Πλήρης οδηγός για το CFA Claritas Investment Certificate | WSM

Πιστοποιητικό CFA Claritas Investment

Το πρόγραμμα Claritas® είναι λίγο άγνωστο. Αλλά για να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν την εξέταση, ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία -

 • Έχετε φανταστεί ποτέ ότι μπορείτε να αποκτήσετε πιστοποίηση παγκόσμιας κλάσης επενδύοντας 100 ώρες; Εάν όχι, δοκιμάστε το Claritas, θα καταλάβατε.
 • Από μια έρευνα υποψηφίων, διαπιστώθηκε ότι το 76% όλων των μαθητών που ακολούθησαν το Claritas το έκαναν επειδή δεν ήξεραν άλλη λεωφόρο για να χτίσουν τις δεξιότητές τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Η ίδια έρευνα υποψηφίων ανέφερε ότι το 24% των μαθητών που ακολούθησαν την Claritas το έκαναν επειδή γνώριζαν ότι η Claritas μπορούσε να ενισχύσει το γράφημα της καριέρας τους και να προσφέρει καλύτερες προοπτικές.
 • Σχεδόν 6.480 μαθητές έχουν ήδη περάσει από το Claritas.
 • Σε αντίθεση με άλλα χρηματοοικονομικά μαθήματα, η Claritas ακολουθεί μια πολύ πιο εύκολη προσέγγιση στη μελέτη και προσφέρει ευελιξία στους μαθητές της. Έτσι, το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ πιο αξιοσημείωτο από άλλα οικονομικά μαθήματα. Διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 85% των μαθητών έχουν περάσει από τις εξετάσεις Claritas μέχρι τώρα.
 • Το Claritas Program® δεν ισχύει μόνο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτό το πρόγραμμα είναι επίσης διαθέσιμο σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και σε άλλα μέρη του κόσμου. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, το Claritas είναι πραγματικά μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πορεία.

Το Πιστοποιητικό Επένδυσης Claritas δεν χρειάζεται στοιχεία για να το αποδείξει. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την αξία του Claritas είναι να εγγραφείτε στο πρόγραμμα εάν έχετε ενδιαφέρον για το ίδιο. Αλλά πριν κάνετε κάτι, διαβάστε αυτό το άρθρο. Βγάλτε ένα στυλό και χαρτί και αν βρείτε κάτι χρήσιμο, γράψτε το.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι αν διαβάσετε αυτό το άρθρο, ίσως να μην χρειαστεί να διαβάσετε ξανά κανένα άλλο άρθρο σχετικά με το Claritas, επειδή φέρνουμε όλες τις πληροφορίες και τα κομμάτια εδώ.

Το άρθρο ρέει με την ακόλουθη σειρά.

  Ας ξεκινήσουμε.

  Σχετικά με το πρόγραμμα Claritas


  Το Πιστοποιητικό Επένδυσης Claritas είναι λίγο άγνωστο όπως είναι τα αουτσάιντερ. Δεν είναι γνωστό γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι πήραν το χρόνο και ανακάλυψαν τι υπάρχει για αυτούς. Αλλά αν το κάνουν αμέσως θα δουν ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αξία που δίνεται κάτω από 100 ώρες. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να σπουδάσετε 4 ώρες την ημέρα, το μόνο που χρειάζεστε 25 ημέρες για να είστε επιλέξιμοι για να περάσετε το Πρόγραμμα Claritas® σε ιπτάμενα χρώματα. Αλλά αυτό που είναι εύκολο να γίνει είναι εύκολο να μην γίνει. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε περισσότερα για αυτό.

