CFA vs CQF - Για ποιο πρόγραμμα πρέπει να εγγραφείτε; | WallstreetMojo

Διαφορά μεταξύ CFA και CQF

Το CFA είναι η σύντομη φόρμα που χρησιμοποιείται για τον Chartered Financial Analyst και αυτός ο βαθμός μπορεί να επιδιωχθεί από άτομα που θέλουν πρόοδο σταδιοδρομίας και ενδιαφέρονται να αναδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ειδικευόμενοι στη χρηματοδότηση, ενώ η πλήρης φόρμα για το CQF είναι Πιστοποιητικό Ποσοτικής Χρηματοδότησης και αυτό το μάθημα επιτρέπει στους υποψήφιους να εξασφαλίσουν σχετικές θέσεις εργασίας σε χρηματοοικονομικά, επενδύσεις, hedge funds κ.λπ.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για την επιλογή εξετάσεων CFA ή εξετάσεων CQF. Και οι δύο έχουν διαφορετικό πεδίο εφαρμογής και το πιο σημαντικό κάθε ένα γίνεται σε ξεχωριστό χρόνο της καριέρας του καθενός. Συνήθως, η CFA γίνεται όταν οι επαγγελματίες έχουν λίγα χρόνια εμπειρίας και θέλουν να μπουν σε ανάλυση επενδύσεων. Από την άλλη πλευρά, το CQF γίνεται όταν κάποιος έχει περισσότερα από 10-15 χρόνια εμπειρίας. Είναι μια γενική παρατήρηση και μπορείτε να κάνετε CQF όποτε θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε το τεστ.

Ψάχνετε για εκπαίδευση CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο βίντεο 70+ ωρών στο CFA Level 1

CFA vs CQF Infographics


Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

Ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του CFA vs CQF Infographics.

Τι είναι ο Chartered Financial Analyst (CFA);


 • Το CFA δεν είναι για τους αμυδρούς. Θεωρείται μία από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον τομέα των οικονομικών. Επομένως, εάν θέλετε να είστε Chartered Financial Analyst, βεβαιωθείτε ότι έχετε δεσμευτεί στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος. Είναι μεγάλη απόσταση και θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μέχρι τότε πρέπει να δεσμευτείτε για να μελετήσετε σκληρά και να κάνετε το καλύτερο δυνατό πλάνο σας.
 • Αν σκάψουμε τα στατιστικά, θα δούμε ότι υπάρχουν 134.762 μέλη που έχουν περάσει τις εξετάσεις CFA και ανήκουν σε 145 χώρες παγκοσμίως. Έτσι μπορείτε να πείτε ότι η CFA συγκέντρωσε όλους τους μαθητές από όλο τον κόσμο για να βιώσουν τις καλύτερες ιδέες και να εξερευνήσουν υπέροχες επιλογές ως καριέρα τους.
 • Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να ακολουθήσετε CFA ακόμα και όταν εργάζεστε. Και θα πρέπει, όπως χρειάζεται, να έχετε τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας πλήρους απασχόλησης (όχι πάντα επενδυτικών) για να λάβετε την πιστοποίησή σας.
 • Το CFA θεωρείται ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μαθήματα σε ολόκληρο τον τομέα των χρηματοοικονομικών. Έτσι, μόλις λάβετε την πιστοποίηση, θα θεωρηθείτε αρχή στον υποτομέα της ανάλυσης επενδύσεων, της διαχείρισης χαρτοφυλακίου και της έρευνας μετοχών. Και είναι περιττό να πούμε ότι οι ευκαιρίες εργασίας θα ήταν αμέτρητες.

Τι είναι το Πιστοποιητικό Ποσοτικής Χρηματοδότησης (CQF);


πηγή: cqf.com

 • Υπάρχουν τρία υπέροχα οφέλη από την απόκτηση πιστοποιητικού ποσοτικής χρηματοδότησης (CQF). Πρώτον, αυτό είναι ένα από τα πιο φημισμένα μαθήματα στον κόσμο στον τομέα της Ποσοτικής Χρηματοδότησης. Δεύτερον, η διάρκεια του μαθήματος είναι μόλις 6 μήνες, γεγονός που διευκολύνει τους επαγγελματίες να διαχειρίζονται τόσο την εργασία όσο και τη μελέτη. Τρίτον, αυτό το μάθημα δεν χρειάζεται να αφήσετε τη δουλειά και να την ακολουθήσετε με πλήρη απασχόληση. μπορείτε να το κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας και να το καθαρίσετε ενώ εργάζεστε ταυτόχρονα.
 • Το μάθημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να διευρύνουν εύκολα τη βάση δεξιοτήτων τους. Αλλά αν νομίζετε ότι η μελέτη λίγο θα κάνει το τέχνασμα, κάνετε λάθος. Πολλοί μαθητές ανέφεραν ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι τέλειο για ένα έτος, αλλά η κάλυψή του σε 6 μήνες είναι πραγματικά δύσκολο έργο.
 • Το CQF εξαρτάται αποκλειστικά από την αυτο-μελέτη. Εάν θέλετε να κάνετε το σήμα σας, πρέπει κυρίως να εξαρτάται από τον εαυτό σας και πόσο μπορείτε να μελετήσετε μόνοι σας. Ακόμα κι αν έχετε πλήρη πρόσβαση στα μέλη της σχολής, η σκληρή δουλειά πρέπει να γίνει από εσάς.

