Οδηγός για αρχάριους για εξετάσεις ACA - Συνεργάτης Ορκωτός Λογιστής

Εξετάσεις ACA

 Κανείς δεν θέλει να κολλήσει σε ένα μέρος για πάντα. Η επιθυμία περιστρέφει τον τρόπο επιτυχίας και η ευκολότερη συντόμευση για την επίτευξη επαγγελματικής επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά και η λήψη σχετικών επαγγελματικών μαθημάτων για την ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας σας Σε έναν κλάδο όπου το ταλέντο δεν είναι σπάνιο αλλά οι θέσεις εργασίας, η εμπειρία σε συνδυασμό με την ενημερωμένη γνώση της τρέχουσας εποχής δίνει πλεονέκτημα σε ένα άτομο έναντι των ανταγωνιστών του. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να δώσετε την ανάπτυξή σας τη σωστή κατεύθυνση, βοηθώντας σας στη λήψη μιας απόφασης προς τη σωστή πορεία. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε τα παξιμάδια και τα μπουλόνια της εξέτασης ACA. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά. Το άρθρο στοχεύει να σας παρέχει τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες σχετικά με το μάθημα ACA για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το άρθρο θα καλύψει τα ακόλουθα θέματα:

  Πριν διαβάσετε για το τι αφορά το μάθημα ACA, ας απαντήσουμε στην ερώτηση του περίεργου μυαλού σας, γιατί το ACA είναι μία από τις πιο περιζήτητες πιστοποιήσεις για τους Λογιστικούς Επαγγελματίες;

  • Η πιστοποίηση ACA εκτιμάται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το μάθημα απολαμβάνει τη φήμη της αναζήτησης του καλύτερου ταλέντου και της μετατροπής τους σε επαγγελματίες υψηλής τεχνολογίας και λογιστικής.
  • Η εξέταση ACA εκπαιδεύει αυστηρά τους μαθητές να είναι προετοιμασμένοι για τις καταστάσεις στο πραγματικό περιβάλλον. Διδάσκονται να είναι τεχνικά υγιείς με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την είσοδο και την έξοδο από τη χρηματοοικονομική βιομηχανία.
  • Η μορφή του μαθήματος και η δομή των εξετάσεων είναι εξαιρετικά φιλικές προς τους μαθητές διασφαλίζοντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μελέτη, καθώς και τη διασφάλιση ότι δεν εμποδίζονται οι δεσμεύσεις εργασίας τους.

  Οι βασικές πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις ACA είναι οι εξής:

  Σχετικά με την εξέταση ACA


  Το πρόγραμμα ACA ή το Associate Chartered Accountant Program είναι ένα πρώτο μάθημα που σχεδιάστηκε από το Institute of Chartered Accountants στην Αγγλία και την Ουαλία (ICAEW). Το ACA θεωρείται η πιο φημισμένη εξέταση για την επίτευξη του ορισμού του Ορκωτού Λογιστή. Αυτό το μάθημα σημειώνεται για το επίπεδο δυσκολίας του καθώς και για τους διάφορους τομείς ευκαιριών που ανοίγει για τους υποψηφίους που συμμετέχουν στον τομέα της λογιστικής. Το ICAEW είναι το μεγαλύτερο σώμα ειδικευμένων λογιστών και το ACA είναι ο μοναδικός στόχος της εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα σπουδών ελέγχεται τακτικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των βιομηχανικών αναγκών.

  Ρόλοι: Ένας υποψήφιος που έχει εκκαθαριστεί από το ACA είναι ανοιχτός για εργασία κυρίως σε αυτούς τους τέσσερις τομείς: δημόσια πρακτική, επιχειρήσεις, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο υποψήφιος επιτρέπεται να προσφέρει υπηρεσίες υπό τον ορισμό του Chartered Accountant (ACA) ή του Fellow Chartered Accountant (FCA) ανάλογα με την εμπειρία και τη συμμετοχή τους στο ICAEW. Ένας ειδικευμένος στην ACA έχει την εξαιρετική ευκαιρία να ανέβει στη θέση των οικονομικών διευθυντών ή να γίνει συνεργάτης πολύ νωρίς στην καριέρα τους. Οι άλλοι ρόλοι που ανοίγουν γι 'αυτούς είναι επιχειρηματικός αναλυτής, συνεργάτης πρακτικής, διευθυντής οικονομικών, διευθύνων σύμβουλος ή ακόμη και διευθύνουν τη δική τους επιχείρηση.

