CA vs CS - Ποια επαγγελματική καριέρα είναι η καλύτερη;

Διαφορά μεταξύ CA και CS

Η CA ή ο Chartered Accountant διευθύνεται από το ICAI (Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας) και μπορεί να επιλεγεί από άτομα που επιθυμούν να μάθουν τις δεξιότητες που σχετίζονται με τη λογιστική, τον έλεγχο και τη φορολογία, ενώ το CS ή ο γραμματέας της εταιρείας διευθύνεται από το ICSI (Institute of Γραμματείς της εταιρείας της Ινδίας) και μπορεί να επιδιωχθεί από άτομα που ενδιαφέρονται να διαχειριστούν τα νομικά θέματα μιας εταιρείας.

Εξήγησε

Πολλοί μαθητές μπερδεύονται μεταξύ των μαθημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν από τα δύο εξαιρετικά συνηθισμένα μαθήματα που είναι CA και CS. Αλλά σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τις λεπτομέρειες και των δύο μαθημάτων και πώς βοηθούν τους μαθητές να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Για να δώσει μια απλή επισκόπηση, ένας μαθητής θα πρέπει να πάει για ΑΠ εάν ο μαθητής θέλει να κάνει το σήμα του στη λογιστική αρχικά. Επειδή αργότερα στην τελευταία ενότητα των εξετάσεων, θα έχετε τόσα πολλά θέματα τα οποία θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε οποιονδήποτε τομέα χρηματοδότησης που σας αρέσει. Αλλά πρώτα, πρέπει να είστε εξαιρετικά καλοί στη λογιστική για να διαγράψετε την πρώτη και τη δεύτερη ενότητα.

Ένα CS είναι κάποιος που θα αναλάβει την εταιρική διακυβέρνηση της εταιρείας. Θα είναι πλοίαρχος των εταιρικών νόμων και πρακτικών και θα είναι σε θέση να ενεργεί ως άμεσος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Για να περάσετε το CS, πρέπει να έχετε μια ιδιαίτερη προτίμηση για το Νόμο και πώς λειτουργεί από την εταιρική προοπτική.

Για να λάβετε μια λεπτομερή περιγραφή και των δύο μαθημάτων, ας δούμε τις παρακάτω ενότητες βήμα προς βήμα.

Τι είναι η Chartered Accountancy (CA);

Αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μαθήματα στην Ινδία. Οι μαθητές που έχουν εμπορικό υπόβαθρο είναι οι ιδανικοί για αυτό το μάθημα. Αλλά τώρα, ακόμη και μαθητές με διαφορετικό υπόβαθρο, όπως η επιστήμη και οι τέχνες, συμμετέχουν επίσης σε αυτό το διάσημο μάθημα για να μπορούν να κάνουν το σήμα τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αλλά η ναυλωμένη λογιστική δεν είναι για τους αμυδρούς. Αν θέλετε να ακολουθήσετε CA, η πρώτη ποιότητα που πρέπει να έχετε είναι η ανθεκτικότητα. Επειδή είναι μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στην Ινδία! Οι άνθρωποι συχνά συγκρίνουν το CA με το CPA, αλλά το CPA είναι ευκολότερο από το CA, καθώς το CA χρειάζεται περισσότερη σε βάθος μελέτη και περισσότερη συμμετοχή.

Εάν μπορείτε να καταργήσετε τρία επίπεδα με μία κίνηση, θα είστε σε θέση να γίνετε ΑΑ εντός 3 ετών. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το ξεκαθαρίζουν με μία κίνηση ή ακόμα και σε δύο-τρεις προσπάθειες! Πρέπει να μελετήσετε σκληρά και με συνέπεια για να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις. Αν θέλετε να ακολουθήσετε CA, σκεφτείτε δύο φορές πριν εγγραφείτε.