Βασικές διαφορές μεταξύ CFA & CQF


 • Κατανοητικότητα: Εάν συγκρίνουμε την πληρότητα και των δύο αυτών μαθημάτων, το CFA είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το CQF περιλαμβάνει πολύ λίγα στο πρόγραμμα σπουδών του. Είναι επίσης εντατικό, αλλά όχι τόσο όσο το CFA.
 • Διάρκεια: Αν θέλετε να συνεχίσετε το CQF, το μόνο που χρειάζεστε είναι 6 μήνες για να ολοκληρώσετε. Αλλά για να ακολουθήσετε το CFA και να το ξεκαθαρίσετε, χρειάζεστε τουλάχιστον 2-3 χρόνια αυστηρής μελέτης και συνεχούς βελτίωσης στη βάση γνώσεων σας.
 • Primers: Στο CFA, το επίπεδο-1 λειτουργεί ως ένα καλό θεμέλιο για τους μαθητές. Επειδή το επίπεδο-2 και το επίπεδο-3 είναι πολύ πιο περίπλοκα και περιεκτικά. Στην περίπτωση του CQF, προσφέρουν μαθήματα πρωτοβάθμιας για τα Μαθηματικά, τα Χρηματοοικονομικά και τον Προγραμματισμό, έτσι ώστε να μπορείτε να χτίσετε μια καλή βάση πριν ξεκινήσετε πραγματικά το πρόγραμμα σπουδών.
 • Μισθολογικές διαφορές: Πριν από τις μισθολογικές διαφορές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν οι μαθητές κάνουν αυτά τα μαθήματα. Το CFA γίνεται συνήθως στην αρχή μιας καριέρας (όχι πάντα, αλλά κυρίως) και το CQF γίνεται όταν οι μαθητές έχουν ήδη πολυετή εμπειρία στον σχετικό τομέα. Φυσικά, θα υπήρχε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της αποζημίωσης. Επομένως, η σύγκριση της διαφοράς μισθού δεν προσθέτει στα συμπεράσματά μας για το πώς είναι αυτά τα μαθήματα, καθώς η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό του μισθού. Ένας αρχάριος με πτυχίο CFA κερδίζει μεταξύ 47.000 και 52.000 $ ετησίως. Μόλις αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, αρχίζει να κερδίζει περισσότερα και φτάνει σε έξι αριθμούς σύντομα. Από την άλλη πλευρά, η αναφορά του μισθού ενός ατόμου με πτυχίο CQF φαίνεται δύσκολη καθώς το άτομο έχει ήδη τόσα άλλα προσόντα μαζί με το CQF.
 • Αξία του μαθήματος: Αν κοιτάξετε και τα δύο μαθήματα, από μια απλή άποψη, το CFA μπορεί να φαίνεται πιο πολύτιμο. Αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα δούμε ότι η αξία του μαθήματος εξαρτάται πλήρως από τη βάση γνώσεων και την εμπειρία ενός επαγγελματία. Γενικά, όταν ένας επαγγελματίας επιλέγει να συνεχίσει το CQF, έχει ήδη τουλάχιστον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. στο Quantitative Finance ή έχει 10-15 χρόνια εμπειρίας για να εκτιμήσει πραγματικά το υλικό του CQF. Όμως στην περίπτωση της CFA, οι άνθρωποι έρχονται φρέσκοι από το κολέγιο και ακολουθούν CFA ή σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι το ακολουθούν ενώ έχουν μόνο μερικά χρόνια εμπειρίας. έτσι η τιμή του CFA φαίνεται περισσότερο από το CQF.
 • Τέλη: Τα τέλη είναι πολύ λογικά για ένα μάθημα CFA. Ακόμα κι αν είναι για 2-3 χρόνια, θα πρέπει να πληρώσετε περίπου 3000 US $ συνολικά. Όσον αφορά το CQF, τα τέλη είναι τεράστια, περίπου 18.000 $, σχεδόν έξι φορές μαθήματα CFA.

