CFA έναντι CFP | Κορυφαίες 8 διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε! (με τα γραφήματα)

Διαφορά μεταξύ CFA® και CFP

Η βασική διαφορά μεταξύ CFA και CFP είναι οι δεξιότητες και οι προοπτικές σταδιοδρομίας. Η CFA επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων διαχείρισης επενδύσεων, όπως ανάλυση επενδύσεων, στρατηγική χαρτοφυλακίου, κατανομή περιουσιακών στοιχείων και εταιρική χρηματοδότηση. Ενώ η CFP σάς δίνει τη δυνατότητα να μάθετε τα πάντα για τη διαχείριση πλούτου και τον οικονομικό σχεδιασμό. Το CFA είναι ένα από τα πιο δύσκολα οικονομικά διαπιστευτήρια που μπορείτε να αποκτήσετε στον κόσμο. Έχει 3 επίπεδα για να περάσει πριν να θεωρηθεί CFA, ενώ η CFP είναι πολύ πιο εύκολη αν μιλάς για επίπεδα. Έχει μόνο ένα επίπεδο για εκκαθάριση.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πιστοποιήσεις χρηματοδότησης αυτές τις μέρες. Αυτές οι πιστοποιήσεις βοηθούν τους μαθητές να ξεπεράσουν τα εμπόδια να γνωρίζουν συγκεκριμένα ένα συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι μαθητές μπερδεύονται για το τι να επιλέξουν και τι να αφήσουν, καθώς στην επιφάνεια, όλα φαίνονται αρκετά παρόμοια.

Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε απλώς τα CFP και CFA®, έτσι ώστε μετά από αυτά να έχετε μια ιδέα για το τι να διαλέξετε και τι όχι. Αυτό το άρθρο απευθύνεται ειδικά σε μαθητές που αξιολογούν CFA® και CFP και δεν έχουν πολλή ιδέα για το τι να επιλέξουν από τα δύο.

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1 - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό 70+ ώρες προετοιμασίας CFA επιπέδου 1

Το άρθρο θα κυκλοφορήσει με αυτήν τη σειρά:

  Χωρίς πολύ κόπο, ας ξεκινήσουμε.

  Τι είναι ο χάρτης Chartered Financial Analyst® (CFA®);

  Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των μετόχων περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές.

  Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τραπεζικές εταιρείες, αλλά το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου.

  Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν την ονομασία CFA® (ή χάρτης CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και ηθικής συμπεριφοράς.

  Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης. Ελέγξτε τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα των εξετάσεων CFA για περισσότερες πληροφορίες.

  Τι είναι το Certified Financial Planner (CFP);

  Μόλις γίνετε CFP, θα είστε αξιόπιστος σύμβουλος για άτομα που χρειάζονται βοήθεια στον οικονομικό σχεδιασμό. Όχι μόνο θα μπορείτε να τους βοηθήσετε στα προσωπικά τους οικονομικά, αλλά θα τους βοηθήσετε να εξοικονομήσουν φόρους και να δημιουργήσουν προσωπικές αποταμιεύσεις.

  • Είναι μια εξαιρετική επιλογή σταδιοδρομίας, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρογνώμονες που έχουν εξουσία στον προϋπολογισμό, τον συνταξιοδοτικό σχεδιασμό, τον ασφαλιστικό σχεδιασμό και τη φορολογία. Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες αναζητούν εμπειρογνώμονες όπως η CFP παντού, αλλά πολύ λίγες πιστοποιήσεις μπορούν να προσφέρουν οφέλη που μόνο η CFP μπορεί.
  • Υπάρχουν πολλοί χρηματοοικονομικοί σχεδιαστές στην αγορά, αλλά πολύ λίγοι μπορούν να τους εμπιστευτούν λόγω ηθικής ευθύνης. Όμως οι CFPs είναι διαφορετικές, καθώς η επιτροπή CFP φροντίζει ιδιαίτερα να εκπαιδεύσει τους μαθητές με αυστηρά και αυστηρά ηθικά πρότυπα.