Τι είναι η Εταιρική Γραμματεία (CS);

Ο γραμματέας της εταιρείας ήταν πιο εύκολος. Αλλά τώρα, έχει γίνει τόσο δύσκολο όσο η CA. Λέγοντας σκληρά δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι το φιλτράρισμα είναι τόσο αυστηρό που πολύ λίγοι μπορούν να διαγράψουν και τις τρεις ενότητες. Φανταστείτε το σενάριο, μόνο 3 άτομα στα 100 ξεκαθάρισαν και τις τρεις ενότητες πέρυσι.

Καθώς έχει γίνει τόσο σκληρό όσο το CA, η αξία του CS έχει επίσης αυξηθεί. Εάν θέλετε να ενεργήσετε ως σύμβουλος του MD ή CEO της εταιρείας, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό το μάθημα. Επειδή θα θεωρηθεί ειδικός στο εταιρικό δίκαιο και πρακτική και σύνταξη!

CA vs CS Infographics

Συγκριτικός Πίνακας CA vs CS

Ενότητα Π.Α. CS
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CA είναι μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις που πρέπει να περάσετε. Διενεργείται από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας (ICAI). Το CA είναι μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις που πρέπει να περάσετε. Διενεργείται από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας (ICAI).
Αριθμός επιπέδων Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις ως ορκωτός λογιστής, πρέπει να πληροίτε τα κριτήρια για 3 επίπεδα. Πρώτα είναι η Επαγγελματική Δοκιμή Ικανότητας (CPT). Μόλις διαγράψετε το CPT, έχετε δικαίωμα συμμετοχής στην Ολοκληρωμένη Επαγγελματική Ικανότητα (IPC). Εάν διαγράψετε το PCE, θα μπορείτε να δώσετε την τελική εξέταση. Ακόμη και η CS έχει τρία επίπεδα. Πρώτα πρέπει να διαγράψετε το μάθημα του Ιδρύματος, μετά το Ενδιάμεσο και στη συνέχεια μπορείτε να καθίσετε για το Τελικό μάθημα
Τρόπος / Διάρκεια εξέτασης Υπάρχουν πολλά θέματα σε κάθε επίπεδο Chartered Accountancy. Κάθε εξέταση σε κάθε επίπεδο έχει διάρκεια 3 ώρες Κάθε εξέταση σε κάθε επίπεδο έχει δύο χαρτιά και κάθε χαρτί έχει διάρκεια 1,5 ώρα. Συνολικά, κάθε εξέταση σε κάθε επίπεδο διαρκεί περίπου 4 ώρες με διάλειμμα 1 ώρας
Παράθυρο εξετάσεων Οι τελικές εξετάσεις CA θα ξεκινήσουν από τις 2 Μαΐου 2017 έως τις 16 Μαΐου 2017. CS Exam June 2017 στις 3 και 4 Ιουνίου 2017. Οι εξετάσεις CS Professional θα διεξαχθούν από την 1η Ιουνίου 2017 έως τις 10 Ιουνίου 2017
μαθήματα • Τα θέματα για την ΑΠ έχουν ως εξής -

CPT:

- Βασικές αρχές της λογιστικής (έγγραφο 1)

- Ποσοτική ικανότητα (χαρτί 2)

- Εμπορικός νόμος (έγγραφο 3Α)

- Γενικά οικονομικά (Έγγραφο 3Β)

- Γενικά Αγγλικά (Paper 4A)

- Επιχειρηματική επικοινωνία (Paper 4B)

IPC:

Ομάδα Ι -

- Προηγμένη Λογιστική (Έγγραφο 1)

- Νόμος, ηθική και επικοινωνία (Έγγραφο 2)

- Λογιστική Κόστους και Χρηματοοικονομική Διαχείριση (Έγγραφο 3)

- Φορολογία (έγγραφο 4)

Ομάδα ΙΙ -

- Προηγμένη Λογιστική (Έγγραφο 5)

- Έλεγχος και Διασφάλιση (Έγγραφο 6)

- Πληροφορική και στρατηγική διαχείριση (Έγγραφο 7)

Τελικός:

Ομάδα Ι -

- Προηγμένη Λογιστική (Έγγραφο 1)

- Λογιστική Διοίκησης και Χρηματοοικονομική Ανάλυση (Έγγραφο 2)

