Καρτέλα φύλλου εργασίας στο Excel | Πώς να εργαστείτε με καρτέλες φύλλου εργασίας του Excel;

Καρτέλα φύλλου εργασίας στο Excel

Οι καρτέλες φύλλου εργασίας στο excel είναι ορθογώνιες καρτέλες ορατές στο κάτω αριστερό μέρος του βιβλίου εργασίας του excel, η ενεργή καρτέλα δείχνει το ενεργό φύλλο εργασίας που είναι διαθέσιμο για επεξεργασία, από προεπιλογή μπορεί να ανοίξουν τρεις καρτέλες φύλλου εργασίας και μπορούμε να εισαγάγουμε περισσότερες καρτέλες στο φύλλο εργασίας χρησιμοποιώντας το κουμπί συν παρέχονται στο τέλος των καρτελών επίσης μπορούμε να μετονομάσουμε ή να διαγράψουμε οποιαδήποτε από τις καρτέλες του φύλλου εργασίας.

Τα φύλλα εργασίας είναι η πλατφόρμα για λογισμικό Excel. Αυτά τα φύλλα εργασίας έχουν ξεχωριστές καρτέλες και κάθε αρχείο excel πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα φύλλο εργασίας σε αυτό. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε με αυτήν την καρτέλα φύλλων εργασίας στο Excel.

Η καρτέλα φύλλου εργασίας βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε καρτέλας φύλλου εργασίας excel.

Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια πλήρη περιήγηση σχετικά με τις καρτέλες φύλλων εργασίας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης φύλλων εργασίας, μετονομασία, διαγραφή, απόκρυψη, απόκρυψη, μετακίνηση ή αντιγραφή, το αντίγραφο του τρέχοντος φύλλου εργασίας και πολλά άλλα πράγματα.

# 1 Αλλαγή αριθμού φύλλων εργασίας από προεπιλεγμένες δημιουργίες του Excel

Εάν έχετε παρατηρήσει όταν ανοίγετε το αρχείο excel στην αρχή το excel σας δίνει 3 φύλλα εργασίας με το όνομα Sheet1, Sheet2 και Sheet3.

Μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτήν την προεπιλεγμένη ρύθμιση και να κάνουμε τις δικές μας ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις.

 • Βήμα 1: Μεταβείτε στο FILE.

 • Βήμα 2: Μεταβείτε στις επιλογές.

 • Βήμα 3: Στην ενότητα ΓΕΝΙΚΑ, μεταβείτε στη δημιουργία νέων βιβλίων εργασίας.

 • Βήμα 4: Κάτω από αυτό Συμπεριλάβετε πολλά φύλλα:

 • Βήμα 5: Εδώ μπορείτε να τροποποιήσετε πόσα φύλλα καρτέλας στο excel πρέπει να συμπεριληφθούν κατά τη δημιουργία ενός νέου βιβλίου εργασίας.

 • Βήμα 6: Κάντε κλικ στο OK. Θα έχουμε 5 καρτέλα φύλλα εργασίας excel κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο βιβλίο εργασίας.

# 2 Δημιουργήστε αντίγραφο του τρέχοντος φύλλου εργασίας

Όταν εργάζεστε σε ένα αρχείο excel, σε ένα συγκεκριμένο σημείο θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο του τρέχοντος φύλλου εργασίας. Ας υποθέσουμε παρακάτω είναι η καρτέλα φύλλου εργασίας που εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.

 • Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο φύλλο εργασίας και επιλέξτε Μετακίνηση ή Αντιγραφή.

 • Βήμα 2: Στο παρακάτω παράθυρο κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Δημιουργία αντιγράφου.

 • Βήμα 3: Κάντε κλικ στο OK, θα έχουμε ένα νέο φύλλο με τα ίδια δεδομένα. Το νέο όνομα φύλλου εργασίας θα είναι οι πωλήσεις του 2017 (2) .

# 3 - Δημιουργήστε αντίγραφο του τρέχοντος φύλλου εργασίας χρησιμοποιώντας το πλήκτρο συντόμευσης

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο του τρέχοντος φύλλου χρησιμοποιώντας αυτό το πλήκτρο συντόμευσης.

 • Βήμα 1: Επιλέξτε το φύλλο και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl.

 • Βήμα 2: Αφού κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του πλήκτρου του ποντικιού και σύρετε προς τη δεξιά πλευρά. Θα έχουμε ένα αντίγραφο αντίγραφο τώρα.

