Εξέταση FRM | Οδηγός πιστοποίησης διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου

Η εξέταση FRM (Financial Risk Management) είναι μέρος των δοκιμών που πραγματοποιούνται από την Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Κινδύνου για την έκδοση πιστοποίησης FRM στο άτομο που περνά την εξέταση αναγνωρίζοντας ότι το άτομο είναι επιλέξιμο να εργαστεί σε οικονομικό περιβάλλον, επειδή έχει ισχυρές γνώσεις και ήχο κατανόηση του χρηματοοικονομικού κινδύνου, την ανάλυσή του και τη διαχείρισή του.

Εξέταση FRM (Πιστοποίηση διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου)

 Γιατί η Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου (ή FRM) είναι μια από τις πιο περιζήτητες πιστοποιήσεις για Επαγγελματίες Κινδύνου;

 • Υπήρξαν περισσότεροι από 150.000 καταχωρίζοντες για τις εξετάσεις FRM από το 1997.
 • 923 οργανισμοί είχαν πέντε ή περισσότερες εγγραφές για το FRM Exam το 2014.
 • 38 οργανισμοί είχαν 100 ή περισσότερες εγγραφές πιστοποίησης διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου το 2013.
 • Το 2014, 11 οργανισμοί είχαν 250 ή περισσότερες εγγραφές διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου.
 • Το 2014, απόφοιτοι φοιτητές από περισσότερα από 350 εκπαιδευτικά ιδρύματα εγγράφηκαν στο FRM.
 • Το 90% εκείνων που συμμετείχαν στις εξετάσεις FRM του Μαΐου 2014 θα συνιστούσαν στους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν επίσης στις εξετάσεις FRM.
 • Πάνω από 30.000 FRM ασκούνται παγκοσμίως.

Όπως μπορείτε να σημειώσετε από αυτούς τους συναρπαστικούς αριθμούς, η πιστοποίηση FRM είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση της σταδιοδρομίας διαχείρισης κινδύνων (και φυσικά, των μισθών :-)). Ωστόσο, θα πρέπει να επενδύσετε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου και των χρημάτων σας και επίσης να θυσιάσετε μεγάλο μέρος της κοινωνικής σας ζωής.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις σημαντικές ημερομηνίες εξέτασης FRM 2020 και στη διαδικασία εγγραφής.

Αυτό το περιεκτικό άρθρο της Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Κινδύνου θα σας δώσει τα πλεονεκτήματα και το πλήθος της Εξέτασης Πιστοποίησης FRM, μοτίβο, συμβουλές μελέτης, πόρους εξετάσεων κ.λπ.

  Λάβετε υπόψη ότι, όπως και η εξέταση πιστοποίησης FRM, υπάρχουν διάφορα άλλα διαπιστευτήρια από τα οποία θα μπορούσατε να επιλέξετε, ανάλογα με τον τομέα χρηματοδότησης στον οποίο θέλετε να ειδικευτείτε. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη δική σας προσεκτικά καθώς καθένα από αυτά είναι αποκλειστικό και παρέχει ορισμένες αποπληρωμές, αν όχι τότε δεν θα μετράει. Εάν έχετε μπερδευτεί για το ποια να πάει, μπορείτε να δείτε μια συγκριτική ανάλυση για CFA έναντι FRM. Επίσης, για να κατανοήσετε βαθύτερα την εξέταση CFA, μπορείτε να δείτε τον οδηγό για αρχάριους για την εξέταση CFA.

  Τι είναι η εξέταση FRM (Πιστοποίηση διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου);

  Η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Κινδύνου (GARP®) ήρθε με τον Διαχειριστή Χρηματοοικονομικού Κινδύνου (FRM®) για όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως κάποιος σοβαρός για τη διαχείριση κινδύνων. Η Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου μπορεί πραγματικά να είναι μια πολύτιμη πιστοποίηση που μπορεί να σας βοηθήσει στη βελτίωση της σταδιοδρομίας σας, να ξεχωρίσετε και να αναγνωρίσετε τους εργοδότες και να σας δώσει την ευκαιρία να βελτιώσετε τις γνώσεις και την εμπειρία σας στον τομέα της διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου.

