Τι είναι το Hedge Fund | Οδηγός για τα τέλη, τη δομή και τις στρατηγικές (με τα γραφήματα)

Ορισμός Hedge Fund

Το hedge fund είναι ένα χαρτοφυλάκιο με επιθετική επένδυση που δημιουργείται μέσω της συγκέντρωσης διαφόρων επενδυτών και αμοιβαίων κεφαλαίων θεσμικών επενδυτών και επενδύει σε μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων που γενικά είναι ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων που παρέχουν υψηλές αποδόσεις σε αντάλλαγμα υψηλότερου κινδύνου μέσω διαφόρων τεχνικών διαχείρισης κινδύνου και τεχνικών αντιστάθμισης κινδύνου

Εξήγηση

Για να επενδύσετε σε αυτά χρειάζεστε Χρήματα όπως ο Μπιλ Γκέιτς και για να τα διαχειριστείτε χρειάζεστε Εγκέφαλοι όπως ο Αϊνστάιν. Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω των διαφόρων στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν και κάποιων εκπληκτικών αποδόσεων. Αντιμετωπίζουν τον παραδοσιακό τομέα των κεφαλαίων με μια μεγάλη πρόκληση. Έχουν προσελκύσει περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον παραδοσιακό τομέα. Πρέπει επίσης να έχετε ακούσει πολλά για τα Hedge funds.

Έχουν επιτύχει να αποκτήσουν ταλαντούχους διαχειριστές κεφαλαίων λόγω των προσοδοφόρων πακέτων αποζημίωσης. Με τα χρόνια, έχουν προσελκύσει μια πολύ ισχυρή ροή κεφαλαίων.

Μπορείτε να πείτε ότι το Hedge Fund είναι ένας τύπος ομαδοποιημένης επένδυσης. Αλλά το Αμοιβαίο Κεφάλαιο δεν είναι το ίδιο; Λοιπόν, τι κάνει το Hedge Fund διαφορετικό από τα άλλα;

Η κύρια διαφορά είναι:

Η επένδυση σε Hedge Funds είναι ανοιχτή μόνο σε περιορισμένη ομάδα επενδυτών και η απόδοσή της μετράται σε μονάδες απόλυτης απόδοσης.

Εάν ακολουθήσετε την ονοματολογία των Hedge Funds, ο όρος Hedge (Hedging) σημαίνει κυριολεκτικά τη μείωση του συνολικού κινδύνου. Αυτό γίνεται συνήθως λαμβάνοντας μια θέση ενεργητικού που βοηθά στην αντιστάθμιση του υφιστάμενου κινδύνου.

Πώς λειτουργεί το Hedge Funds;

 • Παίρνει και τις δύο θέσεις Long και Short.
 • Χρησιμοποιεί το Arbitrage.
 • Περιλαμβάνει επίσης την αγορά και πώληση υποτιμημένων τίτλων.
 • Εμπορεύεται επιλογές ή ομόλογα.
 • Και βασικά επενδύει σε κάθε ευκαιρία που υπάρχει στην αγορά.
 • Έτσι μπορείτε να πείτε ότι πρωταρχικός στόχος του είναι να μειώσει την αστάθεια και τον κίνδυνο και να διατηρήσει το κεφάλαιο.

Ενώ μιλάμε για τη μείωση των κινδύνων, μπορεί να εκπλαγείτε όταν ξέρετε πώς το κάνουν τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν μια ποικιλία οργάνων και εκπληκτικά περίεργες στρατηγικές. Είναι επίσης ευέλικτοι στις επενδυτικές τους επιλογές.

Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιούν βραχυπρόθεσμες πωλήσεις, μόχλευση, παράγωγα όπως put, call, options, futures κ.λπ.

Λοιπόν, αυτά είναι πολλά διαφορετικά πράγματα σε μία πρόταση. Ας προχωρήσουμε τώρα και ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστικά Hedge Funds

Ένα συνηθισμένο και συχνό πράγμα που θα παρατηρήσετε σχετικά με τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι ότι διαφέρουν πολύ από την άποψη των αποδόσεων των επενδύσεων, της αστάθειας και του κινδύνου.

 • Μερικά από αυτά έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν μη σχετιζόμενες με την αγορά αποδόσεις.
 • Οι κυριότεροι επενδυτές στα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τα κληροδοτήματα, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ιδιωτικές τράπεζες και τα υψηλά περιουσιακά στοιχεία, άτομα και οικογένειες.
 • Τα Hedge Funds διαχειρίζονται έμπειροι επαγγελματίες επενδύσεων.
 • Είναι επενδύσεις ρευστές.
 • Δεν έχουν καθόλου κανονισμούς.
 • Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν στρατηγικές επιθετικών επενδύσεων.

