Αναλυτής Αμοιβαίων Κεφαλαίων | Πλήρης οδηγός για αρχάριους

Περιγραφή εργασίας αναλυτή αμοιβαίων κεφαλαίων

Ο αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων αναφέρεται στο άτομο που διεξάγει την έρευνα της αγοράς ή την ανάλυση της αγοράς, την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των αμοιβαίων κεφαλαίων, εξετάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις των διαφόρων οντοτήτων προκειμένου να παρέχει συμβουλές στους πελάτες τους για τη λήψη ορθών επενδυτικών αποφάσεων.

Πολλοί επαγγελματίες χρηματοοικονομικών αναζητούν χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, τραπεζικές επενδύσεις και προφίλ ιδιωτικών μετοχών Αλλά αν θέλετε να ξεχωρίσετε και να έχετε μια σταθερή κατανόηση της αγοράς μετοχών, μπορείτε να ξεχωρίσετε στο πλήθος και να επιλέξετε να ακολουθήσετε μια από τις πιο προσοδοφόρες επιλογές καριέρας χρηματοδότησης. Ναι, το μαντέψατε σωστά. Μιλάμε για Αναλυτής Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ο λόγος που σας παροτρύνουμε να το δοκιμάσετε (υπό την προϋπόθεση ότι είστε διατεθειμένοι) είναι ότι υπάρχει μια κρίση στην αγορά για το σωστό ταλέντο. Υπάρχουν περισσότερες από 200 εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (AMC) που έχουν χιλιάδες αμοιβαία κεφάλαια. Αλλά δεν είναι αρκετά κατάλληλα άτομα για να ταιριάξουν το λογαριασμό.

Τι χρειάζεστε λοιπόν για να γίνετε αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων;

Ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων, θα εργαζόσασταν υπό έναν διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων και θα ήσασταν υπεύθυνοι για την έρευνα και την ανάλυση της αγοράς, ώστε οι διαχειριστές κεφαλαίων να μπορούν να λαμβάνουν ορθές επενδυτικές αποφάσεις για τους πελάτες.

Τώρα ο αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων είναι το σημείο εκκίνησης και όχι το τέλος. Εάν έχετε φιλοδοξία και φιλοδοξία για ανάπτυξη, μπορείτε να γίνετε διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων τα επόμενα χρόνια.

Ακούγεται καλό?

Εκπαίδευση


Θα συμφωνούσατε ότι ένας ειδικευμένος αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων πρέπει να έχει απαιτήσει εκπαιδευτικά προσόντα για να τοποθετηθεί σε μεγάλες ή μικρές εταιρείες. Ορίστε λοιπόν ο κατάλογος της εκπαίδευσης που μπορείτε να σκεφτείτε εάν θέλετε να γίνετε αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων. Όμως, να θυμάστε, η εστίασή σας θα ήταν πάντα να γνωρίζετε περισσότερα για τα αμοιβαία κεφάλαια.

 • Το πρώτο κριτήριο για να είσαι αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων σε επίπεδο εισόδου είναι να έχεις πτυχίο χρηματοοικονομικών ή παρόμοια πειθαρχία. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε πτυχίο στα οικονομικά, τη λογιστική, τη φορολογία, την ανάλυση των επενδύσεων ή τη χρηματοδότηση και τους λογαριασμούς, μπορείτε να πάτε. Αλλά μην σταματάς εκεί. Επειδή για να προσθέσετε περισσότερη αξία στον οργανισμό σας, πρέπει να προσθέσετε περισσότερη αξία στον εαυτό σας.
 • Πηγαίνετε λοιπόν για μεταπτυχιακό. Εάν κάνετε μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά ή MBA στα Χρηματοοικονομικά (είναι μια καλύτερη επιλογή), θα θεωρηθείτε πιο κατάλληλοι για τη θέση του αναλυτή του αμοιβαίου κεφαλαίου Τώρα θα βρείτε MBA σε κάθε γωνιά και γωνία. Γι 'αυτό προσπαθήστε να κάνετε το MBA σας από ένα φημισμένο B-School για να ξεχωρίσετε.
 • Ίσως αναρωτιέστε τι περισσότερο μπορείτε να κάνετε. Εδώ είναι η συμφωνία. Εάν μπορείτε να κάνετε CA μαζί με MBA στα Οικονομικά, θα γίνει θανατηφόρος συνδυασμός. Θα προτιμούσατε πολύ περισσότερο από τους συνομηλίκους σας.
 • Ας υποθέσουμε ότι έχετε την επιθυμία να μην κολλήσετε στον αναλυτή αμοιβαίων κεφαλαίων. Τι θα έκανες? Πρώτα απ 'όλα, εάν έχετε MBA στα Χρηματοοικονομικά από ένα φημισμένο ινστιτούτο και CA, είστε καλοί να πάτε ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων. Τώρα, εάν θέλετε να γίνετε διαχειριστής κεφαλαίων πολύ σύντομα με λίγα χρόνια εμπειρίας, πρέπει να πάτε για εξετάσεις CFA ή CFP. Αυτοί οι ορισμοί θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε εάν θέλετε να είστε διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων μέσα σε λίγα χρόνια.

