Ιδιωτικά κεφάλαια στο Χονγκ Κονγκ | Κορυφαία λίστα εταιρειών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Ιδιωτικά κεφάλαια στο Χονγκ Κονγκ 

 Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ιδιωτικών μετοχών στην Ασία. Αν λοιπόν επιθυμείτε να γίνετε μέρος αυτής της τεράστιας αγοράς PE, είστε στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το Private Equity στο Χονγκ Κονγκ και πώς μπορείτε να σημειώσετε τη σταδιοδρομία σας στο Private Equity στο Χονγκ Κονγκ.

Εδώ είναι η ακολουθία που θα διατηρήσουμε ενώ συζητάμε ολόκληρο το άρθρο -

  Επισκόπηση του Private Equity στο Χονγκ Κονγκ

  Προτού προσπαθήσετε να μπείτε στην αγορά ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ ή να μάθετε για τη διαδικασία πρόσληψης, είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για την αγορά. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο της αγοράς ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ -

  • Όπως γνωρίζετε ήδη ότι το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά PE στην Ασία - έχει καταλάβει το 19% του συνολικού κεφαλαίου της Ασίας. Έτσι, οι πιθανότητές σας να αναπτύξετε την καριέρα σας στο Χονγκ Κονγκ είναι πολύ πιθανές. Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις περιοχές που είναι πιο δημοφιλείς για ιδιωτικά κεφάλαια - Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ.
  • Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το 2014, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 400 ιδιωτικές εταιρείες μετοχών στο Χονγκ Κονγκ. Εάν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε τα νερά και να κάνετε τη δικτύωση, γιατί δεν θα έχετε την ευκαιρία σε μια από τις κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες μετοχών στο Χονγκ Κονγκ;
  • Σύμφωνα με το Χονγκ Κονγκ Venture Capital και Private Equity Association (HKVCA), στο τέλος του 2014, το συνολικό υπό διαχείριση κεφάλαιο στην αγορά Private Equity στο Χονγκ Κονγκ ήταν 110 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον, το 2014, το συνολικό υπό διαχείριση κεφάλαιο είχε αυξηθεί κατά 12% σε σύγκριση με τη συνολική δέσμευση κεφαλαίου του προηγούμενου έτους.
  • Ακόμα κι αν το Χονγκ Κονγκ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία σε ιδιωτικά κεφάλαια, τα περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια του Χονγκ Κονγκ προέρχονται από το εξωτερικό. Τελικά ποιος δεν θα ήθελε να επενδύσει στο Χονγκ Κονγκ; Αυτές οι επενδύσεις προέρχονται από όλο τον κόσμο - Αυστραλία, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, ακόμη και Κορέα.
  • Από το 2009 έως το 2015, το Χονγκ Κονγκ έγινε μία από τις 3 πρώτες στην κατάταξη συγκέντρωσης κεφαλαίων IPO. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταλάβετε ότι κατά την έξοδο οι επενδύσεις ιδιωτικών μετοχών το Χονγκ Κονγκ τα πήγε πάρα πολύ καλά τα τελευταία 7 χρόνια.
  • Τους πρώτους έντεκα μήνες του 2014, οι συμφωνίες ιδιωτικών μετοχών και επιχειρηματικών κεφαλαίων ανήλθαν σε 407 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (ο αριθμός των συμφωνιών PE ήταν 37 συνολικά) και οι ιδιωτικές επενδύσεις σε δημόσια κεφάλαια (PIPE) ήταν 5,675 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

  Προσφερόμενες υπηρεσίες

  Τα ιδιωτικά κεφάλαια στο Χονγκ Κονγκ εμπλέκονται σε τέσσερις τύπους επενδύσεων. Ρίξτε μια ματιά τους ένα προς ένα.

