Πλήρης Οδηγός για Αρχάριους για Πιστοποιημένο Οικονομικό Σχεδιασμό - CFP Exam

Πιστοποιημένος Οικονομικός Σχεδιαστής

Εάν σκέφτεστε μια καριέρα στην CFP, πρώτα δώστε προσοχή στα ακόλουθα γεγονότα -

 • Ποιο παγκοσμίως αναγνωρισμένο μάθημα οικονομικού προγραμματισμού προσφέρεται κάτω από 700 $; Εάν απαντήσετε «τίποτα», εδώ είναι η απάντηση για εσάς - είναι CFP.
 • Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η CFP είναι πολύ πιο εύκολη από οποιαδήποτε άλλη οικονομική πορεία, σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να ολοκληρώσετε τρία πλήρη επαγγελματική εμπειρία που σχετίζεται με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή δύο χρόνια μαθητείας για να είστε επιλέξιμοι για πιστοποίηση CFP.
 • Το ποσοστό επιτυχίας το 2015 κατά μέσο όρο είναι περίπου 67%.
 • Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της CFP, διαπιστώθηκε ότι το 85% των υποψηφίων θεώρησε την πιστοποίηση της CFP ως το πιο σημαντικό βήμα για την καριέρα τους, το 95% ανέφερε ότι η CFP προσχωρεί στα επαγγελματικά πρότυπα και το 97% δήλωσε ότι ως οικονομικοί σχεδιαστές, ηθικός κώδικας συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική ποια CFP
 • Για να λάβετε πιστοποίηση CFP, πρέπει να ακολουθήσετε 4 Ηλεκτρονική Εκπαίδευση, Εξέταση, Εμπειρία και Ηθική.
 • Το CFP Board υπηρετεί τους μαθητές του για περισσότερα από 30 χρόνια. Καθώς αυτό το διοικητικό συμβούλιο είναι μη κερδοσκοπικό, το κύριο επίκεντρο του Συμβουλίου CFP είναι να δημιουργήσει εξαιρετική αξία για τους μαθητές του.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό μέρος ολόκληρου του παγόβουνου. Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την ΚΑΠ, διαβάστε παρακάτω. Θα σας παρέχουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή των εξετάσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, το ποσοστό επιτυχίας, τα τέλη και πολλά άλλα.

Ας δούμε πρώτα τι είναι η πιστοποίηση CFP.

  Σχετικά με το πρόγραμμα πιστοποίησης CFP


  Εάν είστε στα μέσα της καριέρας σας, μπορεί να έχετε συναντήσει πολλούς οικονομικούς σχεδιαστές που υποσχέθηκαν να σας στηρίξουν, αλλά στην πραγματικότητα υποστήριξαν τον εαυτό τους στην προσπάθεια να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους. Αλλά η CFP είναι διαφορετική. Το πρώτο και κύριο κριτήριο της πιστοποίησης Certified Financial Planner στην Ηθική και επομένως όλοι οι χρηματοοικονομικοί σχεδιαστές που έχουν πιστοποίηση CFP. μπορείτε να τους εμπιστευτείτε με τους οικονομικούς σας στόχους. Εάν θέλετε να είστε ένας μόνοι σας, θα μάθετε επίσης αυστηρές οδηγίες για τη διατήρηση της δεοντολογίας.