  Εξέταση:  Η εξέταση ACA έχει τρία επίπεδα με 15 ενότητες και εξετάσεις. Τα τρία επίπεδα είναι Επίπεδο Πιστοποιητικού, Επαγγελματικό Επίπεδο και Προηγμένο Επίπεδο Οι υποψήφιοι δικαιούνται εξαίρεση λόγω προηγούμενης μελέτης στο Πιστοποιητικό και στα Επαγγελματικά Επίπεδα.

  Ημερομηνίες Εξετάσεων: Οι εξετάσεις ACA για το Επαγγελματικό Επίπεδο πραγματοποιούνται τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ το Προηγμένο Επίπεδο πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο

  Η συμφωνία: Ανταμοιβή καριέρας μετά την επιτυχή εκκαθάριση της εξέτασης.

  Επιλεξιμότητα:   Οι ελάχιστες εκπαιδευτικές απαιτήσεις που απαιτούνται για να είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα ACA είναι:

  • Ένα αναγνωρισμένο πτυχίο από οποιοδήποτε από τα αναγνωρισμένα διαπιστευμένα Πανεπιστήμια
  • Εκπαίδευση ισοδύναμη με το γυμνάσιο
  • Πιστοποιητικό Οικονομικών, Λογιστικών και Επιχειρήσεων (ICAEW)
  • Μέλος του AAT
  • Μαθητής του AAT που έχει επιτύχει το ενδιάμεσο στάδιο NVQ επιπέδου 3
  • Μέλος των ACCA, CIMA ή CIPFA
  • Φοιτητής ACCA, CIMA, CIPFA, CAI ή ICAS που έχει καθίσει και περάσει όλα τα έγγραφα κάθε σταδίου εξέτασης του σχετικού σώματος, έως και συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων εξετάσεων, ACCA Advanced Diploma in Accounting and Business, CIMA Certificate in Business Accounting, CIPFA Επαγγελματικό Πιστοποιητικό, CAI Proficiency II, ICAS Test of Competence, Πτυχίο σε αναγνωρισμένο Λογιστικό Ίδρυμα

  Κριτήρια ολοκλήρωσης προσόντων ACA


  Τα κριτήρια για την ολοκλήρωση του προγράμματος έχουν τέσσερα βασικά στοιχεία για να είναι επιλέξιμα για συμμετοχή στο ICAEW, εξετάσεις, τεχνική εργασιακή εμπειρία (TWE), αρχική επαγγελματική ανάπτυξη (IPD) και δομημένη κατάρτιση στην ηθική (STE). Οι μαθητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης εντός τριών ετών και επίσης να υποβάλλονται σε τακτικές αξιολογήσεις / αξιολογήσεις προόδου με τον εργοδότη τους. Με την ολοκλήρωση αυτών, πρέπει να παρασχεθεί ένα αντίγραφο του συμπληρωμένου εντύπου ETWE (απόδειξη τεχνικής εργασιακής εμπειρίας) στο ICAEW και στη συνέχεια ένας υποψήφιος θα προσκληθεί για συμμετοχή στο ICAEW

  Συνιστώμενες ώρες μελέτης: Κατά μέσο όρο 400 έως 600 ώρες πρέπει να αφιερωθούν για την επιτυχή εκκαθάριση της εξέτασης ACA.

  Τι κερδίζετε; Ένας βαθμός που σας παρέχει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που σας εξασφαλίζει να ξεχωρίζετε στην αγορά εργασίας.

  Γιατί να συνεχίσετε τις εξετάσεις ACA;


  Η επιδίωξη της ACA έχει το μερίδιο των πλεονεκτημάτων της και σίγουρα θα επικεντρωθεί. Μπορεί σίγουρα να ωφελήσει την καριέρα σας με τεράστιο τρόπο, αυξάνοντας τις δυνατότητές σας για κέρδη και καθιστώντας σας πολύ πιο ορατούς στην αγορά εργασίας από τους συνομηλίκους σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες που πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την επίτευξη αυτού του μαθήματος πιστοποιητικών.

