Αντίστροφη ανάληψη (Σημασία, παραδείγματα) | Μορφές Αντίστροφης Εξαγοράς

Αντίστροφη σημασία εξαγοράς

Η ανάστροφη εξαγορά που ονομάζεται επίσης αντίστροφη IPO, είναι μια στρατηγική για την καταχώριση της ιδιωτικής εταιρείας σε ένα χρηματιστήριο αποκτώντας μια ήδη εισηγμένη δημόσια εταιρεία και, ως εκ τούτου, αποφεύγει την δαπανηρή και μακρά διαδικασία εισαγωγής στο χρηματιστήριο μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO). Αυτές οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με άλλα κίνητρα, απλώς από στρατηγική άποψη από τον αγοραστή, προκειμένου να επεκταθεί ανόργανα ή να βελτιώσει τις επιχειρηματικές λειτουργίες, επίσης, εάν βλέπει μια αξία σε μια δημόσια εταιρεία.

Διαφορετικές μορφές ανάστροφης εξαγοράς (RTO)

  • Μια δημόσια εταιρεία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης σημαντικού μεριδίου σε ιδιωτική εταιρεία, μέσω ανταλλαγής πλειοψηφίας του 50% της κυριότητας (τις περισσότερες φορές) μιας δημόσιας εταιρείας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μια ιδιωτική εταιρεία γίνεται θυγατρική της δημόσιας εταιρείας και μπορεί επίσης να θεωρηθεί δημόσια τώρα
  • Κατά καιρούς, η δημόσια εταιρεία συγχωνεύεται με μια ιδιωτική εταιρεία μέσω ανταλλαγής αποθεμάτων. Τελικά, η ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει σημαντικό έλεγχο στη δημόσια εταιρεία

Παραδείγματα αντίστροφης εξαγοράς

# 1 - Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Το 2006, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης απέκτησε το Archipelago Holdings και δημιούργησε το «NYSE Arca Exchange» για να δημοσιευτεί. Αργότερα, μετονομάστηκε σε NYSE και άρχισε να διαπραγματεύεται δημόσια.

# 2 - Berkshire Hathaway - Μπουφές Warren

Η εταιρεία που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο «Warren Buffet», ο Berkshire Hathaway, χρησιμοποίησε επίσης αυτή τη διαδρομή για να δημοσιοποιήσει. Αν και η Berkshire ασχολήθηκε με την κλωστοϋφαντουργία, συγχωνεύτηκε με την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που ανήκει στον Warren Buffet.

# 3 - Ted Turner - Εκπομπή ρυζιού

Ο Τεντ Τέρνερ κληρονόμησε μια μικρή εταιρεία διαφημίσεων από τον πατέρα του, η οποία δεν τα πήγαινε καλά οικονομικά. Το 1970, με την περιορισμένη διαθεσιμότητα μετρητών, απέκτησε μια άλλη εισηγμένη εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ με την επωνυμία Rice Broadcasting, η οποία αργότερα έγινε μέλος του γίγαντα μέσων The Time Warner.

# 4 - Burger King

Το 2012, η ​​Burger King Worldwide Holdings Inc., μια αλυσίδα υπηρεσιών φιλοξενίας που εξυπηρετεί burger στα εστιατόριά της, πραγματοποίησε μια αντίστροφη συναλλαγή εξαγοράς στην οποία μια εισηγμένη εταιρεία shell που ονομάζεται «Justice Holdings», η οποία ιδρύθηκε από το διάσημο hedge-fund ο βετεράνος Bill Ackman, απέκτησε το Burger King.

Πλεονεκτήματα

# 1 - Διαδικασία Swift

Ο συνηθισμένος τρόπος καταχώρισης μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς διαρκεί μήνες έως χρόνια λόγω διαφόρων κανονιστικών απαιτήσεων, ενώ η καταχώριση μέσω αντίστροφης εξαγοράς μπορεί να γίνει μόνο εντός εβδομάδων. Βοηθά τη διοίκηση της εταιρείας στην εξοικονόμηση χρόνου και προσπαθειών.

# 2 - Ελάχιστος κίνδυνος

Πολλές φορές ανάλογα με τη μικροοικονομική, μακροοικονομική ή πολιτική κατάσταση, καθώς και την πρόσφατη απόδοση της εταιρείας, η διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να επιστρέψει στην απόφασή της να δημοσιοποιηθεί, επειδή η εγγραφή σε εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην λάβει την καλή απάντηση από επενδυτές και μπορεί να επιδεινώσει την αποτίμηση της εταιρείας.

# 3 - Μειωμένη αξιοπιστία στις αγορές

Πριν από τη δημοσίευση, υπάρχουν πολλά άλλα καθήκοντα που η εταιρεία πρέπει να αναλάβει για να δημιουργήσει ένα θετικό συναίσθημα στην αγορά για την IPO της, η οποία περιλαμβάνει roadshows, συναντήσεις και συνέδρια. Αυτά τα καθήκοντα απαιτούν σημαντικές προσπάθειες από τη διοίκηση καθώς και το κόστος, διότι η εταιρεία προσλαμβάνει επενδυτικές τράπεζες ως σύμβουλοι για αυτά τα καθήκοντα.

