Ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία | Επισκόπηση | Κορυφαία λίστα εταιρειών PE | Μισθοί

Ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία

Την τελευταία δεκαετία, τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία υπερεκτιμήθηκαν και τώρα είναι ανεπιθύμητα, όπως ανέφερε ο McKinsey. Ως αιτούντος εργασία ή ως επαγγελματίας στον ίδιο ή διαφορετικό κλάδο, πώς το βλέπετε;

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια στην Ινδία και να προχωρήσουμε στην καλή ιδέα του τι λειτούργησε και τι δεν συνέβαλε μαζί με τη βιωσιμότητα να το καταστήσει μεγάλο στην ιδιωτική μετοχικότητα στην Ινδία.

Εδώ είναι η ακολουθία που θα ακολουθήσουμε σε αυτό το άρθρο -

  Επισκόπηση του Private Equity στην Ινδία

  Το Private Equity στην Ινδία ήταν πολύ ενθουσιώδες για το μέλλον τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ακολουθούν τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία που τα έκαναν εκστατικά -

  • Το 50% του συνολικού πληθυσμού (που ήταν 1,1 δισεκατομμύρια τότε) ήταν νεότεροι (δηλαδή κάτω των 30 ετών).
  • Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,5 τοις εκατό ετησίως κατά την περίοδο 2003 - 2007.
  • Τα μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών μειώθηκαν στο 2,6% από 9,5%.
  • Οι ιδιώτες επενδυτές επένδυσαν περίπου 93 δισεκατομμύρια δολάρια στην ινδική αγορά από το 2001 έως το 2013.

  Αλλά μετά από όλα αυτά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως φανταζόταν. Μάλλον πολύ σπάνια τα ινδικά ιδιωτικά κεφάλαια κορυφώθηκαν (μόνο μεταξύ 2005 και 2008).

  Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη -

  Λοιπόν, ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα;

  Αποδείχθηκε ότι η ινδική αγορά έχει λιγότερες ιδιωτικές εταιρείες από άλλες αναδυόμενες αγορές (BRICS).

  Η Ινδία έχει 2600 δημόσιες εισηγμένες εταιρείες με έσοδα 125 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ, στην Κίνα, υπάρχουν μόνο 1000. Τόσες πολλές ιδιωτικές εταιρείες δημοσίευσαν ακόμη και πριν φτάσουν ποτέ σε ιδιωτικές εταιρείες μετοχών στην Ινδία. Επιπλέον, το ΑΕΠ της Ινδίας άρχισε να μειώνεται μετά το 2011.

  Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο θαμπά όσο φαίνονται στην επιφάνεια.

  Σύμφωνα με την έρευνα της McKinsey, διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες με υποστήριξη PE στην Ινδία έχουν βελτιώσει τα έσοδά τους και κέρδισαν επίσης κέρδη γρηγορότερα από τις δημόσιες εταιρείες. Αυτό σημαίνει, μπορεί να ειπωθεί ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία έχουν γίνει μια σημαντική πηγή κεφαλαίου για τις ινδικές εταιρείες. Η Private Equity στην Ινδία έκανε μια απίστευτη δουλειά συνεισφέροντας το 36% των εταιρειών που αντλήθηκαν μετοχές την τελευταία δεκαετία. Σε δύσκολες στιγμές, οι εταιρείες Private Equity τα πήγαν ακόμη καλύτερα. Συνεισέφεραν 47% το 2008 και 46% κατά μέσο όρο από το 2011 έως το 2013.

  Έτσι, ως αιτούντος εργασία ή ως επαγγελματίας που είναι πρόθυμος να ενταχθεί σε μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία. Μπορεί να έχετε μια λαμπρή ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτόν τον κλάδο που δεν θα παραιτηθεί από την αποστολή τους να εξυπηρετήσουν τις ιδιωτικές εταιρείες, ανεξάρτητα από το να περάσουν πιο δύσκολες στιγμές και να εκτεθείτε σε λιγότερο ευκαιρίες.

  Υπηρεσίες Private Equity που προσφέρονται στην Ινδία

  Τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία διαχειρίζονται τις επενδύσεις και το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών εταιρειών. Ερευνούν και αναλύουν και βοηθούν τις ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν στρατηγική μακροπρόθεσμα.