  • Το πιστοποιητικό ACA αποκτάται μέσω ενός συμβολαίου εκπαίδευσης που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι απολαμβάνουν δομημένες οδηγίες και σωστή διδασκαλία για το σύνολο των προγραμμάτων σπουδών. Εκτός από αυτό οι μαθητές απολαμβάνουν επίσης ένα χρονικό διάστημα που δίνεται για να σπουδάσουν για τις εξετάσεις. ενώ εκεί τα βιβλία και τα τέλη πληρώνονται εξ ολοκλήρου.
  • Ένας υποψήφιος εκπαίδευσης ACA απολαμβάνει έναν προσοδοφόρο μισθό και έτσι μιλάει πολλά για το τι θα πετύχαινε ένα εξειδικευμένο ACA.
  • Η δομή του προγράμματος σπουδών ACA έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι υποψήφιοι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για κάθε συστατικό έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν εύκολα τη θεωρία. Το μάθημα παρέχει μια λεπτομερή γνώση σχετικά με το ευρύ φάσμα της λογιστικής, των χρηματοοικονομικών και των επιχειρήσεων.

  Θέσεις εργασίας μετά την επιμόρφωση ACA

  Οι θέσεις εργασίας είναι ανοιχτές για τους κατόχους πιστοποιητικών ACA στη δημόσια πρακτική, τις επιχειρήσεις, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τη φιλανθρωπική οργάνωση. Οι ACA απολαμβάνουν μεγάλη ανάπτυξη σταδιοδρομίας που είναι ανάλογος με το πακέτο μισθών που προσφέρεται. Μερικές από τις εταιρείες που προσλαμβάνουν κάτοχους πιστοποιητικών ACA είναι οι BDO LLP, Ernst & Young, KPMG και PWC.

  Μορφή εξετάσεων ACA


  Οι εξετάσεις χωρίζονται σε τρία επίπεδα όσον αφορά, επίπεδο πιστοποιητικού, επαγγελματικό επίπεδο και προχωρημένο επίπεδο.

  Ένας υποψήφιος απαιτείται να ολοκληρώσει και τις 15 ενότητες σε τρία επίπεδα. Επιτρέπονται εξαιρέσεις στις περιπτώσεις προηγούμενης μελέτης (για ενότητες πιστοποιητικού και επαγγελματικού επιπέδου).

  Επίπεδο πιστοποιητικού

  Το επίπεδο πιστοποιητικού καλύπτει τις βασικές αρχές της λογιστικής και των επιχειρήσεων:

  • Λογιστική (40 ερωτήσεις)
  • Διασφάλιση (50 ερωτήσεις)
  • Επιχειρήσεις και χρηματοδότηση (50 ερωτήσεις)
  • Νόμος (50 ερωτήσεις)
  • Πληροφορίες διαχείρισης (40 ερωτήσεις)
  • Αρχές φορολογίας (50 ερωτήσεις).

  Όλα τα θέματα αυτής της ενότητας εξετάζονται σε μία εξέταση. Μια διαδικτυακή εξέταση μιάμιση ώρας μπορεί να προγραμματιστεί ανά πάσα στιγμή όταν ο μαθητής πιστεύει ότι είναι έτοιμος. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να δώσουν ένα επίπεδο τέσσερις φορές.

  Επαγγελματικό επίπεδο

  Το πρόγραμμα σπουδών του επαγγελματικού επιπέδου επικεντρώνεται στην ικανότητα του υποψηφίου να εφαρμόσει τη θεωρητική γνώση και κατανόηση σε πραγματικές καταστάσεις:

  • Επιχειρηματικός προγραμματισμός: φορολογία
  • Στρατηγική επιχείρησης
  • Έλεγχος και διασφάλιση
  • Οικονομική λογιστική και αναφορά (3 ώρες)
  • Χρηματοοικονομική διαχείριση
  • Φορολογική συμμόρφωση.

  Διεξάγεται εξέταση τριών ωρών για καθένα από τα θέματα αυτού του επιπέδου.

  Προχωρημένο επίπεδο

  Το προχωρημένο επίπεδο είναι μια ανοιχτή εξέταση βιβλίων που εστιάζει κυρίως στα περίπλοκα σενάρια της πραγματικής πραγματικότητας και της μελέτης περιπτώσεων, ελέγχοντας την ικανότητα και την κρίση κάθε υποψηφίου σε μια κρίσιμη στιγμή.

  • Εταιρική αναφορά
  • Στρατηγική διαχείριση επιχειρήσεων
  • Μελέτη περίπτωσης.

  Το προχωρημένο επίπεδο έχει εξετάσεις τρεισήμισι ωρών για δύο ενότητες, ενώ η εξέταση περιπτωσιολογικής μελέτης διαρκεί 4 ώρες. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που ένας μαθητής εμφανίζεται για την εξέταση. Ωστόσο, συνιστάται οι μαθητές να πάρουν το έγγραφο μελέτης περίπτωσης προς το τέλος της επαγγελματικής τους ανάπτυξης, της ηθικής κατάρτισης και της εργασιακής εμπειρίας, για να κάνουν χρήση των πρακτικών γνώσεων που αποκτήθηκαν στον τομέα.

