Πιστοποιήσεις διαχείρισης κινδύνων και μισθός | WallstreetMojo

Λίστα κορυφαίων 4 πιστοποιήσεων διαχείρισης κινδύνων

 1. Διαχειριστές χρηματοοικονομικού κινδύνου (FRM)
 2. Επαγγελματικός Διαχειριστής Κινδύνου (PRM)
 3. Chartered Enterprise Risk Αναλυτής (CERA)
 4. Πιστοποιημένοι διαχειριστές κινδύνου (CRM)

Ας δούμε καθένα από αυτά με λεπτομέρεια -

# 1 Διαχειριστές χρηματοοικονομικού κινδύνου (FRM)

Η εξέταση FRM είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση διαχείρισης κινδύνου που είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Αν ψάχνετε για πιστοποίηση FRM, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικές λεπτομέρειες προτού πάρετε τη βουτιά. Επιπλέον, εάν δεν γνωρίζετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας και την αποζημίωση που θα λάβετε καθώς ολοκληρώνετε την πιστοποίηση FRM, δεν έχει νόημα να κάνετε την πιστοποίηση.

Επιλεξιμότητα FRM

Το FRM είναι μια παγκόσμια πιστοποίηση διαχείρισης κινδύνων που προσφέρει η GARP (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Κινδύνου). Για να γίνετε πιστοποιημένος επαγγελματίας FRM, πρέπει να κάνετε τις εξετάσεις FRM-I και FRM-II καθώς επίσης και να έχετε 2 χρόνια σχετικής εργασιακής εμπειρίας.

Προοπτικές σταδιοδρομίας FRM

Για να σας δούμε τι μπορεί να κάνει η πιστοποίηση FRM για εσάς, εδώ είναι οι 10 κορυφαίοι εργοδότες που προσλαμβάνουν FRM (τράπεζες και εταιρείες) -

πηγή - GARP 

Καθώς οι εξετάσεις είναι ευκολότερες από το βάθος του προγράμματος σπουδών, στοχεύετε να εστιάσετε περισσότερο στο πρόγραμμα σπουδών από τις εξετάσεις. Συχνά οι ερευνητές ελέγχουν τη βάση γνώσεων των επαγγελματιών FRM κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Αφού αποκτήσετε πιστοποίηση FRM, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τις ακόλουθες σταδιοδρομίες -

 • Risk Manager (Προσωπική Τραπεζική)
 • Ειδικοί πιστωτικού κινδύνου
 • Αναλυτές λειτουργικού κινδύνου
 • Αναλυτές διαχείρισης κινδύνων
 • Διευθυντής επιχειρηματικού κινδύνου
 • Διευθυντής εμπορικού κινδύνου

Αποζημίωση FRM

Μόλις ολοκληρώσετε την πιστοποίηση FRM, η αποζημίωση θα είναι πολύ επικερδής. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα για να πάρετε μια συγκεκριμένη ιδέα για το τι να περιμένετε όσον αφορά την αποζημίωση.

πηγή: payscale.com

Ρίξτε μια ματιά στα λεπτομερή στατιστικά παρακάτω για να έχετε μια ιδέα για το βαθμό / την πιστοποίηση που μπορείτε να πάρετε μαζί με το FRM για να λάβετε καλύτερη αποζημίωση στη διαχείριση κινδύνου.

πηγή: payscale.com

# 2 Επαγγελματικοί Διαχειριστές Κινδύνου (PRM)

Το PRM είναι ένα από τα πιο περιζήτητα παγκοσμίως αναγνωρισμένα πιστοποιητικά διαχείρισης κινδύνου σε επίπεδο μεταπτυχιακών. Είναι αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Κινδύνων (PRMIA). Αν ψάχνετε για μια καριέρα διαχείρισης κινδύνων, είναι η πορεία για εσάς.

Επιλεξιμότητα PRM

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας του PRM ορίζονται με διαφορετικό τρόπο. Εάν δεν έχετε πτυχίο, πρέπει να έχετε 4 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Εάν ολοκληρώσετε το πτυχίο σας, χρειάζεστε 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Εάν τελειώσετε με τα MBA / MSF / MQF / CFA, δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία για το μάθημα.

PRM Καριέρα Προοπτικές

Η PRM έχει πολύ καλές προοπτικές εργασίας εάν μελετάτε σκληρά. Επιπλέον, οι εξετάσεις του PRM είναι επίσης πολύ αυστηρές σαν να μην σκοράρετε 60% ή παραπάνω, δεν θα μπορείτε να προκριθείτε. Ας ρίξουμε μια ματιά στις προοπτικές εργασίας -

πηγή: Prmia.org

Έτσι μπορείτε να δείτε ότι μόλις ολοκληρώσετε τις πιστοποιήσεις PRM, μπορείτε να φτάσετε και στο επίπεδο του Προέδρου ή του Διευθυντή. Φυσικά, πρέπει να λάβετε υπόψη τα έτη εμπειρίας πριν φτάσετε σε αυτούς τους ορισμούς.