  • Ρόλοι: Αφού λάβετε την πιστοποίησή σας στο Certified Financial Planner, οι επιλογές σας θα ήταν πολύ ευρύτερες. Από τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης έως την εξοικονόμηση φόρων, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε στο πλαίσιο του οικονομικού προγραμματισμού. Μπορείτε να εργαστείτε ως διαχειριστής οικονομικών, διαχειριστής κινδύνων, υπεύθυνος σχεδιασμού ακινήτων, υπεύθυνος σχεδιασμού συνταξιοδότησης και πολλά άλλα.
  • Εξέταση: Από τον Νοέμβριο του 2014, η μορφή εξέτασης άλλαξε. Είναι τώρα 7 ώρες εξετάσεων. Από τις 7 ώρες, πρέπει να λάβετε δύο, 3 ώρες εξετάσεις. Στο μεταξύ, θα κάνετε ένα διάλειμμα 40 λεπτών. Τώρα, πρέπει να απαντήσετε σε 170 ερωτήσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο καθώς χρειάζεστε μόνο ένα επίπεδο για εκκαθάριση.
  • Ημερομηνίες εξετάσεων CFP: Για να επιτρέψετε στους μαθητές να λάβουν μέρος στις εξετάσεις CFP πολλές φορές το χρόνο, ο πίνακας CFP δημιούργησε τρία παράθυρα εξετάσεων κάθε χρόνο. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε εξετάσεις τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο κάθε χρόνο.
  • Nitty-Gritty: Υπάρχουν μόνο πέντε θέματα που πρέπει να περάσετε στην πιστοποίηση CFP. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να μπορούν να πάνε βαθιά σε κάθε θέμα και να κατανοήσουν την εγγενή ουσία του για να το εφαρμόσουν στην πραγματική ζωή. Το σύνολο του προγράμματος σπουδών περιλαμβάνει διαφορετικές πτυχές του οικονομικού σχεδιασμού σε μικρο και μακροοικονομικό επίπεδο.
  • Επιλεξιμότητα: Υπάρχουν κυρίως δύο εκπαιδευτικές απαιτήσεις για πιστοποίηση CFP. Πρώτον είναι η ολοκλήρωση μαθημάτων σε επίπεδο κολλεγίου ή πανεπιστημίου μέσω ενός προγράμματος εγγεγραμμένου στο CFP Board, το οποίο απευθύνεται στους σημαντικότερους τομείς προσωπικού οικονομικού προγραμματισμού. Το δεύτερο είναι να επαληθεύσετε ότι έχετε πτυχίο πτυχίου πανεπιστημίου ή πανεπιστημίου ή ανώτερη πιστοποίηση. Τα μαθήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν καν συμμετάσχετε στην εξέταση πιστοποίησης CFP. Η απαίτηση πτυχίου που μπορείτε να ολοκληρώσετε αφού περάσετε τις εξετάσεις (εντός πέντε ετών). Εάν θέλετε να πιστοποιηθείτε ως επαγγελματίας CFP, θα πρέπει να έχετε τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας πλήρους απασχόλησης σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή αλλιώς θα πρέπει να έχετε δύο χρόνια εμπειρίας μαθητείας που να πληροί τις απαιτήσεις.

  Γιατί η επιδίωξη της CFP θα σας ωφελήσει;


  Η CFP είναι μια πιστοποίηση που βοηθά τους ανθρώπους να σχεδιάσουν καλά τη χρηματοδότησή τους Στις ΗΠΑ, ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι 36,8 έτη και, επομένως, η ανάγκη να συμπληρωθεί η ηλικία συνταξιοδότησής τους με καλή καθαρή αξία είναι υψίστης σημασίας. Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα με την ανεργία που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Η CFP ανοίγει πόρτες για επαγγελματίες και σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Ας δούμε ορισμένους ισχυρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσετε την εξέταση Certified Financial Planner με όλη σας την καρδιά -

