Ιδιωτικό κεφάλαιο έναντι επιχειρηματικού κεφαλαίου | 7 βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

Διαφορά μεταξύ ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων

Τόσο το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο όσο και το επιχειρηματικό κεφάλαιο πραγματοποιούν τις επενδύσεις τους στις εταιρείες όπου, στην περίπτωση της ιδιωτικής μετοχικής επένδυσης πραγματοποιούνται γενικά στις εταιρείες που βρίσκονται στο ώριμο στάδιο λειτουργίας τους, ενώ στην περίπτωση του επιχειρηματικού κεφαλαίου, πραγματοποιούνται επενδύσεις στο εταιρείες που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο εργασίας.

Από τεχνικής απόψεως, το επιχειρηματικό κεφάλαιο είναι μόνο ένα υποσύνολο ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων. Και οι δύο επενδύουν σε εταιρείες, και οι δύο προσλαμβάνουν πρώην Τραπεζίτες Επενδύσεων, και οι δύο κερδίζουν χρήματα από επενδύσεις και όχι συμβουλευτικές αμοιβές. Αλλά αν τα ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, θα δείτε ότι είναι σημαντικά διαφορετικά.

Ο όρος «ιδιωτικά ίδια κεφάλαια» αναφέρεται γενικά σε χρήματα που επενδύονται σε ιδιωτικές εταιρείες. Τέτοιες εταιρείες γίνονται ιδιωτικές μέσω επενδύσεων. Ωστόσο, τα περισσότερα άτομα στα χρηματοοικονομικά χρησιμοποιούν «ιδιωτικά ίδια κεφάλαια» για τις επιχειρήσεις που αγοράζουν εταιρείες μέσω μοχλευμένων αγορών (LBOs) - έτσι θα το χρησιμοποιήσουμε εδώ.

 • Έτσι, τα ιδιωτικά κεφάλαια, με λίγα λόγια, είναι μια επένδυση από μια ιδιωτική εταιρεία μετοχών σε μια συγκεκριμένη εταιρεία. Η επένδυση μπορεί να είναι μερική ή ολοκληρωμένη, με την ελπίδα να κερδίσει υψηλές αποδόσεις.
 • Όταν μιλάμε για την εταιρεία-στόχο, υπάρχουν διάφορες αλλαγές που μπορούν να γίνουν από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών. Μπορούν να γίνουν αλλαγές σε σχέση με τις στρατηγικές, τη διαχείριση, τα έξοδα κ.λπ., ώστε να είναι κερδοφόρα.
 • Αυτή η αλλαγή βοηθά την εταιρεία-στόχο να αποδώσει καλύτερα και έτσι να δημιουργήσει καλές αποδόσεις για την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών.
 • Μετά από μια περίοδο ας πούμε 5 χρόνια, τα ιδιωτικά κεφάλαια πωλούν την εταιρεία δημιουργώντας κέρδη και έτσι υψηλές αποδόσεις σε ολόκληρη τη συναλλαγή.

Πολλοί από εσάς μπορεί να είστε περίεργοι ως προς το τι ακριβώς κάνουν και τι τους κάνει διαφορετικούς μεταξύ τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και βρούμε τις απαντήσεις. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τα ακόλουθα -

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ - Προτεινόμενα μαθήματα
  1. Μάθημα Private Equity - 35+ ώρες βίντεο
  2. Μάθημα Hedge Funds - 20+ ώρες βίντεο
  3. Μάθημα Τραπεζικής Επενδύσεων - 500+ ώρες βίντεο
  4. Μάθημα οικονομικής μοντελοποίησης - 50+ ώρες βίντεο

  Infographics Private Equity vs Venture Capital

  Ποιοι είναι αυτοί?

  Η εικόνα που βλέπετε παρακάτω θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι το Private equity.