  CFA vs CFP Infographics

  Συγκριτικός Πίνακας

  Ενότητα CFA CFP
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CFA οργανώνεται από το CFA Institute. Η CFA Institutes έχει γραφεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έχει περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Η CFP οργανώνεται από το Συμβούλιο CFP. Το CFP Board είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και εξυπηρετεί τους μαθητές του από το 1985.
  Αριθμός επιπέδων Το CFA είναι ένα από τα πιο δύσκολα οικονομικά διαπιστευτήρια που μπορείτε να αποκτήσετε στον κόσμο. Διαθέτει 3 επίπεδα για να περάσετε προτού θεωρηθείτε CFA. Η CFP είναι πολύ πιο εύκολη αν μιλάτε για επίπεδα. Έχει μόνο ένα επίπεδο για εκκαθάριση.
  Τρόπος / Διάρκεια εξέτασης

  Καθώς η CFA έχει τρία επίπεδα για να ολοκληρώσει τη διάρκεια της εξέτασης είναι σημαντικά μικρότερη. Κάθε εξέταση έχει διάρκεια 6 ωρών. Μορφή CFP κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου δοκιμών 8 ημερών, μία ημέρα κατά τη διάρκεια δύο συνεδριών δοκιμών 3 ωρών, διαχωρισμένη με ένα προγραμματισμένο διάλειμμα 40 λεπτών.

  Το ραντεβού περιλαμβάνει χρόνο για check-in, εξασφάλιση προσωπικών αντικειμένων στα παρεχόμενα ερμάρια, επαλήθευση ταυτότητας, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και διαδικασίες ασφαλείας.

  Παράθυρο εξετάσεων Οι εξετάσεις CFA Part I, II & III διεξάγονται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους, ενώ οι εξετάσεις Part I μπορούν επίσης να ληφθούν τον Δεκέμβριο ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ : - Mar.14-21,2017, Εγγραφή Open: - Προθεσμία Nov.22,2016, Εκπαίδευση επαλήθευσης: - Feb.14,2017, Εγγραφή Προθεσμία: - Feb.28,2017.

  ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: - 11-18.2017 Ιουλίου, Ανοιχτό εγγραφής: - 23 Μαρτίου 2017, Προθεσμία επαλήθευσης εκπαίδευσης: - 13.2017 Ιουνίου, Προθεσμία εγγραφής: - 27.2020 Ιουνίου.

  ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: - 7-14 Νοεμβρίου 2017, Ανοιχτό εγγραφής: - 20.2017 Ιουλίου, Προθεσμία επαλήθευσης εκπαίδευσης: - Οκτ.11.2017, Προθεσμία εγγραφής: - 24 Οκτωβρίου 2017

  μαθήματα Τα θέματα για CFAs έχουν ως εξής. Θυμηθείτε, η εστίαση αυτών των θεμάτων σε κάθε επίπεδο είναι διαφορετική.

  - Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα

  - Ποσοτικές μέθοδοι

  -Οικονομικά

  - Χρηματοοικονομικές αναφορές και ανάλυση

  -Εταιρική χρηματοδότηση

  -Επενδύσεις Ισοτιμίας

  - Σταθερό εισόδημα

  -Παράγωγα

  -Εναλλακτικές Επενδύσεις

  -Διαχείριση χαρτοφυλακίου

  Ας δούμε τα θέματα της ΚΑΠ

  - Ανάλυση Κινδύνου & Ασφαλιστικός Σχεδιασμός

  - Σχεδιασμός συνταξιοδότησης και παροχές σε εργαζομένους

  -Προγραμματισμός επενδύσεων

  - Φορολογικοί φόροι & προγραμματισμός ακινήτων

  - Προηγμένος Οικονομικός Σχεδιασμός

  Ποσοστό επιτυχίας Το 2015, το πρώτο ποσοστό για CFA επίπεδο-1, επίπεδο-2 και επίπεδο-3 είναι 42,5%, 46% και 58% αντίστοιχα

  Το 14ετές μέσο ποσοστό επιτυχίας και για τα τρία επίπεδα CFA (από το 2003 έως το 2016) ήταν 52%

  Το 2015, τα ποσοστά επιτυχίας για τους μαθητές της ΚΑΠ έχουν ως εξής - 68,8% το Μάρτιο του 2015. 70,3% τον Ιούλιο, 2015 και 64,9% τον Νοέμβριο, 2015.