  • Είτε συμφωνείτε είτε όχι, το κόστος έχει σημασία . Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα και δεν είναι σε βολικό εύρος, θα το κάνατε μόνοι σας; Οι απαντήσεις μπορεί να διαφέρουν. Αλλά στην περίπτωση της CFP, θα λάβετε και τα δύο - ένα μάθημα παγκόσμιας κλάσης μαζί με μια λογική χρέωση που είναι εύκολο να πληρώσετε. Πρέπει να πληρώσετε μόνο 700 $ για να κάνετε αυτό το μάθημα. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για το πρόγραμμα σπουδών, διαβάστε παρακάτω. θα καταλάβετε γιατί είναι ένα από τα κορυφαία μαθήματα στον κόσμο.
  • Εάν έχετε υποφέρει από οικονομικά ζητήματα ή έχετε δει κάποιον που πάσχει από αυτό, θα ξέρετε πώς αισθάνεται. Η CFP δεν σας προσφέρει μόνο μια προσοδοφόρα ευκαιρία σταδιοδρομίας, αλλά μέσω αυτής της καριέρας, μπορείτε να βοηθήσετε πολλούς ανθρώπους να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους και να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις και την καθαρή τους αξία με την πάροδο του χρόνου. Πώς θα νιώθατε αν έχετε κάποιον αξιόπιστο στο πλευρό σας για να φροντίσετε τις οικονομικές σας πτυχές; Μπορείτε να προσφέρετε την ίδια εμπιστοσύνη και οφέλη σε όλους τους πελάτες σας και να τους βοηθήσετε να πετύχουν στα οικονομικά τους.
  • Η CFP είναι μια πολύ μελετημένη πορεία . Τίποτα δεν έχει προστεθεί στο πρόγραμμα σπουδών μόνο για να πουλήσει το πρόγραμμα. Όπως ήδη αναφέραμε, η CFP έχει τέσσερα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά προγράμματα (εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών), εξετάσεις (ολοκληρωμένες εξετάσεις), εμπειρία (πρακτική εμπειρία 3 ετών ή εμπειρία μαθητείας 2 ετών) και ηθική (αυστηρός κώδικας συμπεριφοράς) Τι περισσότερο χρειάζεστε σε ένα επαγγελματικό, παγκόσμιο προσόν; Εάν είστε απλώς πτυχιούχος και σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε το CFP. Καθώς θα σας βοηθούσε να ενισχύσετε τις βασικές σας αξίες και να σας διδάξουμε πρακτικά εργαλεία για να αναπτυχθείτε σε μια καριέρα οικονομικού σχεδιασμού.
  • Η CFP δεν είναι επαγγελματίας που ξεπερνά την πάροδο του χρόνου. Αναμένεται ότι η πορεία σταδιοδρομίας οικονομικού προγραμματισμού θα αυξηθεί κατά 41% το 2016. Σκεφτείτε το. Εάν γίνετε CFP και κάθε χρόνο αυξάνεται σχεδόν το 50% στον αντίκτυπο, την ανάπτυξη και ως βιομηχανία, πόσο μακριά θα μπορούσατε να συνεισφέρετε!
  • Η CFP προσφέρει επίσης μεγάλες δυνατότητες εισοδήματος . Όχι, δεν είναι εύκολο να λάβεις πιστοποίηση CFP. Αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για οτιδήποτε αξίζει θαυμασμό. Η πιστοποίηση CFP όχι μόνο σας βοηθά να βοηθήσετε περισσότερα άτομα, αλλά σας βοηθά επίσης να κερδίσετε ένα μεγάλο εισόδημα.

  Ποιες κορυφαίες εταιρείες έχουν να κάνουν για την CFP;


  Η CFP είναι ένα προσόν που δεν επιδιώκουν πολλοί άνθρωποι. Ίσως επειδή υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ή ίσως δεν είναι σίγουροι ότι θα το περάσουν. Η CFP είναι μια πιστοποίηση που σας παίρνει όλους αν θέλετε να την εκκαθαρίσετε. Εάν είστε Chartered Accountant (CA), Certified Public Accountant (CPA), Chartered Financial Consultants (ChFC) ή έχετε παρόμοια προσόντα, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας στην εξέταση CFP. Διαφορετικά, πρέπει να περάσετε από άλλες απαιτήσεις που έχουμε αναφέρει προηγουμένως.