  Απαίτηση εργασιακής εμπειρίας


  Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για την κατάρτιση του υποψηφίου και επιτρέπει στους μαθητές να ασκήσουν τα στοιχεία της καθημερινής εργασίας. Οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν 450 ημέρες εργασίας (όπου «μια μέρα» ισοδυναμεί με επτά ώρες) εμπειρία για το ACA. Αυτό διαρκεί σχεδόν από τρία έως πέντε χρόνια (ή 200 ώρες για το εγκεκριμένο διετές πρόγραμμα).

  Η πρακτική εργασιακή εμπειρία πρέπει να αποκτηθεί από έναν από τους 2.850 εγκεκριμένους εργοδότες της ICAEW σε τουλάχιστον έναν τομέα λογιστικής, ελέγχου και διασφάλισης, φορολογίας, χρηματοοικονομικής διαχείρισης, αφερεγγυότητας ή τεχνολογίας πληροφοριών.

  Βασικά κυριότερα σημεία σχετικά με τη μορφή εξέτασης ACA


  Το επίπεδο του πιστοποιητικού είναι ένα αυτόνομο προσόν και μπορεί να ολοκληρωθεί εκτός μιας συμφωνίας κατάρτισης και οι περισσότεροι μαθητές ολοκληρώνουν αυτό το Επίπεδο εντός του πρώτου έτους της εκπαιδευτικής τους συμφωνίας.

  • Το επίπεδο πιστοποιητικού μπορεί να ολοκληρωθεί ανά πάσα στιγμή τακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Οι ενότητες των τριών επιπέδων μπορούν να λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή τακτικά όλο το χρόνο.
  • Οι ενότητες κάθε επιπέδου δημιουργούν τις πολυπλοκότητες του υλικού μελέτης για το επόμενο επίπεδο.

  Επαγγελματική ανάπτυξη

  Η επαγγελματική κατάρτιση επιτρέπει σε έναν μαθητή να αυτοσχεδιάσει και να ενισχύσει βασικούς τομείς στην καριέρα ενός λογιστή που περιλαμβάνει:

  • Επικοινωνία
  • Ομαδική εργασία
  • Λήψη αποφάσης
  • Θεώρηση
  • Προσθέτοντας αξία
  • Επίλυση προβλήματος
  • Τεχνική ικανότητα.

  Η εκπαίδευση της επαγγελματικής ανάπτυξης ολοκληρώνεται μέσω του Σχεδίου Επαγγελματικής Ανάπτυξης του ICAEW ή του συστήματος οργάνωσης του εργοδότη (εάν έχει διαπιστευτεί).

  Ηθική και Επαγγελματικός Σκεπτικισμός

  Αυτή η ενότητα διδάσκεται ως διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο και καλύπτει τις σημαντικές ηθικές λογιστικές πρακτικές και απαιτήσεις ενός ορκωτού λογιστή. Το σεμινάριο διασφαλίζει τις βασικές αρχές της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας, της επαγγελματικής επάρκειας και της δέουσας φροντίδας, της εμπιστευτικότητας και της επαγγελματικής συμπεριφοράς κατανοούνται εύκολα για την πρακτική από τους μαθητές.

  Υπάρχουν έξι ενότητες και μια αποκεντρωμένη αξιολόγηση (30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε μια ώρα) που καλύπτουν:

  • Εισαγωγή στον κώδικα δεοντολογίας ICAEW
  • Θεμελιώδεις ηθικές αρχές
  • Απειλές και εγγυήσεις για τις θεμελιώδεις ηθικές αρχές
  • Συγκρούσεις συμφερόντων
  • Πρακτικά για επαγγελματίες λογιστές στην πράξη
  • Σκέψεις για επαγγελματίες λογιστές στην επιχείρηση.

  Κάθε ενότητα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν ηθική και επαγγελματικές δεξιότητες σκεπτικισμού από τη σκοπιά των λογιστών.

  Οι υποψήφιοι αναμένεται να επανεξετάσουν την κατανόησή τους σχετικά με την ηθική στον τομέα τους με τον εργοδότη τους σε εξαμηνιαία διαστήματα και να εφαρμόσουν τη μάθησή τους κατά την πρακτική εργασιακή τους εμπειρία.