  Το 2016, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ήταν 64 τοις εκατό και το ποσοστό επιτυχίας για τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις για πρώτη φορά ήταν περίπου 69 τοις εκατό.

  Αμοιβές Η χρέωση CFA είναι περίπου 1350 $, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Μόνο για εξετάσεις : - Πρόωρες χρεώσεις 750 $, Κανονικές χρεώσεις $ 850

  Εξετάσεις & Εξετάσεις Πρακτικής : - Πρόωρα τέλη 925 $, Κανονικά τέλη $ 1025

  Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Για CFA, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το ινστιτούτο CFA διαπιστώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του CFA, οι 5 κορυφαίοι τίτλοι θέσεων εργασίας είναι Portfolio Manager (22%), Research Analyst (16%), Chief Executive (7%), Consultant (6%) και Εταιρικός Οικονομικός Αναλυτής (5%). Οι ευκαιρίες εργασίας για μια ΚΑΠ είναι πολλές. Θα εργαστείτε ως Χρηματοοικονομικός Σχεδιαστής σε πολλές ρυθμίσεις. Από εξοικονόμηση φόρου έως προγραμματισμό συνταξιοδότησης, μπορείτε να τα κάνετε όλα. Έτσι, το δυναμικό για μια επιτυχημένη καριέρα μετά την CFP είναι καταπληκτικό. Μπορείτε να απασχοληθείτε ως συνταξιούχος, υπεύθυνος σχεδιασμού ακινήτων, οικονομικός διαχειριστής, διαχειριστής κινδύνων και πολλά άλλα.

  Γιατί να συνεχίσετε την ονομασία CFA®;

  Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

  • Πραγματική εμπειρία
  • Αναγνώριση καριέρας
  • Ηθική γείωση
  • Παγκόσμια κοινότητα
  • Απαίτηση εργοδότη

  Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει.

  Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

  Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Program

  • Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό για αρχάριους για εξετάσεις CFA για λεπτομερή κατανόηση.

  Γιατί να συνεχίσετε την CFP;

  Η επιδίωξη της ΚΑΠ έχει πολλά οφέλη -

  • Εάν δεν χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με έξοδα για να είστε επαγγελματίας της CFP. Είναι εντός των 400 US $ και θα ισχύει για 1 έτος.
  • Η CFP σάς επιτρέπει να βοηθήσετε πολλούς ανθρώπους μαζί με την απόκτηση καριέρας που θα αυξήσει τις δυνατότητες μόνο με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, οι οργανισμοί αναζητούν CFPs μόνο όταν θέλουν να προσλάβουν κάποιον ως οικονομικό προγραμματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο.
  • Η CFP φροντίζει για την εκπαίδευση, την εξέταση, την κατάρτιση και τα ηθικά σας πρότυπα. Ακόμα κι αν είστε αρχάριος, μπορείτε να μάθετε τα πάντα μόνο από αυτό το μάθημα.

  Συμπεράσματα

  CFA vs CFP, όποια κι αν είναι η τελική σας επιλογή, ας είναι ενημερωμένη. Αυτή η απόφαση είναι για την καριέρα σας και ως εκ τούτου έχετε κατά νου όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ελπίζω να μπορούσα να βοηθήσω ό, τι λίγο μπορούσα. Όλα τα καλύτερα :-)

  Ποιο είναι το επόμενο?

  Εάν μάθατε κάτι νέο ή απολαύσατε την ανάρτηση, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Πες μου τι νομίζεις. Ευχαριστώ πολύ και φροντίστε. Καλή μάθηση!


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found