  • Venture Capital: Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ επενδύουν πολλά στο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Αυτές οι εταιρείες επικεντρώνονται στις μικρές, νεοσύστατες και αναδυόμενες επιχειρήσεις που χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους. Πριν επενδύσουν τις εταιρείες Private Equity στο Χονγκ Κονγκ, ελέγξτε τις δυνατότητές τους και εάν έχουν το αναπτυξιακό δυναμικό, αποφασίζουν να επενδύσουν σε αυτές τις εταιρείες. Οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων είναι μία από τις μεγάλες επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ.
  • Μοχλευμένη εξαγορά: Πρόκειται για μια άλλη επενδυτική υπηρεσία που προσφέρεται από ιδιωτικές εταιρείες μετοχών στο Χονγκ Κονγκ. Σε μια μοχλευμένη εξαγορά, επιλέγουν την εταιρεία που διαθέτει μια ισχυρή ομάδα διαχείρισης. Και μετά βλέπουν αν υπάρχει πιθανότητα αγοράς μετοχών ελέγχου μέσω της διαχείρισης. Εάν ναι, πηγαίνουν για μόχλευση εξαγοράς και προσφέρουν στη διοίκηση το μερίδιο ελέγχου. Και όταν η εταιρεία αυξάνεται στα κέρδη και τα έσοδα, οι ιδιωτικές εταιρείες μετοχών κερδίζουν ελκυστικές αποδόσεις. Όποτε οι αποδόσεις δεν φαίνεται να είναι ελκυστικές, τότε αναζητούν στρατηγικές εξόδου.
  • Κεφάλαιο ανάπτυξης: Το κεφάλαιο ανάπτυξης είναι μια άλλη ιδιωτική επένδυση ιδίων κεφαλαίων που είναι πολύ διαδεδομένη στο Χονγκ Κονγκ. Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών αναζητούν εταιρείες που είναι αρκετά ώριμες και στη συνέχεια κάνουν τη δέουσα επιμέλεια για να δουν αν οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών μπορούν να αποφέρουν ελκυστικές αποδόσεις ή όχι. Εάν μπορούν να δουν τα πράσινα φώτα, προχωρούν και επενδύουν τα χρήματά τους για να επεκτείνουν ή να αναδιαρθρώσουν τις δραστηριότητές τους, να βοηθήσουν την εταιρεία να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν ή να εισέλθει σε μια νέα αγορά ή να βοηθήσει την εταιρεία να αποκτήσει άλλη εταιρεία για να δημιουργήσει συνέργεια και ανάπτυξη.
  • Καταθλιπτική επένδυση: Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ αναζητούν επίσης αναξιοπαθούντες επενδύσεις, όπου εταιρικά ομόλογα ή κοινές και προτιμώμενες μετοχές βρίσκονται σε κάποιο είδος κινδύνου. Και μετά, αφού κάνουν τη δική τους έρευνα, αποφασίζουν να αγοράσουν αυτά τα ομόλογα / μετοχές σε φτηνή τιμή και να πουλήσουν μετά.

  Λίστα κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ

  Σύμφωνα με το Χονγκ Κονγκ Venture Capital και Private Equity Association (HKVCA), ακολουθεί η λίστα ορισμένων κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ -

  1. Η ομάδα Abraaj
  2. ACA Capital Group Limited
  3. ACE & Company Hong Kong Limited
  4. Actis
  5. Affinity Equity Partners Limited
  6. AGIC Capital
  7. All-Stars Investment Limited
  8. Allstate Επενδύσεις
  9. Blue Ocean Capital Advisors Limited
  10. BVCF Management Ltd.
  11. Goldman Sachs
  12. Hippocorn Capital
  13. HNA Group (International) Company Limited
  14. Ion Pacific Limited
  15. Διαχείριση κεφαλαίου Latitude
  16. MizMaa
  17. Queen's Road Capital
  18. ευθύνη Χονγκ Κονγκ Λτδ
  19. Sun Hung Kai Strategic Capital Limited
  20. SA Capital Limited
  21. Sectoral Asset Management Limited
  22. Sequoia Capital China Advisors Limited
  23. Silverhorn Investment Advisors Ltd.
  24. Συνεργάτες Streeton
  25. Sun Hung Kai Strategic Capital Limited
  26. Tiger Securities Asset Management Company Limited

  Διαδικασία πρόσληψης

  Ακόμα κι αν η Private Equity στην αγορά του Χονγκ Κονγκ φαίνεται ενδιαφέρουσα να δουλέψει, δεν είναι εύκολο να μπείτε σε Private Equity. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η αγορά ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ μικρότερη σε μέγεθος (ακόμη και αν έχει πάνω από 400 εταιρείες PE). Και χωρίς εμπειρία PE, θα έχετε περιορισμένες ευκαιρίες. Ακολουθεί μια επισκόπηση της διαδικασίας πρόσληψης Private Equity στο Χονγκ Κονγκ -

