Τραπεζικά βιβλία | Λίστα των κορυφαίων 6 καλύτερων τραπεζικών βιβλίων που πρέπει να γνωρίζετε!

Λίστα των κορυφαίων 6 τραπεζικών βιβλίων όλων των εποχών

Η τραπεζική βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά της χρηματοπιστωτικής αγοράς με κάθε οικονομία. Παρακάτω είναι η λίστα με τα κορυφαία 6 τραπεζικά βιβλία όλων των εποχών.

 1. The House of Morgan - Μια αμερικανική τραπεζική δυναστεία και η άνοδος των σύγχρονων οικονομικών (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 2. Fragile By Design: Οι Πολιτικές Προέλευση των Τραπεζικών Κρίσεων & Σπάνια Πιστωτική (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 3. Exile on Wall Street: Ένας αγώνας αναλυτών για να σώσει τις μεγάλες τράπεζες από τους εαυτούς τους (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 4. Shredded: Inside RBS, the Bank That Broke Britain (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 5. Bank of America: Ο επικός αγώνας για τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Nightmare on Wall Street: Solomon Brothers and the Corruption of the Marketplace (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα τραπεζικά βιβλία μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Το House of Morgan Μια αμερικανική τραπεζική δυναστεία και η άνοδος των σύγχρονων οικονομικών

Συγγραφέας - Από τον Ron Chernow

Εισαγωγή 

Αυτό το βιβλίο σχετίζεται με την πιο φιλόδοξη ιστορία της αμερικανικής χρηματοδότησης που είχε θεωρηθεί καταστροφή περίπου 20 χρόνια ή δύο δεκαετίες πίσω και δεν θεωρείται κλασικό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Ξεκινώντας από τον JP Morgan και καλύπτοντας τις οικονομικές κρίσεις του 1987. Έχει θεωρηθεί ως αριστούργημα της οικονομικής ιστορίας από τα εθνικά βραβεία βιβλίων του 20ου αιώνα ως το βιβλίο 100 Καλύτερα μη μυθοπλασίας του 20ου από τη σύγχρονη βιβλιοθήκη «Το Σπίτι» του Morgan, καθώς είναι ένα εξαιρετικό ίδρυμα και έτσι είναι και οι άνδρες που έτρεξαν το ίδιο.

Αυτοί οι άνδρες περιλαμβάνουν τους Franklin Roosevelt, Charles Lindbergh, Henry Ford, Winston Churchill και Nancy Astor. Ο συγγραφέας εξηγεί τους μεγάλους άντρες πίσω από 150 χρόνια επιτυχίας αυτού του ιδρύματος, τους άντρες του και τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με το ίδιο.

Περίληψη

Αυτό το βιβλίο καλύπτει μια φανταστική ιστορία των μεγάλων ανδρών πίσω από την επιτυχημένη ιστορία του JP Morgan ως ίδρυμα. Ο συγγραφέας με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου ένωσε όλες τις στιγμές στη ζωή δημιουργώντας άγχος άγχους σε αυτό το επικό μυθιστόρημα. Περιγράφει βαθιά τη ζωή αυτών των ανδρών στην ιστορία της τράπεζας, καθώς και τη ροή της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας.

Τα καλύτερα πακέτα

Η καλύτερη αφαίρεση από αυτό το βιβλίο είναι η εμπειρία των καλύτερων ανδρών στον χρηματοοικονομικό κλάδο στην εργασία. Η εμπειρία τους περιλαμβάνει τα μειονεκτήματα ή τις αποτυχίες τους μαζί με τις ιστορίες επιτυχίας τους. Οι ιστορίες επιτυχίας των επιτυχημένων ατόμων αποτελούν μεγάλο κίνητρο. Ο καθένας από εμάς πρέπει να τους κάνει τα είδωλά μας για να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

<>

# 2 - Εύθραυστο κατά σχεδίαση: Οι πολιτικές ρίζες των τραπεζικών κρίσεων και η περιορισμένη πίστωση

Συγγραφέας - Από τον Charles W. Calomiris, Stephen H. Haber

Εισαγωγή 

Ο συγγραφέας αυτής της έκδοσης έχει καταστήσει ξεκάθαρα τον λόγο για τον οποίο ορισμένες χώρες έχουν ένα κακό και ασταθές τραπεζικό σύστημα, ωστόσο ορισμένες είναι πολύ σταθερές με το ίδιο. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ είχαν 12 τραπεζικές κρίσεις το 1840, ενώ ο Καναδάς ήταν απολύτως σταθερός. Ωστόσο, μερικές οικονομίες όπως η Βραζιλία και το Μεξικό ήταν επιρρεπείς σε κρίσεις και αύξησαν το ποσό των πιστώσεών τους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Παρακολούθησε πολύ προσεκτικά την τραπεζική ιστορία των χωρών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βραζιλίας του Μεξικού και του Καναδά. Εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των ατυχημάτων που οφείλονται σε απρόβλεπτες περιστάσεις και των διακυμάνσεων που προκύπτουν από μια πολύπλοκη συμφωνία. Εξηγεί τις λεπτομέρειες ενός άρτια τραπεζικού συστήματος και τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών.

