Bloomberg Market Concepts - BMC | Πλήρης οδηγός για αρχάριους

Bloomberg Market Concepts ή BMC

Η εξέταση Bloomberg Market Concepts είναι ένα διαδικτυακό μάθημα αυτοβηματοδότησης που στοχεύει στην εισαγωγή των θεμελιωδών οικονομικών σε επίδοξους επαγγελματίες χρηματοδότησης. Υπήρξαν πολλά μαθήματα και διαδικτυακά καθώς και προγράμματα επαφής που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους φοιτητές και τους επαγγελματίες εισόδου να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της χρηματοδότησης και να τους καταστήσουν καλύτερα εξοπλισμένους για να αντιμετωπίσουν τις επαγγελματικές προκλήσεις στον τομέα των οικονομικών.

Αυτό το μάθημα προσφέρεται από το Bloomberg Institute, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ίδρυμα που ασχολείται με τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με διάφορους οικονομικούς τομείς και βοηθά τους επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους με τον επιθυμητό τρόπο. Το Bloomberg Market Concepts είναι περισσότερο ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό μάθημα που εστιάζει πρωτίστως στις έννοιες της αγοράς, όπως υποδηλώνει το όνομα, και ταιριάζει καλύτερα σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν μια καριέρα προσανατολισμένη στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα επεξεργαστούμε το περίγραμμα, τη δομή και το περιεχόμενο αυτού του μαθήματος μαζί με τη συζήτηση πιθανών οφελών για τους συμμετέχοντες.

  Τι έννοιες αγοράς Bloomberg;


  • Το Bloomberg Market Concept είναι ένα γρήγορο μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης από το Bloomberg που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μια εβδομάδα και στους συμμετέχοντες απονέμεται πιστοποιητικό ολοκλήρωσης στο τέλος του μαθήματος.
  • Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει κυρίως 8 ώρες εκπαιδευτικών βίντεο που χρησιμοποιούν δεδομένα, δείκτες, αναλυτικά στοιχεία και ειδήσεις του Bloomberg για τη μετάδοση γνώσεων σχετικά με τα βασικά στοιχεία της αγοράς στους συμμετέχοντες.
  • Το υλικό του μαθήματος χωρίζεται σε 4 ενότητες αφιερωμένες σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς και στους συμμετέχοντες παρουσιάζονται 120 ερωτήσεις αξιολόγησης σε όλες τις ενότητες.
  • Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του μαθήματος είναι ότι εισάγει τους συμμετέχοντες στο Bloomberg Terminal, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την προβολή, ανάγνωση και ερμηνεία οικονομικών δεδομένων διαφόρων τύπων.

  Μορφή ηλεκτρονικής μάθησης Bloomberg Market Concept


  Αυτό που κάνει αυτό το μάθημα τόσο δημοφιλές και εύκολο στη διαχείριση είναι το είδος της ευελιξίας που προσφέρει. Κάποιος μπορεί να το πάρει και να το ολοκληρώσει μέσω ενός τερματικού Bloomberg στην πανεπιστημιούπολη, να το κάνει μαζί με το multitasking στην εργασία ή απλά να πάρει χρόνο για να ολοκληρώσει το μάθημα στο σπίτι. Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην παρακολουθήσετε ελαφρώς το μάθημα και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να διαβάσετε τα περιεχόμενα και να τα κατακτήσετε ώστε να μπορέσετε να επωφεληθείτε πλήρως από την απόκτηση χρήσιμων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

  Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο φλας για να μπορείτε να δείτε το διαδικτυακό περιεχόμενο. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή για το σκοπό αντί να βασιστείτε σε tablet ή smartphone για το σκοπό αυτό. Το εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή βίντεο δεν είναι επίσης τυπικό με την έννοια ότι ένα άτομο γράφει στον πίνακα και εξηγεί τις έννοιες. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούνται μελέτες περιπτώσεων, δεδομένα Bloomberg, αναλυτικά στοιχεία, δείκτες και ειδήσεις για την παρουσίαση των εννοιών και της εφαρμογής τους με ενδιαφέρον τρόπο. Οι Pimm Fox και Monica Bertran του Bloomberg Institute ενεργούν ως αφηγητές βίντεο σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο και να κατανοήσουν τις έννοιες χωρίς μεγάλη δυσκολία.