  • Προαπαιτούμενα / Επιλεξιμότητα: Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών του Χονγκ Κονγκ χρειάζονται οι υποψήφιοι να είναι κάτι περισσότερο από απλώς μια γκάμα τραπεζικών εμπειριών και πτυχίων χρηματοδότησης. Θέλουν να ακολουθήσουν και κάτι άλλο. Επομένως, από την αρχή να γνωρίζετε ότι πρέπει επίσης να επιδείξετε τις εξωσχολικές δραστηριότητες ή τις γνώσεις σας στις τέχνες ή στην ιστορία. Φυσικά, η εκτεταμένη γνώση στα χρηματοοικονομικά είναι απαραίτητη και πρέπει επίσης να κάνετε σχετικές πρακτικές πρακτικής άσκησης για να κάνετε το σήμα σας, αλλά το να γίνετε κάτι περισσότερο από απλός υποψήφιος για καριέρα PE Και αν το θυμάσαι αυτό, θα είσαι έτοιμος για την πρόκληση και τον αγώνα.
  • Δικτύωση: Η απόκτηση ευκαιρίας πρακτικής άσκησης είναι αρκετά δύσκολη στο Private Equity στο Χονγκ Κονγκ. Γι 'αυτό πρέπει να ψάχνετε συνεχώς για ευκαιρίες. Και το εργαλείο σας είναι δικτύωση. Πρέπει να κάνετε εντατικά τη δικτύωση. Εάν δεν το κάνετε τότε οι πιθανότητές σας θα ήταν πολύ ζοφερές. Κατ 'αρχάς, δοκιμάστε να ρωτήσετε τους καθηγητές σας στο σχολείο σας και ρωτήστε τους εάν γνωρίζουν κάποιον που ήταν στην αγορά PE. Μπορούν να σας δώσουν κάποιους δυνητικούς πελάτες. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο δίκτυο αποφοίτων σας και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να συνδέσετε άτομα που εργάζονται απευθείας στην αγορά Private Equity στο Χονγκ Κονγκ. Και μπορείτε να το πάρετε και στο επόμενο επίπεδο. Μπορείτε να συνδεθείτε με ξένους στο Linked-In που εργάζονται στην αγορά Private Equity του Χονγκ Κονγκ. Αλλά ό, τι κι αν κάνετε, πρέπει να μείνετε στο Χονγκ Κονγκ για να λάβετε αποτελέσματα. Δεν μπορείτε να μείνετε αλλού και να περιμένετε τα αποτελέσματα από τη δικτύωση. Οχι.Βρείτε έναν φίλο με τον οποίο μπορείτε να μείνετε στο Χονγκ Κονγκ. Ή βρείτε έναν ξενώνα ή ένα φτηνό ξενοδοχείο.
  • Πρακτική άσκηση: Όπως γνωρίζετε ότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος στην αγορά Private Equity του Χονγκ Κονγκ, δεν πρέπει να αφήσετε τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε τουλάχιστον 2 πρακτική άσκηση πριν περιμένετε να αποκτήσετε μια ευκαιρία πλήρους απασχόλησης. Δοκιμάστε στα πρακτόρια PE. Εάν δεν λάβετε πρακτική άσκηση PE, μπορείτε να πάτε τουλάχιστον για πρακτική τραπεζική επένδυσης. Κάνοντας πρακτική άσκηση πρέπει να αποδείξετε στους εργοδότες ότι είστε πολύ αφοσιωμένοι στη μελλοντική σας καριέρα και γνωρίζετε τι κάνετε.
  • Συνεντεύξεις: Για μια συνέντευξη για το Private Equity στο Χονγκ Κονγκ, πρέπει να προετοιμαστείτε διεξοδικά. Για παράδειγμα, πρέπει να προέρχεστε από ένα καλό σχολείο, συν πρέπει επίσης να κάνετε μερικές πρακτικές (περισσότερα είναι πάντα καλύτερα) και πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά τεχνικά προετοιμασμένοι για να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Πριν κάνετε κάτι, επικεντρωθείτε στο να καταστήσετε το βιογραφικό σας κορυφαίο. Συμπεριλάβετε όλη την εμπειρία σας, τις δεξιότητές σας και τη σχετική εκπαίδευση. Και το βιογραφικό πρέπει να είναι μόνο μία-δύο σελίδες. Μόλις ολοκληρωθεί το βιογραφικό σας, ετοιμάστε τη συνοδευτική επιστολή σας και πείτε την ιστορία σας με σύντομο τρόπο. Τότε πηγαίνετε για τη συνέντευξη. Η συνέντευξη στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι δομημένη και ίσως χρειαστεί να περάσετε από 2 γύρους συνέντευξης ή 15. Και όλα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών για να αποφασίσει ποια δομή θα ακολουθήσουν. Πρώτα,θα υπήρχε μια «κατάλληλη» συνέντευξη στην οποία θα κριθείτε βάσει του εάν είστε πολιτισμικά κατάλληλοι για τον οργανισμό ή όχι. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθούν τεχνικές ερωτήσεις για να δείτε το βάθος σας στη λογιστική, την αποτίμηση και τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση. Τέλος, θα σας ζητηθούν ερωτήσεις τύπου προσωπικότητας για να κρίνετε τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες.
  • Γλώσσα και εμπόδιο εισόδου: Πρέπει να γνωρίζετε τα μανταρίνια. Επιπλέον, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα Αγγλικά αρκετά καλά για να χειριστείτε διασυνοριακές συμφωνίες. Θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα εάν δεν είστε άπταιστα και στις δύο αυτές γλώσσες. Ως ξένος, οι πιθανότητες επιτυχίας σας θα αυξηθούν εάν αποφασίσετε να μείνετε στο Χονγκ Κονγκ αντί να δοκιμάσετε από το εξωτερικό για μια ευκαιρία πλήρους απασχόλησης / πρακτικής άσκησης.

