CFA εναντίον CAIA | Ποια επαγγελματική καριέρα να επιλέξετε;

Διαφορά μεταξύ CFA και CAIA

Η πλήρης φόρμα για την CFA έχει Chartered Financial Analyst που προσφέρεται από το CFA Institute και είναι ένα τριετές μάθημα που μπορεί να προκριθεί σε τρία επίπεδα, ενώ η πλήρης φόρμα για την CAIA είναι Chartered Alternative Investment Analyst που προσφέρεται από την Chartered Alternative Investment Analyst Association και μπορεί να χαρακτηριστεί σε δύο επίπεδα.

Το να βρεθείς μπερδεμένος ανάμεσα σε δύο μαθήματα μπορεί να είναι μια εμπειρία γεμάτη καρφιά. Οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να στραφεί εναντίον σας στο μέλλον. Λοιπόν, τι αναμένεται να κάνει σε μια τέτοια κατάσταση; Αυτό σημαίνει εντελώς ότι κάποιος πρέπει να αναζητήσει μια τρίτη επιλογή; Αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητο. Η σύγχυση μπορεί να λυθεί με λίγο να τεντώσετε τα μάτια σας με την ανάγνωση της άσκησης και να επεξεργαστείτε το μυαλό σας με λογική και γεγονότα. Επομένως, εάν έχετε μπερδευτεί μεταξύ ποιου μαθήματος να επιλέξετε, εξετάσεων CFA ή πιστοποίησης CAIA, πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτό το άρθρο προτού λάβετε μια απόφαση.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε με σύνεση και ιδιαίτερα μεταξύ μιας επιλογής όπως η CFA και η CAIA, καθώς και οι δύο είναι πολύ παρόμοιες και βρίσκει πολλούς επαγγελματίες που είναι αποφασισμένοι να εγκατασταθούν στον τομέα των επενδύσεων ή της χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Τι είναι το CFA;

Το CFA είναι το επαγγελματικό πρόγραμμα πιστοποίησης που διεξάγεται από το Ινστιτούτο CFA (πρώην Association for Investment Management and Research, ή AIMR) για επενδυτές και χρηματοοικονομικούς επαγγελματίες. Το μάθημα είναι αναγνωρισμένο και σεβαστό στον εταιρικό κόσμο για την ισχυρή βάση της προηγμένης ανάλυσης επενδύσεων και δεξιοτήτων διαχείρισης χαρτοφυλακίου πραγματικού κόσμου που ενισχύει τις προοπτικές σταδιοδρομίας για επαγγελματίες επενδύσεων και διαχείρισης.

Η ενότητα του προγράμματος είναι δομημένη σε μορφή που ανταποκρίνεται στη ζήτηση της παγκόσμιας επενδυτικής βιομηχανίας. Το μάθημα συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσθέτει στις νέες πρακτικές του κλάδου, ωστόσο καλύπτει σίγουρα τα ευρεία θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση επενδύσεων, τη χρηματοοικονομική ανάλυση, τα αποθέματα, τα ομόλογα και τα παράγωγα, και παρέχει μια γενικευμένη γνώση άλλων τομέων χρηματοδότησης.

Τι είναι το CAIA;

Το Chartered Alternative Investment Analyst είναι μια ονομασία που προσφέρεται από την ένωση CAIA για την επιτυχή εκκαθάριση των εξετάσεων CAIA - μια εξέταση που διενεργείται από το ίδρυμα για την ανάθεση του ορισμού σε επαγγελματίες επενδύσεων. Η επιτυχής περάτωση των εξετάσεων από έναν υποψήφιο του επιτρέπει να αναγνωρίσει ότι είναι ειδικός στον τομέα των εναλλακτικών επενδύσεων, όπως hedge funds, ιδιωτικά κεφάλαια, επενδύσεις σε ακίνητα και επιχειρηματικά κεφάλαια. Ο προσδιορισμός επιτυγχάνεται με την εκκαθάριση δύο εξετάσεων που διοργανώνονται από το ινστιτούτο CAIA.

Αυτός ο χαρακτηρισμός αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σημείο αναφοράς για επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν διάκριση σε εναλλακτικές επενδύσεις. Επιτρέπει σε έναν επαγγελματία να κατανοήσει ένα χαρτοφυλάκιο από την προοπτική του επενδυτή και να εφαρμόσει διαφορετικές στρατηγικές και να μάθει τις βασικές αρχές της κατηγορίας εναλλακτικών επενδύσεων και να εφαρμόσει τις πληροφορίες που διατίθενται για την επίτευξη αποφάσεων με γνώμονα το αποτέλεσμα.

CFA vs CAIA Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες διαφορές μεταξύ CFA έναντι CAIA.

Απαιτήσεις εξετάσεων

CFA ΚΑΙΑΙΑ
Για να πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα CFA, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο (ή ισοδύναμο) πτυχίο ή να είναι στο τελευταίο έτος του προγράμματος πτυχίου του (απαιτείται ενημέρωση για την απόκτηση του πτυχίου για να πληροί τις προϋποθέσεις για το Επίπεδο II) ή τουλάχιστον τέσσερα έτη επαγγελματικής εμπειρίας. Το πιστοποιητικό CFA απονέμεται μόνο αφού ο υποψήφιος αποκτήσει τέσσερα χρόνια εμπειρίας ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις CAIA, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα έτος επαγγελματικής εμπειρίας και πτυχίο.