Ακολουθεί μια λίστα με τις ονομασίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφού λάβετε την πιστοποίηση PRM.

 • Διαχειριστής κινδύνων
 • Συνεργάτης - Κίνδυνος αγοράς
 • Αναλυτής έρευνας
 • Αναλυτής κινδύνου
 • Διαχειριστής Κινδύνου Συναλλαγών

Αντιστάθμιση PRM

Το εύρος μισθών της πιστοποίησης PRM είναι αρκετά καλό σε σύγκριση με άλλες πιστοποιήσεις. Εάν έχετε 1 έως 4 χρόνια εμπειρίας, θα μπορούσατε να κερδίσετε περίπου 82,424 δολάρια ΗΠΑ ετησίως και εάν έχετε εμπειρία 5 έως 9 ετών, θα μπορούσατε να αποκτήσετε περίπου 110.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως σύμφωνα με το Payscale.com . Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα -

πηγή: payscale.com

Ας δούμε επίσης τα βασικά στατιστικά στοιχεία για τον προσδιορισμό PRM -

πηγή: payscale.com

# 3 Chartered Enterprise Risk Αναλυτής (CERA)

Αν ψάχνετε για κάτι που είναι λίγο διαφορετικό από τις συνηθισμένες πιστοποιήσεις διαχείρισης κινδύνου, το CERA είναι για εσάς. Δεν είναι μόνο μια φημισμένη επαγγελματική πορεία κινδύνου, αλλά επικεντρώνεται επίσης σε έναν συγκεκριμένο τύπο κινδύνου, δηλαδή τον επιχειρηματικό κίνδυνο. Ο χώρος εργασίας εξελίσσεται και πρέπει να κατανοήσετε τον κίνδυνο 360 μοιρών για να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Το CERA θα βοηθήσει με τα εργαλεία, τις τεχνικές και τις δεξιότητές σας που είναι μοναδικά και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε σχεδόν οποιονδήποτε οργανισμό κινδύνου και αβεβαιότητας αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες. Το CERA αναγνωρίζεται από Societies of Actuaries (SOA).

Επιλεξιμότητα CERA

Δεν υπάρχει τέτοια επιλεξιμότητα που χρειάζεστε εκτός από την προθυμία σας. Εάν έχετε πτυχίο επιχειρήσεων ή μαθηματικών, αυτό θα βοηθούσε. Ωστόσο, εάν είστε οικονομικά, χρηματοοικονομικά ή φιλελεύθερες τέχνες, μπορείτε να συνεχίσετε για το CERA. Το καλύτερο μέρος του CERA είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε αυτό το μάθημα ενώ εργάζεστε. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυτο-μελέτης που θα σας βοηθήσει να σπουδάσετε με τον δικό σας ρυθμό και να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας εκπαίδευση.

Προοπτικές σταδιοδρομίας CERA

Εάν αποκτήσετε πιστοποίηση ως επαγγελματίας CERA, έχετε πολλές ευκαιρίες. Εδώ είναι οι βιομηχανίες στις οποίες μπορείτε να μπείτε -

 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Μεταφορά
 • Συμβουλευτική
 • Τεχνολογία
 • Αντασφάλεια
 • Βιομηχανοποίηση
 • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
 • Φροντίδα υγείας

Εάν θέλετε να είστε συγκεκριμένοι, εδώ είναι οι ρόλοι που θα μπορούσατε να παίξετε εάν λάβετε την πιστοποίησή σας CERA -

 • Διαχειριστής κινδύνων
 • Διευθυντής μοντελοποίησης και ανάλυσης
 • Διαχειριστής λειτουργικού κινδύνου
 • Επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών
 • Διευθυντής στρατηγικής κινδύνου
 • Αναλυτής ποσοτικών λύσεων
 • Συμβουλευτικός Αναλογιστής
 • Διευθύνων Σύμβουλος Κινδύνου
 • Επικεφαλής Αναλογιστής

Αποζημίωση CERA

Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης CERA, η αποζημίωσή σας θα ήταν πολύ επικερδής. Θα λάβετε περίπου 116.038 δολάρια ΗΠΑ ετησίως σύμφωνα με το Payscale.com.

πηγή: payscale.com

Ας δούμε τα βασικά στατιστικά αποζημίωσης για να κατανοήσουμε την αποζημίωση μετά την πιστοποίηση CERA με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.