  Ας θεωρήσουμε ότι είστε αυτός που ποτίζει αυτό το μεγάλο δέντρο. Το όραμά σας σας βοήθησε να επιλέξετε αυτό το δέντρο από τον κήπο, το οποίο πιστεύετε ότι μπορεί να αποφέρει περισσότερα φρούτα όταν τρέφεται με λιπάσματα και καλή φροντίδα.

  Έχετε συλλέξει τα χρήματα (για λιπάσματα) από τους φίλους και την οικογένειά σας που σκοπεύουν επίσης να φάνε τους γλυκούς καρπούς του δέντρου μετά. Με την πρόθεση ότι το δέντρο θα αποφέρει περισσότερα φρούτα, το ποτίζετε τακτικά.

  Τώρα συνδέστε αυτό το παράδειγμα με αυτό που συμβαίνει στο Private Equity.

  Εσύ: Ιδιωτική εταιρεία μετοχών
  Δέντρο: Εταιρεία-στόχος (Είτε πιθανή εταιρεία είτε εταιρεία που χρειάζεται αναδιάρθρωση).
  Οι φίλοι και η οικογένειά σας που συνέβαλαν χρήματα για τα λιπάσματα: Επενδυτές που συνεισφέρουν κεφάλαια σε ιδιωτική εταιρεία.
  Γλυκά φρούτα που προορίζονται να διανεμηθούν μεταξύ όλων: Επιστροφές από τη συναλλαγή που διανέμονται στους επενδυτές.
  Χρεώνετε τέλος για τη φροντίδα του Δέντρου για λογαριασμό όλων: Η διαχείριση χρέωσης Private Equity Firm για τη συναλλαγή.

  Ας πάρουμε το ίδιο παράδειγμα για να καταλάβουμε τι είναι το Venture Capital.

  Ας υποθέσουμε ότι όλα παραμένουν ίδια με την προηγούμενη αναλογία που είδαμε σε σχέση με την παραπάνω εικόνα. Η μόνη διαφορά είναι:

  • Τώρα έχετε κοιτάξει ένα μικρό δενδρύλλιο (αντί για ένα μεγάλο πλήρως αναπτυγμένο δέντρο)
  • Ο λόγος που επιλέξατε το δενδρύλλιο είναι οι ανοσολογικές του ιδιότητες όπως η ανθεκτικότητα, η ανθεκτικότητα σε ασθένειες, η μικρότερη περίοδος καρποφορίας κ.λπ.
  • Έτσι, όσον αφορά το Venture Capital, το δενδρύλλιο απεικονίζει μια νεοσύστατη εταιρεία και εσείς (το πότισμα του δενδρυλλίου) είναι η Venture Capital Firm
  • Και έτσι λειτουργεί το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Οι Venture Capitalists παρέχουν κεφάλαια στην εταιρεία εκκίνησης ή σε μικρές επιχειρήσεις που έχουν μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά δυναμικά. (Δενδρύλλιο με ανοσολογικά χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω).

  Εδώ ο κίνδυνος μπορεί να είναι υψηλός, αλλά και οι αναμενόμενες αποδόσεις.

  Στατιστικά ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων (2014):

  • Στοιχεία υπό διαχείριση: 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια
  • Συγκεντρώθηκε συνολικό κεφάλαιο: 495 δισεκατομμύρια δολάρια

  Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε επαγγελματικές δεξιότητες μετοχικού κεφαλαίου, τότε μπορείτε να δείτε αυτό το μάθημα ιδιωτικών κεφαλαίων

  Συγκριτικός Πίνακας

  Οι εταιρείες PE και οι VC επενδύουν σε εταιρείες και βγάζουν λεφτά από την έξοδο, δηλαδή πωλώντας γενικά τις επενδύσεις τους. Αλλά ο τρόπος που το κάνουν είναι διαφορετικός.