# 4 - Δημιουργία νέου φύλλου εργασίας του Excel

 • Βήμα 1: Για να δημιουργήσετε ένα νέο φύλλο εργασίας, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο συν μετά το τελευταίο φύλλο εργασίας.

 • Βήμα 2: Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο PLUS θα έχουμε ένα νέο φύλλο εργασίας στα δεξιά του τρέχοντος φύλλου εργασίας.

# 5 - Δημιουργία νέας καρτέλας φύλλου εργασίας Excel χρησιμοποιώντας πλήκτρο συντόμευσης

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε μια νέα καρτέλα φύλλου εργασίας excel χρησιμοποιώντας το πλήκτρο συντόμευσης. Το πλήκτρο συντόμευσης για την εισαγωγή του φύλλου εργασίας είναι Shift + F11.

Εάν πατήσετε αυτό το πλήκτρο, θα εισαγάγατε τη νέα καρτέλα φύλλου εργασίας στα αριστερά του τρέχοντος φύλλου εργασίας.

# 6 - Μεταβείτε στο πρώτο φύλλο εργασίας και στο τελευταίο φύλλο εργασίας

Ας υποθέσουμε ότι συνεργαζόμαστε με το βιβλίο εργασίας που έχει πολλά φύλλα εργασίας. Κινούμαστε μεταξύ φύλλων τακτικά, εάν θέλετε να μετακινηθείτε στο τελευταίο και το πρώτο φύλλο εργασίας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την παρακάτω τεχνική.

Για να φτάσετε στο πρώτο φύλλο εργασίας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου και κάντε κλικ στο σύμβολο βέλους για να μετακινηθείτε στο πρώτο φύλλο.

# 7 - Μετακίνηση μεταξύ φύλλων εργασίας

Η μετάβαση σε όλα τα φύλλα εργασίας στο βιβλίο εργασίας είναι μια δύσκολη εργασία αν κινείστε χειροκίνητα. Έχουμε ένα πλήκτρο συντόμευσης για μετακίνηση μεταξύ φύλλων εργασίας.

Ctrl + Page Up: Θα μεταβείτε στο προηγούμενο φύλλο εργασίας.

Ctrl + Page Down: Αυτό θα πήγαινε στο επόμενο φύλλο εργασίας.

# 8 - Διαγραφή φύλλων εργασίας

Όπως και πώς μπορούμε να εισαγάγουμε νέα φύλλα εργασίας, μπορούμε να διαγράψουμε και ως φύλλο εργασίας. Για να διαγράψετε το φύλλο εργασίας κάντε δεξί κλικ στο απαιτούμενο φύλλο εργασίας και κάντε κλικ στο ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

Εάν θέλετε να διαγράψετε πολλά φύλλα ταυτόχρονα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου και επιλέξτε τα φύλλα που θέλετε να διαγράψετε.

Τώρα μπορείτε να διαγράψετε όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.

Μπορούμε επίσης να διαγράψουμε το φύλλο χρησιμοποιώντας το πλήκτρο συντόμευσης, δηλαδή ALT + E + L.

Εάν θέλετε να επιλέξετε όλα τα φύλλα, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα φύλλα εργασίας και να επιλέξετε Επιλογή όλων των φύλλων.

Μόλις επιλεγούν όλα τα φύλλα εργασίας και αν θέλετε να αποεπιλέξετε ξανά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα φύλλα εργασίας και επιλέξτε Κατάργηση φύλλων εργασίας.

# 9 - Προβολή όλων των φύλλων εργασίας

Εάν έχετε πολλά φύλλα εργασίας και θέλετε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο φύλλο, αλλά δεν ξέρετε πού βρίσκεται ακριβώς αυτό το φύλλο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω τεχνική για να δείτε όλα τα φύλλα εργασίας. Κάντε δεξί κλικ στα κουμπιά μετακίνησης στο κάτω μέρος.

Θα δούμε παρακάτω τη λίστα όλων των καρτελών φύλλων εργασίας στο αρχείο excel.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

 • Μπορούμε επίσης να κρύψουμε και να αποκρύψουμε τα φύλλα κάνοντας δεξί κλικ στα φύλλα.
 • Το ALT + E + L είναι το πλήκτρο συντόμευσης.
 • Το ALT + E + M είναι το πλήκτρο συντόμευσης για τη δημιουργία ενός αντιγράφου.
 • Ctrl + Page Up είναι το πλήκτρο συντόμευσης για να επιλέξετε φύλλα εργασίας στην αριστερή πλευρά.
 • Ctrl + Page Down είναι το πλήκτρο συντόμευσης για να επιλέξετε φύλλα εργασίας στη δεξιά πλευρά.