  • Ρόλοι: Το Claritas έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες εισόδου που θέλουν να αναπτυχθούν στον τομέα των επενδύσεων. Αλλά αν θέλετε να ενημερώσετε τις γνώσεις σας για τις επενδύσεις, δεν υπάρχει καλύτερη πορεία από αυτό.
  • Εξέταση: Η επιτυχία στην Εξέταση της Clarita είναι εξαιρετικά εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε για 2 ώρες και να απαντήσετε σε 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Αλλά δεν πρέπει να πηγαίνετε από την εμφάνισή του. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να μπορέσετε να απαντήσετε σωστά. Θυμηθείτε, το Claritas Program® διεξάγεται υπό ένα πολύ φημισμένο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο CFA Institute.
  • Ημερομηνίες εξέτασης Claritas: Ο σκοπός του σχεδιασμού ενός μαθήματος όπως το Claritas είναι να προσφέρει στους μαθητές του πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Έτσι, εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην Claritas, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμμετάσχετε στις εξετάσεις εντός 6 μηνών από την ημερομηνία εγγραφής.
  • The nitty-gritty: Καθώς το πεδίο της μελέτης είναι περιορισμένο στο Πρόγραμμα Claritas®, δεν χρειάζεται να μελετήσετε πολλά θέματα. Κάτω από 100 ώρες, πρέπει να περάσετε από 7 ενότητες και συνολικά 20 κεφάλαια (θα συζητηθούν λεπτομερώς αργότερα).

  Επιλεξιμότητα: Το καλύτερο μέρος της εξέτασης της Clarita είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στην εξέταση. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι μια αξιοπρεπής γνώση Αγγλικών.

  Γιατί να ακολουθήσετε το Claritas;


  Το Πιστοποιητικό CFA Claritas Investment είναι ένα μάθημα που πρέπει να ακολουθηθεί από οποιονδήποτε θέλει να έχει βασικές γνώσεις στον τομέα των επενδύσεων. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με επενδυτική ανάλυση και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, το Claritas είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Αλλά μην επιλέξετε το Claritas γιατί το λέμε. Πρέπει επίσης να έχετε τους δικούς σας λόγους επίσης. Στην αρχή, παρείχαμε τα στατιστικά στοιχεία για τους οποίους οι μαθητές εντάχθηκαν στο Claritas Program®. Θα παρουσιάσουμε όλα τα στατιστικά στοιχεία εδώ, ώστε να μπορείτε να λάβετε κάποια καθοδήγηση.

  • Η γνώση σε οποιονδήποτε τομέα είναι σημαντικό μέρος. Έτσι, από την έρευνα υποψηφίων που έγινε στους υποψηφίους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα CFA Claritas, διαπιστώθηκε ότι το 76% των υποψηφίων εντάχθηκαν λόγω της ανάπτυξης γνώσεων.
  • Εάν κάνετε ένα μάθημα και αυτό δεν έχει καμία παγκόσμια αναγνώριση, θα ήταν σχετικό με τον κλάδο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα συμφωνούσατε ότι δεν θα. Το 43% των υποψηφίων δήλωσαν ότι συμμετείχαν στο μάθημα λόγω της παγκόσμιας αναγνώρισης αυτού του μαθήματος.
  • Όλοι δεν σχετίζονται άμεσα με τις επενδύσεις, αλλά άτομα που έχουν έμμεση σχέση με τον τομέα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το CFA Claritas. Το 30% των υποψηφίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Claritas δήλωσαν ότι συμμετείχαν για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους στον τομέα στον οποίο εργάζονται αυτήν τη στιγμή.
  • Το 27% των υποψηφίων ήθελε ένα παγκόσμιο δίκτυο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά. Έτσι, εντάχθηκαν στο Claritas Program®.
  • Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο είναι ότι μόνο το 24% που ήθελε να βελτιώσει το γράφημα της καριέρας του εντάχθηκε στο Claritas Program®.

  Ο λόγος επιδίωξής σας μπορεί να είναι διαφορετικός από τους παραπάνω. Αλλά ας δούμε τι λένε κορυφαίες εταιρείες για το Claritas Program®.