Αλλά σε περίπτωση αντίστροφης εξαγοράς, η εξάρτηση από την αγορά μειώνεται σημαντικά επειδή η εταιρεία δεν χρειάζεται να ενδιαφέρεται για την ανταπόκριση που θα λάβει από τους επενδυτές από την πρώτη λίστα. Η ανάστροφη εξαγορά μετατρέπει απλώς την ιδιωτική εταιρεία σε δημόσια εταιρεία και οι συνθήκες της αγοράς δεν επηρεάζουν την αποτίμησή της σε αυτό το βαθμό.

# 4 - λιγότερο ακριβό

Όπως περιγράφεται στο τελευταίο μέρος, η εταιρεία εξοικονομεί τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν σε επενδυτικές τράπεζες. Εξαιρούνται επίσης οι δαπάνες που σχετίζονται με την υποβολή ρυθμίσεων και την προετοιμασία ενημερωτικών δελτίων.

# 5 - Οφέλη από τη λίστα

Μόλις η εταιρεία είναι δημόσια, γίνεται πιο εύκολο για τους μετόχους να αποχωρήσουν από την επένδυσή τους, καθώς μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους στην αγορά. Η πρόσβαση στο κεφάλαιο γίνεται επίσης ευκολότερη καθώς η εταιρεία μπορεί να ζητήσει δευτερεύουσα καταχώριση όποτε χρειάζεται περισσότερο κεφάλαιο.

Μειονεκτήματα

# 1 - Ασύμμετρες πληροφορίες

Στο M & As, η διαδικασία της δέουσας επιμέλειας των οικονομικών καταστάσεων συχνά παραβλέπεται ή δεν συνεπάγεται τόσο μεγάλο έλεγχο, επειδή οι εταιρείες επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές τους ανάγκες μόνο εκείνη τη στιγμή. Κατά καιρούς, η διοίκηση των εταιρειών χειρίζεται τις οικονομικές καταστάσεις τους και για να έχει καλή αξία για την εταιρεία τους.

# 2 - Δυνατότητες απάτης

Κατά καιρούς οι εταιρείες shell μπορούν να κάνουν κατάχρηση αυτής της ευκαιρίας. Δεν έχουν καμία απολύτως λειτουργία ή είναι προβληματικές εταιρείες. Παρέχουν μια ασφαλή διαδρομή σε ιδιωτικές εταιρείες για την κυκλοφορία μέσω της απόκτησής τους.

# 3 - Βάρος κανονισμών

Υπάρχουν πολλά ζητήματα συμμόρφωσης όταν μια εταιρεία δημοσιοποιείται. Η φροντίδα αυτών των συμμορφώσεων απαιτεί σημαντικές προσπάθειες, και ως εκ τούτου η διοίκηση γίνεται πιο απασχολημένη για την πρώτη διευθέτηση διοικητικών ζητημάτων, που εμποδίζουν την ανάπτυξη της εταιρείας

Περιορισμοί

  • Τα IPO είναι πιο κερδοφόρα: Συχνά λέγεται ότι οι IPO είναι υπερτιμημένες, γεγονός που αυξάνει την αποτίμηση της εταιρείας. Αυτό δεν συμβαίνει με τις αντίστροφες εξαγορές.
  • Το θετικό συναίσθημα που δημιουργείται από τις προσπάθειες της επενδυτικής τράπεζας που ενεργεί ως σύμβουλος για την ενδιαφερόμενη εταιρεία βοηθά την εταιρεία να λάβει καλή υποστήριξη στην αγορά, κάτι που δεν συμβαίνει με αντίστροφη εξαγορά.

συμπέρασμα

  • Οι αντίστροφες εξαγορές παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία στις ιδιωτικές εταιρείες παρακάμπτοντας όλες τις πολύπλοκες διαδικασίες που συνεπάγεται ολόκληρη η διαδικασία καταχώρισης μέσω IPO. Είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για τη δημοσίευση τέτοιων εταιρειών.
  • Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς των αντίστροφων εξαγορών και τις πιθανότητες κατάχρησης λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τη διαφάνεια στη συναλλαγή και την έλλειψη πληροφοριών, παρέχει μια επιλογή για την κατάχρηση των κενών αυτής της διαδρομής σε εταιρείες που εστιάζουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
  • Επομένως, είναι απαραίτητο οι ρυθμιστικές αρχές να διαθέτουν τα κατάλληλα πλαίσια για να ελέγξουν ότι δεν οδηγεί σε απώλεια κεφαλαίου επενδυτών. Μόλις ληφθούν υπόψη αυτές οι εξωτερικές επιπτώσεις, το μόνο πράγμα που πρέπει να φροντίσει η διοίκηση των εταιρειών είναι οι πρόσθετες ευθύνες που προκύπτουν ως δημόσια εταιρεία, οι οποίες, εάν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορούν να οδηγήσουν σε καλή απόδοση στο μέλλον.