- Προηγμένος έλεγχος (Έγγραφο 3)

- Εταιρικοί νόμοι και γραμματειακή πρακτική (έγγραφο 4)

Ομάδα ΙΙ -

- Διαχείριση κόστους (έγγραφο 5)

- Σύστημα πληροφοριών και ελέγχου διαχείρισης (Έγγραφο 6)

- Άμεσοι φόροι (έγγραφο 7)

- Έμμεσοι φόροι (Έγγραφο 8)

• Ας δούμε τα θέματα της CS -

Μάθημα ιδρύματος:

- Αγγλική και επιχειρησιακή επικοινωνία (έγγραφο 1)

- Βασικά Οικονομικά και Επιχειρηματικό Περιβάλλον (Έγγραφο 2)

- Χρηματοοικονομική Λογιστική (Έγγραφο 3)

- Στοιχεία του επιχειρησιακού δικαίου και της διαχείρισης (έγγραφο 4)

- Πληροφοριακά συστήματα και ποσοτικές τεχνικές (Paper 5)

Ενδιάμεσο μάθημα:

Ομάδα Ι -

- Γενικοί και εμπορικοί νόμοι (έγγραφο 1)

- Εταιρικοί Λογαριασμοί και Λογιστική Κόστους και Διαχείρισης (Έγγραφο 2)

- Φορολογικοί νόμοι (έγγραφο 3)

- Συστήματα Πληροφορικής Διαχείρισης και Εταιρικές Επικοινωνίες (Έγγραφο 4)

Ομάδα ΙΙ -

- Εταιρικό δίκαιο (έγγραφο 5)

- Εταιρική πρακτική γραμματείας (Έγγραφο 6)

- Οικονομικοί εργατικοί και βιομηχανικοί νόμοι (έγγραφο 7)

- Νόμοι περί κινητών αξιών και κανονισμός για τις χρηματοπιστωτικές αγορές (έγγραφο 8)

Τελικός:

Ομάδα Ι -

- Προηγμένο Εταιρικό Δίκαιο και Πρακτική (Έγγραφο 1)

- Γραμματειακή πρακτική σχετικά με τους οικονομικούς νόμους και τη σύνταξη και μεταφορά (έγγραφο 2)

- Έλεγχος γραμματείας, διαχείρισης και συστημάτων (έγγραφο 3)

Ομάδα ΙΙ -

- Διαχείριση χρηματοοικονομικών, ταμείων και συναλλάγματος (Έγγραφο 4)

- Εταιρική αναδιάρθρωση - Νόμος και πρακτική (Έγγραφο 5)

- Τραπεζικές και ασφαλιστικές - Νόμος και πρακτική (Έγγραφο 6)

Ομάδα III -

- Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου - Διεθνές Εμπόριο, Κοινοπραξίες & Συνεργασία στο Εξωτερικό (Έγγραφο 7)

- Άμεση και έμμεση φορολογία - Νόμος και πρακτική (Έγγραφο 8)

- Διαχείριση ανθρώπινων πόρων και εργασιακές σχέσεις (Έγγραφο 9)

Ποσοστό επιτυχίας Σε αντίθεση με άλλα επαγγελματικά μαθήματα, το CA είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Μόνο το 5,75% των μαθητών μπορούσε να ολοκληρώσει τις εξετάσεις το 2015

Το ποσοστό επιτυχίας των εξετάσεων Νοε 2016 είναι 32,53% (και οι δύο ομάδες)

Το 2015, τα ποσοστά επιτυχίας του CS είναι επίσης πολύ μικρότερα. Το 2015, μόνο το 3,61% των μαθητών ολοκλήρωσε όλες τις ενότητες.

