Τιμή P στο Excel (Παραδείγματα) | Πώς να υπολογίσετε την τιμή P στο Excel T-Test;

Η τιμή P χρησιμοποιείται στην ανάλυση συσχέτισης και παλινδρόμησης στο excel, η οποία μας βοηθά να προσδιορίσουμε εάν το αποτέλεσμα που λαμβάνεται είναι εφικτό ή όχι και ποιο σύνολο δεδομένων από αποτέλεσμα να λειτουργεί με την τιμή της τιμής P κυμαίνεται από 0 έως 1, υπάρχει δεν υπάρχει ενσωματωμένη μέθοδος στο excel για να μάθετε την τιμή P ενός δεδομένου συνόλου δεδομένων, αλλά χρησιμοποιούμε άλλες συναρτήσεις όπως η λειτουργία Chi.

Τιμή P Excel

Η τιμή P δεν είναι τίποτα άλλο από την τιμή πιθανότητας που εκφράζεται σε ποσοστιαία τιμή σε δοκιμές υπόθεσης για υποστήριξη ή απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης. Η τιμή P ή Value Probability είναι μια δημοφιλής ιδέα στον στατιστικό κόσμο. Όλοι οι επίδοξοι αναλυτές πρέπει να γνωρίζουν για την τιμή P και τον σκοπό της στην επιστήμη δεδομένων. Μια συχνότητα των σημείων δεδομένων που ονομάζεται υποθετική συχνότητα και παρατηρούμενο επίπεδο σημασίας για την υπόθεση δοκιμής.

  • Η τιμή P δηλώνεται με δεκαδικά σημεία, αλλά είναι πάντα καλό να λέμε το αποτέλεσμα της τιμής P σε ποσοστό αντί των δεκαδικών σημείων. Το να λέτε 5% είναι πάντα καλύτερο από το να λέτε τα δεκαδικά ψηφία 0,05.
  • Στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε για να βρεθεί η τιμή P, εάν η τιμή P είναι μικρότερη τότε, τα ισχυρότερα στοιχεία ενάντια στην μηδενική υπόθεση και τα δεδομένα σας είναι πιο σημαντικά ή σημαντικά. Εάν η τιμή P είναι υψηλότερη τότε, υπάρχουν αδύναμα στοιχεία ενάντια στην μηδενική υπόθεση. Έτσι, εκτελώντας ένα τεστ υπόθεσης και βρίσκοντας την τιμή P μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε τη σημασία της εύρεσης.

Πώς να υπολογίσετε την τιμή P στο T-Test στο Excel;

Ακολουθούν τα παραδείγματα για τον υπολογισμό της τιμής P στο Excel T-Test.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το Πρότυπο P-Value Excel εδώ - Πρότυπο P-Value Excel

P Value Excel T-Test Παράδειγμα # 1

Στο excel μπορούμε να βρούμε την P-Value εύκολα. Με την εκτέλεση του T-Test στο excel μπορούμε πραγματικά να φτάσουμε στη δήλωση εάν η μηδενική υπόθεση είναι ΑΛΗΘΗ ή ΛΑΘΗ. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα για να κατανοήσετε πρακτικά την έννοια.

Ας υποθέσουμε ότι σας παρέχεται διαδικασία απώλειας βάρους μέσω δεδομένων διατροφής και παρακάτω είναι τα δεδομένα που έχετε στη διάθεσή σας για να ελέγξετε την μηδενική υπόθεση.

Βήμα 1: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να υπολογίσουμε τη διαφορά μεταξύ πριν και μετά τη δίαιτα.

Η έξοδος δίνεται παρακάτω:

Σύρετε τον τύπο στο υπόλοιπο των κελιών.

Βήμα 2: Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα και κάτω από τα δεδομένα, κάντε κλικ στην καρτέλα Ανάλυση δεδομένων.

Βήμα 3: Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε το T.Test: Paired Two Sample for Means.

Βήμα 4: Τώρα επιλέξτε Μεταβλητή 1 εύρος όπως πριν από τη στήλη δίαιτας.

Βήμα 5: Η μεταβλητή 2 κυμάνθηκε μετά από μια στήλη δίαιτας.

Βήμα 6: Η τιμή άλφα θα είναι προεπιλεγμένη 0,05, δηλαδή 5%. Για να διατηρήσετε την ίδια τιμή.

Σημείωση:   0,05 και 0,01 χρησιμοποιούνται συχνά κοινά επίπεδα σημασίας.

Βήμα 7: Τώρα επιλέξτε το Out Put Range, δηλαδή όπου θέλετε να εμφανίσετε τα αποτελέσματα της ανάλυσής σας.

Βήμα 8: Κάντε κλικ στο OK. Έχουμε αποτελέσματα ανάλυσης από το κελί F1.

Εντάξει, έχουμε αποτελέσματα εδώ. Η τιμή P με μια δοκιμή ουράς είναι 0,078043 και η τιμή P με δοκιμή δύο ουρών είναι 0,156086 Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή P είναι μεγαλύτερη από την τιμή άλφα, δηλαδή 0,05.

Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή P είναι μεγαλύτερη από την τιμή άλφα, επομένως η μηδενική υπόθεση είναι ΑΛΗΘΗ, δηλαδή αδύναμη απόδειξη έναντι της μηδενικής υπόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι είναι πραγματικά πολύ κοντά σημεία δεδομένων μεταξύ δύο σημείων δεδομένων.

Παράδειγμα P Value Excel # 2 - Εύρεση τιμής P με τη συνάρτηση T.TEST

Στο excel έχουμε μια ενσωματωμένη συνάρτηση που ονομάζεται T.TEST η οποία μπορεί να μας δώσει το αποτέλεσμα P-Value άμεσα.

Ανοίξτε τη συνάρτηση T.TEST σε οποιοδήποτε από τα κελιά του υπολογιστικού φύλλου.

Επιλέξτε τον πίνακα 1 όπως πριν από τη στήλη διατροφής.

Το δεύτερο επιχείρημα θα είναι μετά τη στήλη δίαιτας, δηλαδή ο πίνακας 2

Οι ουρές θα είναι μια μονόπλευρη διανομή.

Ο τύπος θα είναι ζεύγος .

Τώρα κλείστε τον τύπο που θα έχουμε αποτέλεσμα P-Value.

Έχουμε λοιπόν την τιμή P, δηλαδή 0,078043, η οποία είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη δοκιμή του αποτελέσματος της ανάλυσης.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο σημασίας (τιμή άλφα) σε διαφορετικά επίπεδα και να φτάσετε στις τιμές P σε excel σε διαφορετικά σημεία.
  • Οι κοινές τιμές άλφα είναι 0,05 και 0,01.
  • Εάν η τιμή P είναι> 0,10 τότε τα δεδομένα δεν είναι σημαντικά, εάν η τιμή P είναι <= 0,10 τότε τα δεδομένα είναι οριακά σημαντικά.
  • Εάν η τιμή P είναι <= 0,05, τότε τα δεδομένα είναι σημαντικά και εάν η τιμή P είναι <0,05, τότε τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found