Κορυφαία 8 καλύτερα βιβλία του George Soros για τα οικονομικά | WallStreetMojo

Λίστα των 8 καλύτερων βιβλίων του George Soros 

Ο George Soros είναι ένας καθιερωμένος Ούγγρος-Αμερικανός επενδυτής που έχει δει δεκαετίες αλλαγών στην Παγκόσμια Οικονομία. Ξεκίνησε την καριέρα του παίρνοντας διάφορες δουλειές στην Αγγλία ως έμπορος τραπεζίτης πριν ξεκινήσει την επιχείρηση του hedge fund. Ήταν η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα που επέκτεινε περαιτέρω την καριέρα του ως συγγραφέας και φιλάνθρωπος. Μερικά από τα καλύτερα βιβλία του George Soro είναι:

 1. The Alchemy of Finance  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 2. Soros on Soros: Μείνετε μπροστά από την καμπύλη  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 3. Η συντριβή του 2008 και τι σημαίνει: Το νέο παράδειγμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 4. George Soros On Globalization  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 5. Οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. The Age of Fallibility: Συνέπειες του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 7. Η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 8. The Soros Lectures: Στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης  (Λήψη αυτού του βιβλίου)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία George Soro μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Η αλχημεία των οικονομικών

Αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά βιβλία του George Soro για τα οικονομικά και τα οικονομικά. Συνιστάται για:

 • Διαχειριστές κεφαλαίων
 • Σοβαροί έμποροι και επενδυτές
 • Φορείς χάραξης πολιτικής
 • Οικονομολόγοι
 • Τραπεζικοί Επαγγελματίες

Key Takeaways από αυτό το κορυφαίο βιβλίο του George Soros

Υπάρχει μια σαφής περιγραφή της κατανόησής του για τον κόσμο και τις αγορές μέσω της «Θεωρίας της Ανακλαστικότητας» και του πώς οι δεξιότητές του στη λήψη αποφάσεων στις συναλλαγές έχουν πάντα μια υποκείμενη πεποίθηση για το πιθανό αποτέλεσμα των γεγονότων. Υπάρχει η χρήση μη τεχνικών μεθόδων για την πρόβλεψη της δυναμικής αλληλεπίδρασης και των συμμετεχόντων στην αγορά. Μερικές από τις άλλες ενδιαφέρουσες αναλύσεις είναι:

 • Συγκρότημα Boom της δεκαετίας του 1960
 • Έκρηξη REIT
 • Κατάργηση του προτύπου Gold και των επιπτώσεών του
 • Διεθνές χρέος και κύκλος δανεισμού χρησιμοποιώντας την αγορά Eurodollar
<>

# 2 - Soros on Soros: Μείνετε μπροστά από την καμπύλη

Αυτό το βιβλίο του George Soro είναι μια αφήγηση σε στυλ συνέντευξης με μερικά από τα καθιερωμένα ονόματα στον οικονομικό κόσμο. Υπάρχει μια όμορφη σχέση μεταξύ των προσωπικών εμπειριών, της πολιτικής ανάλυσης και του ηθικού προβληματισμού για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα στις παγκόσμιες αγορές.

Key Takeaways από αυτό το καλύτερο βιβλίο του George Soros

Περιγράφοντας τις επενδυτικές θεωρίες και τις επενδυτικές στρατηγικές που έχουν κάνει τον Soros «Superstar μεταξύ των διαχειριστών χρημάτων», περιγράφεται μια συναρπαστική ιστορία της επιτυχημένης Soros Fund Management και των 12 δισ. Δολαρίων της, το Quantum Fund. Το βιβλίο προσφέρει επίσης νέες πληροφορίες για μερικές από τις πιο καθιερωμένες νίκες και απώλειες, συμπεριλαμβανομένου του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που αντισταθμίστηκε έναντι της βρετανικής λίρας και της περιουσίας που έχασε ενώ έκανε εικασίες για το γεν. Επιπλέον, υπάρχει επίσης η αποδοχή της υποτίμησης του πέσο και των διεθνών διακυμάνσεων 1 νομίσματος.

<>

# 3 - Η συντριβή του 2008 και τι σημαίνει: Το νέο παράδειγμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές

Μέσα από την τεράστια εμπειρία του, ο George Soros έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή της προέλευσης της οικονομικής κρίσης του 2008. Η θεωρία σχετικά με την αντανακλαστικότητα υποστηρίζει τις ενέργειες που πραγματοποιεί μια αγορά για την κατανόηση της εμπορευσιμότητας για την κατανόηση της κατάστασης.

Βασικές επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο του George Soros

Το βιβλίο υποστηρίζει τη σημασία της ρύθμισης της αγοράς και της ισότητας των πληροφοριών. Αυτά υποστηρίχθηκαν με ένα λεπτομερές ιστορικό ενεργειών για πολλά από τα προηγούμενα ατυχήματα των ΗΠΑ.

Τα τελευταία κεφάλαια παρέχουν συστάσεις για το τι πρέπει να κάνουν οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αρχές για να διορθώσουν το σφάλμα και τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλους διαχειριστές hedge fund.

<>

# 4 - Τζορτζ Σόρος σχετικά με την παγκοσμιοποίηση

Αυτά τα βιβλία του Τζορτζ Σόρο επισημαίνουν διάφορα περίπλοκα ζητήματα και καταστάσεις που μαστίζονται από την παγκοσμιοποίηση και κατανέμονται σε κοκκώδη επίπεδα, ώστε οι αναγνώστες να έχουν μια σαφέστερη κατανόηση. Πολλά από τα ιδρύματα δεν κατάφεραν να συμβαδίσουν με την αναπτυσσόμενη οικονομία και προσφέρεται μια νέα διάσταση για την επαναφορά της οικονομίας σε καλό δρόμο.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο George Soros

Ο Soros εξέφρασε με επιτυχία μερικές έξυπνες συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής βοήθειας σε υπανάπτυκτες χώρες και προϋποθέσεις που πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία και ο ρόλος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συνολικά, το βιβλίο επικεντρώθηκε σε μια καπιταλιστική άποψη και όχι σε μια σοσιαλιστική.

