να αναζητήσετε έναν οικονομικό τομέα, οι βασικές γνώσεις στα οικονομικά θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πολύπλοκα ζητήματα και θα μπορείτε να συνδέσετε δύο ξεχωριστές ιδέες και έννοιες μορφών κατά τη διάρκεια της μελέτης. Από την άλλη πλευρά, εάν αποφασίσετε να πάτε στα οικονομικά, σίγουρα θα σας βοηθήσει εάν γνωρίζετε τις βασικές αρχές της χρηματοδότησης. Ακόμη και ως φοιτητής οικονομικών, θα γνωρίσετε την πρακτική πτυχή του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων στον πραγματικό κόσμο.

  Εκπαιδευτικές απαιτήσεις

  Ο κόσμος της εκπαίδευσης είναι απέραντος. Ωστόσο, υπάρχει μια βασική δομή που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των οικονομικών ή των οικονομικών.

  # 1 - Για Οικονομολόγος

  Το να είσαι οικονομολόγος είναι ένα μεγάλο επάγγελμα. Φυσικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να φοβάσαι, όπως η επαναλαμβανόμενη έρευνα, που εξαρτάται περισσότερο από τις θεωρητικές διαστάσεις παρά από μια πρακτική προσέγγιση. Ωστόσο, μόλις γίνετε οικονομολόγος, η ανάπτυξή σας θα ήταν δυναμική και αν θέλετε να μάθετε και να είστε καλύτερος οικονομολόγος (κορυφή της καμπύλης), θα έχετε όλες τις ευκαιρίες να είστε έτσι.

  Αλλά τι πρέπει να κάνετε για να γίνετε οικονομολόγος;

  Τώρα υπάρχουν δύο πράγματα.

  • Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να γίνετε - ένας κορυφαίος οικονομολόγος ή ένας επαγγελματίας που κοιτάζει το επάγγελμά του για να κερδίσει τα προς το ζην. Ας πούμε ότι θέλετε να γίνετε κορυφαίος επαγγελματίας. Επομένως, πρέπει να αποκτήσετε το πτυχίο σας στα οικονομικά όπου θα σπουδάσετε επιχειρήσεις, διαχείριση και οικονομικά.
  • Αλλά για να είστε κορυφαίοι ή καλύτερα να λέτε το κορυφαίο 10% των οικονομολόγων στον κόσμο, πρέπει να αποκτήσετε τη δύναμη της γνώσης. Επομένως, πρέπει να πάρετε και ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα το οποίο θα μπορείτε να ολοκληρώσετε εντός δύο ετών.
  • Και τέλος, είναι καλύτερο αν κερδίζετε διδακτορικό. επισης. Μόλις είστε διδακτορικός τίτλος, οι απόψεις και οι κρίσεις σας θα εκτιμηθούν πολύ περισσότερο από έναν απλό κάτοχο πτυχίου ή κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου.

  Ορίστε λοιπόν ένα γράφημα που πρέπει να δείτε ως απαιτήσεις καριέρας ενός οικονομολόγου -

  πηγή: study.com

  # 2 - Για Επαγγελματίες Οικονομικών

  Οι επαγγελματίες των οικονομικών είναι πολύ διαφορετικοί από το προφίλ των οικονομολόγων. Ακόμη και πολλοί απόφοιτοι οικονομικών συχνά πηγαίνουν στον τομέα των χρηματοοικονομικών επειδή πιστεύουν ότι θέλουν να εξερευνήσουν πιο πρακτικές πτυχές της επιχείρησης παρά να επινοήσουν θεωρητικά μοντέλα.

  Αν λοιπόν θέλετε να μπείτε στον τομέα των χρηματοοικονομικών, ποιες θα ήταν οι εκπαιδευτικές σας απαιτήσεις; Ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορετικές ευκαιρίες.

  Το βασικό πράγμα για τη χρηματοδότηση είναι ότι πρώτα, έχετε το πτυχίο σας. Είναι πάντα καλύτερο αν ολοκληρώσετε το πτυχίο σας στα οικονομικά, τη λογιστική, τα οικονομικά ή τα μαθηματικά. Αυτά τα θέματα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη μελλοντική σας πορεία δράσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Από τις μυριάδες ευκαιρίες, πρέπει να αποφασίσετε σε ποια κατεύθυνση θέλετε να πάτε.