Περίληψη

Οι τραπεζικές κρίσεις και οι σπάνιες πιστώσεις δεν είναι ατυχήματα που προκαλούνται από απρόβλεπτες περιστάσεις και είναι οι συνέπειες διαφόρων διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζιτών, πολιτικών, μετόχων της τράπεζας, καταθετών, φορολογουμένων και οφειλετών. Ένα τραπεζικό σύστημα μπορεί να είναι καλό μόνο στην ικανότητα των πολιτικών θεσμών και να βοηθά τους τραπεζίτες να διατηρούν και να περιορίζουν τους συνασπισμούς διαφορετικών ομάδων που επηρεάζουν την οικονομία.

Τα καλύτερα πακέτα

Αυτό το βιβλίο σας δίνει μια εικόνα ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος μιας οικονομίας και του πώς κυριαρχείται από διάφορες ομάδες ανθρώπων. Ο συγγραφέας επιβεβαιώνει ότι οι τραπεζικές κρίσεις είναι μάλλον αποφευκτές από τη διαχείριση.

<>

# 3 - Εξορία στη Wall Street: Ένας αγώνας αναλυτών για να σώσει τις μεγάλες τράπεζες από τους εαυτούς τους

Συγγραφέας - Από τον Mike Mayo

Εισαγωγή 

Αυτή η έκδοση είναι απαραίτητη για το κοινό που ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση, το μέλλον των τραπεζών, τη βασική αιτία της οικονομικής κατάρρευσης και επίσης του αμερικανικού καπιταλισμού. Αυτό το βιβλίο είναι ένα βραβευμένο βιβλίο με τις λεπτομέρειες μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές και πολιτικές κρίσεις της εποχής του. Αυτό το βιβλίο καλύπτει 6 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αναλύει τις τράπεζες τους, ενώ διαμαρτύρεται για το ίδιο για τις τρομερές πρακτικές τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο συγγραφέας εξήγησε τις πρακτικές που έχουν θεσπιστεί για την αποδυνάμωση του τραπεζικού τομέα και του καπιταλισμού. Ανακαλύπτει την πραγματική εσωτερική δουλειά των μεγάλων τραπεζών και δείχνει επίσης πώς έχει επηρεάσει τη Wall Street, η οποία είναι τόσο κακή όσο ήταν πριν από την τελευταία προ-συντριβή. Αυτό το βιβλίο σίγουρα δεν είναι εγχειρίδιο, ωστόσο εξακολουθεί να είναι πολύ ενημερωτικό για τους μαθητές που θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον χρηματοοικονομικό τομέα μαζί με άλλους που ενδιαφέρονται και ενδιαφέρονται για την ίδια επιχείρηση.

Περίληψη

Αυτό τονίζει αποτελεσματικά τις κακές πρακτικές του τραπεζικού τομέα από τον συγγραφέα δίνοντάς μας ένα παράδειγμα 6 μεγάλων τραπεζών και ιδρυμάτων στη Wall Street. Παλεύει ενάντια στην αλήθεια της εξουσίας που χρησιμοποιείται σε μερικές μεγάλες τράπεζες, επισημαίνοντας τα σημάδια του και τη διαφυγή του και την επιβίωση του προκλητικού καθεστώτος που πρέπει να πιστωθεί από μερικούς από τους λίγους που είδαν τις κρίσεις να χτυπούν την οικονομία. Τονίζει επίσης μερικές τρύπες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο σύστημα. Συνοψίζοντας, προσφέρει επίσης πρακτικές λύσεις

Τα καλύτερα πακέτα

Όλη η ιστορία του τραπεζικού κλάδου περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο. Ο συγγραφέας έδειξε πολύ γενναιόδωρα τα ανοιχτά κενά των κρίσεων που δεν έχουν ακόμη κλείσει από το σύστημα που μας οδηγεί σε άλλη κρίση. Μας προσφέρει επίσης πρακτικές λύσεις για να βοηθήσουμε το σύστημα να γίνει καλύτερο και πιο υγιεινό.