  Ιδιωτικό κεφάλαιο Επιχειρηματικών κεφαλαίων
  Στάδιο Οι εταιρείες PE αγοράζουν ώριμες, δημόσιες εταιρείες. Οι VC επενδύουν κυρίως σε εταιρείες πρώιμου σταδίου.
  Τύποι εταιρείας Οι εταιρείες PE αγοράζουν εταιρείες σε όλους τους κλάδους. Η Venture Capital επικεντρώνεται σε εταιρείες τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας και καθαρής τεχνολογίας.
  % Αποκτήθηκε Φαίνεται ότι οι εταιρείες PE αγοράζουν σχεδόν πάντα το 100% μιας εταιρείας σε ένα LBO Το Venture Capital αποκτά μόνο μερίδιο μειοψηφίας που είναι συνήθως μικρότερο από 50%.
  Μέγεθος Οι εταιρείες PE πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις. (100 εκατομμύρια έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια) Η VC πραγματοποιεί γενικά μικρότερες επενδύσεις, οι οποίες συχνά είναι μικρότερες από 10 εκατομμύρια δολάρια για εταιρείες πρώιμου σταδίου.
  Δομή Οι εταιρείες PE χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και χρεών. Οι εταιρείες VC χρησιμοποιούν μόνο ίδια κεφάλαια (Μετρητά)

  Όρεξη κινδύνου

  • Οι Venture Capitalists επενδύουν σε κεφάλαια εκκίνησης. Αλλά είναι απολύτως σίγουροι ότι όλες αυτές οι εταιρείες θα το κάνουν κάποια μέρα; Οι πιθανότητες εδώ είναι πολύ μικρές για 100% λήψεις.
  • Ως εκ τούτου, οι επιχειρηματίες κεφαλαίου αναμένουν ότι πολλές από τις εταιρείες στις οποίες επενδύουν θα αποτύχουν. Αλλά η ελπίδα εδώ είναι ότι τουλάχιστον 1 επένδυση θα αποφέρει τεράστιες αποδόσεις και θα κάνει ολόκληρο το ταμείο επικερδές.
  • Επίσης, οι επιχειρηματίες επενδύουν μικρά χρηματικά ποσά σε δεκάδες εταιρείες, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το μοντέλο λειτουργεί για αυτές.
  • Αλλά αυτό το μοντέλο θα αποδειχθεί καταστροφή εάν εφαρμοστεί από ιδιωτικά κεφάλαια. Στην ΠΕ ο αριθμός των επενδύσεων είναι μικρότερος και το μέγεθος της επένδυσης είναι πολύ μεγαλύτερο.
  • Έτσι, ακόμη και αν μία εταιρεία αποτύχει, ολόκληρο το ταμείο θα ήταν καταδικασμένο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κεφάλαια PE επενδύονται σε ώριμες εταιρείες όπου οι πιθανότητες αποτυχίας στο εγγύς μέλλον είναι 0%.

  Επιστροφή διαφορών

  «Λοιπόν, ποιο μοντέλο παράγει πραγματικά υψηλότερες αποδόσεις;» είναι η βασική ερώτηση που μπορεί να προκύψει στο μυαλό σας.

  • Από τεχνική άποψη, κάθε ταμείο ισχυρίζεται ότι στοχεύει υψηλότερες αποδόσεις, αλλά υπάρχουν πολλές αντιπαραθέσεις σε αυτόν τον τομέα.
  • Αλλά το πραγματικό σενάριο: Οι αποδόσεις και στα δύο είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν.
  • Το 20% των αποδόσεων είναι αυτό που στοχεύουν τα περισσότερα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Αλλά αυτό που φαίνεται γενικά είναι ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν αποδόσεις έως και 10% (Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις).
  • Venture Capital: Οι αποδόσεις εξαρτώνται κυρίως από κορυφαίες εταιρείες. Πιστεύουν ότι επενδύουν σε έναν μεγάλο νικητή και βγάζουν χρήματα από αυτό.
  • Private Equity: Κάποιος μπορεί να κερδίσει μεγάλες αποδόσεις χωρίς να επενδύσει και στις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες.