Έχουμε δώσει μια λίστα με το τι μπορείτε να κάνετε. Η δουλειά σας είναι να προγραμματίσετε μπροστά για την καριέρα σας, έτσι ώστε όταν πρέπει να κάνετε την κατάδυση να είστε έτοιμοι.

Ευθύνες εργασίας


Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτομερείς ευθύνες εργασίας για να έχετε μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε. Ακολουθούν οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβετε ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για τις πρωταρχικές ευθύνες και στη συνέχεια θα συζητήσουμε τι άλλο πρέπει να κάνετε.

Πρωταρχικές ευθύνες

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ελέγξετε τις οικονομικές καταστάσεις που καταρτίζονται από λογιστές κεφαλαίων για επενδύσεις και άλλα κεφάλαια.
 • Πρέπει επίσης να προσέχετε την αναθεώρηση της καθημερινής τιμολόγησης swing, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε τις προσαρμογές της καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV) για μεγάλα κεφάλαια.
 • Πρέπει επίσης να κάνετε μια καθημερινή αναθεώρηση αντιστάθμισης κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις εξαργύρωσης και συναλλάγματος που αντισταθμίζονται από τους λογιστές κεφαλαίων για επενδυτικά κεφάλαια.
 • Πρέπει επίσης να ελέγχετε καθημερινές ή μηνιαίες εμπορικές δραστηριότητες για επενδυτικά κεφάλαια.
 • Ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων σας θα ήταν να ελέγξετε τη δέουσα επιμέλεια των συμφωνιών αξίας αγοράς που πραγματοποιούνται μεταξύ των δεδομένων του οργανισμού και των λογιστών κεφαλαίων. Πρέπει επίσης να κάνετε μια λεπτομερή συμφωνία χαρτοφυλακίου μεταξύ συμμετοχών και συναλλαγματικών ισοτιμιών σε όλα τα συγκροτήματα κεφαλαίων.
 • Πρέπει να κάνετε ποιοτική και ποσοτική ανάλυση αμοιβαίων κεφαλαίων, όπως κατάταξη σχήματος, έρευνα, απόδοση απόδοσης κ.λπ.
 • Πρέπει επίσης να συντάξετε αναφορές και προσχέδια στηλών για να μιλήσετε για τα χρήματα.
 • Πρέπει να συνεχίσετε να ωθείτε τον ορίζοντα σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βιομηχανία αμοιβαίων κεφαλαίων, διάφορους τομείς της αγοράς και οικογένειες κεφαλαίων.
 • Μεταξύ όλων, πρέπει να είστε σε θέση να δείτε τη μεγάλη εικόνα της μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής, έτσι ώστε όλοι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, τα στελέχη μάρκετινγκ και τα θέματα λήψης αποφάσεων να μπορούν να εργαστούν από κοινού για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο.
 • Πρέπει επίσης να συντονιστείτε με την ερευνητική ομάδα κεφαλαίων για να έχετε τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές και τον κίνδυνο που ενυπάρχει σε αυτές. Επειδή πρέπει να έχετε μια σταθερή βάση δεδομένων έρευνας που να έχει επίσης σύσταση και συμπέρασμα για ταμεία.
 • Πρέπει επίσης να τηρείτε τις επενδυτικές πολιτικές της εταιρείας για να μπορείτε να προτείνετε επιλογές αμοιβαίων κεφαλαίων στους υποψήφιους πελάτες.
 • Τέλος, πρέπει να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων για να μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία σας και να μπορέσετε να βοηθήσετε την εταιρεία σας να μεγιστοποιήσει τα κέρδη.

Υπάρχουν επίσης μερικές άλλες ευθύνες που πρέπει να αναλάβετε. Εδώ είναι -

 • Πρέπει να υποστηρίξετε τους παρόχους υπηρεσιών κεφαλαίων.
 • Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε διάφορες εκθέσεις αποτίμησης και να πραγματοποιήσετε ελέγχους αποτίμησης.
 • Συχνά, ίσως χρειαστεί να αναλάβετε την ευθύνη ως άτομο αντί να έχετε την επίβλεψη των διαχειριστών κεφαλαίων. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συνομιλήσετε με τον διαχειριστή κεφαλαίων ή το άτομο που μπορεί να σας καθοδηγήσει και να καταλάβετε τι περιμένουν από αυτήν τη θέση εργασίας. Και μετά τηρήστε ό, τι λέει.
 • Θα πρέπει επίσης να διατηρήσετε μια επαφή με τους παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών.