<>

# 4 - Τεμαχισμένο: Μέσα στο RBS, η Τράπεζα που έσπασε τη Βρετανία

Συγγραφέας - Από τον Ian Fraser

Εισαγωγή 

Από το να είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου μέχρι να προσπαθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ο Shredded έχει όλη την ιστορία του RBS που είναι η Royal Bank of Scotland. Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο με περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους παγκοσμίως ήταν ένα όνομα που προκαλούσε ανταγωνισμό και αντιπάθεια εναντίον του πρώην CEO της τράπεζας Fred Goodwin. Το μεγάλο όνομα Fred Goodwin είναι γνωστό ως αρχιτέκτονας των χειρότερων οικονομικών κρίσεων από το τελευταίο το 1929.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει τα φρικτά λάθη που έκαναν την τράπεζα σε κατάρρευση, εξηγεί επίσης τον ρόλο των διευθυντών των τραπεζών που δεν μπορούσαν να ελέγξουν τα εγκλήματα που δημιούργησε ο Goodwin. Τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι πολιτικοί που παραβλέπουν τα συμβάντα του που κράτησαν την τράπεζα χωρίς επίβλεψη. Η τοξική του συμπεριφορά του γκρεμίστηκε μάλλον κλειστή ή έκλεισε μια σειρά από μικρές επιχειρήσεις και έβλαψε επίσης τους μεγάλους.

Περίληψη

Αυτό το βιβλίο είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα ενός τοξικού ατόμου που με τη βοήθεια του παραπτώματος του είχε την ικανότητα να εξελίσσει τις πιο φρικτές κρίσεις. Η κατάρρευση της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας στην πραγματικότητα κατέστρεψε ορισμένες μικρές επιχειρήσεις και έπληξε επίσης τις μεγάλες. Ο συγγραφέας έχει δείξει την αναποτελεσματικότητα των υπαλλήλων, διευθυντών και πολιτικών της RBS που δεν μπόρεσαν να αποκαλύψουν το ίδιο που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή, γιατί το ίδιο θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Τα καλύτερα πακέτα

Ο συγγραφέας εδώ επιβεβαιώνει ότι όσο υψηλότερος είναι ο προσδιορισμός τόσο υψηλότερες είναι οι ευθύνες που έχετε. Αυτό το βιβλίο επιβεβαιώνει ότι εάν οι διευθυντές και οι πολιτικοί παρακολουθούσαν στενά την κίνηση της τράπεζας και τα γεγονότα σε αυτήν, θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει αυτήν την απάτη και να σώσουν τις ζωές πολλών μικρών επιχειρήσεων.

<>

# 5 - Bank of America: Ο επικός αγώνας για τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Συγγραφέας - Από τον Roger Lowenstein

Εισαγωγή 

Η έκδοση παρουσιάζει τη γέννηση της Σύγχρονης Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής. Ο αγώνας για να δημιουργήσει το ίδιο ήταν εξαιρετικά τεντωμένος και γεμάτος συγκρούσεις και όμως το ίδιο δημιουργήθηκε. η δημιουργία του έμοιαζε με ένα μικρό θαύμα. Ο εκσυγχρονισμός των μεταρρυθμίσεων της Αμερικής φαινόταν εντελώς αδύνατος επειδή η Αμερική ήταν η μόνη μεταξύ των ανεπτυγμένων εθνών που δεν εμπιστεύονταν μια μεγάλη κυβέρνηση ή μεγάλες τράπεζες.

Κάθε τράπεζα των ΗΠΑ στάθηκε μόνη της χωρίς κεντρικό αποθεματικό ή ρυθμιστική αρχή που το ελέγχει. Όλα αυτά χώρισαν τον λαό της Αμερικής τους τραπεζίτες και τις τράπεζες τους, τους αγρότες, τους λαϊκιστές και τους απλούς Αμερικανούς που θέσπισαν τον νόμο της Federal Reserve. Ωστόσο, το ίδιο διαμορφώθηκε και αυτό το βιβλίο σας δίνει λεπτομέρειες για το σχηματισμό εντυπωσιακής σαφήνειας και κατανόησης των καταστάσεων. Ο συγγραφέας επικεντρώνεται σε 4 άντρες πίσω από τη δημιουργία της ιστορίας στην Αμερική και τους κανονισμούς της.

