CMA έναντι ACCA | Ποια πιστοποίηση είναι η καλύτερη επιλογή;

Διαφορά μεταξύ CMA και ACCA

Το CMA (Certified Management Accountant) είναι ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα που οργανώνεται από την ICMA και οι υποψήφιοι που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το πτυχίο θα λάβουν μια λεπτομερή εικόνα της οικονομικής διαχείρισης καθώς και της λογιστικής διαχείρισης, ενώ η ACCA (Ένωση Ορκωτών Λογιστών) είναι μια ολοκληρωμένη επαγγελματική πρόγραμμα που διεξάγεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της ACCA οι υποψήφιοι με αυτό το πτυχίο θεωρούνται οι καλύτεροι λογιστές σε όλο τον κόσμο, καθώς το μάθημα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της βάσης των λογιστικών αρχών του υποψηφίου που είναι πραγματικά χρήσιμο στους τομείς του λογιστικού ελέγχου και της φορολογίας.

Οι καλύτερες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται βιαστικά. Επειδή τις περισσότερες φορές όταν επιλέγετε βιαστικά, η απόφασή σας γίνεται δαπανηρή. Έτσι, θέλουμε να αφιερώσετε το χρόνο σας για να διαβάσετε τις παρακάτω λεπτομέρειες προτού επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει - πιστοποίηση CMA ή πιστοποίηση ACCA.

Εδώ είναι η ροή του άρθρου -

  Τι είναι ο Πιστοποιημένος Λογιστής Διαχείρισης (CMA);

  Το CMA είναι ένα από τα πιο φημισμένα μαθήματα λογιστικής διαχείρισης σε όλο τον κόσμο. Είναι πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ, αλλά έχει παρουσία πάνω από 100 χωρών. Η φήμη του έχει φέρει πολλούς μαθητές κάτω από την ομπρέλα του και η ICMA έχει παράγει έναν τόνο σπουδαστών υψηλής ποιότητας όλα αυτά τα χρόνια. Διαπιστώνεται ότι εάν κάνετε CMA, θα κερδίσετε σχεδόν το 1/3 περισσότερα από τους μη πιστοποιημένους ομολόγους σας.

  • Οι περισσότεροι τομείς χρηματοδότησης επικεντρώνονται μόνο στο θέμα της πιστοποίησης. Αλλά το CMA είναι διαφορετικό. Επικεντρώνεται στη λογιστική διαχείρισης καθώς και στη χρηματοοικονομική διαχείριση. Έτσι, το CMA είναι πιο ολοκληρωμένο από οποιοδήποτε άλλο μάθημα στον οικονομικό τομέα.
  • Η συνεδρίαση για CMA είναι πιο βολική για τους μαθητές. Έχει πάνω από 100 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και απλά πρέπει να κάνετε δύο εξετάσεις για να λάβετε πιστοποίηση. Ακόμη και κάθε εξέταση διαρκεί μόνο 4 ώρες.

  Τι είναι η Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών (ACCA);

  Το ACCA είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα πιστοποίησης λογιστικής. Το ACCA εκπαιδεύει και εκπαιδεύει τους μαθητές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Πάνω από 436.000 φοιτητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το ACCA και όλοι απασχολούνται σε φημισμένες εταιρείες. Αυτό που κάνει το ACCA πιο αξιοπρεπές είναι η παρουσία του σε περισσότερες από 180 χώρες.
  • Όπως το CMA, το πρόγραμμα σπουδών του ACCA είναι επίσης πολύ περιεκτικό. Δεν ασχολείται μόνο με τον χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά δίνει επίσης έμφαση σε τεχνικές και διαχειριστικές πτυχές της χρηματοδότησης.
  • Η ACCA έχει μεγάλη παγκόσμια παρουσία. Επιπλέον, θα έχετε μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης με πολύ μικρό προϋπολογισμό που είναι σπάνιο. Και μόλις ολοκληρώσετε το μάθημα, θα αναγνωρίζατε ως έναν από τους καλύτερους λογιστές στον κόσμο. Ακόμη και οι εταιρείες προτιμούν το ACCA περισσότερο από οποιονδήποτε στον τομέα της λογιστικής.