Ποσοστό επιτυχίας CS 40%

Αμοιβές Τα συνολικά τέλη για το μάθημα CA είναι πολύ λογικά. Οποιοσδήποτε φοιτητής μπορεί να σπουδάσει σκληρά και να έχει μια ικανότητα λογιστικής μπορεί να κάνει και τα τρία επίπεδα ΠΠ εντός 900 $ - 1000 $ συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Ακόμη και τα τέλη για CS είναι επίσης πολύ χαμηλά. Είναι περίπου 500 $ ΗΠΑ
Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις ΑΠ είναι τεράστιες. Οι 5 κορυφαίες ευκαιρίες εργασίας είναι στις εταιρείες Λογιστικής, Ελέγχου, Φορολογίας, Λογιστικής Διαχείρισης και Συμβουλευτικών Τα CS μπορούν να λειτουργήσουν ως νομικοί εμπειρογνώμονες, εταιρικοί υπεύθυνοι σχεδιασμού και στρατηγικός διευθυντής, επικεφαλής σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου και ως εκτελεστικός γραμματέας του MD ή CEO οποιασδήποτε φημισμένης εταιρείας
Επαγγελματική συμβουλή Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε την ΑΠ σας, θα έχετε πολύ σεβασμό και αναγνώριση στην κοινωνία και μαζί με αυτό μπορείτε να επιλέξετε πολλές σταδιοδρομίες καθώς κάθε θέμα στην τελική ενότητα του μαθήματος είναι ένας κλάδος. Ως CS μπορείτε να φροντίσετε την εταιρική διακυβέρνηση και τους διάφορους εταιρικούς νόμους του οργανισμού. Μετά την ολοκλήρωση του CS θα αντιμετωπιστείτε ως ειδικός στο εταιρικό δίκαιο και την πρακτική.

Βασικές διαφορές μεταξύ CA και CS

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ αυτών των μαθημάτων, αν και τα δύο είναι εξίσου σκληρά και περιζήτητα μαθήματα.

# 1 - Εμπειρογνωμοσύνη

Η ΑΠ πρέπει να έχει περισσότερο ποσοτική ικανότητα παρά ποιοτική ικανότητα. Από την άλλη πλευρά, η CS πρέπει να έχει μια πιο ποιοτική προσέγγιση στην καριέρα του / της. Μια ΑΠ πρέπει να έχει καλές αναλυτικές δεξιότητες. Θα πρέπει να είναι καλός με τους αριθμούς να μπορεί επίσης να χειριστεί την πίεση. Η ΑΠ πρέπει να είναι ακριβής σε κάθε αριθμό και δεν υπάρχει χώρος για σφάλματα. Στην περίπτωση της CS, θα πρέπει να είναι πολύ καλός στη νομοθεσία και η διοίκηση πρέπει επίσης να είναι αρκετά καλή στην επικοινωνία, καθώς πρέπει να συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

# 2 - Αρχή

Συχνά οι πελάτες χρειάζονται κάποιον που μπορεί να ενεργήσει ως δικηγόρος υπέρ τους. Εάν είστε ΑΠ, μπορείτε να ενεργήσετε ως δικηγόρος. Αλλά ένα CS δεν έχει την εξουσία να υπερασπιστεί τον πελάτη του ή να τον εκπροσωπήσει σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχετε πτυχίο CA έναντι CS.

# 3 - Εστίαση

Στην περίπτωση της ΑΠ, η κύρια εστίαση είναι στη λογιστική. Ωστόσο, στην τελευταία ενότητα του μαθήματος, η ΠΠ έχει πολλά θέματα από διάφορους τομείς για να κάνει το μάθημα ολοκληρωμένο. Με λίγα λόγια, το επίκεντρο του μαθήματος CA είναι ποσοτικό. Η CS, από την άλλη πλευρά, δίνει έμφαση στο εταιρικό δίκαιο. Καθώς η CS πρέπει να επικοινωνεί με το διοικητικό συμβούλιο των μελών αρκετά συχνά, έτσι το μάθημα CS γίνεται ποιοτικό. Ακόμα και ένα θέμα HR περιλαμβάνεται επίσης στην τελευταία ενότητα του CS. Για να μιλήσουμε για το τέλος του μαθήματος, η ΠΠ είναι πιο περιεκτική καθώς περιλαμβάνει διάφορα θέματα. Το CS είναι πιο παγκόσμιο καθώς οι άνθρωποι στο ICSI κατανοούν την αξία των μαλακών δεξιοτήτων μαζί με τις τεχνικές δεξιότητες.