Αυτές είναι οι ευθύνες εργασίας που πρέπει να εκτελέσετε. Τώρα ας δούμε τα σετ δεξιοτήτων που πρέπει να έχετε για να μπορείτε να εκτελείτε αποτελεσματικά αυτές τις ευθύνες.

Απαιτούνται σετ δεξιοτήτων


Υπάρχουν συνολικά οκτώ σετ δεξιοτήτων που πρέπει να είστε σε θέση να εκτελέσετε τις παραπάνω εργασιακές ευθύνες όπως ένα ροκ σταρ. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις οκτώ δεξιότητες και αν θέλετε να γίνετε αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων, προσπαθήστε να εργαστείτε σε αυτές -

 • Στερεά γνώση των βασικών λογιστικών στοιχείων: Η λογιστική είναι το πρώτο βήμα προς οποιαδήποτε κερδοφόρα θέση χρηματοδότησης. Ναι, η λογιστική και η χρηματοδότηση έχουν διαφορετική σημασία, αλλά η λογιστική είναι μέρος της χρηματοδότησης. Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, πρέπει να έχετε σταθερές λογιστικές γνώσεις. Πρέπει να γνωρίζετε πώς να κοιτάξετε τους ισολογισμούς, πώς να κάνετε ανάλυση αναλογίας, πώς να συντάξετε κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων και ταμειακές ροές. Χωρίς αυτές τις βασικές αρχές, δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε ευθύνες όπως η αναθεώρηση των οικονομικών καταστάσεων που καταρτίζονται από λογιστές κεφαλαίων.
 • Γνώση Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Κεφαλαιαγορών: Αυτό είναι προφανές. Καθώς θα θέλατε να είστε αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων, πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για τα αμοιβαία κεφάλαια, τις αγορές, τη βιομηχανία του, ποια από αυτά έχει καλές αποδόσεις και γιατί. Πρέπει να κάνετε σε βάθος και να κατανοήσετε κάθε βασικό δείκτη, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε τον διαχειριστή κεφαλαίων να δημιουργήσει το ίδιο.
 • Υγιής αναλυτική ικανότητα, συλλογισμός και προσανατολισμός λεπτομέρειας: Όπως μπορείτε να δείτε στις ευθύνες εργασίας, ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων σας θα ήταν η εξέταση διαφορετικών δηλώσεων και γραφημάτων. Εάν δεν είστε καλοί με αριθμούς και δεν έχετε λεπτομέρεια-προσανατολισμό, μπορεί να χάσετε σημαντικές λεπτομέρειες που αργότερα μπορεί να κοστίσουν την εταιρεία σας πολύ περισσότερο. Επομένως, πρέπει να αναπτύξετε μια προβολή εικονοστοιχείων (προσανατολισμός λεπτομέρειας) καθώς και τη δυνατότητα ανάλυσης των αναφορών, των δηλώσεων και των γραφημάτων.
 • Ισχυρές δεξιότητες γραπτής και γραπτής επικοινωνίας: Πολλοί άντρες χρηματοδότησης αγνοούν αυτό το μέρος. Αλλά εάν θέλετε να είστε αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων, πρέπει να αναπτύξετε ισχυρές δεξιότητες λεκτικής και γραπτής επικοινωνίας για να είστε σε θέση να γράφετε αναφορές, στήλες συγγραφέων και να δημιουργείτε ειδικές αναφορές για συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών. Ίσως χρειαστεί επίσης να επικοινωνήσετε με πελάτες μέσω τηλεφώνου ή πρόσωπο με πρόσωπο. Εάν δεν έχετε δεξιότητες και γραπτές δεξιότητες, θα ήταν δύσκολο για εσάς να αποδώσετε στο μέγιστο επίπεδο.
 • Μεγάλη γνώση του προχωρημένου excel: Η σημασία του excel στον επαγγελματικό κόσμο δεν μπορεί να τονιστεί υπερβολικά. Το γνωρίζετε ήδη. Αλλά μόνο το excel δεν θα το κάνει. Πρέπει να είστε ο κύριος του προχωρημένου excel για να μπορείτε να εκτελείτε όλες τις δουλειές σας.
 • Ισχυρή ηθική ομαδικής εργασίας: Θα εργαζόσασταν σε ένα περιβάλλον όπου όλοι θα αλληλοεξαρτώνονταν ο ένας στον άλλο. Χωρίς να βασίζεστε ο ένας στον άλλο, ο κοινός στόχος δεν θα επιτευχθεί, δηλαδή η ικανοποίηση των πελατών. Επομένως, πρέπει να αφήσετε το ατομικό εγώ και να εστιάσετε στον κοινό στόχο, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου.
 • Λήψη επαρκών μέτρων για τον μετριασμό των κινδύνων: Οι πελάτες που θα εξαρτώνται από εσάς και την ομάδα σας για τα μέγιστα οφέλη θα πρέπει να εξυπηρετούνται με τρόπο που να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι τους. Επομένως, πρέπει να μετριάσετε τους κινδύνους σε όλα τα επίπεδα και να ελέγξετε προσεκτικά κάθε έγγραφο για να μειώσετε τα λάθη. Πρέπει επίσης να ενημερωθείτε με επενδυτικές προτάσεις, χαρτοφυλάκιο και πιθανά συμπεράσματα.
 • Ακρίβεια και ακρίβεια: Αυτό είναι το μυστικό αυτού του εμπορίου. Δεν μπορείτε να είστε τέλειοι σε όλα, αλλά ο στόχος σας πρέπει να είναι να τείνετε προς όσο μεγαλύτερη ακρίβεια και ακρίβεια μπορείτε να επιτύχετε.

