Δημόσια εταιρεία έναντι ιδιωτικής εταιρείας | Κορυφαία 6 πρέπει να γνωρίζουν τις διαφορές

Διαφορές μεταξύ δημόσιας εταιρείας έναντι ιδιωτικής εταιρείας

Οι δημόσιες εταιρείες και οι ιδιωτικές εταιρείες και οι δύο μπορεί να είναι τεράστιες. Είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο προέρχονται τα κεφάλαια είναι διαφορετικά.

  • Η δημόσια εταιρεία παίρνει τη βοήθεια του κοινού και χάνει την ιδιοκτησία, και πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς της SEC.
  • Η ιδιωτική εταιρεία παίρνει τη βοήθεια ιδιωτικών επενδυτών και της Venture Capital. Και δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν πληροφορίες εταιρείας στο ευρύ κοινό.

Infographics δημόσιας εταιρείας έναντι ιδιωτικής εταιρείας

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Δημόσιας Εταιρείας έναντι Ιδιωτικής Εταιρείας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά ένα -

Προτεινόμενα μαθήματα

  • Μάθημα μοντελοποίησης χρηματοοικονομικών αναλυτών
  • Διαδικτυακό μάθημα πιστοποίησης στο Investment Banking
  • Εκπαιδευτικό μάθημα M&A

Τι είναι μια δημόσια εταιρεία;

Μια δημόσια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τις δικές της εγγεγραμμένες αξίες στο ευρύ κοινό. Μετά από μια δημόσια εγγραφή, μια εταιρεία γίνεται δημόσια εταιρεία. Μια δημόσια εταιρεία μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως δημόσια εταιρεία.

Δημόσια εισηγμένη εταιρεία σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να διαπραγματεύεται σε δημόσιες κεφαλαιαγορές και μπορεί να πουλά απευθείας τις μετοχές της στο κοινό. Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), εάν μια εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία 10 εκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 500 συνδρομητές, η εταιρεία πρέπει να εγγραφεί στην SEC και πρέπει να ακολουθεί όλα τα πρότυπα, τους κανόνες και τους κανονισμούς αναφοράς.

Οι μετοχές μιας δημόσιας εταιρείας μοιράζονται οι μέτοχοι, το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση. Μια εταιρεία γίνεται δημόσια για να παράγει περισσότερα κεφάλαια για τις επιχειρήσεις μέσω του κοινού και ως αποτέλεσμα, μπορούν να επεκτείνουν την εμβέλεια και την αγορά τους.

Τι είναι μια ιδιωτική εταιρεία;

Μια ιδιωτική εταιρεία δεν είναι σαν δημόσια εταιρεία. Μια ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να ανταλλάσσει τις μετοχές της στο ευρύ κοινό. Και οι μετοχές ιδιωτικών εταιρειών δεν διαπραγματεύονται σε δημόσια χρηματιστήρια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν μετοχές και δεν υπάρχει κανένας που να τις κατέχει. Για ιδιωτικές εταιρείες, οι μετοχές ανήκουν και διαπραγματεύονται ιδιωτικά από μερικούς πρόθυμους επενδυτές. Μια ιδιωτική εταιρεία διευθύνεται με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί μια δημόσια εταιρεία. Η μόνη διαφορά είναι στην περίπτωση μιας ιδιωτικής εταιρείας, ο αριθμός των μετοχών που διαπραγματεύονται είναι σχετικά μικρότερος και οι διαπραγματεύσιμες μετοχές ανήκουν σε περιορισμένα άτομα.

Στην περίπτωση ιδιωτικών εταιρειών, το κεφάλαιο προέρχεται συχνά από επιχειρηματίες. Η επένδυση σε ιδιωτικές εταιρείες είναι ιδανική για VC, καθώς αναζητούν επενδύσεις υψηλού κινδύνου και υψηλού επιπέδου. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να δημοσιοποιηθούν εάν αισθάνονται ότι χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια για να επεκτείνουν την επιχείρηση. Για αυτό, πηγαίνουν για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και εκδίδουν μετοχές στο ευρύ κοινό.

Μια δημόσια εταιρεία μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας μετοχών.

Μια συγκριτική ανάλυση μιας δημόσιας εταιρείας έναντι μιας ιδιωτικής εταιρείας

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ μιας Δημόσιας Εταιρείας έναντι Ιδιωτικής Εταιρείας Ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες διαφορές μεταξύ των δύο -

Σημεία διαφορών μεταξύ δημόσιας εταιρείας και ιδιωτικής εταιρείας Δημόσια Εταιρία Ιδιωτική εταιρεία
1.    Ορισμός Μια δημόσια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τις δικές της ονομαστικές μετοχές στο ευρύ κοινό. Μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να πουλήσει τις δικές της, ιδιωτικές μετοχές σε μερικούς πρόθυμους επενδυτές.
2.    Εμπόριο στις Οι μετοχές μιας δημόσιας εταιρείας διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια Τα αποθέματα μιας ιδιωτικής εταιρείας ανήκουν και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης από λίγους ιδιώτες επενδυτές.
3.    Κανονισμοί Μια δημόσια εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με πολλούς κανονισμούς και πρότυπα αναφοράς σύμφωνα με το SEC. Έως ότου οι ιδιωτικές εταιρείες φτάσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 500 μετόχους, δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν κανονισμούς που εκδίδει η SEC.
4.    Πλεονέκτημα Το πρωταρχικό πλεονέκτημα μιας δημόσιας εταιρείας είναι ότι μπορεί να αξιοποιήσει την αγορά με την πώληση περισσότερων μετοχών. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα μιας ιδιωτικής εταιρείας είναι ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει σε κανέναν μέτοχο και δεν υπάρχει ανάγκη για γνωστοποιήσεις.
5.    Μέγεθος Οι εισηγμένες εταιρείες είναι μεγάλες εταιρείες. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν επίσης να είναι μεγάλες εταιρείες. Η ιδέα ότι μια ιδιωτική εταιρεία είναι μικρότερη είναι απολύτως λανθασμένη.
6.    Πηγή χρημάτων Για την εισηγμένη εταιρεία, η πηγή των κεφαλαίων είναι η πώληση των μετοχών και των ομολόγων της. Για την ιδιωτική εταιρεία, η πηγή των κεφαλαίων είναι λίγοι ιδιώτες επενδυτές ή επιχειρηματίες.

Μπορεί μια ιδιωτική εταιρεία να είναι δημόσια εταιρεία στο εγγύς μέλλον ή το αντίστροφο;

Η απάντηση και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι ηχηρή ναι. Μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να είναι δημόσια εταιρεία με τη διεξαγωγή μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) και στη συνέχεια μπορεί να εκδίδει μετοχές στο ευρύ κοινό.

Από την άλλη πλευρά, μια δημόσια εταιρεία μπορεί να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία. Συχνά μπορεί η δημόσια εταιρεία να θέλει να παραμείνει περιορισμένη μόνο από λίγους επενδυτές. Για να γίνει αυτό, προσλαμβάνουν μια εταιρεία PE και η εταιρεία PE αγοράζει ένα μεγάλο μέρος των εκκρεμών μετοχών στην εταιρεία και ζητούν από την SEC να διαγράψει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found