# 4 - Προτεραιότητα πρόσληψης

Διαπιστώνεται ότι οι ΑΠ προσλαμβάνονται κυρίως από ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρείες και εταιρείες με παγκόσμια φήμη, ενώ οι CS προσλαμβάνονται από δημόσιες επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΑΠ και οι CS δεν προσλαμβάνονται από άλλους κλάδους. Τα παραπάνω είναι απλώς μια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

# 5 - Διαφορές μισθού

Εάν μια εταιρεία χρειάζεται κάποιον στον τομέα των χρηματοοικονομικών, γενικά η εταιρεία προτιμά τις ΑΠ έναντι των CS, καθώς η CA έχει πολύ ευρύτερο πεδίο γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης σε σύγκριση με την CS. Αλλά δεν μπορείτε να υποτιμήσετε το CS ως μάθημα. Είναι εξίσου καλό. Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά στον μισθό για CA και CS. Μια καλή CA κερδίζει σχεδόν διπλάσιο από αυτό που κερδίζει ένα καλό CS στην αγορά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εξουσία και την εξουσία που μπορεί να ασκεί η CA υπέρ των πελατών του.

Γιατί να συνεχίσετε την CA;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ακολουθήσετε CA -

  • Το CA είναι ένα επαγγελματικό μάθημα που μπορεί να σας δώσει άμεση αξιοπιστία. Μόλις διαγράψετε το CA, θα κληθείτε ειδικός πολλών τομέων.
  • Το CA είναι ένα μάθημα που χρειάζεται πολλές επιδιώξεις και ενώ παρακολουθείτε αυτό το μάθημα θα μάθετε πολλά για τη σκληρή δουλειά, την ανθεκτικότητα και τη νοημοσύνη. Αυτές είναι οι δεξιότητες ζωής που χρειάζεστε για να κάνετε το σημάδι σας σε οποιαδήποτε επαγγελματική καριέρα.
  • Η CA έχει μεγάλη φήμη και εξουσία. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια εταιρεία, μπορείτε να κάνετε τη δική σας πρακτική. Είναι ένα από τα αυτοαπασχολούμενα επαγγέλματα που είναι σεβαστά στην κοινωνία, όπως γιατροί και μηχανικοί.

Γιατί να συνεχίσετε το CS;

Το CS έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής, αλλά είναι πολύ προχωρημένο από παγκόσμια προοπτική. Ας δούμε γιατί πρέπει να ακολουθήσετε ένα CS.

  • Μόλις ολοκληρώσετε το CS σας, θα αντιμετωπίζετε ως αρχή του εταιρικού δικαίου και της επικοινωνίας. Και οι δύο θα είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη διαχείριση μιας εταιρείας.
  • Ως CS, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας είναι ότι μπορείτε να συμβουλευτείτε απευθείας το διοικητικό συμβούλιο και θα ενεργούν όπως λέτε σε νομικά θέματα. Φανταστείτε την ευθύνη που έχετε ως CS.
  • Ακόμα κι αν η CA έχει μεγαλύτερη σημασία, το CS είναι εξίσου πιο σκληρό και μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να το ξεκαθαρίσουν, γεγονός που σας κάνει έναν από τους καλύτερους σε ένα σύνολο μαθητών και επαγγελματιών.

συμπέρασμα

Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εάν μπορείτε να κάνετε και τα δύο μαθήματα. Αλλά δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσετε και τα δύο μαθήματα ταυτόχρονα. Εάν θέλετε να συνεχίσετε ακόμη και ένα από αυτά, θυμηθείτε ότι είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Η εργασία μερικής απασχόλησης δεν θα σας βοηθήσει να σπάσετε αυτές τις εξετάσεις. Πρέπει να μελετήσετε πολύ σκληρά. Εξετάστε τις παραπάνω λεπτομέρειες και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found