πηγή: payscale.com

# 4 πιστοποιημένοι διαχειριστές κινδύνου (CRM)

Αυτή είναι μια άλλη πιστοποίηση κινδύνου που μπορείτε να σκεφτείτε όταν θέλετε να φροντίσετε ολόκληρο τον τομέα κινδύνου του οργανισμού. Αυτή η πιστοποίηση προσφέρεται από την Εθνική Συμμαχία για την Ασφαλιστική Εκπαίδευση & Έρευνα. Τα πέντε μαθήματα εξετάσεων CRM που μπορείτε να κάνετε είναι -

 • Αρχές διαχείρισης κινδύνων
 • Ανάλυση Κινδύνου
 • Έλεγχος κινδύνου
 • Χρηματοδότηση Κινδύνου
 • Η πρακτική της διαχείρισης κινδύνων

Επιλεξιμότητα CRM

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία απαίτηση για τη μελέτη αυτών των μαθημάτων στο CRM. Αλλά είναι αυστηροί και πρέπει να έχετε κάποια κατανόηση του κινδύνου σε οργανισμούς. Επομένως, εάν έχετε δύο ή περισσότερα έτη εμπειρίας στον τομέα κινδύνου, αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το πρόγραμμα σπουδών και θα είναι καλύτερη χρήση για τις φιλοδοξίες της σταδιοδρομίας σας.

Προοπτικές σταδιοδρομίας CRM

Κάνοντας αυτό το μάθημα, θα μπορείτε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας δραστικά. Για να είμαστε ακριβείς, θα γίνετε σχεδιαστές, προστάτες και φύλακες κινδύνου. Ναι, θα γίνετε Risk Manager καθώς ολοκληρώνετε αυτήν την πιστοποίηση.

Αντιστάθμιση CRM

Η αποζημίωση για πιστοποιημένους διαχειριστές κινδύνου είναι περίπου 63.000 δολάρια ΗΠΑ σύμφωνα με το SimplyHired.com. Αλλά αν λάβουμε υπόψη την αποζημίωση των διαχειριστών κινδύνου, θα ήταν περίπου 80.000 έως 111.000 δολάρια ΗΠΑ σύμφωνα με το Investopedia.com.

Μισθός Διευθυντών Κινδύνου

Μέχρι τώρα έχουμε συζητήσει τέσσερις πιστοποιήσεις στη διαχείριση κινδύνου και πώς μπορούν να επηρεάσουν την αποζημίωση και να βελτιώσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας. Αλλά σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε μια συνολική εικόνα του μισθού διαχείρισης κινδύνων, έτσι ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε πόσο εάν μπορείτε να περιμένετε ως αποζημίωση, με ή χωρίς πιστοποίηση (οποιαδήποτε) και εμπειρία.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με τον μέσο μισθό των διαχειριστών κινδύνου εξετάζοντας όλες τις θέσεις εργασίας που διαχειρίζονται οι διαχειριστές κινδύνου. Σύμφωνα με το Simplyhired.com, είναι 104.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γράφημα και στη συνέχεια μπορούμε να συζητήσουμε λεπτομερώς για το ίδιο.

πηγή: Simplyhired.com

Αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος του γραφήματος, θα δείτε ότι το κάτω 10% κερδίζει μόνο περίπου 61.266 δολάρια ΗΠΑ. ενώ το κορυφαίο 10% κερδίζει περίπου 178.740 δολάρια ΗΠΑ. Για να λάβετε έναν μέσο όρο από τη μέση του γραφήματος, ο μέσος μισθός για τους διαχειριστές κινδύνων είναι περίπου 104.646 δολάρια ΗΠΑ ετησίως, κάτι που δεν είναι κακό ποσό με κανένα τρόπο.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα είστε μεταξύ των κορυφαίων 10%. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να έχετε. Πρώτον είναι μια πιστοποίηση από ένα φημισμένο παγκοσμίως αναγνωρισμένο ινστιτούτο. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε πιστοποίηση από τα τέσσερα που αναφέραμε. Δεύτερον, πρέπει να έχετε εμπειρία στον τομέα κινδύνου. Εάν έχετε αυτά τα δύο, θα μπορούσατε να φτάσετε στο κορυφαίο 10% εύκολα.

Τώρα, εάν θα θέλατε να γίνετε επαγγελματίας διαχείρισης κινδύνων ή είστε ήδη επαγγελματίας διαχείρισης κινδύνων, τότε πώς θα ξέρετε ότι η αποζημίωσή σας θα αυξηθεί το επόμενο έτος ή 5 χρόνια από τώρα.

Εδώ παρουσιάζουμε ένα γράφημα αποζημίωσης του επαγγελματία διαχείρισης κινδύνων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τη μεγάλη εικόνα του πώς εξελίχθηκε η αποζημίωση του επαγγέλματος διαχείρισης κινδύνων με την πάροδο των ετών.