  • Επαγγελματίας επενδύσεων: Εάν θέλετε να πάτε για τους επαγγελματίες των επενδύσεων, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε το μάθημα CFA. Οι εξετάσεις CFA όχι μόνο θα σας εξοπλίσουν για να γίνετε επαγγελματίας επενδύσεων, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να γίνετε ειδικός στην ανάλυση επενδύσεων, στην ανάλυση αγοράς και στον τρόπο επιλογής των κατάλληλων επενδυτικών ευκαιριών για τους πελάτες σας.
  • Επαγγελματίας διαχείρισης: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να γίνετε επαγγελματίας διαχείρισης κάνοντας MBA στα οικονομικά από ένα φημισμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Εάν μπορείτε να συνεχίσετε το πτυχίο MBA σας από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, θα είστε σε θέση να μπείτε στο επάγγελμα του επενδυτικού τραπεζικού ή της εταιρικής χρηματοδότησης οποιασδήποτε μεγάλης εταιρείας. Αφού κάνετε MBA, θα γίνετε περισσότερο επαγγελματίας από επαγγελματίας βασικού χρηματοοικονομικού τομέα.
  • Επαγγελματίας διαχείρισης κινδύνων: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις FRM, στις εξετάσεις CRM, στις εξετάσεις ERM και σε πολλά άλλα μαθήματα διαχείρισης κινδύνου, όπως αναλογιστές, ώστε να μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας διαχείρισης κινδύνων μέσα σε λίγα χρόνια από τη συνεχή μάθηση και πρακτική.
  • Λογιστής: Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να πάτε για CA, CPA ή άλλα μαθήματα λογιστικής για να γίνετε δημόσιος λογιστής ή αλλιώς μπορείτε να εγγραφείτε και σε μια ιδιωτική τράπεζα.

  Ως επαγγελματίας χρηματοοικονομικών, οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες. Τα παραπάνω είναι τα πιο περιζήτητα και αυτά είναι τα μαθήματα που επιλέγει ο φοιτητής περισσότερο. Μπορείτε επίσης να πάτε για άλλα μαθήματα όπως CS (Εταιρεία Γραμματέας-πλοίο), Λογιστική Κόστους, Λογιστική Διαχείρισης κ.λπ.

  Κύριες εργασίες ή ρόλοι

  Ας μιλήσουμε για τις κύριες ευθύνες ενός οικονομολόγου και επαγγελματία χρηματοοικονομικών.

  # 1 - Κύρια καθήκοντα ενός οικονομολόγου

  Ακόμα κι αν φαίνεται ότι ένας οικονομολόγος ασχολείται κυρίως με θεωρητική ορολογία, ωστόσο, πρέπει επίσης να αναλύσει και να ερμηνεύσει ένα τεράστιο δείγμα δεδομένων.

  • Το κύριο έργο ενός οικονομολόγου περιστράφηκε γύρω από την παροχή συμβουλών στους διάφορους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα οικονομικά.
  • Πρέπει επίσης να συλλέξει τα δεδομένα, να κατανοήσει διάφορες τεχνικές δειγματοληψίας για τη διεξαγωγή ερευνών και να δημιουργήσει διαφορετικές οικονομετρικές τεχνικές για να προβλέψει τάσεις.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η πρόβλεψη, πρέπει να αναλύσει και να ερμηνεύσει τις τάσεις και να καταλήξει στο συμπέρασμα για το πώς πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μιας επιχείρησης (αν όχι καθόλου).
  • Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν επίσης τη σύνταξη διαφόρων τεχνικών και μη τεχνικών αναφορών για αποστολή στην ανώτατη διοίκηση, ώστε να μπορούν να αναλάβουν κατάλληλες ενέργειες για την αλλαγή των πολιτικών προϊόντων, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και πολλούς άλλους παράγοντες.
  • Μια οικονομολόγος πρέπει επίσης να δώσει διάφορες παρουσιάσεις σχετικά με την έρευνα, τις αναλύσεις και τις ερμηνείες της σε ανώτατα στελέχη διοίκησης, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την επιχείρηση.

  # 2 - Πρωταρχικά καθήκοντα του Επαγγελματία Οικονομικών

  Τώρα, το επάγγελμα του χρηματοοικονομικού τομέα είναι πολύ διαφορετικό και καθώς οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά επαγγέλματα και κάθε επάγγελμα θα έχει διαφορετικά βασικά καθήκοντα, είναι δύσκολο να εντοπιστούν μόνο λίγα βασικά καθήκοντα για όλα αυτά. Έτσι, θα δώσουμε μια σύντομη επισκόπηση των πρωταρχικών καθηκόντων των επαγγελματιών χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Οι κύριες εργασίες μπορεί να είναι διαφορετικές σε περίπτωση που επιλέξετε να μεταβείτε σε άλλους οικονομικούς τομείς.