  Γιατί χρησιμοποιούνται πραγματικές μελέτες περιπτώσεων στο BMC;


  Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί το Bloomberg βασίστηκε σε πραγματικές μελέτες περιπτώσεων για να επεξηγήσει τις έννοιες που παρουσιάζονται σε αυτό το μάθημα. Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους ήταν ίσως να το καταστήσει πιο ελκυστικό και σχετικό με τους συμμετέχοντες και όταν μελετούν πραγματικά γεγονότα όπως η Μεγάλη Ύφεση, το Bretton-Woods και η πιο πρόσφατη παγκόσμια κατάρρευση, η απομνημόνευση των εννοιών γίνεται πολύ πιο εύκολη αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον, η γνώση των σεναρίων πραγματικού κόσμου μπορεί να βοηθήσει πολύ τους συμμετέχοντες ενώ εμφανίζονται σε συνεντεύξεις.

  Ενότητες Μαθήματος Εξετάσεων Bloomberg Market Concepts


  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  Το BMC αποτελείται από 4 βασικές ενότητες:

  1. Οικονομικοί δείκτες
  2. Νομίσματα
  3. Σταθερό εισόδημα
  4. Μετοχές

  Για έναν αρχάριο, η απόκτηση μιας γνώσης σε αυτούς τους τομείς της αγοράς μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ικανοποιητική. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη αντιμετώπιση οποιουδήποτε από αυτούς τους τομείς. Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι λίγο πολύ εισαγωγικό, με αρκετές πληροφορίες που παρουσιάζονται με τη βοήθεια εικόνων και γραφικών πραγματικού κόσμου που θα τους βοηθούσαν να ξεκινήσουν χωρίς πολλή προσπάθεια.

  Αυτό το μάθημα χρησιμεύει επίσης για την εισαγωγή των συμμετεχόντων στον τερματικό σταθμό του Bloomberg, ο οποίος χρησιμοποιείται συνήθως από εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μαζί με τα περιεχόμενα του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν σε νέες λειτουργίες του Terminal Bloomberg σε κάθε βήμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση, εμφάνιση, ανάγνωση και ερμηνεία δεδομένων στο τερματικό. Προσφέρει ένα είδος περιορισμένης πρακτικής έκθεσης στον τερματικό σταθμό Bloomberg, ο οποίος μπορεί να είναι χρήσιμος αργότερα.

  Κάθε μία από αυτές τις ενότητες αποτελείται από πολλές υπο-ενότητες και οι συμμετέχοντες αναμένεται να αποκτήσουν γνώσεις τουλάχιστον ενός υπο-ενότητας ανά συνεδρίαση. Στη συνέχεια, θα παρέχουμε μια σύντομη επισκόπηση για κάθε μια από τις κύριες ενότητες για να δώσουμε στους αναγνώστες μια ιδέα για το τι ακριβώς θα έμαθαν από το μάθημα.

  Ενότητα I BMC: Οικονομικοί δείκτες


  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  Σύντομη περίληψη:

  • Αυτή η ενότητα βοηθά στην κατανόηση της σημασίας των πρωτογενών οικονομικών δεικτών και πώς χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές για να πάρουν μια ιδέα για την υγεία της οικονομίας.
  • Τους βοηθά να κατανοήσουν τη μορφή με την οποία δημοσιεύονται οι οικονομικοί δείκτες και πώς μπορούν να αναλυθούν
  • Αποκτήστε κατανόηση των καλών οικονομικών δεικτών.
  • Τεχνικές μελέτης οικονομικών δεικτών