Περίληψη

Αυτή η έκδοση θα σας διασκεδάσει με την ιστορία της ανεπτυγμένης Αμερικής που δεν πίστευε σε μεγάλες κυβερνήσεις και μεγάλες τράπεζες. Εν μέσω της πεποίθησής τους ήταν απαίτηση των ρυθμιστικών αρχών για διαφορετικές επιχειρήσεις, ιδίως ο τραπεζικός τομέας, επειδή είναι ένας από τους πιο ριψοκίνδυνους τομείς και μπορεί πραγματικά να βλάψει την οικονομία, εάν δεν είναι καλά ρυθμιζόμενη. Το βιβλίο περιλαμβάνει τη δημιουργία του ρυθμιστικού συστήματος του τραπεζικού συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τα καλύτερα πακέτα

Αυτό το βιβλίο βγαίνει έξω από το κουτί και εξηγεί τη δημιουργία του μεγαλύτερου ρυθμιστή της παγκόσμιας οικονομίας. Επικεντρώνεται σε 4 άντρες που έκαναν το ίδιο δυνατό. Το σπάσιμο παλιών πρακτικών και η είσοδος σε νέες μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαχείριση απλή και γρήγορη.

<>

# 6 - Εφιάλτης στη Wall Street: Οι αδελφοί του Σολομών και η διαφθορά της αγοράς

Συγγραφέας - Από τον Martin Mayer

Εισαγωγή 

Παρουσιάζοντας την επιρροή και τη δύναμη της επιτομής της Modern Wall Street, ο συγγραφέας περιγράφει τους εμπόρους που γίνονται τραπεζίτες χωρίς πραγματική εμπειρία, αλλά μέσα από τα πλεονεκτήματα της τύχης και των προσπαθειών για την οικοδόμηση ενός οικονομικού γίγαντα. Μιλά για την κατάρρευση των παραδοσιακών εμποδίων από τους Salomon Brothers, που ήταν παγκόσμια δύναμη με περιουσιακά στοιχεία 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ισχυρή δύναμη στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο το 1991 και επίσης ο μεγαλύτερος έμπορος των κρατικών τίτλων των ΗΠΑ .

Από τους εμπόρους έως τον εκφοβισμό των εταιρειών, η εταιρεία χειραγωγείται στο χρηματιστήριο της κυβέρνησης με σκάνδαλο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όχι μόνο κατέστρεψαν πολλές σταδιοδρομίες, αλλά και μια σειρά από μικρές επιχειρήσεις και φήμη στις επιχειρήσεις που είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε.

Περίληψη

Ο συγγραφέας περιγράφει την επιρροή Salomon Brothers με τις ιστορίες τους που περιγράφουν το σπάσιμο των παραδοσιακών εμποδίων και να γίνουν εταιρικοί εκφοβιστές. Γράφει για την εμφάνισή τους και τα βήματά τους προς καταστροφές του εαυτού και άλλων που βασίστηκαν σε αυτά. Όχι μόνο χειραγωγούσαν και σκανδαλίστηκαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κατέστρεψαν επίσης μια σειρά από φήμη σταδιοδρομίας και μικρών επιχειρήσεων.

Τα καλύτερα πακέτα

Τι μπορεί να είναι καλύτερο από το να μαθαίνεις ένα σπουδαίο μάθημα από τον εταιρικό εκφοβισμό και ότι η καταστροφή των άλλων δεν είναι ο πραγματικός τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας; Κατέστρεψαν τη φήμη τους στην αγορά. Ο συγγραφέας τονίζει την αλαζονεία και τη χειραγωγική τους στάση απέναντι στην καταστροφή. Αν η κυβέρνηση είχε φροντίσει τους κανονισμούς και τους είχε σταματήσει να δημιουργούν τους δικούς τους κανονισμούς, δεν θα δοκιμάσουν ποτέ το ίδιο.

<>

Προτεινόμενα βιβλία

Αυτός ήταν ένας οδηγός για τα τραπεζικά βιβλία. Εδώ συζητάμε τη λίστα βιβλίων όχι μόνο για τραπεζίτες ή υποψήφιους τραπεζίτες, αλλά για όλους εκείνους που πραγματικά θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτόν τον κλάδο και πώς έχει γίνει η ραχοκοκαλιά. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα βιβλίων-

 • Βιβλία Επενδυτικής Τραπεζικής
 • Βιβλία χρημάτων
 • Βιβλία ιδιωτικών κεφαλαίων (πρέπει να διαβάσετε)
 • Ποσοτικά βιβλία χρηματοδότησης
 • Καλύτερα βιβλία φορολογίας
 • <