  Ανάλυση θεμάτων εξέτασης ACA


  Επίπεδο πιστοποιητικού

  Λογιστική (καλύπτει τα θέματα της λογιστικής διπλής καταχώρησης και τον τρόπο εφαρμογής των αρχών της)

  • τη διατήρηση οικονομικών αρχείων
  • προσαρμογές στα λογιστικά αρχεία και τις οικονομικές καταστάσεις
  • σύνταξη οικονομικών καταστάσεων

  Η διασφάλιση καλύπτει τη διαδικασία διασφάλισης και τις θεμελιώδεις αρχές της ηθικής

  • έννοια, διαδικασία και ανάγκη για διασφάλιση
  • εσωτερικοί έλεγχοι
  • συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με μια δέσμευση διασφάλισης
  • επαγγελματική ηθική

  Οι επιχειρήσεις και τα χρηματοοικονομικά καλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο οι χρηματοοικονομικές και λογιστικές λειτουργίες υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις

  • επιχειρηματικοί στόχοι και λειτουργίες
  • επιχειρηματικές και οργανωτικές δομές
  • ο ρόλος της χρηματοδότησης και του λογιστικού επαγγέλματος
  • διακυβέρνηση, βιωσιμότητα, εταιρική ευθύνη και ηθική
  • το εξωτερικό περιβάλλον

  Ο νόμος καλύπτει τις αρχές του δικαίου

  • επιπτώσεις του αστικού και ποινικού δικαίου στις επιχειρήσεις και τις επαγγελματικές υπηρεσίες
  • εταιρικό και πτωχευτικό δίκαιο
  • αντίκτυπος του δικαίου στο επαγγελματικό πλαίσιο

  Οι πληροφορίες διαχείρισης καλύπτουν τον τρόπο προετοιμασίας βασικών οικονομικών πληροφοριών για τη διαχείριση μιας επιχείρησης

  • κοστολόγηση και τιμολόγηση
  • προϋπολογισμός και πρόβλεψη
  • διαχείριση της απόδοσης
  • λήψη αποφάσεων διαχείρισης

  Οι αρχές της φορολογίας καλύπτουν τους γενικούς στόχους και τα είδη του φόρου

  • στόχους, είδη φόρου και ηθική
  • διαχείριση της φορολογίας
  • φόρος εισοδήματος και εθνικές ασφαλιστικές εισφορές
  • φόρος υπεραξίας και χρεώσιμα κέρδη για εταιρείες
  • εταιρικός φόρος
  • ΔΕΞΑΜΕΝΗ

  Επαγγελματικό επίπεδο

  Ο έλεγχος και η διασφάλιση καλύπτουν κρίσιμες πτυχές της διαχείρισης μιας δέσμευσης διασφάλισης, όπως:

  • νομικούς και άλλους επαγγελματικούς κανονισμούς, δεοντολογία και τρέχοντα θέματα
  • αποδοχή και διαχείριση δεσμεύσεων
  • προγραμματισμός δεσμεύσεων
  • σύναψη και αναφορά για δεσμεύσεις

  Χρηματοοικονομική Λογιστική καλύπτει την προετοιμασία της πλήρους ενιαία οντότητα και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και αποσπάσματα από αυτές τις statemen ts

  • έννοιες και ηθική λογιστικής και αναφοράς
  • οικονομικές καταστάσεις μιας εταιρείας
  • ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις

  Η Χρηματοοικονομική Διαχείριση καλύπτει τον τρόπο σύστασης σχετικών επιλογών για τη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης, την αναγνώριση και διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων και τη λήψη κατάλληλων επενδυτικών αποφάσεων

  • οικονομικές επιλογές
  • διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου
  • επενδυτικές αποφάσεις και αποτίμηση

  Η φορολογική συμμόρφωση καλύπτει τον τρόπο προετοιμασίας φορολογικών υπολογισμών για ιδιώτες και εταιρείες

  • ηθική και νόμος
  • υπεραξία, εισόδημα, κληρονομιά και εταιρικό φόρο
  • εθνικές ασφαλιστικές εισφορές
  • ΦΠΑ και φόροι γραμματοσήμων

  Επιχειρησιακός προγραμματισμός: Η φορολογία καλύπτει τον τρόπο εντοπισμού και επίλυσης φορολογικών ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας φορολογικών υπολογισμών και την παροχή συμβουλών σχετικά με φορολογικά αποδοτικές στρατηγικές για επιχειρήσεις και ιδιώτες