  Υπο-ενότητες

  Οικονομικοί δείκτες; χωρίζεται σε 3 υποενότητες, συγκεκριμένα:

  1. Η πρωτογενής του ΑΕΠ
  2. Παρακολούθηση του ΑΕΠ
  3. Πρόβλεψη του ΑΕΠ

  Μια σύντομη περιγραφή κάθε υπο-ενότητας θα ήταν επίσης κατάλληλη εδώ:

  # 1 - Η πρωτογενής του ΑΕΠ

  Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ χρησιμεύει ως ένας οικονομικός δείκτης βασικής σημασίας για τους επενδυτές, ο οποίος δείχνει σαφώς την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη και τις προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης. Δεδομένου ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι κυκλικής φύσης, βοηθά τους επενδυτές να πάρουν μια ιδέα για το πού βρίσκεται η οικονομία σε σχέση με αυτήν την κυκλική ανάπτυξη.

  # 2 - Παρακολούθηση του ΑΕΠ

  Παρά την προφανή σημασία του, τα στοιχεία του ΑΕΠ αντιπροσωπεύουν το είδος της οικονομίας; όπως ήταν ;; πριν από λίγο καιρό, αντί για την τρέχουσα κατάστασή του. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τα στοιχεία του ΑΕγχΠ υπολογίζονται σε τριμηνιαία βάση και χρειάζονται λίγο χρόνο για τις αρχές να βρουν το ακριβές ποσό και να το ανακοινώσουν δημοσίως. Αντίθετα, οι μηνιαίοι δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των PMI και των μη μισθωτών μισθοδοσιών που ανακοινώνονται γρήγορα, προσελκύουν ευρύτερη προσοχή μεταξύ των επενδυτών. Συνήθως συνδέονται στενά με το ΑΕΠ και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

  # 3- Πρόβλεψη του ΑΕΠ

  Οι αναλυτές δημοσιεύουν συχνά την πιθανότητα απόδοσης οικονομικών δεικτών. Αν και δεν είναι ακριβώς στη φύση τους, αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται συχνά σε προσομοιωμένα οικονομικά μοντέλα που παρέχουν μια γενική επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο η οικονομία είναι πιθανό να αποδώσει στο εγγύς μέλλον. Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τη διάθεση της οικονομίας με βάση το πόσο απαισιόδοξοι ή αισιόδοξοι επικρατούν δείκτες συν τις μελλοντικές εκτιμήσεις κορυφαίων εμπειρογνωμόνων. Αυτό τους βοηθά να εντοπίσουν πιθανά σημεία καμπής και να βασίσουν βασικές οικονομικές αποφάσεις σε αυτά.

  Επίσης, δείτε τους 10 κορυφαίους οικονομικούς δείκτες για παρακολούθηση

  Λειτουργίες τερματικού Bloomberg για την ενότητα I

  Οικονομικοί δείκτες
  ESNP GP ECFC
  ECST S WECO ECSU
  ECOW ECOS  

  BMC Ενότητα II: Νομίσματα


  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  Σύντομη επισκόπηση :

  • Παρέχει μια εσωτερική εικόνα της ιστορίας των αγορών συναλλάγματος και της απόδοσής τους
  • Βοηθά στον εντοπισμό ορισμένων βασικών σημείων που μπορεί να οδηγήσουν στην αξιολόγηση του νομίσματος
  • Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τράπεζες και ο τραπεζικός τομέας σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική διαχείριση του πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού στην ίδια τους την πηγή.
  • Στοχεύοντας στην ανάπτυξη κατανόησης του ρόλου των αγορών συναλλάγματος στην επίδραση των περιουσιών των επιχειρήσεων και των επενδυτών και τι μπορούν να κάνουν για την αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με το νόμισμα