  Συμμετοχή στις δραστηριότητες της εταιρείας-στόχου

  Ιδιωτικά κεφάλαια: 

  • Λόγω της έκρηξης του LBO της δεκαετίας του 1980, υπήρξε μια κακή εικόνα των ιδιωτικών εταιρειών μετοχών. Λόγω αυτών των εμπειριών, οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι το PE είναι ένα μέρος όπου οι εταιρείες απλώς αγοράζονται, οι άνθρωποι απολύονται, τότε η εταιρεία επιβαρύνεται με χρέος και, τελικά, πωλείται.
  • Η γενική ιδέα είναι ότι τελικά πωλούν την εταιρεία χωρίς να κάνουν τίποτα για τη βελτίωση των λειτουργιών. Αλλά αυτή είναι η λανθασμένη έννοια στο σημερινό σενάριο.
  • Οι εταιρείες PE εργάζονται τώρα σκληρά για τη βελτίωση των εταιρειών και ανακαλύπτουν τρόπους επέκτασής της. Και αυτό είναι απολύτως αληθές σε περίπτωση ύφεσης όταν δεν υπάρχουν πολλές αγορές και πωλήσεις μεγάλων εταιρειών.

  Επιχειρηματικών κεφαλαίων:

  • Ασχολείται με μια συγκεκριμένη εταιρεία ή ένα έργο από την ίδρυσή του. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο δεσμό και συμμετοχή με την εταιρεία.
  • Καθώς συνεργάζονται με εταιρείες πρώτου σταδίου, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για τη βελτίωση της εταιρείας.
  • Ωστόσο, στην πράξη, η συμμετοχή τους εξαρτάται από το επίκεντρο της επιχείρησης, το στάδιο του κύκλου ζωής της επιχείρησης και από το πόσο επιθυμεί να συμμετάσχει ο επιχειρηματίας. Αλλά σημειώστε ότι μπορεί πάντα να υπάρχουν εξαιρέσεις από τις παραπάνω δηλώσεις.

  Οι περισσότερες από τις διαφορές που έχουμε δει ασχολείται συγκεκριμένα με το θεωρητικό μέρος των εταιρειών Private Equity και Venture Capital.

  Τώρα θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ των δύο, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε:

  • Οι διαδικασίες συνέντευξης περιλαμβάνονται εάν θέλετε να μπείτε σε οποιαδήποτε από αυτές.
  • Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο Private Equity και το Venture Capital;
  • Εργασία που εμπλέκεται
  • Σύγκριση μισθών
  • Πολιτισμός
  • Έξοδος ευκαιριών

  Συνέντευξη PE και VC

  Το κύριο σημείο των ομοιοτήτων που εμπλέκονται στη διαδικασία συνέντευξης είναι ότι «Και οι δύο τύποι εταιρειών εστιάζουν στο ιστορικό σας και στην εμπειρία της συναλλαγής». Αλλά αυτό είναι. Αυτή είναι η μόνη ομοιότητα.

  PE:

  • Μην ξεχνάτε ότι ούτε οι συνεντεύξεις για τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι για τους ελαφριούς ούτε είναι ένα κομμάτι κέικ. Η συνέντευξη μπορεί να έχει ολοκληρωμένη μελέτη περίπτωσης ή τεστ μοντελοποίησης.
  • Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να σας δοκιμάσουν αφού πρόκειται να περάσετε τόσο πολύ χρόνο κάνοντας δουλειά αναλυτικής και οικονομικής μοντελοποίησης.

  VC:

  • Οι συνεντεύξεις του Venture Capital είναι πιο ποιοτικές και κατάλληλες για εσάς, ειδικά για επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου.
  • Δεδομένου ότι η Venture Capitals συνεργάζεται με εταιρείες που είναι μικρότερες, επομένως τα λεπτομερή οικονομικά μοντέλα δεν έχουν νόημα εδώ. Και γι 'αυτό επικεντρώνονται στις σχέσεις.