  Ανεξάρτητα από τη σκληρότητα αυτής της πιστοποίησης, πολλοί άνθρωποι από κορυφαίες εταιρείες ή κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το έχουν επιδιώξει. Ας δούμε τι έχουν να πουν για την πιστοποίηση -

  • Financial Fountains: Μπορεί να μην έχετε ακούσει για αυτήν την εταιρεία, αλλά η ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Lazetta Rainey Braxton έχει κάνει CFP και έχει απίστευτο θαυμασμό για το μάθημα. Η Lanzetta λέει ότι η CFP είναι ένα είδος συνεργάτη υπευθυνότητας για άτομα που βοηθούν τους πελάτες τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους σε θέματα χρημάτων. Λέει ότι μπορεί να αισθάνεστε ότι οι απαιτήσεις είναι κάπως περιττές, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτές τις απαιτήσεις κανένας επαγγελματίας CFP δεν θα μπορούσε να φτάσει στο τυπικό συμβούλιο CFP που έχει θέσει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών.
  • Ameriprise Financial: Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Ameriprise Financial, ο Jeff Crompton θεώρησε ότι η CFP θα ήταν πιο εύκολο να εκκαθαριστεί. Αλλά αργότερα καθώς κάθισε για μαθήματα συνειδητοποίησε ότι η CFP είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάλας. Και δεν αφορά μόνο τον οικονομικό σχεδιασμό. Η CFP μάλλον διδάσκει να είναι επιλέξιμη για ολοκληρωμένο οικονομικό σχεδιασμό. Ανέφερε επίσης ότι βρήκε μόνο 6 άτομα στην περιοχή του που είναι σε θέση να τοποθετηθούν ως ολοκληρωμένοι οικονομικοί σχεδιαστές και να κατέχουν προσόντα CFP και CFA.
  • Merrill Lynch: Ο Dwight Mathis, Επικεφαλής της Ανάπτυξης Νέων Συμβούλων, η Merrill Lynch λέει ότι το Chartered Financial Planner είναι μια premium, επαγγελματική ονομασία και δημιουργεί εξαιρετική αξία για άτομα που συμμετέχουν και ολοκληρώνουν το μάθημα. Έτσι, είπε, η CFP έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Merrill Lynch.

  Από τις παραπάνω εισόδους, λίγα πράγματα ξεχωρίζουν -

  • Η CFP είναι ένα εξαιρετικό, εξαιρετικό επαγγελματικό μάθημα που προετοιμάζει τους μαθητές του για την καριέρα του στην οικονομική συμβουλευτική
  • Η CFP απευθύνεται σε άτομα που είναι ξεκάθαρα για τον οικονομικό σχεδιασμό και θέλουν να προχωρήσουν στον ίδιο κλάδο και να κερδίσουν καλό μισθό.
  • Το πρόγραμμα σπουδών της CFP είναι ολοκληρωμένο και δεν είναι για τους αμυδρούς να προσπαθήσουν την CFP.
  • Η CFP σάς βοηθά να τοποθετήσετε τον εαυτό σας καθώς και έναν ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό προγραμματιστή με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να εμπιστευτούν και να συνεργαστούν.

  Μορφή εξετάσεων CFP


  Όπως έχουμε ήδη αναφέρει ότι πρέπει να έχετε κάποιες απαιτήσεις (εκπαιδευτικές και από άποψη εμπειρίας). Εάν συμμορφώνεστε με αυτές τις απαιτήσεις, θα μπορείτε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις. Υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε σχετικά με το πόσο διαρκεί η εξέταση CFP -