Δομή οργανισμού Hedge Funds

 • Η κύρια οργανωτική δομή που θα βρείτε για τα Hedge Funds είναι αυτή με ένα μοντέλο γενικής / περιορισμένης συνεργασίας
 • Οι Γενικοί Συνεργάτες εδώ εμπλέκονται στην ανάληψη ευθύνης για τη διαχείριση του ταμείου, ενώ οι Εταίροι εταίροι συμμετέχουν στην πραγματοποίηση επενδύσεων στην εταιρική σχέση. Οι περιορισμένοι εταίροι ωστόσο ευθύνονται μόνο για τα καταβεβλημένα κεφάλαια.
 • Επίσης, η τυπική δομή που χρησιμοποιείται για τους γενικούς εταίρους είναι η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης είναι μια φορολογική οντότητα ροής και οι επενδυτές περιορίζονται στην ευθύνη στο ποσό της επένδυσής τους.

Μπορείτε να δείτε το γράφημα για τη διαγραμματική αναπαράσταση του Τι είναι το Hedge Fund;

Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

Δομές αμοιβών αντιστάθμισης κεφαλαίων

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης αποζημιώνονται με δύο τύπους προμηθειών:

 1. Αμοιβή διαχείρισης
 2. Χρέωση κινήτρων βάσει απόδοσης

Η αμοιβή διαχείρισης υπολογίζεται από το Asset υπό διαχείριση και συνήθως υπολογίζεται ως ποσοστό του μεγέθους του αμοιβαίου κεφαλαίου. Αυτή η χρέωση μπορεί να είναι οπουδήποτε από το 1-4% των καθαρών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, ωστόσο, το 1-2% είναι το πιο κοινό εύρος.

Τα τέλη κινήτρων βάσει απόδοσης μπορούν να είναι 15% -20% του Κέρδους που αποφέρει το Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

Λόγω των υψηλών αμοιβών που βασίζονται σε κίνητρα, οι διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου φαίνεται πάντα να στοχεύουν στις απόλυτες αποδόσεις και όχι απλώς να ξεπερνούν τις αποδόσεις αναφοράς.

Επενδυτές σε Hedge Funds

Ακολουθούν οι σημαντικότεροι επενδυτές στα hedge funds:

 • Ταμεία συντάξεων
 • Φιλανθρωπικά Ιδρύματα
 • Πανεπιστημιακές δωρεές
 • Άτομα με υψηλή καθαρή αξία

Ελάχιστες επενδυτικές απαιτήσεις στο Hedge Fund

Να θυμάστε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης δεν είναι για όλους. Πρέπει να πληροίτε τον ορισμό ενός διαπιστευμένου επενδυτή για να επενδύσετε σε Hedge Funds. Θα θεωρηθείτε διαπιστευμένος επενδυτής εάν πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Η καθαρή αξία άνω των 1 εκατομμυρίου δολαρίων, που ανήκει μόνη της ή από κοινού με έναν σύζυγο.
 • Κερδίσατε 200.000 $ σε καθένα από τα δύο τελευταία χρόνια.
 • Κέρδισε 300.000 $ σε καθένα από τα δύο τελευταία χρόνια όταν συνδυάστηκε με έναν σύζυγο.
 • Έχοντας μια λογική προσδοκία να κάνετε το ίδιο ποσό στο μέλλον.

Στρατηγικές αντιστάθμισης κεφαλαίων

Ποικίλο εύρος στρατηγικών αντιστάθμισης είναι διαθέσιμο για αντισταθμιστικά κεφάλαια. Μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω:

 1. Long / Short Equity
 2. Ουδέτερη αγορά
 3. Συγχώνευση Arbitrage
 4. Μετατρέψιμο Arbitrage
 5. Κεφαλαιακή δομή Arbitrage
 6. Διαιτησία σταθερού εισοδήματος
 7. Βάσει εκδηλώσεων
 8. Παγκόσμια μακροεντολή
 9. Σύντομο μόνο

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις στρατηγικές σας μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μας σχετικά με τις στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου.

Βασικές διαφορές μεταξύ αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου και αμοιβαίων κεφαλαίων

Εκτέλεση

Η απόδοση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων μετριέται σε σχέση με τον σχετικό δείκτη. Για παράδειγμα, ο δείκτης S&P 500 ή άλλα παρόμοια αμοιβαία κεφάλαια σε αυτόν τον τομέα. Ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου αναμένεται να αποφέρουν κέρδος, παρόλο που οι σχετικοί δείκτες είναι χαμηλοί.