  Ακολουθεί μια ολόκληρη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουν ιδιωτικές εταιρείες στην Ινδία σε ιδιωτικές εταιρείες -

  • Συγκέντρωση χρημάτων και ρύθμιση: Κατά τη συγκέντρωση χρημάτων, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Οι εταιρείες Private Equity βοηθούν τις ιδιωτικές εταιρείες να διαλέξουν ολόκληρη τη στρατηγική. Βοηθούν την ομάδα να αναπτύξει τη στρατηγική επένδυσης αμοιβαίων κεφαλαίων και επίσης με ένα βιβλίο. Μαζί με αυτές τις εταιρείες ιδιωτικών μετοχών βοηθούν τις εταιρείες με ευκαιρίες διαπραγμάτευσης και ανάλυση κλάδου, την αναμενόμενη πρόταση αξίας του αμοιβαίου κεφαλαίου, καθώς και με τη δέουσα επιμέλεια των πελατών. Επιπλέον, οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών θα βοηθήσουν επίσης τις ιδιωτικές εταιρείες να γράψουν βασικά στοιχεία του ιστορικού των πελατών.
  • Φορολογικές και κανονιστικές υπηρεσίες: Τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία μπορούν να διαχειρίζονται τα κεφάλαια μόνο όταν έχουν πλήρη αντίληψη για τις φορολογικές και κανονιστικές υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, προσφέρουν φορολογικές και κανονιστικές υπηρεσίες καθώς και στις εταιρείες που τις χρειάζονται. Στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας, διευκολύνουν τις ιδιωτικές εταιρείες στη διάρθρωση των κεφαλαίων, στην αναδιάρθρωση για τη βελτιστοποίηση του φόρου και στη συμβολή στη φορολογική συμβουλή και τη συμμόρφωση.
  • Κίνδυνος, διακυβέρνηση και συμμόρφωση: Η κατοχή κεφαλαίων δεν θα βοηθήσει έως ότου οι εταιρείες γνωρίζουν πώς να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και πώς να χρησιμοποιούν καλά την υποδομή. Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, βοηθούν έτσι τις εταιρείες στον μετριασμό των κινδύνων, ανακαλύπτουν την καλύτερη προσαρμογή για τις ιδιωτικές εταιρείες και διευκολύνουν στη δημιουργία εγχειριδίου επενδύσεων και στη διαμόρφωση σωστών συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου.
  • Εταιρική χρηματοδότηση: Στην εταιρική χρηματοδότηση, τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία μπορούν να βοηθήσουν τις ιδιωτικές εταιρείες με διάφορους τρόπους. Εξυπηρετούν σε προσανατολισμό συμφωνιών, διαχείριση έργων, υποστήριξη διαπραγματεύσεων, αποτιμήσεις, διάρθρωση κεφαλαίων, συμβουλευτική αύξηση κεφαλαίου, κοινοπραξίες και διάρθρωση συμφωνιών. Αυτά τα πράγματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα εάν οι ιδιωτικές εταιρείες αναζητούν ανάπτυξη, κερδοφορία και δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
  • Ιατροδικαστικές υπηρεσίες: Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στην Ινδία επεκτείνουν επίσης τον ορίζοντα τους και εργάζονται σε αρκετά άγνωστες περιοχές. Εδώ είναι ένα από αυτά. Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία βοηθούν τις εταιρείες να πραγματοποιήσουν ελέγχους εταιρικών πληροφοριών και ιστορικού, παράλληλα με τη δέουσα επιμέλεια για τις περιβαλλοντικές πτυχές.

  Κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία

  Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλές εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία που έχουν επενδύσει σε ιδιωτικές εταιρείες στην Ινδία. Ακολουθεί μια λίστα με κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών που έχουν ήδη κάνει το στίγμα τους στην Ινδία. Η κατάταξη στη λίστα βασίζεται στο ποσό χρημάτων που συγκεντρώθηκαν / επενδύθηκαν από αντίστοιχες εταιρείες PE -