  Οι άνθρωποι που εμπλέκονται

  Ιδιωτικό κεφάλαιο

  • Δεδομένου ότι η χρηματοοικονομική μοντελοποίηση και η εργασία δέουσας επιμέλειας που κάνετε στην PE είναι πολύ παρόμοια με τις συναλλαγές στην επενδυτική τραπεζική, οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών επικεντρώνονται στην πρόσληψη πρώην αναλυτών επενδυτικής τραπεζικής.
  • Επίσης, οι σύμβουλοι και οποιοσδήποτε με λειτουργικό υπόβαθρο μπορούν να μπει στο PE, αλλά τότε είναι μια ανηφόρα μάχη.

  Επιχειρηματικών κεφαλαίων

  • Ενώ στα VC θα δείτε ένα μείγμα πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων πρώην τραπεζιτών, συμβούλων, επιχειρηματικών ατόμων, ακόμη και πρώην επιχειρηματιών.

  PE και VC - Εργασία

  PE:

  • Ειδικά σε μεγάλες εταιρείες PE, το έργο δεν διαφέρει πολύ από το Investment Banking. Αν και υπάρχει λιγότερη δουλειά σε σύγκριση, εξακολουθείτε να περνάτε πολύ χρόνο στο Excel, να εκτιμάτε τις εταιρείες, να βλέπετε οικονομικές καταστάσεις και να πραγματοποιείτε τη δέουσα επιμέλεια.
  • Ωστόσο, η ευθύνη είναι περισσότερο επειδή πρέπει να συντονιστείτε με λογιστές, δικηγόρους, τραπεζίτες και άλλες εταιρείες PE ενώ εργάζεστε σε μια συμφωνία.

  VC:

  • Καθώς προχωράτε από το "mega-PE fund" στο "πρώιμο στάδιο VC", το έργο παίρνει λιγότερο ποσοτικά και περισσότερο καθοδηγείται από σχέσεις.
  • Μερικοί άνθρωποι το αντιπαθούν αυτό γιατί μισούν το κρύο και βρίσκουν συνεχώς νέες εταιρείες. Ενώ ορισμένοι, από την άλλη πλευρά, προτιμούν να μιλούν με άτομα παρά να εργάζονται στο Excel.
  • Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε τι είναι "πιο ευχάριστο" - εξαρτάται από το αν καταλήγετε σε πωλήσεις, αναλύσεις ή λειτουργίες.

  PE και VC - Η αμοιβή

  • Θα κερδίζετε σχεδόν πάντα περισσότερα χρήματα στο Private Equity από ό, τι στο Venture Capital.
  • Ο λόγος: Στα ιδιωτικά κεφάλαια, υπάρχουν περισσότερα χρήματα και τα μεγέθη των κεφαλαίων είναι πολύ μεγαλύτερα.
  • Ωστόσο, εάν θέλετε να κερδίσετε μεγάλα χρήματα στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μια εταιρεία για να επενδύσετε, η οποία μπορεί να αποδειχθεί η επόμενη Google. Αλλά αυτό είναι συνήθως πολύ σπάνιο.
  • Εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία Investment Banking τότε, οι βασικοί μισθοί και στις δύο βιομηχανίες είναι περίπου 100.000 $ με πολύ μεταβλητά μπόνους.
  • Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε να κερδίσετε το μέγιστο χρηματικό ποσό στο συντομότερο χρονικό διάστημα, τότε το Private Equity είναι η επιλογή για εσάς.