  Υπο-ενότητες

  # 1 - Μηχανικοί αγοράς συναλλάγματος

  Αυτή η υπο-ενότητα εισάγει τους συμμετέχοντες στους πολύπλοκους μηχανισμούς των αγορών συναλλάγματος και στον τρόπο με τον οποίο αλληλοσυνδέονται αρκετά νομίσματα για να επιτρέψουν την πραγματοποίηση συναλλαγών συναλλάγματος. Νωρίτερα, οποιοδήποτε νόμισμα συνδέθηκε αποκλειστικά με το Δολάριο ΗΠΑ για το είδος της σταθερότητας και της ρευστότητας που προσφέρει. Με τη σειρά του, το δολάριο ΗΠΑ κλειδώθηκε σε χρυσό σε μια συγκεκριμένη τιμή. Ωστόσο, από το 1971, το παράθυρο μετατροπής χρυσού για το δολάριο ΗΠΑ τέθηκε σε αναστολή και ολόκληρη η διαδικασία έχει υποστεί μια αλλαγή στη θάλασσα, καθώς ορισμένα νομίσματα ήταν ελεύθερα. Αυτά τα νομίσματα επιπλέουν σε μια μήτρα ζευγών που αποτιμώνται μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως τριγωνικό arbitrage. Παρόλα αυτά, σχεδόν το 85% όλων των συναλλαγών νομισμάτων εξακολουθούν να περιλαμβάνουν δολάρια ΗΠΑ και συχνά χρησιμοποιούνται ως κεντρικό νόμισμα για τη μετατροπή δύο λιγότερο ρευστών νομισμάτων.

  # 2 - Αποτίμηση νομίσματος

  Αυτή η ενότητα βοηθά στην κατανόηση των περιπλοκών της αποτίμησης νομίσματος και του τρόπου με τον οποίο βοηθούν την αγορά συναλλάγματος να αποδίδει αποτελεσματικά. Όπως έχουμε επισημάνει, ο άμεσος σύνδεσμος μεταξύ νομισμάτων χαρτιού και χρυσού διασπάται το 1971 και δεδομένου ότι όλες οι εκτιμήσεις νομισμάτων αναφέρονται καθαρά σε σχέση με άλλα νομίσματα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μακροπρόθεσμα όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα πρέπει να κοστίζουν σχεδόν το ίδιο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, που ενδιαφέρει τους επενδυτές, επηρεάζονται από τρεις κύριους παράγοντες.

  • Ξαφνικές αλλαγές στα επιτόκια
  • Ξαφνικές αλλαγές στον πληθωρισμό
  • ξαφνικές αλλαγές στις ποσότητες του εμπορίου

  Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα άλλα πράγματα είναι ισότιμα, τα νομίσματα με υψηλότερα επιτόκια, χαμηλότερο πληθωρισμό και υψηλότερες καθαρές εξαγωγές τείνουν να είναι ελκυστικά.

  # 3 - Κεντρικές Τράπεζες και Νομίσματα

  Αυτή η υποενότητα ασχολείται με το ρόλο των κεντρικών τραπεζών στη διαχείριση των εθνικών νομισμάτων. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς οι κεντρικές τράπεζες ρυθμίζουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια που μπορούν να επηρεάσουν την αποτίμηση του νομίσματος. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, συνήθως στόχος του 2% του πληθωρισμού στοχεύει σε μια προσπάθεια ελέγχου του κινδύνου πληθωρισμού καθώς και αποπληθωρισμού. Το τελευταίο μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές, καθώς οδηγεί σε άτομα που χάνουν το ενδιαφέρον τους για αγορές, επηρεάζοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη.

  # 4 - Κίνδυνος νομίσματος

  Ουσιαστικά κάθε επιχείρηση ή επενδυτής που εμπλέκεται σε διασυνοριακές νομισματικές συναλλαγές μπορεί να επηρεαστεί από τις κινήσεις νομισμάτων. Για την κατανόηση του συναλλαγματικού κινδύνου λαμβάνονται υπόψη τόσο οι ιστορικές μεταβλητότητες όσο και οι προβλέψεις συναλλαγματικής ισοτιμίας. Εξηγεί πώς μπορούν να συναφθούν προθεσμιακές συμφωνίες από αυτούς τους επενδυτές και επιχειρήσεις για να ελαχιστοποιηθεί ή να αποφευχθεί ο κίνδυνος ζημιών που σχετίζονται με το νόμισμα.

