Διαφορά μεταξύ μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων | Top 6 καλύτερες διαφορές

Διαφορές μετοχών έναντι αμοιβαίων κεφαλαίων

Οι μετοχές αναφέρονται στις μονάδες ιδιοκτησιακού συμφέροντος που κατέχει ένα άτομο που αντιπροσωπεύουν το ίδιο ποσοστό στο κεφάλαιο της εταιρείας και είναι πιο ριψοκίνδυνες σε σύγκριση με τα αμοιβαία κεφάλαια, καθώς είναι ευάλωτα σε αλλαγές στις συνθήκες της αγοράς, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια αναφέρονται τα επενδυτικά σχήματα στα οποία το χρηματικό ποσό συλλέγεται από τα ταμεία που επενδύονται σε διαφοροποιημένες περιοχές και τα ίδια είναι λιγότερο ριψοκίνδυνα λόγω της διαφοροποίησης, καθώς τα χρήματα επενδύονται σε διαφοροποιημένες περιοχές αντισταθμίζοντας έτσι την απόδοση μιας ασφάλειας με την άλλη και μείωση του συνολικού κινδύνου.

Όταν επενδύουμε σε μεμονωμένο μερίδιο, ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. Περιμένουμε ότι το μερίδιο θα γίνει καλά στο εγγύς μέλλον, αλλά αν δυστυχώς δεν συμβαίνει, χάνουμε ένα όμορφο χρηματικό ποσό. Τώρα, τι εάν, ως επενδυτής, επενδύουμε το ίδιο χρηματικό ποσό στα αμοιβαία κεφάλαια αντί για μεμονωμένη μετοχή, θα είναι επωφελές για εμάς. Εάν μια μετοχή δεν αποφέρει καλύτερες αποδόσεις, μια άλλη θα. Η διαφοροποίηση θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τον κίνδυνο όσο μπορούμε.

Επιπλέον, η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια είναι πολύ πιο βολική. Δεν χρειάζεται να πάρετε τις κορυφαίες 20 μετοχές υψηλής απόδοσης. Οι ειδικοί προσλαμβάνονται από εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε. Ως αποτέλεσμα, πληρώνετε μόνο ένα μηνιαίο ποσό και στο τέλος μερικών ετών, κερδίζετε μια μεγάλη απόδοση των επενδύσεών σας.

Ταυτόχρονα, όταν ανταλλάσσετε μετοχές, πρέπει να πουλήσετε τις μετοχές που δεν έχουν καλή απόδοση. Για μεμονωμένους επενδυτές, το κόστος διαπραγμάτευσης είναι αρκετά υψηλό. Αλλά για τα αμοιβαία κεφάλαια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος διαπραγμάτευσης. Τα έξοδα για τη διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου θα επιβαρύνουν τα χρήματα που επενδύουν οι επενδυτές στα αμοιβαία κεφάλαια.

Αμοιβαία κεφάλαια έναντι μετοχών Infographics

Βασικές διαφορές

  • Μία από τις βασικές διαφορές είναι το επίπεδο κινδύνου. Όταν επενδύετε σε μετοχές, έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι όταν επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια. Γιατί; Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο περιλαμβάνει πολλές μετοχές στο χαρτοφυλάκιο και εάν μία μετοχή έχει άσχημα λόγω του κακού διαχειριστή / στρατηγικής / ατυχίας, άλλες μετοχές μπορούν να το υποστηρίξουν.
  • Η επένδυση σε μετοχή δεν είναι καλή ιδέα για έναν αρχάριο. Χρειάζεται πολλή μελέτη, πρακτική και κατανόηση της μετοχικής αγοράς για να κερδίσετε καλά χρήματα. Από την άλλη πλευρά, στα αμοιβαία κεφάλαια, οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει χρήματα, καθώς η διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων γίνεται από εξειδικευμένους διαχειριστές κεφαλαίων.
  • Η επένδυση μετοχών δεν είναι πολύ βολική. Πρέπει να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια πριν βρείτε τα σωστά μερίδια. Η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια, από την άλλη πλευρά, είναι τόσο εύκολη. Απλώς κάντε κάποια έρευνα, δείτε τα αποθέματα που περιλαμβάνονται στα κεφάλαια, δείτε τα προηγούμενα αρχεία και τελειώσατε
  • Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε τις επενδύσεις σας, πρέπει να επιλέξετε τις σωστές μετοχές σύμφωνα με τις ανάγκες σας (περισσότερος κίνδυνος απόδοσης, μεσαίου κινδύνου, μεσαίας απόδοσης, μεσαίου κινδύνου κ.λπ.) Για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο, οι διαφοροποιήσεις παρέχονται ως χαρακτηριστικό. Απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό αμοιβαίο κεφάλαιο.

Συγκριτικός Πίνακας

Βάση σύγκρισης Μερίδια Αμοιβαία κεφάλαια
Λόγος επένδυσης Η απόδοση είναι υψηλότερη καθώς και ο κίνδυνος. Η απόδοση είναι κάπως χαμηλότερη καθώς ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος από την επένδυση σε μετοχές.
Κίνδυνος Κίνδυνος από τα αμοιβαία κεφάλαια. Λιγότερο επικίνδυνο.
Ευκολία Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ευκολία στην επένδυση σε μετοχές. Πρέπει να μελετήσετε σκληρά για να μάθετε ποιες μετοχές να διαλέξετε και τι να πουλήσετε. Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι πολύ βολικά καθώς οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων είναι εκεί για να σκεφτούν για το καλύτερο συμφέρον σας.
Ερευνα Για να επιλέξετε τις σωστές μετοχές, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. Ακόμα και για τα αμοιβαία κεφάλαια, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας, αλλά τα αμοιβαία κεφάλαια δεν χρειάζονται πολύ χρόνο.
Διαποικίληση Για να διαφοροποιήσετε, πρέπει να μάθετε τα σωστά μερίδια ή να επενδύσετε σε αυτά. Για να διαφοροποιήσετε, απλώς επενδύστε στα σωστά αμοιβαία κεφάλαια.
Κόστος συναλλαγών Για να αγοράσετε και να πουλήσετε μετοχές, πρέπει να πληρώσετε ένα εφάπαξ κόστος συναλλαγής. Συνήθως, το κόστος διαπραγμάτευσης παραμένει στην υψηλότερη πλευρά. Υπάρχει επίσης μια δαπάνη για αμοιβαία κεφάλαια. Το κόστος αντισταθμίζεται έναντι των χρημάτων που πληρώνουν οι επενδυτές για αμοιβαία κεφάλαια.

συμπέρασμα

Οι μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια είναι διαφορετικοί τύποι επενδύσεων. Και σύμφωνα με την ανάγκη και την όρεξη κινδύνου του ατόμου, κάποιος πρέπει να επιλέξει την επένδυση. Εάν κάποιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να αναλάβει τεράστιο κίνδυνο (και να επιτύχει καλύτερη απόδοση της επένδυσης ως αποτέλεσμα), η επένδυση σε μεμονωμένες μετοχές είναι μια καλή επιλογή.

Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιος θέλει να μειώσει τον κίνδυνο αλλά θέλει να αποφέρει καλύτερες αποδόσεις από τις πάγιες καταθέσεις, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι το καλύτερο στοίχημα. Μπορείτε επίσης να κάνετε και τα δύο και να δείτε μόνοι σας τι λειτουργεί για εσάς.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found