CFP εναντίον CWM - Ποιο είναι ένα καλύτερο διαπιστευτήριο; | WallstreetMojo

CFP εναντίον CWM

Η επιλογή της σωστής καριέρας δεν ήταν ποτέ εύκολη και είμαι σίγουρος ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο αν δεν έχετε ιδέα για τα επαγγελματικά μαθήματα για τα οποία δεν έχετε πληροφορίες. Ας ξεκινήσουμε μια κοινή συζήτηση για την CFP (Certified Financial Planner) έναντι της CWM (Chartered Wealth Manager)

Θα συζητήσουμε τα ακόλουθα σε αυτό το άρθρο -

  Infographics CFP εναντίον CWM


  Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

  Ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του CFP vs CWM Infographics.

  Περίληψη CFP vs CWM

  Ενότητα CFP CWM
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Η CFP οργανώνεται από το Certified Financial Planner Board of Standards ή το CFP board Το CWM διοργανώνεται από την Αμερικανική Ακαδημία Οικονομικής Διαχείρισης ή το AAFM
  Αριθμός επιπέδων Η CFP είναι μια απλή εξέταση που κατανέμεται σε 2 ημέρες περίπου για 10 ώρες. Το CWM πρέπει να εκκαθαριστεί σε δύο επίπεδα
  Τρόπος εξέτασης Η CFP είναι μια διαδικτυακή εξέταση που διανέμεται σε 2 ημέρες για 10 ώρες Η CWM είναι και πάλι διαδικτυακές εξετάσεις
  Παράθυρο εξετάσεων Πραγματοποιήθηκε τρεις φορές σε ένα χρόνο στις 14-21 Μαρτίου 2017

  11-18 Ιουλίου 2017 και 7-14 Νοεμβρίου 2017

  Οι εξετάσεις CWM προγραμματίζονται και οι δύο σύμφωνα με το Pearson Vue.
  μαθήματα • Γενικές αρχές χρηματοδότησης και χρηματοοικονομικού σχεδιασμού

  • Ασφαλιστικός προγραμματισμός

  • Προγραμματισμός παροχών σε εργαζομένους

  • Επενδύσεις και προγραμματισμός κινητών αξιών

  • Πολιτειακός και ομοσπονδιακός σχεδιασμός φόρου εισοδήματος

  • Φόρος περιουσίας, φόρος δώρων και φόρος μεταβίβασης

  • Προγραμματισμός προστασίας περιουσιακών στοιχείων

  • Σχεδιασμός συνταξιοδότησης

  •Σχεδιασμός περιουσίας

  • Οικονομικός προγραμματισμός και συμβουλευτικές υπηρεσίες

  Η CWM καλύπτει το κεφάλαιο και τη χρηματοπιστωτική αγορά, βάσει των αρχών των οργανισμών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των επενδύσεων και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου και άλλων γνώσεων χρηματοοικονομικής αγοράς.
  Ποσοστό επιτυχίας Το 2016, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ήταν 70 τοις εκατό 50% βαθμολογίες σε όλα τα θέματα χωρίς αρνητική βαθμολογία
  Αμοιβές Το πραγματικό κόστος των εξετάσεων CFP είναι 695 $. Ωστόσο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έως και έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία. Εάν το κάνετε αυτό, το κόστος σας θα είναι 595 $.

  Εάν υποβάλετε αίτηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία, τότε τα τέλη εξετάσεων CFP θα ανέρχονταν σε 795 $.

  Το τέλος εγγραφής είναι 400 $ που περιλαμβάνει πρόσβαση στο υλικό της μελέτης.
  Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας CFP νόμιμος χρηματοοικονομικός αρμόδιος, planner ακινήτων, επενδυτικός planner, ασφαλιστικός, φορολογικός σύμβουλος κ.λπ. Χαρτοφυλάκιο CWM και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, διαχειριστής πλούτου, μεσίτης και αναλυτής αγοράς, επικεφαλής χρηματοοικονομικών λογαριασμών, χρηματοοικονομικός ελεγκτής, ιδιωτικός τραπεζίτης κ.λπ.

