Τραπεζικές επενδύσεις στην Κίνα | Κορυφαία λίστα τραπεζών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Επενδυτική τραπεζική στην Κίνα

Η επενδυτική τραπεζική στην Κίνα έχει ξεπεράσει όλα τα επίπεδα και έχει γίνει μια από τις καλύτερες αγορές στον κόσμο. Εάν συγκρίνουμε άλλες αγορές με την Κίνα, θα δούμε ότι τόσο σε όγκο όσο και σε τέλη, η Κίνα έχει δεσπόζουσα θέση.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για την Investment Banking στην Κίνα -

  Εδώ συζητάμε την Investment Banking στην Κίνα, ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις Συγχωνεύσεις και τις Εξαγορές, μπορείτε να δείτε την Εκπαίδευση Συγχωνεύσεων και Εξαγορών

  Επενδυτική τραπεζική στην Κίνα Επισκόπηση

  Η Κίνα έχει σημειώσει το στίγμα της στην αγορά κεφαλαίου χρέους (DCM), στην αγορά μετοχικού κεφαλαίου (ECM), καθώς και στην M&A (Συγχωνεύσεις και εξαγορές). Κατά τη διάρκεια του 2016 (ολόκληρο το έτος), η Κίνα αντιπροσώπευε το 85,7% του DCM, το 82,1% του ECM και το 52% του M&A στην Ασία. Εάν κλαδεύουμε όλες τις αγορές, η Κίνα θα έχει αναλάβει το 76,6% των επενδυτικών τραπεζών στην Ασία ως προς τα τέλη.

  Το καλύτερο μέρος είναι ότι η Κίνα δεν ήταν μια κυρίαρχη χώρα all-in-one στην Investment Banking. Έχει αυξηθεί με τα χρόνια, ειδικά από το 2010. Και από το 2010, έχει αυξηθεί σταθερά. Κεφαλαιαγορά ανισότητας, η Κίνα αντιπροσώπευε το 50,2% στην Ασία στα τέλη. Στην αγορά κεφαλαίων χρέους, η Κίνα ήταν πάντα ισχυρή, αλλά όχι τόσο καλή όσο πέτυχε το 2016. Στην έρευνα και ανάπτυξη, η Κίνα ανέλαβε μόνο το 35% της συνολικής αγοράς της Ασίας το 2014.

  Ωστόσο, υπάρχει μια συστροφή στην ιστορία. Το 2016, ακόμη και αν η Κίνα αντιπροσώπευε το 85,7% σε DCM όσον αφορά τα τέλη στην Ασία. σε όγκο Η Κίνα αντιπροσώπευε μόνο 74,9% στην Ασία. Αν και στην περίπτωση των M&A, η ιστορία αντιστρέφεται. Η Κίνα ανέλαβε πάνω από 65,3% τον όγκο το 2016 στην ασιατική αγορά, η οποία ήταν 13,3% περισσότερο από ό, τι σε σχέση με τα τέλη. Στην ECM, τα πράγματα πλησίασαν - περίπου 81,3% σε όγκο και 82,1% σε χρεώσεις.

  Αυτά τα δεδομένα επιμελούνται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κυρίαρχες ασιατικές χώρες εκτός από την Ιαπωνία. Ας ρίξουμε μια ματιά στα δεδομένα για DCM, ECM και M&A.

  πηγή: euromoney.com

  πηγή: euromoney.com

  Πηγή : euromoney.com

  Υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής που προσφέρονται στην Κίνα

  Όπως αναφέρθηκε στην επισκόπηση, έχετε την ιδέα ότι η Κίνα είναι η κυρίαρχη χώρα όσον αφορά τον όγκο και τις χρεώσεις των τραπεζικών επενδύσεων το 2016. Και αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες στην Κίνα προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

