CFA εναντίον MBA | 9 βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε!

CFA® vs MBA - Ποιο είναι καλύτερο;

Η βασική διαφορά μεταξύ CFA και MBA είναι οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν. Η CFA επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων Διαχείρισης Επενδύσεων, όπως Ανάλυση Επενδύσεων, Στρατηγική Χαρτοφυλακίου, Κατανομή Περιουσιακών Στοιχείων και Εταιρική Χρηματοδότηση. Ενώ, το MBA επικεντρώνεται στις συνολικές δεξιότητες διαχείρισης όπως το μάρκετινγκ, οι λειτουργίες, τα οικονομικά, η λογιστική ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ. Μια άλλη διαφορά είναι ο τρόπος σπουδών. Το CFA είναι ένα πρόγραμμα αυτο-μελέτης, ενώ, το MBA στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στην τάξη πλήρους απασχόλησης.

Παίρνω την ελευθερία να υποθέσω ότι αν διαβάζετε αυτό το άρθρο σχετικά με το CFA® vs MBA, τότε είστε λίγο μπερδεμένοι με τις σωστές επιλογές που θέλετε να κάνετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε ο μόνος εδώ! - Ακόμη και αποπροσανατολίστηκε :-)

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό μάθημα 70+ ωρών CFA επιπέδου 1

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - Προτεινόμενα μαθήματα
 1. Online CFA Level 1 Εκπαίδευση - 70+ ώρες βίντεο
 2. Online CFA Level 2 Εκπαίδευση - 100+ ώρες βίντεο

Για την άρση αυτού του χάους και τη διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, έχω δημιουργήσει αυτό το infographics CFA® vs MBA.

Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

 Pro - Συμβουλή: CFA® έναντι MBA


Γιατί πρέπει να πάτε για την ονομασία CFA®;

Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

 • Πραγματική εμπειρία
 • Αναγνώριση καριέρας
 • Ηθική γείωση
 • Παγκόσμια κοινότητα
 • Απαίτηση εργοδότη

Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

 • Καριέρα Διαχείρισης Επενδύσεων -  Εάν η Διαχείριση Επενδύσεων είναι η λέξη που προσελκύετε, τότε το CFA® είναι σίγουρα για εσάς. Η Διαχείριση Επενδύσεων περιλαμβάνει γενικά τη διαχείριση μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων και την απόφαση για το πού να επενδύσετε χρήματα.
 • Υψηλής ποιότητας επενδυτική τραπεζική ουσία; - Το πρόγραμμα σπουδών CFA® καλύπτει προηγμένες δεξιότητες που απαιτούνται για επενδυτές Bankers και αναλυτές Equity Research. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι από τους Τραπεζίτες Επενδύσεων και αναλυτές έχουν εξετάσει το CFA®.
 • Hedge Fund Career - Θα βρείτε επίσης το CFA® χρήσιμο αν σκοπεύετε να πάτε για Hedge Funds, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο σε αυτόν τον τομέα.
 • Resume Booster - Λόγω της μεγάλης αξίας για έναν κάτοχο Charter CFA®, η κατοχή αυτού του βαθμού είναι σίγουρα μια ενίσχυση Resume

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την Ημερομηνία και τα Προγράμματα Εξετάσεων CFA για σημαντικά χρονοδιαγράμματα.

Γιατί πρέπει να πάτε για MBA:

 • Εργασία με τις καλύτερες εταιρίες (όχι απαραίτητα Investment Banking) - Κάνοντας το MBA σας από φημισμένες σχολές επιχειρήσεων μπορεί να σας κάνει να εισέλθετε στις εταιρείες με τις καλύτερες γνώσεις για να εργαστείτε. Λοιπόν, τα γνωστά σχολεία επιχειρήσεων σάς παρέχουν άμεση πρόσβαση σε προσλήψεις από κορυφαίες τράπεζες, εταιρείες συμβούλων και άλλες εταιρείες.
 • Επαναπροσδιορισμός επωνυμίας - Εάν θέλετε να ανανεώσετε τον εαυτό σας, να επεκτείνετε τα δίκτυά σας ή να εξερευνήσετε νέους κλάδους, τότε σίγουρα το MBA είναι για εσάς.
 • Συνολική ανάπτυξη - Το MBA επικεντρώνεται στη συνολική ανάπτυξη του μαθητή και δεν επικεντρώνεται σε κανένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Η συνολική ανάπτυξη είναι σημαντική όταν θέλετε να ανεβείτε τη σκάλα και αναμένεται να διαθέτουν πολλαπλά σετ δεξιοτήτων.

Ποια είναι η επιλογή καριέρας σας;


 • Το CFA® μοιάζει με το σκάψιμο μιας βαθιάς αλλά στενής τρύπας -  Επομένως, αν θέλετε να κάνετε οτιδήποτε "εκτός" από τη Διαχείριση Επενδύσεων, την Επενδυτική Τραπεζική, την έρευνα μετοχών ή το Hedge fund Job, θα συνιστούσα ότι το CFA® δεν είναι κατάλληλο για εσάς.
 • Το MBA είναι σαν να σκάβεις μια μικρή αλλά μεγάλη τρύπα. Εάν θέλετε να αλλάξετε το πεδίο σας, να μάθετε νέα σετ δεξιοτήτων, να μεταβείτε από το Science στο χρηματοοικονομικό ή το μάρκετινγκ, τότε το MBA είναι κατάλληλο για εσάς. Με πτυχίο MBA από κορυφαίο ινστιτούτο, μπορείτε να προσγειωθείτε σε μια καλή εταιρεία. Επίσης, μπορείτε να γίνετε επενδυτής τραπεζίτης ή σύμβουλος, καθώς πολλές επενδυτικές τράπεζες και συμβουλευτικές εταιρείες αναζητούν νέα ταλέντα MBA.
Το CFA® είναι σαν να σκάβεις μια βαθιά αλλά μια στενή τρύπα. Το MBA είναι σαν να σκάβεις μια μικρή αλλά μια μεγάλη τρύπα. Κάντε κλικ στο Tweet

συμπέρασμα


Το CFA® είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε καριέρα στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων, ωστόσο, το MBA είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος βαθμός και θα έχετε διαφορετική εμπειρία πέρα ​​από τη διαχείριση επενδύσεων (συμβουλευτική, στρατηγική, ανθρώπινο δυναμικό κ.λπ.). Για να κάνετε MBA, θα πρέπει να θυσιάσετε τη δουλειά σας πλήρους απασχόλησης και να έχετε πολύ υψηλό κόστος μαζί με το κόστος ευκαιρίας. Ωστόσο, για το CFA®, δεν χρειάζεται να κόψετε τη δουλειά σας για να λάβετε εξετάσεις CFA®, αλλά θυσιάστε τον ελεύθερο χρόνο σας. Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να εξετάσουμε και τα δύο - CFA® και MBA;  Έκανα το MBA μου πρώτα και μετά πήρα CFA® :-)

Άλλα άρθρα σύγκρισης που μπορεί να σας αρέσουν

 • CFA εναντίον FRM
 • Διαφορές FRM έναντι PRM
 • CFA vs CFP - Ποιο είναι καλύτερο;
 • CPA vs MBA - Ποιο είναι το καλύτερο;

Ποιο λοιπόν παίρνετε - CFA® vs MBA;


Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις / σχόλια σχετικά με αυτά - CFA® ή MBA, παρακαλώ ρίξτε ένα σχόλιο παρακάτω


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found