  Τι είναι το Certified Financial Planner (CFP);


  Αυτό το μάθημα σας δίνει ένα σήμα ή μια επαγγελματική πιστοποίηση ενός χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Το μάθημα απονέμεται από το Certified Planner Board of Standards ή το CFP board που είναι βάσεις στις ΗΠΑ. Αυτό το μάθημα είναι διαθέσιμο σε 25 άλλους οργανισμούς που συνδέονται με αυτό το συμβούλιο. Οι οργανισμοί που εδρεύουν εκτός των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως διεθνείς ιδιοκτήτες της ΚΑΠ.

  Για να είναι εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιήσει αυτόν τον προσδιορισμό, ο υποψήφιος πρέπει να πληρώσει ένα συνεχές τέλος πιστοποίησης μαζί με την εκπλήρωση των κριτηρίων εκπαίδευσης των μαθημάτων, να εμφανιστεί για εξετάσεις, να βιώσει τον οικονομικό σχεδιασμό και φυσικά να ακολουθήσει τα ηθικά πρότυπα ακολουθώντας τον κώδικα δεοντολογίας. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διαφορετικές προδιαγραφές για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού.

  Τι είναι ο Chartered Wealth Manager (CWM);


  Η πιστοποίηση CWM δίνεται από την AAFM που είναι η Αμερικανική Ακαδημία Οικονομικής Διαχείρισης που εδρεύει στις ΗΠΑ. Αυτό το πιστοποιημένο συμβούλιο χορηγεί επίσης άλλα πιστοποιητικά. Ο κύριος στόχος αυτού του μαθήματος είναι να επικεντρωθεί στη θεωρία του κεφαλαίου και της χρηματοοικονομικής αγοράς, στις αρχές των οργανισμών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στη διαχείριση επενδύσεων και χαρτοφυλακίου και σε άλλες γνώσεις χρηματοπιστωτικών αγορών στο επάγγελμα.

  Η ολοκλήρωση του CWM είναι μια διαβεβαίωση ότι σίγουρα θα είστε σε θέση να εκτελέσετε τις ακόλουθες εργασίες οικονομικής διαχείρισης κατάλληλα.

  1. Μέτρηση της αξίας όλων των εισηγμένων εταιρειών
  2. Εκτελέστε αναλύσεις χρηματοοικονομικής περιουσίας
  3. Κατανοήστε τον χρονικό ορίζοντα της διαχείρισης χαρτοφυλακίου
  4. Ισορροπήστε τις αποδόσεις και τους κινδύνους κατάλληλα
  5. Κοιτάξτε και εντοπίστε ευκαιρίες αγοράς
  6. Χειριστείτε και διαχειριστείτε τα προϊόντα της αγοράς
  7. Διαχειρίζεται τις κατανομές στοιχείων
  8. Διαχειριστείτε τους πελάτες και τις απαιτήσεις τους

  Απαιτήσεις εξετάσεων CFP και CWM


  CFP

  Για την εκκαθάριση της CFP ο υποψήφιος πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις εξέτασης

  1. Ο υποψήφιος πρέπει να ολοκληρώσει μια εξέταση που διαρκεί σε 2 ημέρες για περίπου 10 ώρες υπό την οποία πρέπει να λύσει ένα ζιλίνιον ερωτήσεων με πολλαπλές επιλογές. Αυτή η εξέταση σίγουρα δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
  2. Η εξέταση πραγματοποιείται σε διαφορετικές τοποθεσίες τρεις φορές το χρόνο, δηλαδή Μάρτιος, Ιούλιος και Νοέμβριος.
  3. Το τέλος εξέτασης πρέπει να καταβληθεί για να εμφανιστεί για αυτήν την εξέταση. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν δεν μπορείτε να σπουδάσετε μόνοι σας ή εάν έχετε πρόβλημα με την κατανόηση των θεμάτων, πρέπει να λάβετε βοήθεια.