  • Χρέος Κεφαλαιαγορά (DCM): Οι τράπεζες επενδύσεων στην Κίνα βοηθούν τους πελάτες τους να οργανώσουν το δανεισμό και να βοηθήσουν στην πρόσβαση σε μια μεγάλη ομάδα επενδυτών σε όλο τον κόσμο που αναζητούν διάφορες ευκαιρίες. Το DCM είναι συνήθως φθηνότερο από το ECM και το χρέος προσθέτει μια χροιά διαφορετικότητας στη χρηματοδότηση.
  • Αγορά Κεφαλαιουχικών Κεφαλαίων (ECM): Η αγορά μετοχικού κεφαλαίου είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των επενδυτών, επειδή με την έκδοση νέων μετοχών μπορούν να χρηματοδοτήσουν περισσότερη χρηματοδότηση όποτε απαιτείται. Οι κινεζικές τράπεζες επενδύσεων βοηθούν τους πελάτες τους να εκδίδουν περισσότερα αποθέματα. Αυτές οι κινεζικές τράπεζες επενδύσεων βοηθούν επίσης σε μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και επίσης βοηθούν στην προσφορά αναδοχής.
  • Συμβουλευτικές συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A): Οι τράπεζες επενδύσεων στην Κίνα προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συγχωνεύσεις και εξαγορές καθώς και σε εκποιήσεις. Και ένα μεγάλο μέρος των πόρων τους χρησιμοποιείται σε συμφωνίες M&A. Η συμβουλευτική M&A βοηθά τους πελάτες να βρουν κατάλληλες ευκαιρίες και να δημιουργήσουν μια συνέργεια που μπορεί τελικά να βοηθήσει στη δημιουργία των αποτελεσμάτων που στοχεύουν οι πελάτες.

  Αυτές είναι οι κύριες υπηρεσίες που προσφέρουν οι κινεζικές τράπεζες επενδύσεων. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που είναι αξιοσημείωτα. Αυτές οι τράπεζες επενδύσεων έχουν αυτά τα τρία κύρια χαρακτηριστικά -

  • Τεράστιες σχέσεις και δίκτυο επενδυτών: Η επενδυτική τραπεζική στην Κίνα βασίζεται σε ένα απλό πράγμα - τη σχέση. Το να έχουμε μια εγκάρδια σχέση με όλους τους επενδυτές και τους πελάτες είναι το κλειδί για την ομαλή λειτουργία της ροής της εργασίας. Έχοντας εξαιρετικές σχέσεις, αυτές οι τράπεζες επενδύσεων βρίσκουν τον κατάλληλο επενδυτή για το σωστό έργο και μπορούν να προσφέρουν στρατηγικές γνώσεις, εξαιρετικές επιχειρηματικές επαφές και σημαντική εμπειρία στη δημιουργία αξίας μετόχων.
  • Άψογη και δημιουργική εκτέλεση: Ο σχεδιασμός είναι μεγάλης σημασίας. αλλά αν η εκτέλεση δεν είναι σωστή και δεν γίνει εγκαίρως, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού χάνει την αξία του. Οι κινεζικές τράπεζες επενδύσεων διαθέτουν την απίστευτη εργασιακή τους ηθική και την άψογη και δημιουργική τους εκτέλεση.
  • Προσαρμοσμένη δομή διαπραγμάτευσης: Οι κινεζικές τράπεζες επενδύσεων βοηθούν τους πελάτες με προσαρμοσμένες συμφωνίες, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να αξιοποιήσουν τη μέγιστη αξία από τις προσφορές και η συναλλαγή μπορεί να είναι κερδοφόρα και για τα δύο μέρη.

  Κατάλογος των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στην Κίνα

  Η Leader League δημοσίευσε τη λίστα με τις κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στην Κίνα σε Μεγάλες Μετοχές και Διασυνοριακές Συμφωνίες. Ακολουθεί η λίστα με τις κορυφαίες τράπεζες παρακάτω -

  πηγή: Leaders League

  Το Leaders League δημοσίευσε επίσης τις συστάσεις του για την Investment Banking στην Κίνα για τις Μικρές & Μεσαίες Τράπεζες Επενδύσεων το 2016. Έχουν χωρίσει αυτές τις κορυφαίες κινεζικές επενδυτικές τράπεζες σε τρία σκαλοπάτια - «κορυφαίες», «εξαιρετικές» και «ιδιαίτερα προτεινόμενες».

  πηγή: Leaders League

  Επίσης, ρίξτε μια ματιά στη λίστα των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων παγκοσμίως -

  • Κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων μπουτίκ
  • Τράπεζες επενδύσεων Bulge Bracket
  • Τράπεζες επενδύσεων μεσαίας αγοράς

  Investment Banking στην Κίνα - Διαδικασία πρόσληψης

  Η διαδικασία προσλήψεων στην επενδυτική τραπεζική στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετική. Υπάρχουν όμως μερικές ομοιότητες με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ας δούμε τώρα τη διαδικασία πρόσληψης επενδυτικών τραπεζικών στην Κίνα -