  Η κουλτούρα

  • Η ατμόσφαιρα εργασίας και η κουλτούρα του Private Equity μοιάζουν πολύ με το Investment Bank και προσελκύουν μερικούς από τους πιο ακραίους και ανελέητους τραπεζίτες.
  • Η κουλτούρα στο επιχειρηματικό κεφάλαιο τείνει να είναι πιο χαλαρή. Επίσης επειδή οι άνθρωποι προέρχονται από πιο ποικίλα υπόβαθρα.
  • Οι άνθρωποι στο PE προέρχονται συχνότερα από καθαρά οικονομικά υπόβαθρα, ενώ εκείνοι στο VC τείνουν να είναι τεχνολόγοι που έγιναν χρηματοδότες.
  • Συνολικά, οι ώρες εργασίας σε υψηλότερες εταιρείες PE τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με το VC όπου η προσέγγιση είναι μια «κανονική» εβδομάδα εργασίας.

  PE και VC - Ευκαιρίες εξόδου

  Ευκαιρίες εξόδου PE

  • Αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης: Πολλοί επαγγελματίες ιδιωτικών μετοχών αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αντισταθμιστικά κεφάλαια, όπου οι αποδόσεις και τα χρήματα μπορούν να αποκτηθούν πιο γρήγορα.

   Οι επαγγελματίες των ιδιωτικών μετοχών απογοητεύονται από τον αργό ρυθμό και τις κουραστικές εργασίες διαπραγμάτευσης. Επίσης, είναι δύσκολο να γίνεις εκατομμυριούχος μια μέρα στην άλλη, θα χρειαστούν τουλάχιστον 5-10 χρόνια.

  • Venture Capitalist: Ορισμένοι επαγγελματίες ιδιωτικών μετοχών μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι η πραγματοποίηση μεγάλων συμφωνιών δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο η επένδυση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, μεταβαίνουν σε κεφάλαια επιχειρήσεων.
  • Συμμετοχή σε Εταιρεία / Εταιρεία Χαρτοφυλακίου: Μια ιδιωτική δουλειά μετοχών συνίσταται στη συνεργασία με εταιρείες χαρτοφυλακίου για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν. Επομένως, είναι πολύ κοινό για τους επαγγελματίες ιδιωτικών μετοχών να αποφασίζουν να πάνε στη δουλειά για μια από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου τους σε ανώτερη θέση (CFO, CEO, Head of Business Development).
  • Άλλες ευκαιρίες εξόδου για ιδιωτικά κεφάλαια είναι:
   • Ξεκινώντας το δικό σας ταμείο
   • Επιστροφή σε συμβουλευτικούς ρόλους
   • Δευτερεύοντα κεφάλαια, Ταμείο κεφαλαίων
   • Επιχειρηματικότητα

  Ευκαιρίες εξόδου VC

  • IPO
  • Συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A)
  • Αγορά μετοχών
  • Πώληση σε άλλο στρατηγικό επενδυτικό / επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων

  Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

  Λοιπόν, μετοχικά κεφάλαια έναντι επιχειρηματικού κεφαλαίου, τι κάνετε;

  • Η κλίση σας προς ένα από αυτά εξαρτάται από τον στόχο σας.
  • Εάν θέλετε να εργαστείτε σε συμφωνίες συναλλαγών ή προσπαθείτε να κερδίσετε χρήματα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι μια καλύτερη επιλογή.
  • Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία μια μέρα και προτιμάτε σχέσεις για ανάλυση, το Venture Capital είναι καλύτερο.
  • Ελπίζω ότι η σύγκριση που έγινε σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ Private Equity και Venture Capital.
  • Επίσης, το ταμείο Investment Banking vs Private Equity

  Προτείνετε άρθρα

  Αυτός ήταν ένας οδηγός για το Private Equity έναντι του Venture Capital. Εδώ συζητάμε τη διαφορά μεταξύ του Private Equity και του Venture Capital στον κίνδυνο και τις αποδόσεις. Μπορείτε επίσης να δείτε τα ακόλουθα άρθρα -

  • Angel Investment vs Venture Capital - Σύγκριση
  • Πώς να αποκτήσετε επιχειρηματικό κεφάλαιο;
  • Μάθημα επιχειρηματικών κεφαλαίων
  • Ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία
  • <