  • ηθική και νόμος
  • φορολογία εταιρικών οντοτήτων και ανώνυμων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών σχέσεων
  • προσωπική φορολογία

  Η επιχειρηματική στρατηγική καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν και εφαρμόζουν στρατηγική, όπως:

  • στρατηγική ανάλυση
  • στρατηγική επιλογή
  • εφαρμογή και παρακολούθηση της στρατηγικής

  Προχωρημένο επίπεδο

  Εταιρική αναφορά

  Η ενότητα καλύπτει:

  • υπηρεσίες ελέγχου, προετοιμασία και αξιολόγηση εταιρικών εκθέσεων
  • καθορισμός εναλλακτικών λύσεων σε εταιρικά ζητήματα αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών και των ενδιαφερομένων

  Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Η ενότητα καλύπτει:

  • στρατηγική ανάλυση, διαχείριση κινδύνων, εταιρική διακυβέρνηση, χρηματοοικονομική διαχείριση, εταιρική αναφορά και διασφάλιση

  Μελέτη περίπτωσης

  Η ενότητα καλύπτει:

  • δοκιμάζει τις επαγγελματικές δεξιότητες στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού ζητήματος
  • απαιτούνται συμπεράσματα και συστάσεις
  • σχετίζεται με το πώς αναμένεται να εργάζονται οι μαθητές

  Τέλη εξέτασης ACA


  Το κόστος για την αίτηση πίστωσης για προηγούμενη μάθηση, κατά περίπτωση, θα είναι:

  70 £ για κάθε ενότητα Level Certificate και 90 £ για κάθε ενότητα Professional Level.

  Αποτελέσματα και τιμές επιτυχίας ACA


  Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ACA δημοσιεύονται στον ιστότοπο του ICAEW και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται αργότερα στους μαθητές.

  Το 2019, το αθροιστικό ποσοστό επιτυχίας του ACA είναι πάνω από 70%.

  Πόροι μελέτης ACA


  Το ICAEW παρέχει εκπαιδευτικό υλικό που έχει σχεδιαστεί από τους εξεταστές. Οι πόροι της μελέτης είναι χρήσιμοι στην κατανόηση της ευρείας περιγραφής των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές. Οι πόροι μελέτης του ICAEW περιλαμβάνουν ένα εγχειρίδιο μελέτης το οποίο εξηγεί λεπτομερώς τα θέματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής. Ένας διαδικτυακός οδηγός μελέτης που καθοδηγεί τον μαθητή προς την προσέγγιση και τις δεξιότητες που δοκιμάστηκαν για κάθε ενότητα και διαδραστικό ερωτηματολόγιο αυτο-δοκιμής στο τέλος του κεφαλαίου, καθώς και μια τράπεζα ερωτήσεων που περιέχει ερωτήσεις για αναθεώρηση και πρακτική πριν από τις εξετάσεις.

  Στρατηγική εξετάσεων ACA


  • Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σας κάντε τις σημειώσεις σας ξεκάθαρες και εύχρηστες. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο μακροπρόθεσμα.
  • Εξασκηθείτε στις εργασίες του παρελθόντος, καθώς θα σας ωφελήσει στην αναθεώρηση των εννοιών που μάθατε.
  • Γνωρίστε τον τρόπο απάντησης καθώς ο εξεταστής αναζητά κάτι παρόμοιο.
  • Μην αποφύγετε τις αφηγηματικές απαντήσεις - αντί να τις χρησιμοποιήσετε, επειδή μπορούν να σαπίσουν και να παραχθούν.
  • Η κατανομή του σήματος δεν καθορίζεται στο ερωτηματικό, επομένως χρησιμοποιήστε την ευφυΐα σας. Οι λέξεις όπως εξηγούν εν συντομία και εξηγούν λεπτομερώς πρέπει να είναι ο φάρος του φωτός.

  συμπέρασμα


  Η μελέτη των υλικών είναι σημαντική, αλλά η μεγάλη μάχη κερδίζεται αν επικεντρωθείτε στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σχετικά με τις έννοιες που μαθαίνετε στην τάξη για άσκηση στο γήπεδο. Τα καλύτερα!

  Χρήσιμη ανάρτηση

  • CPA έναντι MBA
  • ACA εναντίον CPA
  • ACCA vs ACA - Ποια είναι η διαφορά;
  • Λογιστική έναντι CPA - Σύγκριση
  • <