<>

# 5 - Χρηματοοικονομική αναταραχή στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αυτό το βιβλίο του George Soro μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι εργασίας και πειραματισμού οικονομικής πολιτικής σε πραγματικό χρόνο. Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζεται δεν βασίζεται αποκλειστικά στις οικονομικές δυνάμεις αλλά σε διάφορες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί / δεν ακολουθείται από τους παγκόσμιους ηγέτες.

Key Takeaways από αυτό το καλύτερο βιβλίο του George Soros

Ειδικά για την οικονομική κρίση 2008-09, ο Soros διερευνά τις επιλογές εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την έκρηξη των Fannie Mae και Freddie Mac. Μερικά από τα άλλα σημαντικά σημεία αυτού του βιβλίου είναι:

 • Ανάπτυξη μέτρων για την αποτροπή της παγκόσμιας μετάδοσης από την κρίση Sub-prime
 • Εναλλακτικές επιλογές για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες
 • Ζωτικότητα στη βοήθεια των υπανάπτυκτων εθνών
 • Διαρθρωτικά προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομικής διαχείρισης
<>

# 6 - Η Εποχή της Ευπάθειας: Συνέπειες του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας

Μέσα από αυτό το δοκίμιο, ο Σόρος εκφράζει τις βασικές του απόψεις, δηλαδή τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανοικτή Κοινωνία και τις διαφορές του με τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους εναντίον του οποίου ήταν στις εκλογές 2003-04.

Βασικές επιλογές από αυτό το καλύτερο βιβλίο George Soros

Είναι διορατικό για την ανθρώπινη πλάνη που καταστρέφει τις νομοθετικές διαδικασίες. Το πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της σκόπιμης πορείας είναι κοντά, όπως η πόλωση των μουσουλμανικών φατριών από τον Μπους και πώς θα μπορούσε να έχει καταστήσει τον αραβικό κόσμο υπόλογο με τα αναπτυγμένα έθνη να τους βοηθούν.

Ενώ η ρητορική του Μπους μπορεί να έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά, ο Σόρος βυθίζεται σε οιονεί συνωμοσίες και απαισιόδοξες θεωρίες αντί να αναγνωρίζει δράσεις για αυτό που πιθανότατα είναι δηλαδή δύσκολες ενέργειες που βασίζονται σε ατελείς πληροφορίες σε έναν αβέβαιο κόσμο μετά το 09/11.

<>

# 7 - Η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέρρευσε μαζικά την τελευταία δεκαετία και εάν δεν σταματήσει η πτώση, τα κράτη μέλη ενδέχεται σύντομα να μετατραπούν σε αντίπαλους. Αυτό θα προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή μέσω σοβαρών πολιτικών και οικονομικών συνεπειών.

Key Takeaways από αυτό το καλύτερο βιβλίο του George Soros

Ο Γιώργος Σόρος έχει δώσει έντονα σχόλια για το πώς η κρίση του ευρώ δεν οφειλόταν στην Ενσωμάτωση των εθνών, αλλά στο αποτέλεσμα των αναπόφευκτων λαθών στην Πολιτική, τα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι υπήρχε υπερβολική πίστη στην αυτορρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, η οποία ενέπνευσε λανθασμένες θεσμικές δομές που απαιτούν διάφορες μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, ο Soros διατήρησε την πίστη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρότυπο μιας ανοιχτής κοινωνίας που αποτελεί απόδειξη του οράματός του για μια παραγωγική και ειρηνική Ευρώπη.

<>

# 8 - Οι διαλέξεις Soros: Στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης

Αυτό το βιβλίο του George Soro είναι μια ενοποίηση 5 διαλέξεων που παραδόθηκαν στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Η υπόθεση της αντανακλαστικότητας εκτίθεται δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με αποτέλεσμα τη συλλογική, υποσυνείδητη δημιουργία και ενίσχυση των ατομικών μας πραγματικοτήτων. Αυτές οι διαλέξεις επισημαίνουν μια συλλογή Πρακτικής και Φιλοσοφικής σκέψης.

Key Takeaways από αυτό το κορυφαίο βιβλίο του George Soros

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

 • Οι πρώτες 2 διαλέξεις αφορούσαν τη γενική θεωρία της αντανακλαστικότητας και την εφαρμογή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αρκετές επισημάνσεις γίνονται επίσης στις διάφορες οικονομικές κρίσεις με το σκεπτικό του για την εμφάνιση τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων.
 • Η τρίτη και η τέταρτη διάλεξη προσφέρουν μια λεπτομερή κατανόηση της έννοιας της ανοιχτής κοινωνίας μέσω των φιλανθρωπικών απόψεων του George Soros και των πιθανών συγκρούσεων που μπορεί να προκύψουν μεταξύ μιας ανοιχτής κοινωνίας και του καπιταλισμού.
 • Η τελική διάλεξη επικεντρώνεται στη φουτουριστική άποψη με μια προσεκτική εξέταση του ολοένα και πιο πολιτικού και οικονομικού ρόλου που θα διαδραματίσει η Κίνα στο μέλλον.
<>

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found