  CMA vs ACCA Infographics

  Βασικές διαφορές μεταξύ CMA και ACCA

  Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ CMA και ACCA. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά.

  • Χρεώσεις: Εάν θέλετε να λάβετε μια καθολική πιστοποίηση με σύντομο προϋπολογισμό, θα πρέπει να επιλέξετε ACCA έναντι CMA. Επειδή τα τέλη για το CMA είναι πολύ περισσότερα από το ACCA τα τέλη της CMA είναι σχεδόν τρεις φορές του ACCA.
  • Παγκόσμια παρουσία: Αν συγκρίνετε τη διεθνή αναγνώριση, το ACCA είναι μια πιο αναγνωρισμένη πορεία από το CMA. Μέχρι τώρα, η ACCA έχει δημιουργήσει περισσότερους από 436.000 μαθητές σε 180 χώρες . Ενώ, η CMA έχει παράγει μόνο 40.000 μέλη και έχει παγκόσμια παρουσία πάνω από 100 χώρες .
  • Διαφορά μισθού: Υπάρχει τεράστια διαφορά στον μισθό εάν συγκρίνουμε μεταξύ ACCA και CMA. Όπως σας λέμε ότι το ACCA είναι πολύ πιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως από το CMA, από την άποψη του μισθού, το CMA είναι πολύ μπροστά από το ACCA. Εάν ολοκληρώσετε το CMA σας, θα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε έναν μέσο μισθό περίπου 70.000 $ ετησίως, εάν έχετε ζήσει από 1 έως 5 χρόνια στον τομέα. Ενώ, εάν ολοκληρώσετε το ACCA σας, θα μπορούσατε να κερδίσετε κατά μέσο όρο 46.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Εάν κάνετε τα μαθηματικά, μπορείτε να δείτε ότι η ολοκλήρωση του CMA είναι πολύ πιο επωφελής για εσάς όσον αφορά την αποζημίωση.
  • Ποσοστά επιτυχίας : Εάν κοιτάξετε προσεκτικά (λεπτομέρειες παρακάτω), θα δείτε ότι το CMA είναι πολύ πιο δύσκολο από το να περάσετε το ACCA. Πώς θα ήξερες? Κοιτάξτε τα ποσοστά επιτυχίας. Τα ποσοστά επιτυχίας για το CMA είναι κοντά στο 20% ενώ τα ποσοστά επιτυχίας για το ACCA είναι κατά μέσο όρο 40-50%. Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί οι CMA λαμβάνουν περισσότερο μισθό από το ACCA!
  • Προστιθέμενη αξία: Εάν ολοκληρώσετε το CMA, θα θεωρηθείτε ειδικός στον τομέα και θα ανοίξουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Το ACCA είναι αρκετά καλό αλλά πολύ πιο προοπτικό. Έτσι, οι εταιρείες Fortune 500 αναζητούν CMAs περισσότερο από τους ACCA.

  Συγκριτικός πίνακας CMA vs ACCA

  Ενότητα CMA ACCA
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CMA έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών Διαχείρισης (ICMA). Η ICMA συνδέεται με το Institute of Management Accountants (IMA). Η ICMA έχει περισσότερα από 40.000 μέλη σε 100 χώρες. Το μάθημα ACCA διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της Ένωσης Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών. Ιδρύθηκε το 1904.
  Αριθμός επιπέδων Το CMA έχει μόνο ένα επίπεδο για εκκαθάριση. Το επίπεδο έχει δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τη χρηματοοικονομική αναφορά, τον προγραμματισμό, την απόδοση και τον έλεγχο και το δεύτερο μέρος αφορά τη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων. Εάν θέλετε να προκριθείτε ως ACCA, πρέπει να διαγράψετε τέσσερα επίπεδα - γνώσεις, δεξιότητες, βασικά και επιλογές. Υπάρχουν συνολικά 14 έγγραφα συνολικά.
  Τρόπος / Διάρκεια εξέτασης Στο CMA, πρέπει να συμμετάσχετε σε δύο εξετάσεις. Κάθε εξέταση θα αποτελείται από διάρκεια 4 ωρών και κάθε εξέταση θα περιέχει 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και δύο ερωτήσεις δοκιμής 30 λεπτών.