  Τι κορυφαίες εταιρείες έχουν να πουν για το Claritas;


  Το CFA Claritas είναι ένα ολοκαίνουργιο μάθημα που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 2013 στο 66ο Ετήσιο Συνέδριο CFA Institute στη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, πολλές εταιρείες ακολουθούν αυτό το μάθημα για να κατανοήσουν τα πάντα σχετικά με τις επενδύσεις. Οι μαθητές αναρωτιούνται ακόμα για τις ευκαιρίες εργασίας του CFA Claritas. Ας δούμε τι έχουν οι τρεις κορυφαίες εταιρείες για το Claritas Program®.

  • Aviva Investor: Μια ομάδα υπαλλήλων επιλέχθηκε για το πρόγραμμα Claritas Pilot. Ανέφεραν ότι είναι μια καλή πορεία για την αύξηση της επαγγελματικής αξιοπιστίας εάν κατά κάποιον τρόπο είστε προσκολλημένοι σε ρόλους που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε τις επενδύσεις στον τομέα των ανθρώπινων πόρων, των νομικών, των λειτουργιών και των οικονομικών. Σίγουρα δεν είναι μια πορεία που θα φτάσει στα πρότυπα της CFA αλλά μια καλή πορεία για να ξεκινήσετε μέσα σε μια επένδυση, σχολίασαν.
  • BlackRock: Μια ομάδα από το BlackRock έχει επίσης συμμετάσχει στο πιλοτικό μάθημα. Παίρνουν λίγο διαφορετικό από αυτό που ανέφεραν οι εργαζόμενοι της Aviva. Είπαν ότι η παρακολούθηση αυτής της πορείας βελτίωσε την εσωτερική τους επικοινωνία και τους έδωσε μια προοπτική για το πώς οι ρόλοι τους ταιριάζουν σε ολόκληρο το φάσμα των λειτουργιών εντός του οργανισμού. Ανέφεραν ότι το Claritas είναι πιο κατάλληλο για μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπέροχες θεμελιώδεις γνώσεις τους σχετικά με τις επενδύσεις.
  • Νομική & Γενική Διαχείριση Επενδύσεων: Ο εμπειρογνώμονας στο LGIM παρατήρησε ότι το Claritas είναι ένα μάθημα που διευρύνει την προοπτική του ατόμου για την κατανόηση του πού βρίσκεται κάποιος σε ρόλο εργασίας. Είπε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για άτομα που συμμετέχουν στις οργανώσεις ως μαθητευόμενοι ή νέοι απόφοιτοι.

  Μορφή προγράμματος Claritas


  Από την παραπάνω συζήτηση, καταλάβατε ότι το Claritas είναι ένα πρόγραμμα που χρειάζεται 100 ώρες μελέτης. Αλλά μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς πρέπει να μελετήσετε και πώς θα σχετίζεται με τον υπάρχοντα τομέα εργασίας σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα μιλήσουμε για κάθε ενότητα που πρέπει να περάσετε και θα δώσουμε μια σύντομη επισκόπηση για κάθε ενότητα. Αργότερα θα μιλήσουμε για κάθε κεφάλαιο που καλύπτεται από κάθε ενότητα.

  Θα σας δοθεί το υλικό για μελέτη και όλες οι ερωτήσεις θα προέλθουν από το υλικό που θα παρέχει το ινστιτούτο CFA.

  Για μια εξέταση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμμετάσχετε σε εξετάσεις 2 ωρών και να απαντήσετε σε 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

  Ενότητα προγράμματος Claritas


  Υπάρχουν συνολικά επτά ενότητες που πρέπει να καλύψετε στο Claritas Program®. Ας το δούμε ένα προς ένα.

  • Ενότητα 1: Επισκόπηση βιομηχανίας

  Σε αυτήν την ενότητα, θα καταλάβετε πώς λειτουργεί μια επένδυση στις επιχειρήσεις - από σχολεία έως νοσοκομεία. Θα καταλάβετε πώς θα μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να σώσουν για το μέλλον καθώς και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις των ονείρων τους. Ο βασικός σκοπός αυτής της ενότητας είναι να σας διδάξει μια ελικοπτέρη άποψη της επένδυσης στο πλαίσιο της ηθικής.