  CWM

  Για την εκκαθάριση της εξέτασης CWM πρέπει να εκπληρώσετε τις ακόλουθες προσδοκίες του μαθήματος

  1. Πρέπει να εκκαθαρίσετε την εξέταση επιπέδου I και II. Η εγγραφή αυτής της εξέτασης γίνεται στον ιστότοπο της AAFM.
  2. Ένα συγκεκριμένο τέλος ισχύει για την εγγραφή σε αυτήν την εξέταση.
  3. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτήν την εξέταση πρέπει να έχετε 3ετή έγκυρη εμπειρία στον ίδιο τομέα.
  4. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν επίσης πτυχίο στα οικονομικά, τη φορολογία και τη διαχείριση πλούτου.

  Γιατί να ακολουθήσετε την ΚΑΠ;


  Εάν είστε καλοί στη διαχείριση πελατών, ιδιαίτερα καλός στον οικονομικό σχεδιασμό για τους πελάτες σας, διαχειριζόμενοι τα χρήματά τους, τις επενδύσεις τους κ.λπ., πρέπει να ακολουθήσετε την CFP για να προσθέσετε αξία στο ταλέντο σας και στις γνώσεις σας. Μπορείτε να εργαστείτε σε μεμονωμένους πελάτες μεταξύ του οργανισμού και να χειριστείτε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους τους. Με τη βοήθεια των γνώσεων CFP, μπορείτε να καθοδηγήσετε τους πελάτες σας σχετικά με το σχεδιασμό ακινήτων. Νομικοί περιορισμοί, οικονομικοί νόμοι, επενδυτικός προγραμματισμός, φορολογικός σχεδιασμός και ασφαλιστικές παροχές κ.λπ.

  Η CFP σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε την επιχείρηση του πελάτη προκειμένου να προσφέρετε μια ολοκληρωμένη οικονομική λύση στον πελάτη. Οι ηθικές ευθύνες μιας ΚΑΠ προετοιμάζονται να πάρουν συνέντευξη από τον πελάτη σχετικά με τα οικονομικά του, το εισόδημά του και την έξοδο των χρημάτων του, να προετοιμάσουν ένα οικονομικό σχέδιο αναλόγως, να εκτελέσουν το σχέδιο και να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα του προγράμματος.

  Μπορείτε να εργαστείτε ως αυτοαπασχολούμενοι ή να εργαστείτε σε έναν οργανισμό ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να είναι ασφαλιστική εταιρεία, τράπεζα, εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων ή AMC.

  Γιατί να ακολουθήσετε το CWM;   


  Εάν εργάζεστε ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου και περιουσιακών στοιχείων, ή διαχειριστής πλούτου, ή διαχειριστής εταιρικού λογαριασμού, μεσίτης και αναλυτές αγοράς κ.λπ., αυτός ο βαθμός CWM θα ενισχύσει σίγουρα την καριέρα σας προσθέτοντας αξία στο βιογραφικό σας.

  Με την ολοκλήρωση του CWM, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα είστε σίγουρα σε θέση να εκτιμήσετε την αξία όλων των εισηγμένων εταιρειών, να εκτελέσετε ως αναλυτής χρηματοοικονομικών ακινήτων, να κατανοήσετε το χρονικό ορίζοντα της διαχείρισης χαρτοφυλακίου, να ισορροπήσετε τους κινδύνους και τις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων, να προσδιορίσετε τις ευκαιρίες την αγορά, κατανοήστε τα προϊόντα της αγοράς, χειρίζεστε την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων και φυσικά διαχειρίζεστε τους πελάτες.

  Μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στην ίδια εταιρεία ή να αλλάξετε εργασία. Μετά την ολοκλήρωση του CWM, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Το CWM δίνει το πλήρες δυναμικό στις δεξιότητες και τις γνώσεις σας.

  Άλλα κοινά άρθρα σχετικά με την επιλογή σταδιοδρομίας -

  • CFP και MBA - Ποιο είναι καλύτερο;
  • CFP και CMA - Διαφορές
  • CIMA ή CFP - Σύγκριση
  • Claritas εναντίον CFP

  Ποιο είναι το επόμενο?

  Εάν μάθατε κάτι νέο ή απολαύσατε την ανάρτηση, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Πες μου τι νομίζεις. Ευχαριστώ πολύ και φροντίστε. Καλή μάθηση!


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found