  • Για να διαγράψετε την εξέταση πιστοποίησης CFP, χρειάστηκε να συμμετάσχετε σε εξετάσεις μαραθωνίου στο παρελθόν. Η διάρκεια της εξέτασης ήταν 10 ώρες. Από τις 10 ώρες, χρειάστηκε να κάνετε μία, τετράωρη συνεδρία την Παρασκευή και άλλες δύο συνεδρίες για τρεις ώρες το καθένα θα μπορούσε να οργανωθεί το Σάββατο. Και έπρεπε να απαντήσετε σε 285 ερωτήσεις. Αλλά από τον Νοέμβριο του 2014, η μορφή εξέτασης άλλαξε. Είναι τώρα 7 ώρες εξετάσεων. Από τις 7 ώρες, πρέπει να λάβετε δύο, 3 ώρες εξετάσεις. Στο μεταξύ, θα κάνετε ένα διάλειμμα 40 λεπτών. Τώρα, πρέπει να απαντήσετε σε 170 ερωτήσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο καθώς χρειάζεστε μόνο ένα επίπεδο για εκκαθάριση.
  • Το τεστ θα ήταν ένα μηχανογραφημένο τεστ. Οι κανονικές ώρες για τη δοκιμή είναι μεταξύ 8 π.μ. Στις 5 μ.μ. Οι χρεώσεις των εξετάσεων δεν επιστρέφονται. Εάν αποτύχετε στις εξετάσεις, πρέπει να περιμένετε μέχρι το επόμενο παράθυρο της εξέτασης. Μπορείτε να επιχειρήσετε έως και 5 φορές στη διάρκεια της ζωής σας. Οι υποψήφιοι που έχουν επιχειρήσει την εξέταση τέσσερις ή περισσότερες φορές πριν από την 1η Ιανουαρίου 2012, θα έχουν το δικαίωμα δύο επιπλέον προσπαθειών. Μόλις ολοκληρώσετε την εξέταση, θα λάβετε μια ειδοποίηση στην οθόνη σχετικά με την επιτυχία / αποτυχία και οι υποψήφιοι που δεν έχουν περάσει θα λάβουν μια διαγνωστική αναφορά της αναφοράς απόδοσης των εξετάσεων που περιλαμβάνει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

  Κύρια θέματα CFP & Βάρος 


  Κατά την εξέταση, πρέπει να απαντήσετε σε 170 ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση συνδέεται με τα ακόλουθα βασικά θέματα. Μαζί με τα θέματα, υπάρχει επίσης ένα ποσοστό βάρους για κάθε θέμα.

  Οι ερωτήσεις εξέτασης ενσωματώνουν καθήκοντα από τη λίστα του τομέα εργασιών του συμβουλίου της CFP. Αυτά έχουν ως εξής -

  • Δημιουργία και καθορισμός της σχέσης πελάτη-προγραμματιστή
  • Συγκέντρωση πληροφοριών απαραίτητων για την εκπλήρωση της δέσμευσης
  • Ανάλυση και αξιολόγηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του πελάτη
  • Ανάπτυξη των προτάσεων
  • Επικοινωνία των Συστάσεων
  • Εφαρμογή των συστάσεων
  • Παρακολούθηση των συστάσεων
  • Εξάσκηση σε επαγγελματικά και κανονιστικά πρότυπα

  Διαδικασία εγγραφής εξετάσεων CFP


  Υπάρχει μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την εγγραφή σας στις εξετάσεις CFP. Εδώ είναι -

  • Δημιουργήστε έναν online λογαριασμό CFP Board στο CFP.net/account
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο CFP Board και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής των εξετάσεων
  • Υποβολή καταβολής του τέλους εγγραφής στις εξετάσεις
  • Προγραμματίστε το δοκιμαστικό ραντεβού σας με την Prometric

  Χρεώσεις εξέτασης CFP


  Η δομή των τελών έχει ενημερωθεί από τον Μάρτιο του 2020. Τώρα το τυπικό τέλος εγγραφής είναι 825 US $. Αλλά εάν κάνετε μια έγκαιρη εγγραφή πουλιών, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από την έκπτωση Δηλαδή εάν κάνετε την εγγραφή 6 εβδομάδες πριν από την προθεσμία εγγραφής, θα πρέπει να πληρώσετε 725 $ ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, αν αργήσετε, πρέπει να πληρώσετε περισσότερα. Ας υποθέσουμε ότι κάνετε την εγγραφή λίγο πριν από 2 εβδομάδες (ή τις τελευταίες 2 εβδομάδες) της προθεσμίας εγγραφής, θα πρέπει να πληρώσετε 925 $ ΗΠΑ.

  Ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις CFP


  Δεν υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να περάσετε τις εξετάσεις CFP. Στα αποτελέσματα των εξετάσεων CFP του 2015, τα ποσοστά επιτυχίας για τους μαθητές CFP έχουν ως εξής - 68,8% τον Μάρτιο του 2015. 70,3% τον Ιούλιο του 2015 και 64,9% τον Νοέμβριο του 2015.

