Χρήματα έναντι νομίσματος | Κορυφαίες 6 διαφορές (με τα γραφήματα)

Διαφορά μεταξύ χρημάτων έναντι νομίσματος

Το νόμισμα έναντι του χρήματος είναι οι δύο λέξεις που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή και συχνά συγχέονται ως κάτι παρόμοιο. Οι όροι Χρήματα και Νόμισμα με μια ματιά φαίνεται να είναι συνώνυμα, αλλά δεν είναι. Επιπλέον, μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλακτικά σε διάφορα σενάρια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες που υποδηλώνουν πώς το νόμισμα και το χρήμα διαχωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, αρκετές θεωρίες δηλώνουν επίσης ότι υπάρχει ένα είδος πράγμα είναι τόσο κακά χρήματα και καλά χρήματα. Τα καλά χρήματα μπορούν να θεωρηθούν ως χρυσός, ασήμι κ.λπ. ενώ από την άλλη τα κακά χρήματα μπορούν να θεωρηθούν ως το νόμισμα. Αυτό συχνά προκαλεί σύγχυση, τώρα ας προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στα βασικά.

Τα νομίσματα και οι λογαριασμοί που μπορεί να φέρει κάποιος δεν είναι τεχνικά χρήματα αλλά είναι νόμισμα. Πιθανότατα, είναι ένα είδος νομίσματος ή νομίσματος fiat που δεν έχει εγγενή αξία. Στο παρελθόν, σπάνια μέταλλα όπως το ασήμι και ο χρυσός θεωρούνταν ως χρήμα, αλλά τα σημερινά χρήματα έχουν γίνει πολύ πιο άυλα και καθορίζονται από τις λειτουργίες που μπορεί να εκπληρώσει.

Ας ορίσουμε τώρα χρήματα που πρέπει να είναι το μέσο ανταλλαγής, ένα κατάστημα αξίας, μια μονάδα λογαριασμού και ένα πρότυπο πληρωμής.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τις βασικές διαφορές μεταξύ του Money έναντι του νομίσματος.

Infographics νομίσματος έναντι νομίσματος

Εδώ σας παρέχουμε τις 6 κορυφαίες διαφορές μεταξύ χρημάτων έναντι νομίσματος

Χρήματα έναντι νομίσματος - Βασικές διαφορές

Οι βασικές διαφορές μεταξύ του χρήματος έναντι του νομίσματος είναι οι εξής:

 • Η κύρια διαφορά μεταξύ του χρήματος έναντι του νομίσματος είναι ότι το χρήμα είναι εντελώς αριθμητικό, δηλαδή είναι μόνο άυλο το οποίο δεν μπορεί να αγγίξει ή να μυρίζει, ενώ το νόμισμα μπορεί να είναι άγγιγμα και μυρωδιά και το απτό του.
 • Η επιταγή, η διαδικτυακή λειτουργία, κ.λπ. είναι όλοι οι τύποι χρημάτων, όπως δηλώθηκε νωρίτερα και όλα σε νόμισμα, είτε είναι νομίσματα είτε χαρτονομίσματα, μπορούν να θεωρηθούν τύποι νομισμάτων, αν και αυτά αντιπροσωπεύουν επίσης αριθμούς.
 • Κάποιος πρέπει να εκτυπώσει νόμισμα για να τα έχει πολλά και είναι προφανές το έργο της κυβέρνησης, ενώ δεν υπάρχει απαίτηση να εκτυπώνει χρήματα ως άυλα και μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως αριθμοί, για παράδειγμα όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο και όταν αγοράζετε προϊόν που θα σας ζητούσε να εισαγάγετε τα στοιχεία της τράπεζάς σας και το μόνο που θα δείτε είναι η μεταφορά αριθμών από τον τραπεζικό λογαριασμό σας στον λογαριασμό εμπόρου.
 • Τα χρήματα είναι συγκριτικά ευκολότερα να ανταλλάσσονται για ένα εμπόρευμα ή οποιαδήποτε υπηρεσία, ενώ το νόμισμα, αν και είναι επίσης εύκολο να ανταλλάξει, έχει μικρή ταλαιπωρία να το μεταφέρετε μαζί με τον εαυτό σας και όταν εξαντληθεί θα πρέπει να πάτε σε μια τράπεζα και να αποσύρετε το ίδιο.
 • Το νόμισμα μπορεί να ονομαστεί ως το χρήμα που ζωντανεύει το τελευταίο.
 • Το νόμισμα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία για να μπορεί να ανταλλάσσεται και να αυξάνεται, ενώ τα χρήματα είναι άυλα και μπορούν εύκολα να κυκλοφορήσουν οπουδήποτε στον κόσμο.
 • Το νόμισμα έχει τον δικό του περιορισμό, δηλαδή όταν κάποιος ταξιδεύει ή αλλάζει τη χώρα, το φυσικό νόμισμα πρέπει να ανταλλαχθεί με το νόμισμα αυτής της χώρας, καθώς καμία από τις χώρες δεν έχει τα ίδια νομίσματα, εκτυπώνουν όλες το δικό τους νόμισμα, ενώ τα χρήματα μετατρέπονται εύκολα σε άλλο νόμισμα χρησιμοποιώντας το διευκόλυνση της συναλλαγματικής ισοτιμίας που είναι και πάλι ένας αριθμός.
 • Ένα νόμισμα fiat μπορεί να ανταλλαχθεί για υπηρεσίες και αγαθά, αλλά στο τέλος, δεν έχει εγγενή αξία, ενώ το χρήμα έχει εγγενή αξία.
 • Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να εκτυπώσει το νόμισμα υποστηρίζοντας το ίδιο με χρυσό και ασήμι και για χρήματα, κανένα τέτοιο πράγμα δεν θα απαιτούσε.