  • Η πρακτική άσκηση είναι τα βασικά συστατικά: Όλος ο κόσμος δίνει έμφαση σε αυτήν την έννοια της πρακτικής. Αλλά στην Κίνα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εάν δεν έχετε πρακτική άσκηση στην Κίνα, δεν θα πάρετε δουλειά. Η εξίσωση είναι απλή - εάν δεν έχετε κάνει πρακτική άσκηση. δείχνει ότι δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για επενδυτικές τραπεζικές εργασίες. Και αν δεν έχετε επενδυτική τραπεζική, γιατί οι επενδυτικές τράπεζες στην Κίνα θα σας ενδιαφέρουν. Το δεύτερο πράγμα που είναι πιο σημαντικό στην περίπτωση της πρακτικής άσκησης είναι πόσα πρακτική άσκηση πρέπει να κάνετε. Οι έμπειροι και πρόσφατα προσληφθέντες τραπεζίτες επενδύσεων συμφωνούν ότι μόνο ένα πρακτικό δεν θα κάνει το κόλπο. Πρέπει να έχετε πολλά πρακτικά και όλα τα πρακτικά θα πρέπει να είναι σχετικά. Για παράδειγμα, εάν κάνετε πρακτική άσκηση σε οποιαδήποτε κορυφαία τράπεζα επενδύσεων ή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, η εμπειρία είναι σχετική.Τα ιδιωτικά ίδια κεφάλαια είναι πολύ διαφορετικά από την επενδυτική τραπεζική, αλλά η εργασία σε ιδιωτικά ίδια κεφάλαια είναι καλύτερη από το να μην έχει καθόλου πρακτική άσκηση. Η επόμενη καυτή ερώτηση είναι για πόσο καιρό πρέπει να κάνετε πρακτική άσκηση! Η απάντηση είναι τουλάχιστον έξι μήνες. Εάν κάνετε πρακτική άσκηση για 2 μήνες, αυτό δεν θα προσθέσει καμία αξία. Επειδή οι τράπεζες δεν θα προσφέρουν πολύτιμη δουλειά στους ασκούμενους τους έως ότου δουλέψουν τουλάχιστον για μερικούς μήνες. Στην Κίνα, η πρακτική άσκηση είναι συχνά μια εξαιρετική οδός για την εξασφάλιση πλήρους απασχόλησης. αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο συζήτησης στη διαδικασία πρόσληψης. Επίσης, διαβάστε πώς να αποκτήσετε την επενδυτική τραπεζική πρακτική.Εάν κάνετε πρακτική άσκηση για 2 μήνες, αυτό δεν θα προσθέσει καμία αξία. Επειδή οι τράπεζες δεν θα προσφέρουν πολύτιμη δουλειά στους ασκούμενους τους έως ότου δουλέψουν τουλάχιστον για μερικούς μήνες. Στην Κίνα, η πρακτική άσκηση είναι συχνά μια εξαιρετική οδός για την εξασφάλιση πλήρους απασχόλησης. αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο συζήτησης στη διαδικασία πρόσληψης. Επίσης, διαβάστε πώς να αποκτήσετε την επενδυτική τραπεζική πρακτική.Εάν κάνετε πρακτική άσκηση για 2 μήνες, αυτό δεν θα προσθέσει καμία αξία. Επειδή οι τράπεζες δεν θα προσφέρουν πολύτιμη δουλειά στους ασκούμενους τους έως ότου δουλέψουν τουλάχιστον για μερικούς μήνες. Στην Κίνα, η πρακτική άσκηση είναι συχνά μια εξαιρετική οδός για την εξασφάλιση πλήρους απασχόλησης. αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο συζήτησης στη διαδικασία πρόσληψης. Επίσης, διαβάστε πώς να αποκτήσετε την επενδυτική τραπεζική πρακτική.
  • Τα κορυφαία πανεπιστήμια είναι τα πάντα: Στην Κίνα, η κύρια έμφαση είναι στο ιστορικό σας. Δεν έχει καμία σχέση με το ποιος είστε αν έχετε πανεπιστήμιο επωνυμίας στο βιογραφικό σας. Για παράδειγμα, εάν σπουδάζετε στις ΗΠΑ σε κορυφαίο πανεπιστήμιο, οι τράπεζες θα αποδεχθούν την αίτησή σας. Έτσι τα επώνυμα πανεπιστήμια είναι τα πάντα. Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε ως επενδυτικός τραπεζίτης στην Κίνα, η πρώτη σας έμφαση είναι να σπουδάσετε από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μπορεί να είναι οπουδήποτε - οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αυστραλία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στις 20 πρώτες λίστες στον κόσμο. Αλλά τι θα συμβεί αν δεν έχετε πρόσβαση σε πανεπιστήμιο ανώτερης βαθμίδας ή δεν έχετε τα έξοδα; Εδώ πρέπει να κάνετε.
  • Δίκτυο σκληρό: Εάν δεν είστε σε θέση να παρακολουθήσετε πανεπιστήμιο ανώτερης βαθμίδας, τότε η δουλειά σας είναι να κάνετε σκληρό δίκτυο. Σκληρό σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε κάθε πόρτα που μπορείτε ενδεχομένως να βρείτε και να συνδεθείτε με όλους που μπορείτε να γνωρίσετε. Εάν αυτό σημαίνει ότι στέκεστε στο λόμπι της τράπεζας για να συναντήσετε προσωπικά έναν αναλυτή της τράπεζας, κάντε το. Με λίγα λόγια, εάν δεν παρακολουθείτε πανεπιστήμιο ανώτερης βαθμίδας, είναι ακόμα δυνατό να βρείτε δουλειά σε τράπεζα επενδύσεων στην Κίνα. αλλά είναι σίγουρα μια ανηφορική μάχη.
  • Διαδικασία συνέντευξης: Η διαδικασία συνέντευξης σε κινεζικές τράπεζες επενδύσεων λειτουργεί έτσι. Συνήθως, υπάρχουν δύο γύροι και σπάνια υπάρχει εξαίρεση. Ο πρώτος γύρος είναι ένας τηλεφωνικός γύρος όπου θα δείτε εάν είστε κατάλληλοι για την τράπεζα και για τη δουλειά ή όχι. Αυτός ο τηλεφωνικός γύρος λαμβάνεται από τους συνεργάτες. Στον δεύτερο γύρο, πρέπει να εμφανιστείτε μπροστά τους και πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις ενώπιον δύο εκτελεστικών διευθυντών (ED) και ενός αντιπροέδρου (VP). Μπορεί να ερωτηθείτε. Πρέπει λοιπόν να είστε έτοιμοι. Ερωτήσεις όπως - "Ποιο είναι το νόημα της ζωής;" «Πες μου ένα αστείο» μπορεί να ρωτηθεί. Μπορείτε να περιμένετε οποιαδήποτε τεχνική ερώτηση ή μια κατάλληλη ερώτηση. Πρέπει να είστε έτοιμοι για κάθε ερώτηση για να λάβετε το πράσινο σήμα στον τελικό γύρο.