  • ICICI Venture Fund Management: Πρόκειται για θυγατρική της ICICI bank. Την τελευταία δεκαετία, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η έδρα αυτής της εταιρείας PE βρίσκεται στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας, στη Βομβάη.
  • Kotak Private Equity Group: Ο Όμιλος Kotak Private Equity πραγματοποιεί επενδύσεις ειδικά στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και των υποδομών στην Ινδία. Από το 1997, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι μία από τις πιο αξιόλογες εταιρείες PE στην Ινδία.
  • Chryscapital: Βρίσκεται στο Νέο Δελχί. Από την ίδρυσή της το 1999, η Chrys Capital έχει επενδύσει σε 50 έργα και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια PE.
  • Sequoia Capital: Είναι εταιρείες παγκόσμιας κλάσης PE παγκοσμίως. Στην Ινδία, έχουν επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία. Επενδύουν κυρίως σε ενέργεια, καταναλωτικά αγαθά και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
  • Blackstone Group: Βρίσκονται στην Ινδία και στοχεύουν σε υποδομές και ακίνητα από το 2006. Έχουν ήδη επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στην Ινδία.
  • Ινδία Value Fund: Αρχικά ονομαζόταν GW Capital. Έχει επεκτείνει τα φτερά του το 1999 στην πόλη Βομβάη της Ινδίας. Έχει συγκεντρώσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό το επιβλητικό ποσό χωρίζεται σε τέσσερα ταμεία.
  • Baring Private Equity Partners: Είναι ένα από τα παλαιότερα Private Equity στην Ινδία και ξεκίνησε το ταξίδι του το 1988. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και έχει επενδύσει σε 53 διαφορετικές επενδύσεις.
  • Ascent Capital: Αυτή η εταιρεία PE βρίσκεται στην Ινδία για περισσότερο από μια δεκαετία και έχουν ήδη βοηθήσει περισσότερους από 40 επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επί του παρόντος διαχειρίζονται 600 εκατομμύρια δολάρια χωρισμένα σε τρία κεφάλαια.
  • Everstone Capital: Αυτή η εταιρεία PE επικεντρώνεται κυρίως στη βιομηχανία ειδών ένδυσης και στις μηχανικές εταιρείες. Βρίσκονται στην Ινδία από το 2006 και σήμερα διαχειρίζονται περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια χρημάτων.

  Πρόσληψη ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ινδία

  Ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι εύκολο να σπάσουν τη δουλειά Private Equity στην Ινδία, ξέρετε ότι αν δεν έχετε το σωστό υπόβαθρο, είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε ακόμη και την ευκαιρία.

  Εδώ είναι οι υποψήφιοι που συνήθως προσλαμβάνουν οι εταιρείες PE -

  • Αναλυτές επενδυτικής τραπεζικής που το έχουν κάνει μεγάλο στις κορυφαίες τράπεζες μπουτίκ ή σε τράπεζες μικρότερου μεγέθους.
  • Άτομα που συνεχίζουν να αποφοιτούν (φυσικά για κατώτερους ρόλους).
  • Άτομα που εργάζονται ήδη σε άλλες εταιρείες PE.

  Εάν δεν ανήκετε στις παραπάνω τρεις ομάδες, θα ήταν δύσκολο για εσάς να το επιτύχετε. Υπάρχουν όμως μερικές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε -

  • Πρώτα απ 'όλα, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα MBA από ένα κορυφαίο ινστιτούτο και να ακολουθήσετε μια καριέρα στον επενδυτικό τραπεζικό τομέα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναζητήσετε μια ευκαιρία εξόδου και να συμμετάσχετε σε μια εταιρεία PE.
  • Δεύτερον, μπορείτε να εργαστείτε σε μια βιομηχανία για περισσότερα από 20 χρόνια, να αποκτήσετε την εμπειρία σας και, στη συνέχεια, να συμμετάσχετε σε μια εταιρεία PE ως σύμβουλος.
  • Τρίτον, σκεφτείτε τα προφίλ εταιρικής ανάπτυξης. Τα χρήματα είναι λιγότερα σε αυτό το προφίλ, αλλά το περιβάλλον θα ήταν παρόμοιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε από την εταιρική ανάπτυξη σε ιδιωτικά κεφάλαια αργότερα στην καριέρα σας.

  Τώρα, ας μιλήσουμε για τη διαδικασία πρόσληψης.

  Γνωρίστε ένα πράγμα με βεβαιότητα - ότι οι κυνηγοί κεφαλής παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην πρόσληψη εταιρειών PE. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους κυνηγούς, θα ήταν ένας δύσκολος δρόμος για εσάς.

  Υπάρχουν συνήθως δύο κύκλοι πρόσληψης - στον κύκλο και στον κύκλο.

  Στον κύκλο, η διαδικασία ξεκινά περίπου τον Οκτώβριο, κάθε χρόνο. Οι εταιρείες PE αναζητούν θέσεις αναλυτών στη διαδικασία «on the cycle». Στη διαδικασία «on the cycle», η απόφαση λαμβάνεται γρήγορα, συχνά εντός εβδομάδων και οι προσφορές ξεκινούν αμέσως μετά τη συνέντευξη.

  • Στη διαδικασία "on the cycle", εάν λάβετε συνέντευξη στις αρχές του 2017, θα συνεχίσετε να εργάζεστε στον τραπεζικό τομέα για άλλα 1,5 χρόνια και θα αρχίσετε να εργάζεστε στην εταιρεία PE το 2018.
  • Σε περίπτωση διαδικασίας «εκτός κύκλου», μόλις αποδεσμευτεί η προσφορά, θα αρχίσετε να εργάζεστε αμέσως. Στη διαδικασία «εκτός κύκλου», απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έναρξη της προσφοράς. Χρειάζονται περισσότερες από εβδομάδες. ακόμη και μήνες για να αποφασίσετε ποια είναι τα καλύτερα.