  Πολιτισμός

  Εάν πιστεύετε ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι ένα καλό μέρος για παρέα, ξανασκεφτείτε το. Μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ είναι ο κόμβος των ιδιωτικών μετοχών. Και όλοι οι υποψήφιοι που θέλουν να χτίσουν την καριέρα τους σε ιδιωτικά κεφάλαια θα ήθελαν να έρθουν στο Χονγκ Κονγκ για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να συναντήσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε παρέα και να συνδεθείτε μαζί τους.

  Και οι άνθρωποι σε ηγετικές θέσεις, όπως MD, VP, Διευθυντές και Συνεργάτες, επισκέπτονται όλα παρόμοια μέρη. Έτσι, αν μπορείτε να εντοπίσετε κάποιον, πηγαίνετε και συνδεθείτε μαζί τους. Πείτε την ιστορία σας και μάθετε από αυτούς. Ζητήστε οποιαδήποτε πρόταση και προσθέστε αξία. Θα ανοίξει πύλες ευκαιριών για εσάς.

  Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα μέρος όπου οι ώρες εργασίας είναι σχεδόν παρόμοιες με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε στα δάχτυλά σας για να βρείτε επενδύσεις. Θα υπάρξουν πολλές επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, ως επαγγελματίας ιδιωτικών μετοχών, θα κάνετε λιγότερα οικονομικά μοντέλα και θα πρέπει να κάνετε πολλή διοικητική δουλειά και ψυχρή κλήση.

  Μισθοί σε ιδιωτικά κεφάλαια στο Χονγκ Κονγκ

  Από την άποψη των μισθών επίσης, το Χονγκ Κονγκ είναι πολύ ελκυστικό. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης και θα έχετε μια ιδέα για το γιατί τόσοι πολλοί υποψήφιοι θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ιδιωτικά κεφάλαια στο Χονγκ Κονγκ -

  πηγή: morganmckinley.com

  Αν κοιτάξετε το σχήμα, θα δείτε ότι θα ξεκινήσετε λίγο χαμηλά, αλλά καθώς περνούν τα χρόνια και προωθείτε σε ένα υψηλότερο σκαλί, κερδίζετε πολλά περισσότερα. Και υπάρχουν δύο κατηγορίες - επενδυτικές σχέσεις και επενδυτές αναλυτές. Στην κατηγορία αναλυτών επενδύσεων, κερδίζετε πολύ περισσότερα από την κατηγορία σχέσεων του επενδυτή. Εάν τα χρήματα σας αναζητούν, ένας ρόλος αναλυτή επενδύσεων θα ήταν κατάλληλος για εσάς.

  Εδώ ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να ξέρετε. Ο φορολογικός συντελεστής του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ μικρότερος από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε σχεδόν όλα όσα θα κερδίσετε, κάτι που δεν είναι κακή ιδέα για έναν εκκινητή.

  Έξοδος ευκαιριών

  Κανονικά οι άνθρωποι δεν αφήνουν ιδιωτικές εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η αμοιβή είναι αρκετά καλή στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αν θέλετε να αφήσετε τα ίδια κεφάλαια ούτως ή άλλως, εδώ είναι τρεις επιλογές που έχετε -

  • Μπορείτε να φύγετε και να δοκιμάσετε την τύχη σας στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές (αν και τα πράγματα δεν θα ήταν αρκετά εύκολο για εσάς, η εμπειρία της ιδιωτικής σας συμμετοχής σίγουρα θα βοηθήσει)
  • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εσωτερική μεταφορά και να επιστρέψετε στη χώρα σας (εάν είστε αλλοδαπός).
  • Μπορείτε να αφήσετε τη δουλειά και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

  συμπέρασμα

  Στο Χονγκ Κονγκ, η αγορά Private Equity είναι αρκετά καλή, αλλά η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ελκυστική. Πρέπει να είστε κορυφαίοι για να έχετε πρόσβαση στις κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες μετοχών στο Χονγκ Κονγκ. Αλλά αν μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία στο Χονγκ Κονγκ και να τηρήσετε για μερικά χρόνια, το μέλλον σας θα ήταν υπέροχο.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found