  • Ενότητα 2: Ηθική και κανονισμός

  Αυτή η ενότητα μιλά για τις βασικές αρχές της επένδυσης. Πώς θα μπορούσατε να φέρετε έναν πελάτη - παίρνοντας τα χρήματά του ή κερδίζοντας την εμπιστοσύνη, τη φήμη και την εμπιστοσύνη του; Θα έχετε μια ολοκληρωμένη επενδυτική προσέγγιση με γνώμονα τον πελάτη σε αυτήν την ενότητα.

  • Ενότητα 3: Είσοδοι και εργαλεία

  Πώς συμβαίνει μια επιχείρηση; Πώς παίζει η οικονομική προοπτική της επιχείρησης σε μικρο, μακρο και παγκόσμιο επίπεδο; Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να χειρίζεστε την οικονομική πτυχή της επιχείρησης σε αυτήν την ενότητα και θα αποκτήσετε επίσης μια μεγάλη εικόνα όλων των επιχειρήσεων που συγκεντρώνονται.

  • Ενότητα 4: Επενδυτικά μέσα

  Εδώ πηγαίνετε στα βάθη των επενδυτικών μέσων. Πώς θα χρησιμοποιούσατε επενδυτικές επιλογές; Πώς θα επενδύατε σε βασικές μετοχές σε ομόλογα σε εξειδικευμένα επενδυτικά μέσα όπως ακίνητα και παράγωγα, θα μάθετε σε αυτήν την ενότητα.

  • Ενότητα 5: Βιομηχανική δομή

  Πώς βοηθά η βιομηχανία να διαμορφώσει τις επενδυτικές αποφάσεις που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση; Θα μάθετε για τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου που σας βοηθούν στις επενδύσεις και επίσης για διάφορες αγορές όπου πραγματοποιούνται επενδύσεις.

  • Ενότητα 6: Εξυπηρέτηση αναγκών πελατών

  Η εκμάθηση των επενδύσεων έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών και την επίλυσή τους. Σε αυτήν την ενότητα, θα γνωρίσετε τους πελάτες μέσω και μέσω, ώστε να μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε καλύτερα.

  • Ενότητα 7: Βιομηχανικοί έλεγχοι

  Πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα μέτρα για τον έλεγχο και τη συστηματοποίηση των επενδύσεων. Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε για όλο τον έλεγχο και τα συστήματα που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των επενδύσεων, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετείτε καλύτερα τους πελάτες.

  Αυτές οι ενότητες έχουν σχεδιαστεί σωστά έτσι ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα του τρόπου λειτουργίας του επενδυτικού κόσμου. Ας σκάψουμε βαθιά και ας δούμε κάθε κεφάλαιο για να κατανοήσουμε καλύτερα.

  Κύρια σημεία του προγράμματος σπουδών Claritas


  Ενότητα 1 -

  • Κεφάλαιο 1 - Ο κλάδος των επενδύσεων: Μια άποψη από κάτω προς τα κάτω

  [Φανταστείτε ότι βλέπετε τον κόσμο της επένδυσης από ένα ελικόπτερο. Θα γνωρίσετε τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τους τύπους, τον επενδυτικό κλάδο και τις οικονομικές δυνάμεις που υπαγορεύουν το σύνολο των λειτουργιών του κλάδου.

  Ενότητα 2 -

  • Κεφάλαιο 2 - Επαγγελματισμός δεοντολογίας και επενδύσεων

  [Θα μάθετε για την ανάγκη ηθικής στον επενδυτικό κόσμο και θα μπορείτε να προσδιορίσετε τις υποχρεώσεις και το πλαίσιο λήψης ηθικών αποφάσεων.]

  • Κεφάλαιο 3 - Κανονισμός

  [Θα μάθετε για τη ρύθμιση, τους στόχους του κανονισμού και επίσης για τη συμμόρφωση.]