  Λειτουργίες τερματικού Bloomberg για την ενότητα 2

  Νομίσματα
  ECTR FXTF FXFM
  FXCA FXC FXFC
  ΠΑΣΣΑΛΟΣ WBG FRD
  WIRA IFMO WGO
  GP ΔΕΗ GP
  CIX PTOE  

  BMC Ενότητα III: Σταθερό εισόδημα


  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  Σύντομη περίληψη:

  • Αυτή η ενότητα είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη μιας κατανόησης για το πώς η ιστορία και η δυναμική της αγοράς ομολόγων και πώς έγινε η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη αγορά στον κόσμο.
  • Οι τρόποι με τους οποίους οι αποδόσεις διευκολύνουν τη σύγκριση σε μια διαφορετική και πολύπλοκη αγορά ομολόγων.
  • Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς αποφασίζονται τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες.
  • Η αποτίμηση των ομολόγων καθοδηγείται από τα επιτόκια μαζί με ορισμένους βασικούς παράγοντες, όπως η πιστοληπτική ικανότητα και ο πληθωρισμός.

  Υπο-ενότητες :

  Οι ρίζες της αγοράς ομολόγων:

  Αυτή η ενότητα εισάγει την έννοια των μέσων σταθερού εισοδήματος και εξηγεί πώς αντιπροσωπεύει τις δανειακές συμβάσεις όπου ο δανειολήπτης υπόσχεται να πληρώσει σταθερές, προσυμφωνημένες αποπληρωμές σε μια συγκεκριμένη μελλοντική ημερομηνία. Οι κυβερνήσεις εκδίδουν συχνά ομόλογα για την εξασφάλιση δημόσιων δανείων για διάφορους σκοπούς που είναι ασφαλείς και προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο ρευστότητας. Για να συγκρίνουν τα έσοδα από ομόλογα, οι επενδυτές αναζητούν τις αντίστοιχες αποδόσεις τους.

  Οδηγοί αποτίμησης ομολόγων:

  Αυτή η ενότητα βοηθά στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποτιμώνται τα ομόλογα, συγκρίνονται και τι φόβοι και εκτιμήσεις επηρεάζουν τις αποφάσεις των επενδυτών.

  Κεντρικοί τραπεζίτες & επιτόκια:

  Αυτή η ενότητα ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο οι τραπεζίτες και τα ρυθμιστικά τους μέτρα διατηρούν τα επιτόκια σε έλεγχο που έχει αποφασιστική επίδραση στην αγορά ομολόγων. Οι κεντρικές τράπεζες συνήθως παρακολουθούν το τρέχον επίπεδο του πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού μαζί με τη ρύθμιση των επιτοκίων και προσπαθούν να κατανοήσουν πού πιστεύουν οι επενδυτές τα επιτόκια.

  Η καμπύλη απόδοσης και γιατί έχει σημασία:

  Αυτή η ενότητα εξηγεί ποια είναι η καμπύλη απόδοσης και πώς επηρεάζει τις αγορές ομολόγων. Η καμπύλη απόδοσης απεικονίζει το κόστος δανεισμού για διάφορες χρονικές περιόδους. Περιγράφεται πώς όταν επιχειρήσεις ή ιδιώτες δανείζονται, τα επιτόκια των δανείων αποφασίζονται σε σχέση με το κυβερνητικό επιτόκιο δανεισμού.