Κανονισμός λειτουργίας

Τα αμοιβαία κεφάλαια ρυθμίζονται πολύ. Τα hedge funds, από την άλλη πλευρά, δεν ρυθμίζονται τόσο σε σύγκριση με τα αμοιβαία κεφάλαια.

Αμοιβές

Τα τέλη που καταβάλλονται στην περίπτωση Αμοιβαίων Κεφαλαίων εξαρτώνται από το ποσοστό των Περιουσιακών Στοιχείων που διαχειρίζονται. Στην περίπτωση αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, υπάρχουν πάγια τέλη καθώς και τέλη κινήτρων που καταβάλλονται στους διαχειριστές κεφαλαίων.

Ασταθείς συνθήκες

Όπου τα αμοιβαία κεφάλαια δεν είναι σε θέση να σώσουν το χαρτοφυλάκιό τους από τις φθίνουσες αγορές, τα Hedge Funds μπορούν να το κάνουν λόγω των διαφόρων στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Μελλοντική απόδοση

Μπορείτε να πείτε ότι η απόδοση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατεύθυνση των Μετοχικών Αγορών. Στην περίπτωση των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, η μελλοντική απόδοση δεν επηρεάζεται δραστικά από την κατεύθυνση της αγοράς μετοχών. Και πάλι η πίστωση πηγαίνει στις εκπληκτικές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται εδώ.

Οφέλη των Hedge Funds

 • Η πλειονότητα των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης έχει εκπληκτικές στρατηγικές που καταρτίζονται από τους έξυπνους διαχειριστές κεφαλαίων. Λόγω αυτού, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι σε θέση να αποφέρουν θετικές αποδόσεις τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση των μετοχών και των αγορών ομολόγων.
 • Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών Hedge Funds που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον επενδυτικό σας στόχο.
 • Φροντίστε να μειώσετε τον συνολικό κίνδυνο χαρτοφυλακίου εάν συμπεριλάβετε αντισταθμιστικά κεφάλαια στο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιό σας.
 • Τα Χρόνια Στατιστικής και Δεδομένων βοήθησαν στην απόδειξη ότι τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου έχουν υψηλότερες αποδόσεις και χαμηλότερο συνολικό κίνδυνο από τα παραδοσιακά επενδυτικά ταμεία.
 • Είναι μια μακροπρόθεσμη επενδυτική λύση.
 • Βοηθά στη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου.

Συμβουλές για επένδυση σε Hedge Funds

 • Γίνετε Διαπιστευμένος Επενδυτής - Πρέπει να πληροίτε το ελάχιστο επίπεδο επένδυσης και εισοδήματος για να είστε διαπιστευμένος επενδυτής. Μάθετε πού βρίσκεστε πριν επενδύσετε.
 • Γνωρίστε τα τέλη -  Η χρέωση διαχείρισης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1% -2% και η χρέωση κινήτρων μπορεί να είναι έως και 20%. Κατανοήστε σωστά τα τέλη, καθώς οι χρεώσεις μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της επένδυσής σας.
 • Κατανοήστε το Ενημερωτικό Δελτίο -  Περιηγηθείτε σωστά στο ενημερωτικό δελτίο αμοιβαίου κεφαλαίου και σε άλλο σχετικό υλικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, τον Κίνδυνο, τις Στρατηγικές, τον Χρονικό ορίζοντα κ.λπ.
 • Γνωρίστε τους Περιορισμούς εάν υπάρχουν -  Κατανοήστε τις ευκαιρίες εξαργύρωσης και την περίοδο κλειδώματος σωστά.

συμπέρασμα

Αυτό είναι λοιπόν το Hedge Fund που έπρεπε να συνεισφέρω. Από όσα έχουμε ακούσει για τα hedge funds μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε ότι τα hedge funds έχουν φέρει καινοτόμες επενδυτικές στρατηγικές σε αυτόν τον επενδυτικό κόσμο. Έχει δώσει μια νέα αίσθηση ενθουσιασμού στην επενδυτική κοινότητα.

Τι λες λοιπόν, μοιάζει με μια υπέροχη επενδυτική ιδέα;

Άλλα ενδιαφέροντα άρθρα που σχετίζονται με Hedge Funds

 • Υπολογίστε την αναλογία αντιστάθμισης
 • Investment Banking vs Hedge Fund Manager
 • Εργασίες Hedge Fund
 • Κίνδυνοι Hedge Fund
 • <

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found