Γιατί να ακολουθήσετε CFA;


 • Το CFA είναι ένα από τα μαθήματα που δεν μπορείτε να αγνοήσετε εάν θέλετε να κάνετε το σήμα σας στον επενδυτικό τομέα. Το CFA είναι το πιο ολοκληρωμένο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο μάθημα. Οι άνθρωποι που σκέφτονται να πάνε στον τομέα της έρευνας μετοχών ή του hedge fund χρειάζονται πιστοποίηση CFA. Εάν θέλετε να πάτε στην επενδυτική τραπεζική, χρειάζεστε MBA στη χρηματοδότηση περισσότερο από ένα CFA.
 • Το CFA έχει λογικές τιμές. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περιουσία για να κάνετε το μάθημα. Ταυτόχρονα, η ολοκλήρωση CFA μπορεί να μετρηθεί ως ορόσημο στην καριέρα σας.
 • Η εμπειρία είναι το κλειδί στο CFA. Εάν σκέφτεστε πάρα πολύ για τον μισθό, στην αρχή, θα κάνετε λάθος. Έχοντας σχετική εμπειρία και CFA, τελικά θα κερδίσετε πολύ περισσότερα από τους συνομηλίκους σας. Καθώς κάθε φυτό χρειάζεται χρόνο για να μεγαλώσει και να βελτιωθεί, το CFA βοηθά στην οικοδόμηση της επαγγελματικής σας ζωής με τον ίδιο τρόπο.
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε CFA ενώ εργάζεστε με πλήρη απασχόληση που το καθιστά πολύ πιο βολικό από άλλα μαθήματα βαρέων βαρών.

Γιατί να ακολουθήσετε το CQF;


 • Ο πρώτος λόγος για την επιδίωξη του CQF είναι η ευελιξία του. Μπορείτε να επιλέξετε τον χρόνο και τον τόπο σας και μπορείτε να συνεχίσετε ολόκληρο το μάθημα με την άνεσή σας. Πολύ λίγα παγκοσμίως αναγνωρισμένα μαθήματα παρέχουν αυτό το είδος ευελιξίας.
 • Άτομα με εμπειρία λίγο ή καθόλου χρόνο να ακολουθήσουν μια μεγάλη πορεία Έτσι, η Fitch Learning βρήκε ένα πρόγραμμα σπουδών που μπορεί να καλυφθεί εντός 6 μηνών. Ωστόσο, πολλοί μαθητές αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερα αν τους είχαν δοθεί περισσότερος χρόνος, αλλά ακόμα, αξίζει να ακολουθήσετε ένα μάθημα που είναι έντονο, παγκοσμίως αναγνωρισμένο και προσθέτει τεράστια αξία στην επαγγελματική σας καμπύλη και μόλις 6 διάρκεια μηνών.
 • Τώρα καθώς είναι ένα μάθημα αυτο-μελέτης, είναι φυσικό να περιμένουμε εμπόδια. Τι θα κάνατε λοιπόν εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε αμέσως το μάθημα και επιπλέον εάν το έχετε συνειδητοποιήσει μετά την εγγραφή σας στο μάθημα; Θα μπορούσατε να καθυστερήσετε το πρόγραμμα κατά 6 προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού για το οποίο έχετε εγγραφεί.
 • Η διαδικασία αίτησης βασίζεται στην αξία. Δίνεις ένα τεστ, περνάς και θα σου επιτρέπεται να κάνεις το μάθημα. Δεν υπάρχει χνούδι και κανένα κρυφό κριτήριο επιλεξιμότητας.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν

 • Οδηγός εξετάσεων CQF
 • FRM εναντίον CQF
 • Οδηγός εξετάσεων CFA
 • Εξέταση CFA Level 2

συμπέρασμα


Εάν θέλετε να κάνετε το σήμα σας στην οικονομική ανάλυση και την επένδυση, τότε επιλέγετε CFA σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη οικονομική πορεία. Αλλά βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά πρόθυμοι να περάσετε το CFA, καθώς χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για την εκκαθάριση όλων των επιπέδων. Ακόμα κι αν το CQF έχει επικριθεί σοβαρά για το κόστος του, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε προγράμματα διάρκειας ζωής τα οποία θα ενημερώνουν τις γνώσεις σας με την πάροδο του χρόνου και θα παραμείνετε ειδικοί του κλάδου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και πάλι, το CQF δεν είναι για όλους. Πριν εγγραφείτε στο πρόγραμμα, γνωρίζετε ότι είστε καλός αγώνας.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found