  Κινήσεις στην καμπύλη απόδοσης:

  Αυτή η ενότητα ασχολείται με τις κινήσεις στην καμπύλη απόδοσης και τι σημαίνουν για άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Το αριστερό άκρο της καμπύλης βασίζεται στα επιτόκια που καθορίζει η κεντρική τράπεζα και είναι λίγο πολύ σταθερό. Ωστόσο, το δεξί άκρο της καμπύλης αντιπροσωπεύει την πεποίθηση των επενδυτών για το πού θα πάνε τα επιτόκια. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να ερμηνεύουν την καμπύλη απόδοσης και να μελετούν τις περιπλοκές της αγοράς ομολόγων.

  Επίσης, δείτε την τιμολόγηση ομολόγων

  Λειτουργίες τερματικού Bloomberg για την ενότητα 3

  Σταθερό εισόδημα
  WCAP GY IFMO
  SRCH WB GEW
  ΠΡΟ BΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ WCDM ECFC
  GP RATD ILBE
  ΧΡΕΟΣ CSDR FOMC
  ΕΚΜΑΓΕΙΟ CRPR STNI FOMC
  DDIS SOVR ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ
  WIRP GC FXFC
  BYFC    

  BMC Ενότητα IV: Μετοχές


  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  Σύντομη περίληψη:

  • Αυτή η ενότητα θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές των αγορών μετοχών και στον τρόπο απόδοσής τους.
  • Αυτό περιλαμβάνει τον υπολογισμό της απόδοσης του δείκτη μετοχών από την απόδοση συγκεκριμένων αποθεμάτων.
  • Η κατανόηση του τρόπου και του γιατί οι μετοχές είναι πιο ασταθείς σε σύγκριση με τα ομόλογα και γιατί η ιδιοκτησία μετοχών είναι μια τόσο ελκυστική πρόταση.
  • Εξηγήστε πώς η ανάλυση της βιομηχανίας και της αλυσίδας εφοδιασμού παίζει βασικό ρόλο στην έρευνα μετοχών
  • Αναλύει τρεις τύπους σχετικής αποτίμησης και ρόλου της μελλοντικής αύξησης των κερδών στην αξιολόγηση της πραγματικής αξίας.

  Υπο-ενότητες:

  Παρουσιάζοντας το Χρηματιστήριο

  Αυτή η ενότητα εξηγεί πώς οι εταιρείες εισάγονται στο χρηματιστήριο μέσω IPO για να συγκεντρώσουν χρήματα ή να μπορούν να πουλήσουν τα μερίδιά τους. Οι εταιρείες ενδέχεται επίσης να καταργηθούν εάν εξαγοραστούν, χρεοκοπήσουν ή έχουν οικονομική κακοδιαχείριση μεταξύ άλλων λόγων. Πώς οι επενδυτές ακολουθούν το χρηματιστήριο μέσω δεικτών που παρακολουθούν ορισμένες επιλεγμένες μετοχές και επηρεάζει έντονα τις αποφάσεις των επενδυτών.

  Η φύση των μετοχών

  Αυτή η ενότητα εξετάζει τη φύση των μετοχών και εξηγεί πώς οι μετοχές είναι πιο ασταθείς από τα ομόλογα, καθώς δεν έχουν αποπληρωμές σταθερού εισοδήματος και η ανάπτυξή τους εξαρτάται από την απόδοση της εταιρείας. Οι κάτοχοι μετοχών μπορούν να επωφεληθούν με δύο τρόπους εάν η εταιρεία τα πάει καλά και οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν και με τη μορφή πληρωμών μερισμάτων.

  Έρευνα μετοχών

  Αυτή η ενότητα ασχολείται με το περίπλοκο θέμα της έρευνας μετοχών που περιλαμβάνει ανάλυση σε επίπεδο βιομηχανίας προτού συνεχίσει να μελετά διάφορες χρηματοοικονομικές προβλέψεις, έσοδα, κόστη, κέρδη για να είναι σε θέση να εντοπίσει κατάλληλα αποθέματα για επενδύσεις. (Επίσης, δείτε το μάθημα χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης)

  Απόλυτη αποτίμηση :

  Εξηγεί πώς παίζει ο ρόλος της απόλυτης αποτίμησης στις επενδύσεις στην αγορά μετοχών. Η απόλυτη αποτίμηση τείνει να αναζητά βραχυπρόθεσμα απτά κέρδη σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα πιθανολογικά κέρδη που μπορεί να είναι δύσκολο να βασιστεί κανείς. Προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προοπτική για την αποτίμηση των αποθεμάτων και την απόκτηση της αξίας τους με βάση την πιο άμεση απόδοση της εταιρείας.