Συγκριτικός Πίνακας CFA vs CAIA

Ενότητα CFA ΚΑΙΑΙΑ
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CFA οργανώνεται από το Ινστιτούτο CFA (American Based Institute) Ένωση αναλυτών Chartered Alternative Investment
Εξέταση / Παράθυρο Οι εξετάσεις επιπέδου CFA Part I, II & III διεξάγονται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους, ενώ οι εξετάσεις Part I μπορούν επίσης να ληφθούν τον Δεκέμβριο Επίπεδα I και II

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

Επίπεδο I: 27 Φεβρουαρίου - 10 Μαρτίου 2017

Επίπεδο II: 13–24 Μαρτίου 2017

μαθήματα Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα

Ποσοτικές μέθοδοι

Οικονομικά

Οικονομικές αναφορές και ανάλυση

Ποιοτική ανάλυση, θεωρίες διαπραγμάτευσης εναλλακτικών επενδύσεων, Ευρετηρίαση και συγκριτική αξιολόγηση.

Τα θέματα περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης alpha και beta, ακίνητα, hedge funds, εμπορεύματα, διαχειριζόμενα κεφάλαια, ιδιωτικά κεφάλαια, παράγωγα, κεφάλαια κεφαλαίων και διαχείριση κινδύνων

Ποσοστό επιτυχίας Για να διαγράψετε το CFA χρειάζεστε Επίπεδο 1 42%, επίπεδο 2 46% και για το επίπεδο 3 54%.

Το 14ετές μέσο ποσοστό επιτυχίας και για τα τρία επίπεδα CFA (από το 2003 έως το 2016) ήταν 52%

CAIA Επίπεδο 1 Εξετάσεις 2015 Ποσοστά επιτυχίας : - 66%

Ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις επιπέδου 2 της CAIA 2015: - 67,8%

CAIA επίπεδο 1 και επίπεδο 2 Εξετάσεις 2016 Ποσοστά επιτυχίας : - 61% και 66%

CAIA level 1 Exams March 2017 Ποσοστά επιτυχίας : - 62%

Αμοιβές Η χρέωση CFA είναι περίπου 1350 $, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Νωρίς : - 11 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2016 1.150 $.

Χρέωση εγγραφής : - 400 $. Τέλη εξέτασης 400 $.

Πρότυπο : - 22.2016 Νοεμβρίου - 14.2017 Φεβ. 1.250 $.

Χρέωση εγγραφής : - 400 $. Τέλος εξέτασης 400 $

Ευκαιρίες απασχόλησης Επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου και έρευνα μετοχών Αναλυτές σε αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου ή σε αμοιβαία κεφάλαια ιδιωτικών κεφαλαίων

Γιατί να συνεχίσετε το CFA;

Το πρόγραμμα σπουδών CFA καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το θέμα της οντότητάς του, αλλά ξεφεύγει από το θέμα δίνοντας μια συνολική προοπτική στον μαθητή. Καλύπτει επίσης εναλλακτικές επενδύσεις αλλά όχι λεπτομερώς. Ωστόσο, η CFA είναι μια παγκόσμια μάρκα και το ίδρυμα διαθέτει μεγάλη βάση συμμετοχής και αυτός ο χαρακτηρισμός θεωρείται η προτιμώμενη πορεία για την επίτευξη ενός καλύτερου και ευρύτερου πεδίου στις παραδοσιακές επενδύσεις.

Η CFA θα πρέπει να είναι το ιδανικό μάθημα για εσάς αν θέλετε να βρείτε μια θέση στους παραδοσιακούς επενδυτικούς ρόλους, όπως οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι αναλυτές ασφαλείας. Το πρόγραμμα πιστοποιητικών δεν απολαμβάνει υψηλό ποσοστό επιτυχίας και συνεπώς έχει ένα κύρος που συνδέεται με αυτό που κάνει μια επαγγελματική θέση στα μάτια του εργοδότη του.

Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς πιστοποιήσεις, η CFA είναι φθηνότερη και σας παρέχει μια καλή βάση για τις χρηματοοικονομικές αγορές και βελτιώνει την εμπειρία και τις γνώσεις σας σχετικά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μια λεπτομερή σημείωση στον οδηγό εξέτασης CFA.

Γιατί να συνεχίσετε την CAIA;

Το CAIA είναι ένα τέλειο μάθημα για εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να καλύψουν το εκπαιδευτικό κενό για να αυξηθούν γρήγορα στον τομέα των εναλλακτικών επενδύσεων. Οι κάτοχοι ορισμού της CAIA είναι σχετικά λιγότεροι σε σύγκριση με τους κατόχους ναύλων CFA και δίνουν μια καλή ευκαιρία σε έναν υποψήφιο να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους στην αγορά εργασίας.

Η CAIA παρατηρεί τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και όποιος ενδιαφέρεται για εξειδίκευση θα πρέπει να προτιμά αυτό το μάθημα. Τα ποσοστά εισόδου για CAIA είναι αρκετά υψηλά. Ωστόσο, δεν ανοίγει άμεσα τις πόρτες σε μεγάλες ευκαιρίες.

Ωστόσο, η CAIA βοηθά στην επίτευξη περισσότερων πελατειακών συνδέσεων και επαγγελματικών συνδέσεων δικτύωσης μέσω της συμμετοχής σε παγκόσμια κεφάλαια.

συμπέρασμα

Έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, ήρθε η ώρα να σταθμίσετε προσεκτικά τις επιλογές σας και να λάβετε μια απόφαση. Μετά από όλα, είστε μόνοι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση της καριέρας σας. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και ελπίζουμε να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία σε όποια πορεία επιλέγετε να σπουδάσετε.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found