  Ας μιλήσουμε για τα κύρια καθήκοντα των επαγγελματιών χρηματοοικονομικής διαχείρισης -

  • Η κύρια ευθύνη είναι να προμηθευτείτε κεφάλαια από την αγορά. Μπορεί να έχει τη μορφή άμεσου δανείου από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή να διεξάγει IPO εάν είναι η πρώτη φορά ή πουλώντας περισσότερες μετοχές στους υφιστάμενους και νέους μετόχους για περισσότερα κεφάλαια.
  • Μόλις τακτοποιηθούν τα χρήματα, ήρθε η ώρα να επενδύσετε τα χρήματα στην επιχείρηση. Αυτό είναι επίσης μια τεράστια ανησυχία για τους επαγγελματίες της χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς πού να επενδύσουν, έτσι ώστε η επιχείρηση να έχει τη μέγιστη απόδοση επένδυσης από την επένδυση.
  • Εάν η επιχείρηση έχει κέρδος, πώς να διανείμετε το κέρδος (αν όχι καθόλου) ή να επαναφέρετε την επένδυση στην επιχείρηση θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα.
  • Τέλος, ο επαγγελματίας της οικονομικής διαχείρισης πρέπει να συντάξει αναφορές ή να παρουσιάσει τα ευρήματά του στην ανώτατη διοίκηση για να λάβει έγκριση, ώστε να μπορεί να προχωρήσει και να συνεχίσει τις βασικές του ευθύνες.

  Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

  Συνήθως, οι οικονομολόγοι έχουν μεγάλη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς η εργασία τους λειτουργεί ως στήριξη των αποφάσεων της διοίκησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο των οικονομολόγων δεν είναι σημαντικό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι επείγον όλη την ώρα, όλο το χρόνο.

  Στην περίπτωση των επαγγελματιών των οικονομικών, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ποικίλλει από επάγγελμα σε επάγγελμα. Για παράδειγμα, εάν είστε επαγγελματίας επενδυτικής τραπεζικής, το υπόλοιπο επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής σας δεν θα είναι καθόλου. Δεν θα έχετε σαββατοκύριακα να ξεκουραστείτε και να περάσετε χρόνο με τις οικογένειές σας. Ακόμα και μερικές μέρες πρέπει να περάσετε μια νύχτα στο γραφείο για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των πελατών. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε αναλυτής ερευνών μετοχών, θα επιτύχετε μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Και θα έχετε επίσης άφθονες ευκαιρίες για να περάσετε τα σαββατοκύριακά σας με τον εσωτερικό κύκλο σας και η πίεση εργασίας είναι συνήθως πολύ μικρότερη από τους επαγγελματίες της επενδυτικής τραπεζικής. Έτσι, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εξαρτάται από τον οικονομικό τομέα που επιλέγετε ως επάγγελμά σας. Βλέπε - Job Banking Investment

  Αποζημίωση

  Σύμφωνα με το gaji.com, ένας οικονομολόγος κερδίζει περίπου 121.357 δολάρια ΗΠΑ ετησίως ως μέσο μισθό. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι η αμοιβή είναι καταπληκτική. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα για να πάρουμε μια συνολική ιδέα για την αποζημίωση του οικονομολόγου.

  πηγή: Salary.com

  Από το παραπάνω γράφημα, είναι σαφές ότι αν φτάσετε στο κορυφαίο 10% της καμπύλης ως οικονομολόγος, θα κερδίσετε περίπου 173.686 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.

  Ας δούμε την αποζημίωση των επαγγελματιών χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

  πηγή: payscale.com

  Από το παραπάνω γράφημα, είναι σαφές ότι ο επαγγελματίας διαχείρισης χρηματοοικονομικών κερδών κατά μέσο όρο περίπου 84.800 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Καθώς απλώς περιστρέφεται γύρω από μια διάσταση αποζημίωσης, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε διαφορετικές πτυχές της και αυτό είναι μια συνετή αποζημίωση.

  Ας ρίξουμε μια ματιά.

  πηγή: payscale.com

  συμπέρασμα

  Τα οικονομικά και τα οικονομικά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά όσον αφορά την καριέρα, τις δεξιότητες, τις ευκαιρίες εξόδου, κ.λπ. Ένας τυπικός απόφοιτος οικονομικών πρέπει να ολοκληρώσει μεταπτυχιακό και διδακτορικό. για να πάρετε μια εξαιρετική ευκαιρία σταδιοδρομίας. Ωστόσο, οι απόφοιτοι χρηματοδότησης μπορούν να συμπληρώσουν την αποφοίτησή τους λαμβάνοντας μαθήματα πιστοποίησης όπως CFA, FRM, PRM για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να ανέβουν στην καριέρα Οικονομικών. Υπάρχουν κάπως εστιασμένες επιλογές στα οικονομικά, ωστόσο, στα χρηματοοικονομικά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε.

  Επιλέξτε λοιπόν αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο!

  Καλή τύχη!