Εάν θέλετε να είστε ειδικευμένος αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων, τα παραπάνω οκτώ είναι υποχρεωτικά. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να τα αναπτύξετε.

Αποζημίωση


Τώρα, αυτό είναι το πιο προσοδοφόρο κομμάτι. Ας μιλήσουμε για την αποζημίωση του αναλυτή αμοιβαίων κεφαλαίων.

Η αποζημίωση που θα λάβετε ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων θα εξαρτηθεί από το είδος της εμπειρίας που έχετε. Είστε νέος απόφοιτος; Ή έχετε κάποια χρόνια εμπειρίας στον άλλο τομέα των χρηματοοικονομικών; Ή έχετε εργαστεί ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων για μερικά χρόνια; Για κάθε περίπτωση, ο μισθός θα ήταν διαφορετικός.

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, τότε ο μισθός θα ήταν δραστικά διαφορετικός. Ο μέσος ετήσιος μισθός του αναλυτή αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ είναι περίπου 65.000 έως 75.000 $ ετησίως

Εάν έχετε εμπειρία 1-2 ετών ως αναλυτής στα οικονομικά, θα μπορούσατε να κερδίσετε περίπου 5-6 εκατομμύρια INR ετησίως στην Ινδία. Εάν έχετε περισσότερη εμπειρία (5+ χρόνια), τότε μπορεί να λάβετε περίπου 10-15 εκατομμύρια INR ετησίως ανάλογα με τον οργανισμό με τον οποίο βρίσκεστε.

Πέρα από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αναλυτής


Πολλοί από εσάς θα επιθυμούσατε να είστε περισσότερο από έναν αναλυτή αμοιβαίων κεφαλαίων. Ναι, μπορείς να είσαι. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να τηρείτε -

 • Πρέπει να έχετε τουλάχιστον 10-12 χρόνια εμπειρίας ως αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων.
 • Πρέπει να έχετε μια αποθήκη γνώσεων σε επενδύσεις, αμοιβαία κεφάλαια, κεφαλαιαγορές και λογιστικά.
 • Είστε έτοιμοι να χειριστείτε περισσότερες ευθύνες και να εξυπηρετήσετε απευθείας πελάτες υψηλής αξίας.
 • Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά αν το έχετε, τότε τίποτα δεν θα μοιάζει. Θα πρέπει να πάρετε μια πιστοποίηση CFA ή CFP έτσι ώστε να έχετε αρκετά εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις πρόσθετες ευθύνες ως διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ως διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων, η κύρια ευθύνη σας θα ήταν να επενδύετε τα χρήματα των επενδυτών σε αξιόλογες επενδύσεις όπως μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά μέσα. Πρέπει να εργαστείτε ως άτομο και επίσης εντός της περιφέρειας άλλων αναλυτών και λογιστών κεφαλαίων που θα σας τροφοδοτήσουν τα δεδομένα που χρειάζεστε για να λάβετε την τελική κλήση.

Η δουλειά ενός διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων είναι ταραχώδης, αλλά θα σεβαστείτε από όλους στην ομάδα και θα έχετε μεγάλη αυτονομία για την εμπειρία σας σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο.

Στην τελική ανάλυση


Τώρα ξέρετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ειδικευμένος αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να κάνετε τα πρώτα βήματα. Εάν είστε φοιτητές χρηματοδότησης, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αμοιβαία κεφάλαια και να εγγραφείτε σε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη χρηματοδότηση ή MBA στη Χρηματοοικονομική. Εάν φιλοδοξείτε, σχεδιάζετε και αναλαμβάνετε δράση, ο στόχος δεν είναι πολύ πιο μακριά από το χέρι σας.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found