Ας ρίξουμε μια ματιά -

πηγή: πράγματι.com

(Πηγή εικόνας: //www.indeed.com/salary?q1=Risk+Management )

Αν κοιτάξετε το γράφημα, θα δείτε ότι η αύξηση της αποζημίωσης είναι πολύ αργή. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αύξηση στην καμπύλη και γύρω στον Απρίλιο του 2014 η ανάπτυξη είναι πολύ απότομη. Επομένως, εάν θέλετε να είστε επαγγελματίας διαχείρισης κινδύνων ή είστε ήδη, ξέρετε ότι διασφαλίζεται η ανάπτυξη. Μπορείτε να επιταχύνετε την ανάπτυξή σας γνωρίζοντας περισσότερα, έχοντας περισσότερη εμπειρία και πιστοποιώντας έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό.

Μισθός αναλυτών διαχείρισης κινδύνων

εργάζεστε σε κίνδυνο, υπάρχουν πιθανότητες να εργαστείτε και ως αναλυτής διαχείρισης κινδύνων. Αν κοιτάξετε τον μέσο μισθό του αναλυτή διαχείρισης κινδύνων, θα λάβετε μια μεγάλη εικόνα της συνολικής αποζημίωσης διαχείρισης κινδύνου.

Σύμφωνα με το Indeed.com, ένας αναλυτής διαχείρισης κινδύνου κερδίζει περίπου 91.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως κατά μέσο όρο.

πηγή: πράγματι.com

Στο παρακάτω γράφημα, θα μπορείτε να δείτε μια εξέλιξη του μισθού του προφίλ αναλυτών διαχείρισης κινδύνου. Από αυτό θα έχετε μια ιδέα για το πώς εξελίσσεται ο τομέας διαχείρισης κινδύνων με την πάροδο των ετών.

Εάν παρατηρήσετε με σαφήνεια, θα δείτε ότι υπάρχει μια θετική ανάπτυξη στην καμπύλη. Η αποζημίωση του προφίλ αναλυτή διαχείρισης κινδύνου δεν αυξήθηκε ξαφνικά, αλλά βελτιώθηκε σταδιακά και με αυξητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ας ρίξουμε μια ματιά -

πηγή: πράγματι.com

Εάν είστε επαγγελματίας αναλυτής διαχείρισης κινδύνων ή επιθυμείτε να είστε, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά και αυτό το γράφημα θα σας παρακινήσει να εργαστείτε σκληρά και να γίνετε ο καλύτερος σε αυτόν τον τομέα.

Άλλες εργασίες διαχείρισης κινδύνων και αποζημιώσεις

Σε αυτήν την τελευταία ενότητα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε σχετικές εργασίες διαχείρισης κινδύνων και πόση αποζημίωση μπορείτε να λάβετε εάν πρέπει να παίξετε το ρόλο.

Σύμφωνα με το Indeed.com, ακολουθεί μια λίστα αποζημιώσεων για άλλους σχετικούς προσδιορισμούς διαχείρισης κινδύνου. Ας ρίξουμε μια ματιά πρώτα -

πηγή: πράγματι.com

Η παραπάνω λίστα είναι μια μέση λίστα και δεν μπορεί να θεωρηθεί εξαντλητική λίστα. Ωστόσο, θα εξετάσουμε μερικές από τις πτυχές για να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας.

Εάν θέλετε να είστε διαδικτυακός έμπορος, η μέση αποζημίωση είναι η χαμηλότερη. Αλλά δεν έχει νόημα να γίνετε διαδικτυακός έμπορος εάν το κύριο συμφέρον σας είναι η διαχείριση κινδύνων. Αν κοιτάξετε δύο συγκεκριμένες ονομασίες - αναλυτής κινδύνου και αναλυτής διαχείρισης κινδύνων, η μέση αποζημίωση είναι 71.000 δολάρια ΗΠΑ και 57.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως αντίστοιχα. Λίγες άλλες ονομασίες δεν σχετίζονται καθόλου, οπότε θα παραλείψουμε αυτές. Εκτός από αυτό, αν κοιτάξουμε τον Αναλυτή Τεχνολογικού Κινδύνου και τον Αναλυτή Πιστωτικού Κινδύνου, οι μισθοί και των δύο αυτών χαρακτηρισμών είναι αρκετά καλοί. Έτσι μπορείτε εύκολα να πείτε ότι όσον αφορά το παρόν σενάριο, είναι καλύτερο να ειδικευτείτε από το να ακολουθήσετε ένα προφίλ διαχειριστή κινδύνου. Ακόμα και το προφίλ Junior Risk P&L Analyst πληρώνει καλά.

Συμπέρασμα

Αναζητήστε κάτι συγκεκριμένο στις πιστοποιήσεις διαχείρισης κινδύνου. Θα σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερη εμπειρία και, ως εκ τούτου, καλύτερη αποζημίωση μακροπρόθεσμα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found