  Εκτός από τα πρώτα 3 άρθρα στο επίπεδο γνώσης, η διάρκεια όλων των εξετάσεων είναι 3 ώρες το καθένα. Τα πρώτα 3 έγγραφα κάτω από το επίπεδο γνώσης έχουν διάρκεια 2 ωρών το καθένα.
  Παράθυρο εξετάσεων Ημερομηνίες εξέτασης CMA 2017

  1 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

  1 Μαΐου έως 30 Ιουνίου

  1 Σεπ έως 31 Οκτωβρίου

  Το ACCA πραγματοποιείται τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο.

  Βασικές ημερομηνίες 2017

  Ιούνιος: - 5/6/17

  Σεπτέμβριος: - 02/09/17

  Δεκέμβριος: - 04/12/17

  μαθήματα • Το CMA έχει μόνο ένα επίπεδο, αλλά το επίπεδο αποτελείται από δύο μέρη. Κάθε μέρος αποτελείται από πολλά θέματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά.

  Μέρος πρώτο:

  1. Απόφαση εξωτερικής χρηματοοικονομικής αναφοράς

  2. Σχεδιασμός, προϋπολογισμός και πρόβλεψη

  3. Διαχείριση επιδόσεων

  4. Διαχείριση κόστους

  5. Εσωτερικοί έλεγχοι

  Μέρος δεύτερο:

  1. Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων

  2. Εταιρική χρηματοδότηση

  3. Ανάλυση αποφάσεων

  4. Διαχείριση κινδύνων

  5. Αποφάσεις επενδύσεων

  6. Επαγγελματική δεοντολογία

  Τα θέματα για το ACCA έχουν ως εξής -

  Επιπεδο γνωσης:

  1. Λογιστής στην επιχείρηση (F1)

  2. Λογιστική διαχείρισης (F2)

  3. Χρηματοοικονομική λογιστική (F3)

  Επίπεδο δεξιοτήτων:

  1. Εταιρικό και επιχειρηματικό δίκαιο (F4)

  2. Διαχείριση επιδόσεων (F5)

  3. Φορολογία (F6)

  4. Χρηματοοικονομικές εκθέσεις (F7)

  5. Έλεγχος και διασφάλιση (F8)

  6. Οικονομική διαχείριση (F9)

  Επίπεδο βασικών:

  1. Διακυβέρνηση, Κίνδυνος και Δεοντολογία (P1)

  2. Εταιρική αναφορά (P2)

  3. Επιχειρηματική Ανάλυση (P3)

  Ποσοστό επιτυχίας Ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις Ιουνίου 2015:

  CMA Ενδιάμεσο- 14%

  Τελικός CMA - 17%

  Ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2016:

  CMA Ενδιάμεσο- 9,09%

  Τελικός CMA - 12,71%

  Ποσοστά επιτυχίας ACCA Δεκεμβρίου 2015: 84% (F1), 64% (F2), 68% (F3), 74% (F4), 41% (F5), 53% (F6), 45% (F7), 46% (F8), 45% (F9) και 47% (P1), 47% (P2), 47% (P3), 35% (P4), 29% (P5), 42% (P6), 39% (P7) ).

  ACCA Δεκέμβριος 2016 τιμές εισόδου : 82% F1; 63% F2; 71% F3; 82% F4; F5 40%; 52% F6; F7 50%; F8 40%; F9 45%; P1 49%; P2 51%; P3 49%; P4 33%; P5 30%; P6 34%; P7 31%

  Αμοιβές Μετά την αύξηση των τιμών τον Ιούλιο του 2015, το τέλος εγγραφής της εξέτασης είναι τώρα 415 $ ανά μέρος, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε συνολικά 830 $. Οι χρεώσεις για το ACCA είναι λογικές. Εάν κάνετε την εγγραφή σας για κάθε εξέταση νωρίς, τότε θα ήταν περίπου 450 λίβρες (περίπου 700 δολάρια ΗΠΑ).
  Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Οι κορυφαίες θέσεις εργασίας για το CMA είναι Διαχείριση & Κόστος Λογιστής, Χρηματοοικονομικός Λογιστής, Χρηματοοικονομικός Διευθυντής Κινδύνου, Διαχείριση Συμβουλών & Διαχείριση Απόδοσης κ.λπ. Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν επίσης CMA για τις συνολικές τους λειτουργίες λήψης οικονομικών αποφάσεων. Μόλις ολοκληρώσετε το ACCA, θα ανοίξουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε λογιστικές εταιρείες, εταιρείες εκπαίδευσης και κατάρτισης, τομείς FMCG, εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συμβούλων, ακόμη και στην υγειονομική περίθαλψη.