  Ενότητα 3 -

  • Κεφάλαιο 4 - Μικροοικονομική

  [Θα μάθετε τα βασικά οικονομικά, τις διαιρέσεις, τη ζήτηση και την προσφορά, την ισορροπία της αγοράς, τις λειτουργίες παραγωγής και κόστους, την τιμολόγηση και πώς οι δομές της αγοράς επηρεάζουν τις επενδύσεις.]

  • Κεφάλαιο 5 - Μακροοικονομική

  [Αφού διαβάσετε αυτό το κεφάλαιο, θα μπορέσετε να κατανοήσετε τους οικονομικούς δείκτες, την ανάγκη για μακροοικονομικό προβληματισμό, τις συνιστώσες του ΑΕγχΠ, τους οικονομικούς δείκτες, τους επιχειρηματικούς κύκλους και τις νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές.]

  • Κεφάλαιο 6 - Οικονομικά του Διεθνούς Εμπορίου

  [Θα μάθετε για την εισαγωγή, την εξαγωγή, το ισοζύγιο πληρωμών και πολλούς εξειδικευμένους ορισμούς του διεθνούς εμπορίου.]

  • Κεφάλαιο 7 - Οικονομικές καταστάσεις

  [Η εκμάθηση να βλέπει και να κατανοεί τις οικονομικές καταστάσεις είναι μια μεγάλη δεξιότητα Θα μάθετε πώς μπορείτε να δείτε τον ισολογισμό, το ισοζύγιο δοκιμής και πώς να συνδέσετε μεταξύ δύο αριθμών μέσω ανάλυσης αναλογίας. Θα μάθετε επίσης για την κατάσταση ταμειακών ροών.]

  • Κεφάλαιο 8 - Ποσοτικές έννοιες

  [Θα μάθετε για τη χαριτωμένη οικονομική έννοια. Από τη χρονική αξία των χρημάτων έως την ερμηνεία της συσχέτισης, θα μπορούσατε να γνωρίσετε κάθε θεμελιώδη έννοια της χρηματοδότησης από αυτό το κεφάλαιο.]

  Ενότητα 4 -

  • Κεφάλαιο 9 - Χρεόγραφα

  [Από την προεξοφλημένη αποτίμηση ταμειακών ροών έως τα ομόλογα, από τον κίνδυνο επένδυσης σε χρεωστικούς τίτλους έως το πιστωτικό περιθώριο, θα μάθετε πολλά από αυτό το κεφάλαιο.]

  • Κεφάλαιο 10 - Μετοχικοί τίτλοι

  [Σε αυτό το κεφάλαιο, θα μάθετε για τα ίδια κεφάλαια και μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ μετοχών και χρεωστικών τίτλων.]

  • Κεφάλαιο 11 - Παράγωγα

  [Θα γνωρίσετε τα πάντα σχετικά με τα παράγωγα και θα έχετε μια καλή κατανόηση των προθεσμιακών, προθεσμιακών συμβάσεων, ανταλλαγών και επιλογών.

  • Κεφάλαιο 12 - Εναλλακτικές επενδύσεις

  [Θα μάθετε για ιδιωτικές επενδύσεις σε μετοχές, επενδύσεις σε ακίνητα και προϊόντα σε αυτό το κεφάλαιο.]

  Ενότητα 5 -

  • Κεφάλαιο 13 - Δομή της βιομηχανίας επενδύσεων

  [Θα μάθετε για τη διαχείριση επενδύσεων και τις υπηρεσίες πληροφοριών για τις επενδύσεις και θα αποκτήσετε επίσης πληροφορίες για τους μεσίτες και τους εμπόρους.]

  • Κεφάλαιο 14 - Επενδυτικά οχήματα

  [Θα μάθετε για τα hedge funds, τα αμοιβαία κεφάλαια και τους διαχειριζόμενους λογαριασμούς.]