  Έτσι, εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια εταιρεία PE, πρέπει να προγραμματίσετε μπροστά για τις διαδικασίες «on the cycle» ή «off the cycle».

  Πολιτισμός ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ινδία

  Στα ιδιωτικά κεφάλαια, η κουλτούρα είναι λίγο διαφορετική από την επενδυτική τραπεζική. Σε αντίθεση με την επενδυτική τραπεζική, θα έχετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής, αλλά θα πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε την πίεση. Περιμένετε 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα έχετε αρκετό χρόνο για να κοινωνικοποιήσετε και να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας το σαββατοκύριακο. Αλλά σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε περισσότερες ώρες από το συνηθισμένο.

  Τα ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία αναδύονται και υπάρχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης. Έτσι, στην Ινδία, η κουλτούρα μέσα στον οργανισμό είναι αρκετά δυναμική και πρέπει να είστε συνεχώς απαραίτητο να είστε στα δάχτυλα των ποδιών σας για να ικανοποιηθούν οι στόχοι.

  Η εργασία με πολυδιάστατα άτομα, η διερεύνηση πολλών εφημερίδων και ερευνητικών εκθέσεων και η διαχείριση οικονομικών θα ήταν καθημερινές δραστηριότητες. Αλλά αν μπορείτε να κολλήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κάνετε απίστευτη επέκταση της θέσης σας, του τραπεζικού υπολοίπου και της κοινωνικής επιρροής.

  Μισθοί σε ιδιωτικά κεφάλαια στην Ινδία

  Η αγορά ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία είναι αναδυόμενη. Έτσι, οι επαγγελματίες που εργάζονται στην αγορά της Ινδίας λαμβάνουν πολύ λιγότερες αμοιβές στον κλάδο των ιδιωτικών μετοχών σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

  Σε επίπεδο εισόδου, η μέση αποζημίωση των επαγγελματιών ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία είναι περίπου 20.000 $ έως 40.000 $ ετησίως ή μερικές φορές χαμηλότερη από το εύρος. Πρόκειται για ζωοτροφές κοτόπουλου σε σύγκριση με το ποσό που λαμβάνουν οι επαγγελματίες ιδιωτικών μετοχών στην ξένη αγορά.

  Ωστόσο, η αποζημίωση ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό με βάση το μέγεθος των κεφαλαίων. Υπάρχουν πολλά μεγάλα ταμεία που έχουν αρχίσει να λειτουργούν στην Ινδία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για επαγγελματίες ιδιωτικών μετοχών στην Ινδία και μπορούν να περιμένουν να λάβουν μεγάλες αμοιβές στο εγγύς μέλλον.

  Ευκαιρίες εξόδου ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ινδία

  Αν ψάχνετε για ευκαιρίες εξόδου, η πρώτη ερώτηση είναι - "γιατί θα αφήσετε το PE τελικά;" Και αν δεν σας αρέσει πραγματικά η δουλειά, γιατί μπήκατε στο PE στην πρώτη θέση;

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποχώρηση των εταιρειών PE σημαίνει ότι εγκαταλείπετε επίσης το MBA σας.

  Στην αγορά PE, οι άνθρωποι μετακινούνται γύρω από το ένα κεφάλαιο στο άλλο. ειδικά αν εργάζονται στα μικρότερα κεφάλαια στην αρχή. Οι εταιρείες PE πηγαίνουν σε μεγάλη απόσταση εάν θέλουν πραγματικά κάποιον στα χρήματά τους. Μπορούν επίσης να προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες θέσεις και αποζημιώσεις.

  Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσετε μεγάλα ποσά, αλλά στην Ινδία, μόλις περάσετε τις αρχικές μέρες σε μικρότερα κεφάλαια, η αποζημίωση θα αυξηθεί δραστικά με την εμπειρία.

  συμπέρασμα

  Η είσοδος στο Private Equity στην Ινδία δεν είναι εύκολη δουλειά. Πρέπει να έχετε το απαραίτητο υπόβαθρο για να σπάσετε την αγορά εργασίας. Και στην αρχή, μπορείτε να περιμένετε μόνο αξιοπρεπή αμοιβή και πολλές ώρες. Αλλά αν μπορείτε να κολλήσετε για λίγα χρόνια, θα κερδίσετε πολύ περισσότερα από όσα έχετε σκεφτεί ποτέ.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found