Money vs Currency Head to Head Διαφορά

Ας δούμε τώρα τη διαφορά μεταξύ κεφαλαίων έναντι νομίσματος

Βάση - Χρήματα έναντι νομίσματος Χρήματα Νόμισμα
Βασικός ορισμός Χρήματα που δεν μπορούν να αγγιχτούν, ούτε μπορούν να μυριστούν. Ωστόσο, τα χρήματα μπορούν να θεωρηθούν από την άποψη των αριθμών. Το νόμισμα είναι το χαρτονομίσμα ή το νόμισμα που παρουσιάζεται με τη μορφή χρημάτων.
Τύπος έννοιας Το χρήμα είναι μια άυλη έννοια Το νόμισμα είναι μια απτή έννοια
Έντυπο βάσης Τα χρήματα παίρνουν μορφές αριθμών Το νόμισμα έχει τη μορφή σκληρού πλαστικού ή νομίσματος ή λέει τα χαρτονομίσματα.
Υποστήριξη  Τα χρήματα υποστηρίζονται από πολλά διαφορετικά πράγματα, για παράδειγμα εάν κάποιος διαθέτει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε η επιταγή (είδος χρημάτων) θα υποστηρίζεται από το ίδιο. Ενώ τα χρήματα Fiat που είναι νόμισμα θα υποστηρίζονται από την κυβέρνηση αυτής της χώρας.
Παραδείγματα Ηλεκτρονική λειτουργία, επιταγή τραπεζικού λογαριασμού κ.λπ. Νομίσματα, χαρτονομίσματα, κ.λπ.
Τρόπος μεταφοράς  Τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν μέσω διαδικτυακής λειτουργίας Το νόμισμα πρέπει να μεταφέρεται μέσω φυσικού, δηλαδή μεταφορά από χέρι σε χέρι.

συμπέρασμα

 • Καταλήγοντας στο συμπέρασμα τώρα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το χρήμα είναι ο ευρύτερος όρος από το νόμισμα και κυρίως αγκαλιάζει αριθμούς, ενώ το νόμισμα είναι στενότερος όρος και περιλαμβάνει μόνο σκληρά νομίσματα, δηλαδή χαρτονομίσματα, νομίσματα κ.λπ. ενώ αντιπροσωπεύει χρήματα που είναι κάτι που αντιπροσωπεύει την πρόθεση να πληρώσει αυτά τα χρήματα σαν επιταγή.
 • Τα περισσότερα από τα σύγχρονα χρήματα είναι τώρα χρήματα, γιατί οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν εκτυπώσει πάρα πολλά χρήματα για να ανταγωνιστούν τον πληθωρισμό. Το δολάριο των ΗΠΑ έχει πλέον μετατοπιστεί από τα αντιπροσωπευτικά χρήματα στα χρήματα fiat όταν το 1971 ο Πρόεδρος Νίξον αποφάσισε να εγκαταλείψει το χρυσό πρότυπο.
 • Επιπλέον, υπήρξε μια νέα ιδέα που τρέχει σήμερα είναι το bitcoin και το cryptocurrency. Αυτά είναι πάλι εικονικά χρήματα που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από έναν λογαριασμό σε άλλο και αυτό δεν απαιτεί από την κυβέρνηση να εκτυπώσει τα χρήματα και αυτά υποστηρίζονται με υψηλή ασφάλεια που χρησιμοποιεί κρυπτογραφία και τα  κρυπτονομίσματα μεταφέρουν χρήματα απευθείας μεταξύ 2 μερών σε μια συναλλαγή, χωρίς την απαίτηση ενός αξιόπιστου τρίτου μέρους, όπως μια εταιρεία πιστωτικών καρτών ή η τράπεζα · Αυτές οι ασφαλείς μεταφορές διευκολύνονται μέσω της χρήσης ιδιωτικών κλειδιών καθώς και δημόσιων κλειδιών για λόγους ασφαλείας.
 • Στα σύγχρονα συστήματα κρυπτογράφησης, η διεύθυνση λογαριασμού ενός χρήστη ή το "πορτοφόλι", έχει το δημόσιο κλειδί και, στη συνέχεια, το ιδιωτικό κλειδί θα χρησιμοποιηθεί για την είσοδο στις συναλλαγές. Οι μεταφορές χρημάτων μπορούν να γίνουν με ελάχιστα ή λιγότερα τέλη επεξεργασίας, επιτρέποντας στους χρήστες να αποφεύγουν τις απότομες χρεώσεις που χρεώνουν τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες για τραπεζικές μεταφορές.