  • Κεφάλαιο 15 - Η λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών

  [Θα καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ πρωτογενούς και δευτερογενούς αγοράς. θα γνωρίζετε επίσης για ιδιωτικές τοποθετήσεις, δημόσιες προσφορές και σωστά θέματα.]

  Ενότητα 6 -

  • Κεφάλαιο 16 - Επενδυτές και οι ανάγκες τους

  [Θα γνωρίσετε διαφορετικούς τύπους και τις διαφορετικές ανάγκες τους και πώς να διαρθρώσετε την επενδυτική πολιτική για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών.]

  • Κεφάλαιο 17 - Διαχείριση επενδύσεων

  [Θα μάθετε για συστηματικό και ειδικό κίνδυνο καθώς και για επενδυτικούς στόχους και περιορισμούς.]

  Ενότητα 7 -

  • Κεφάλαιο 18 - Διαχείριση κινδύνων

  [Θα μάθετε τα πάντα για τον κίνδυνο στις επενδύσεις και πώς να το μετριάσετε και να το διαχειριστείτε.]

  • Κεφάλαιο 19 - Αξιολόγηση απόδοσης

  [Αυτό το κεφάλαιο θα σας διδάξει τη διαδικασία αξιολόγησης απόδοσης και πώς να μετρήσετε την απόδοση μέσω διαφορετικών μεθόδων και εργαλείων. Θα μάθετε επίσης την έννοια του alpha και τις χρήσεις της απόδοσης απόδοσης.]

  • Κεφάλαιο 20 - Τεκμηρίωση της βιομηχανίας επενδύσεων

  [Αφού μάθετε τα πάντα, αυτό το κεφάλαιο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας διδάξει σχετικά με την τεκμηρίωση και πώς να κάνετε τη διαχείριση εγγράφων.]

  Βάρη / ανάλυση προγράμματος Claritas


  Το ινστιτούτο CFA λέει ότι πρέπει να μελετήσετε 100 ώρες για να μπορέσετε να διαγράψετε το πρόγραμμα Claritas®. Αλλά για να μπορέσετε να δώσετε αναλογική σημασία σε κάθε ενότητα, πρέπει να γνωρίζετε πώς γίνεται η ανάλυση. Εδώ είναι το ποσοστό των βαρών που δίνονται σε κάθε ενότητα.

  Πηγή γεγονότων: CFA Institute

  Πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στις Ενότητες 3, 4, 5 και 7. Έπειτα έρχεται η Ενότητα 2 και τέλος η Ενότητα 1 & 6 κατά σειρά σπουδαιότητας.

  Τέλη προγράμματος Claritas


  Εάν συγκρίνετε τα τέλη οποιουδήποτε άλλου παγκόσμιου μαθήματος με τα τέλη του Claritas, σίγουρα, τα τέλη είναι λογικά. Για μεμονωμένη εγγραφή, θα πρέπει να πληρώσετε 685 $ που περιλαμβάνει το τέλος εγγραφής στις εξετάσεις, όλο το υλικό μελέτης (εφαρμογή μελέτης για κινητά, eBook, υπεύθυνος σχεδιασμού μελέτης, ερωτήσεις αναθεώρησης κεφαλαίων, εξετάσεις πρακτικής ενότητας και μια πλαστή εξέταση) και μία εξέταση.

  • Θα λάβετε μια λογική έκπτωση όταν πληρώνετε τα τέλη χύμα.
  • Για κουπόνια 25-99, η χρέωση ανέρχεται σε 635 US $ το καθένα.
  • Για κουπόνια 100-249, πρέπει να πληρώσετε 585 $ ΗΠΑ το καθένα.
  • Για 250 ή περισσότερα, θα πρέπει να πληρώσετε 485 US $ το καθένα.