  Γιατί να ακολουθήσετε το CMA;

  40.000 μαθητές σε διάστημα 40 ετών δεν μπορεί να είναι λάθος. Ακολούθησαν τη CMA και τώρα είναι κορυφαίοι επαγγελματίες σε εταιρείες Fortune 500. Ένας επαγγελματίας του κλάδου που έχει στόχο καριέρα να κάνει κάτι στον τομέα της λογιστικής δεν θα πρέπει να αφήσει το CMA εάν θέλει πραγματικά να κάνει το σήμα της.

  • Η CMA δεν επικεντρώνεται μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Φροντίζει επίσης τους μαθητές στις ανεπτυγμένες χώρες. Έτσι, η CMA με την αληθινή έννοια της είναι μια παγκόσμια πορεία, όχι ο μοναδικός τομέας των Αμερικανών και Ευρωπαίων φοιτητών. Το ΙΜΑ έχει τους μαθητές του στη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την Ινδία μαζί με φοιτητές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
  • Έχει μια απίστευτη ιστορία τοποθέτησης. Μόλις ολοκληρώσετε το CMA σας, θα είστε εφοδιασμένοι με τις δεξιότητες και τη βάση γνώσεων για να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε εταιρεία Fortune 500. Όχι μόνο θα αισθανθείτε σαν ειδικός στον τομέα, αλλά θα αισθανθείτε επίσης αξιοπρεπείς.
  • Όχι μόνο μια εξαιρετική τοποθέτηση, αλλά η πιστοποίηση CMA προσφέρει επίσης αποζημίωση, πολύ λίγα παγκόσμια μαθήματα μπορούν να προσφέρουν. Ο μέσος μισθός ετησίως μετά την έξοδο από το CMA είναι περίπου 70.000 δολάρια ΗΠΑ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πιστοποίηση CMA και μία έως πέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα.

  Γιατί να ακολουθήσετε το ACCA;

  Το ACCA είναι διαθέσιμο σε 180 χώρες και ως εκ τούτου έχει διεθνή αναγνώριση πολύ λίγα παγκόσμια μαθήματα μπορούν να ανταγωνιστούν. Έχει επίσης περισσότερους από 436.000 μαθητές που έχουν ήδη αποδείξει γιατί πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το μάθημα.

  • Το ACCA έχει πολύ μικρότερη διάρκεια. Αν θέλετε να αποκτήσετε παγκόσμιο πτυχίο σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 ετών, μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε ACCA. Επιπλέον, οι αμοιβές για αυτό το μάθημα είναι επίσης όφελος για φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν ένα παγκόσμιο μάθημα με περιορισμένο προϋπολογισμό.
  • Το ACCA είναι πολύ πιο εύκολο να ολοκληρωθεί από οποιοδήποτε άλλο μάθημα στον τομέα των χρηματοοικονομικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ACCA δεν έχει καμία αξία. Εξυπηρετεί τους μαθητές του από το 1904, περισσότερα από 110+ χρόνια. Κανένα ινστιτούτο δεν μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ χωρίς να προσθέσει αξία στους μαθητές του.

  συμπέρασμα

  Εάν ρωτήσετε ποια πορεία πρέπει να επιλέξετε, θα ήταν λάθος ερώτηση. Η ερώτησή σας πρέπει να είναι που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους της καριέρας σας. Εάν γνωρίζετε ότι πρέπει να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αφού το διαβάσετε, σίγουρα θα γνωρίζετε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάτε.

  Ακόμα κι αν έχετε περιορισμό στον προϋπολογισμό, συνιστάται να μην πηγαίνετε σε ένα μάθημα μόνο λόγω κόστους / λιγότερου κόστους. Αντί να το κάνετε για αξία. Ποιο μάθημα θα σας έδινε μεγαλύτερη αξία; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση και βασίστε την απόφασή σας στην απάντηση που δίνετε στον εαυτό σας.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found