  Πολιτισμός Επενδυτικής Τραπεζικής στην Κίνα

  Ακόμα κι αν η Investment Banking στην Κίνα έχει ξεπεράσει όλες τις χώρες της επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία, δεν είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να έρχονται από άλλες τοποθεσίες για να εργαστούν στην Κίνα. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι προσφορές εκτελούνται όχι βάσει δεξιοτήτων / προσέγγισης / τεχνικής ικανότητας. Εξαρτάται αποκλειστικά από τις δεξιότητές σας στο δίκτυο. Εάν δεν γνωρίζετε κανέναν στην Κίνα, θα ήταν δύσκολο για εσάς να κλείσετε πολλές προσφορές.

  Οι συμφωνίες M&A είναι λιγότερες στην Κίνα και η ECM & DCM κυριαρχεί. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνατε πολύ λιγότερο χρόνο δουλεύοντας σε σύνθετα μοντέλα και τεχνικές πτυχές των συμφωνιών M&A. Αυτό τελικά σημαίνει ότι η τεχνική σας ικανότητα ως επενδυτής τραπεζίτης δεν θα ταιριάζει ποτέ με τους ομολόγους σας στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα ήσασταν πολύ καλοί στη δημιουργία σχέσεων και στην αξιοποίηση του δικτύου σας.

  Η εργασία 100+ ωρών εργασίας την εβδομάδα είναι συνηθισμένη για τους αναλυτές. Αλλά οι πελάτες κατανοούν την αξία του Σαββατοκύριακου και, ως εκ τούτου, θα έχετε λίγο χρόνο διακοπής το σαββατοκύριακο, όπου μπορείτε να αναζωογονηθείτε και να προετοιμαστείτε για την επόμενη εξαντλητική εβδομάδα. Πρέπει επίσης να ταξιδέψετε πολύ και πρέπει να ξέρετε πώς να κοινωνικοποιείτε γιατί θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να το κάνετε αυτό.

  Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον επενδυτικό τραπεζικό πολιτισμό παγκοσμίως.

  Μισθοί τραπεζικών επενδύσεων στην Κίνα

  Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Investment Banking στην Κίνα δεν είναι πολύ ελκυστική για όσους αναζητούν εργασία είναι η χαμηλή αμοιβή. Όταν οι ξένες επενδυτικές τράπεζες έχτισαν τα γραφεία τους στην Κίνα, άρχισαν να πληρώνουν το τοπικό επιτόκιο. Ως αποτέλεσμα, οι μισθοί γίνονται πολύ μικρότεροι από αυτούς που καταβλήθηκαν στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο. Και αυτό έχει γίνει ο κανόνας.

  Αλλά τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν δραστικά. Οι τράπεζες επενδύσεων στην Κίνα συνειδητοποίησαν ότι για να διατηρήσουν περισσότερους πόρους, είναι σημαντικό να πληρώσουν υψηλούς μισθούς στα καλύτερα ταλέντα. Έτσι, οι JP Morgan, Morgan Stanley, UBS άρχισαν να πληρώνουν περίπου 80.000 $ - 100.000 $ ετησίως. Ακόμη και ορισμένες τράπεζες μπουτίκ έχουν αρχίσει να πληρώνουν τους ίδιους μισθούς.

  Ωστόσο, οι τοπικές τράπεζες / τίτλοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει καλύτερο μισθό Πληρώνουν περίπου 20.000 έως 30.000 RMB ετησίως, δηλαδή 40.000 έως 60.000 $ ετησίως.

  Σε σύγκριση με το βασικό, το μπόνους δεν είναι σίγουρο. Σε μερικά χρόνια, μπορείτε να πάρετε ένα τεράστιο μπόνους και σε άλλα χρόνια, δεν θα έχετε σχεδόν κανένα. Και μερικές φορές, το μπόνους είναι πολύ περισσότερο για νέους που έχουν εργαστεί άμεσα στις προσφορές.

  Ας ρίξουμε μια ματιά στον αριθμό των μισθών που καταβάλλουν οι κινεζικές επενδυτικές τράπεζες και οι παγκόσμιες τράπεζες επενδύσεων στην Κίνα -

  πηγή: efinancialcareers.com

  Investment Banking στην Κίνα - Ευκαιρίες εξόδου

  Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι ευκαιρίες εξόδου από το Investment Banking στην Κίνα είναι μικρότερες. Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν την επενδυτική τραπεζική μετά από 2-3 χρόνια εργασίας. Αλλά μπορούν και συνήθως κάνουν όταν έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν το προφίλ της σταδιοδρομίας τους.

  Υπάρχει μια κυρίαρχη επιλογή εξόδου που έχουν αυτοί οι τραπεζίτες και αυτή μετατοπίζεται στα ιδιωτικά ίδια κεφάλαια. Ο λόγος που οι άνθρωποι συνήθως δεν μετατοπίζουν την καριέρα τους σε ιδιωτικά κεφάλαια μετά από λίγα χρόνια είναι ότι συχνά προωθούνται και έχουν την ευκαιρία να κατέχουν υψηλότερη θέση στις επενδυτικές τράπεζες.

  Επίσης, διαβάστε τις Ευκαιρίες εξόδου από τις επενδυτικές τράπεζες παγκοσμίως.

  Στην τελική ανάλυση

  Η επενδυτική τραπεζική στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετική από τα άλλα μέρη του κόσμου. Εάν θέλετε να κάνετε το σήμα σας στις κινεζικές τράπεζες επενδύσεων, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι δύο πράγματα - πρώτα, βεβαιωθείτε ότι θέλετε να πάτε στην κινεζική αγορά και δεύτερον, παρακολουθείτε πανεπιστήμιο / κολέγιο ανώτερης κατηγορίας.

  Εάν αυτά τα πράγματα λειτουργούν καλά, μπορείτε να πάτε για μερικές εξαιρετικές πρακτικές ασκήσεις, και όλα θα πέσουν τελικά στη θέση τους.

  Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν -

  • Best Investment Banking στη Μαλαισία
  • Οι καλύτερες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • Investment Banking στην Αυστραλία
  • Τραπεζικές επενδύσεις στην Ινδία
  • Investment Banking στο Χιούστον
  • <

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found