  Σχετική αποτίμηση :

  Σχετική αποτίμηση περισσότερο για τη σύγκριση της τρέχουσας εταιρείας με την ιστορική αποτίμησή της που οδηγεί σε μάλλον υποκειμενικά και διαισθητικά αποτελέσματα από αντικειμενικά. Αυτό προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή με αυτό που οι επενδυτές θεωρούν δίκαιη αναλογία P / E.

  Επίσης, τιμή αγοράς έως τιμή βιβλίου,

  Λειτουργίες τερματικού Bloomberg για την ενότητα 4

  Μετοχές
  EQS ΔΕΣ WACC
  IPO CCB CRP
  GIP ICS ΒΗΤΑ
  ΔΕΗ SPLC ΕΥ
  SECF ΒΙ DVD
  ΜΕΜΒ ΕΜ GF
  TRA ΣΟΥΡΠ WPE
  ΚΑΡΕ ΕΑ PEBD
  ΦΑ ΝΙ RV
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΕΓ RVC

  Έννοια αγοράς Bloomberg - Τέλος μαθήματος


  • Για φοιτητές, αυτό το διαδικτυακό μάθημα κοστίζει μόνο 149 USD, ενώ, για επαγγελματίες, θα κόστιζε 249 USD.
  • Στην ιδανική περίπτωση, χρειάζονται περίπου 8-12 ώρες για να ολοκληρωθεί το μάθημα και συνιστάται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να κατανοήσετε σωστά το περιεχόμενο.

  Οφέλη από αυτό το μάθημα BMC


  • Εξοικείωση με τις βασικές έννοιες της αγοράς
  • Να εξοικειωθείτε με την οικονομική γλώσσα που χρησιμοποιείται στον κλάδο
  • Μαθαίνοντας με τη βοήθεια πραγματικών περιπτωσιολογικών μελετών για να αποκτήσουμε μια πρακτική κατανόηση
  • Κατανόηση των βασικών σημείων αναφοράς για τους επαγγελματίες
  • Εξασφαλίζοντας περισσότερες από 70 λειτουργίες Terminal Bloomberg για να είστε έτοιμοι για τη βιομηχανία
  • Λήψη πιστοποιητικού ολοκλήρωσης στο τέλος του μαθήματος

  Έννοια αγοράς Bloomberg - Δείγμα πιστοποιητικού


  Ακολουθεί το δείγμα πιστοποιητικού που λαμβάνετε μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Bloomberg Market Concept.

  πηγή: Ινστιτούτο Bloomberg

  συμπέρασμα


  Το Bloomberg Market Concept είναι ένα γρήγορο μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης από το Bloomberg που σας παρέχει την ευελιξία να παρακολουθήσετε αυτήν την εξέταση όπως και όταν το επιθυμείτε. Αυτή η εξέταση σας παρέχει μια πραγματική μελέτη περίπτωσης βασισμένη στη μάθηση μετοχών, νομισμάτων, σταθερού εισοδήματος και οικονομικών. Επιπλέον, σας διδάσκει με Bloomberg Terminal Functions που είναι απαραίτητες για τις πρακτικές εργασίες στο Investment Banking, το Equity Research και πολλά άλλα. 

  Συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην παρακολουθήσετε ελαφρώς το μάθημα και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να διαβάσετε τα περιεχόμενα και να τα μάθετε ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από την απόκτηση απόλυτων τύπων αποτίμησης, χρήσιμων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found