  Αποτελέσματα εξετάσεων Claritas & ποσοστά επιτυχίας


  • Το πρόγραμμα Claritas ξεκίνησε μόλις 2,5 χρόνια πριν. Μέχρι την 1η Ιουλίου 2015, 6400 υποψήφιοι έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις, εκ των οποίων το 85% των υποψηφίων πέρασαν τις εξετάσεις.
  • Αφού ολοκληρώσετε τις εξετάσεις σας, θα εμφανιστεί στην οθόνη μια ειδοποίηση "pass" ή "not pass". Εντός 5 ημερών μετά την εξέταση, θα λάβετε ένα επίσημο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώνει αν περάσατε ή δεν περάσατε την εξέταση.
  • Εάν περάσετε την εξέταση, θα λάβετε το πιστοποιητικό εντός 4-6 εβδομάδων.
  • Εάν δεν πετύχετε, το ινστιτούτο θα σας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή σας σε κάθε ενότητα, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την επόμενη προσπάθειά σας.
  • Εάν δεν περάσετε τις εξετάσεις, πρέπει να πληρώσετε ξανά το τέλος εγγραφής. Μπορείτε να επαναλάβετε την εξέταση 3 φορές τους επόμενους 12 μήνες. Ωστόσο, οι μέγιστες προσπάθειες για το Claritas Program® περιορίζονται σε 5 φορές σε μια διάρκεια ζωής.

  Υλικό μελέτης Claritas


  Το υλικό μελέτης Claritas παρέχεται από το Ινστιτούτο CFA. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουτήξετε και να επενδύσετε έναν καλό χρόνο κάθε μέρα για να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις.

  Στρατηγικές για την ολοκλήρωση του προγράμματος Claritas


  Τώρα που το CFA Institute ανέφερε ότι πρέπει να μελετήσετε 100 ώρες για τις εξετάσεις, η γενική τάση είναι να μελετάτε μόνο για 100 ώρες ή λιγότερο για να περάσετε τις εξετάσεις. Το να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε σίγουρα την εξέταση στην πρώτη προσπάθεια είναι να μελετήσετε καλύτερα και να μελετήσετε περισσότερο από την αρχή. Εδώ είναι το σχέδιο.

  • Θα λάβετε το σχεδιαστή μελέτης μαζί με το υλικό μελέτης που παρέχεται από το CFA Institute. Χρησιμοποιήστε το καλά.
  • Θα λάβετε 180 ημέρες για να σπουδάσετε για το Claritas. Έτσι, κάθε μέρα εάν μελετάτε ακόμη και μία ώρα, θα μπορείτε να μελετάτε τουλάχιστον 180 ώρες.
  • Εάν θέλετε να περάσετε τις εξετάσεις στην πρώτη προσπάθεια, είναι καλύτερα να μελετήσετε για τουλάχιστον 200 ώρες. Οι πρώτες 100 ώρες πρέπει να επενδύονται στην ανάγνωση όλων των κεφαλαίων. Οι επόμενες 50 ώρες θα επενδυθούν στην πρώτη αναθεώρηση. Και οι τελευταίες 50 ώρες θα χωριστούν σε δεύτερη αναθεώρηση και απόπειρα δοκιμαστικών δοκιμών.
  • Εάν είστε ειλικρινής μαθητής, θα μπορούσατε να σπάσετε το πρόγραμμα Claritas® πολύ εύκολα.

  Αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του προγράμματος Claritas και της εξέτασης CFA, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν τη λεπτομερή σύγκριση για το CFA έναντι του Claritas.

  συμπέρασμα


  Σας εύχομαι καλή τύχη για το πρόγραμμα Claritas®. Θυμηθείτε, μπορεί να σας προσφέρει τεράστια αξία αν μελετήσετε ειλικρινά και προσεγγίσετε τις εξετάσεις με τη σωστή προετοιμασία. Από τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το Claritas δεν είναι για όλους. Τα άτομα που θέλουν μια πιο εμπεριστατωμένη γνώση των επενδύσεων πρέπει να πάνε για IMC (Investment Management Certificate) ή CFA. Αλλά αν είστε αυτοί που υποστηρίζουν επενδυτικούς ρόλους, το Claritas είναι το ιδανικό μάθημα για να ξεκινήσετε.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found