  Ας δούμε επίσης τα ποσοστά για το 2012, το 2013 και το 2014.

  Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε ότι η επιτυχία στην εξέταση είναι πολύ εύκολη από άλλες πιστοποιήσεις. Αλλά πρέπει να τηρείτε τις προϋποθέσεις. Όλα τα καλύτερα για τις εξετάσεις CFP του 2016.

  Υλικό μελέτης εξετάσεων CFP


  Παρέχονται υλικό αναφοράς για τις εξετάσεις που περιλαμβάνει τους τύπους εξετάσεων CFP, πίνακες εξετάσεων CFP και δείγματα ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  Στρατηγικές για την εκκαθάριση της εξέτασης πιστοποίησης CFP


  Ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές για να σπάσετε την CFP με ιπτάμενα χρώματα -

  • Για να ξεκινήσετε την CFP, χρειάζεστε απλώς πτυχίο Bachelor. Αλλά μαντέψτε τι, αν θέλετε να είστε οικονομικός σχεδιαστής που μπορεί να ξεχωρίσει, θα πρέπει να σκεφτείτε μπροστά από οποιονδήποτε στον κλάδο σας. Θυμηθείτε, που ξεκινούν πρώτα έχουν το πλεονέκτημα έναντι εκείνων που ξεκινούν στη μέση ή αργότερα στην καριέρα τους.
  • Πρέπει να εγγραφείτε για ένα μάθημα σε ένα κολέγιο που χρηματοδοτείται από την CFP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις μεθόδους για να το κάνετε αυτό. Πρώτον, μπορείτε να πάτε σε μια τάξη και να ολοκληρώσετε το μάθημά σας. Διαφορετικά, μπορείτε να το κάνετε online. Ή, μπορείτε να ολοκληρώσετε το μάθημα μέσω αυτο-μελέτης.
  • Μετά από 11 μήνες ολοκλήρωσης του μαθήματος, πρέπει να λάβετε μέρος στις εξετάσεις. Η εξέταση είναι δυσκολότερη μακράν (αναφέρεται από όποιον το έχει προσπαθήσει την πρώτη φορά), οπότε πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτούς τους 11 μήνες. Πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αλλά δεν είναι εύκολο να απαντήσετε. Πρέπει να πάρετε σε βάθος τα πάντα - από τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης έως τον προγραμματισμό ακινήτων, από τον ασφαλιστικό έως τον φορολογικό σχεδιασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Λοιπόν, δουλέψτε σκληρά.
  • Αφού περάσετε τις εξετάσεις, πρέπει να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις εμπειρίας. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον 3 χρόνια (6000 ώρες) πλήρους απασχόλησης σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή πρέπει να έχετε 2 χρόνια εμπειρίας μαθητείας.
  • Όπως πιθανότατα θα εργαζόσασταν ενώ μελετούσες την CFP, σχεδιάστε τη μελέτη σας καλά. Θυμηθείτε, ακόμη και αν τα ποσοστά επιτυχίας υπερβαίνουν το 60% σε κάθε εξέταση, δεν είναι πάντα εύκολο. Πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να βάλετε βαθιά για να κατανοήσετε τη σειρά υλικών οικονομικού σχεδιασμού που σχετίζονται με φόρους, ακίνητα, ασφάλιση, συνταξιοδότηση κ.λπ. Και έχετε μόνο 5 πιθανότητες σε μια ζωή.

  συμπέρασμα


  Το μυστικό για την CFP είναι να επιλέξετε πότε αισθάνεστε ότι πρέπει να ξεχωρίσετε στη βιομηχανία χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Και πάλι η πιστοποίηση CFP δεν είναι για κάθε ενθουσιώδη χρηματοδότη. Είναι για όσους ενδιαφέρονται για μια καριέρα στο χρηματοοικονομικό συμβουλευτικό και πιστοποιημένο οικονομικό σχεδιασμό.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found