  • Ρόλοι: Σύμβουλος Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, Διαχείριση Κινδύνων, Διαχείριση Πιστώσεων, Διαχείριση Ευθύνης Ενεργητικού, Εκτίμηση Κινδύνου, Εκτίμηση Κινδύνου. Το FRM μπορεί να μην είναι χρήσιμο για όσους αναζητούν Καριέρα Επενδυτικής Τραπεζικής ή Μετοχικών Ερευνών
  • Εξετάσεις: Το πρόγραμμα πιστοποίησης FRM αποτελείται από Εξετάσεις FRM Μέρος Ι και Μέρος II που είναι εξετάσεις πολλαπλών επιλογών με μολύβι και χαρτί.
  • Ημερομηνίες εξετάσεων FRM: Τόσο το μέρος Εξέτασης FRM Μέρος I όσο και το Μέρος II διεξάγονται δύο φορές το χρόνο το μήνα Μάιο και Νοέμβριο (συνήθως τρίτο Σάββατο). Επίσης, τα δύο επίπεδα μπορούν να ληφθούν την ίδια ημέρα ταυτόχρονα.
  • Η Συμφωνία: Οι δοκιμές FRM για δύο μέρη προηγμένες, αθροιστικές γνώσεις και οι έννοιες που δοκιμάστηκαν στο FRM Exam Part I απαιτούνται για το Μέρος II. Το πρόγραμμα πιστοποίησης FRM δύο μέρη ολοκληρώνεται με εξέταση τεσσάρων ωρών το καθένα. Τόσο το FRM Part I όσο και το Part II μπορούν να ληφθούν μία μέρα. Παρόλο που εάν δεν διαγράψετε το Μέρος Ι της πιστοποίησης χρηματοοικονομικής διαχείρισης κινδύνων και το μέρος II, θα πρέπει να εμφανιστεί και για τις δύο εξετάσεις την επόμενη φορά.
  • Επιλεξιμότητα: Όλοι μπορούν να εγγραφούν για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις FRM.

  Κριτήρια ολοκλήρωσης προγράμματος πιστοποίησης FRM

  • Περάστε τις εξετάσεις FRM Μέρος I και Μέρος II εντός 4 ετών
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν μέρος στην εξέταση FRM Μέρος Ι πριν λάβουν μέρος II
  • Επιδείξτε 2 χρόνια σχετικής εργασιακής εμπειρίας. Αυτή η εργασιακή εμπειρία δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 10 χρόνια πριν περάσει τις εξετάσεις FRM Μέρος II. Επίσης, η εμπειρία που αποκτήθηκε για το σχολείο δεν θα ληφθεί υπόψη, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών άσκησης, μερικής απασχόλησης ή διδασκαλίας μαθητών. Ένας υποψήφιος έχει 5 χρόνια για να υποβάλει την εργασιακή του εμπειρία. Μετά από 5 χρόνια, ο υποψήφιος θα πρέπει να εγγραφεί εκ νέου στο πρόγραμμα πιστοποίησης FRM και να πληρώσει ξανά τα απαιτούμενα τέλη.
  • Τα πιστοποιημένα FRMs ενθαρρύνονται έντονα να κερδίζουν 40 ώρες συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) κάθε δύο χρόνια για να διατηρήσουν τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση κινδύνων.

  Συνιστώμενες ώρες μελέτης: Το GARP συνιστά στους υποψηφίους FRM να αφιερώσουν περίπου 200 ώρες μελέτης για να προετοιμαστούν για κάθε μέρος των εξετάσεων FRM.

  Τι κερδίζετε; Γίνετε πιστοποιημένος διαχειριστής οικονομικού κινδύνου (FRM®)

  Γιατί να συνεχίσετε την εξέταση FRM;

  Η πιστοποίηση FRM πρέπει να επιλεγεί και να επιδιωχθεί επειδή απαιτείται στον τρέχοντα οικονομικό και χρηματοοικονομικό κλάδο. Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας, οι οποίες θα μπορούσαν να διαφέρουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και την τρέχουσα επαγγελματική εμπειρία, εάν υπάρχει.

  • Η πιστοποίηση FRM δεν εγγυάται εργασία ή αύξηση μισθών, αλλά ναι σίγουρα σας δίνει πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων σας, παρέχει ένα λογικό πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων σας στο χώρο εργασίας σας.
  • Με αυτό, έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε την αξία σας, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να σας βοηθήσει με την αύξηση των μισθών και όχι μόνο με την πιστοποίηση.
  • Επιπλέον, οι εστιασμένες γνώσεις και δεξιότητες που μαθαίνετε στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων, η δυνατότητα δικτύωσης και πρόσβασης με επαγγελματίες χρηματοοικονομικού κινδύνου μπορεί να σας προσφέρει έκθεση στον κλάδο.
  • Αυτή η πιστοποίηση θα σας δώσει την ευκαιρία να υποδείξετε ένα σύνολο δεξιοτήτων υψηλής αξίας σε ένα εξειδικευμένο τμήμα του τομέα χρηματοδότησης.

  Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες 5 εταιρείες και τις κορυφαίες 5 παγκόσμιες τράπεζες που χρησιμοποιούν τα περισσότερα FRM.

  Μορφή εξέτασης FRM

  Εξέταση FRM Πιστοποίηση Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Κινδύνου - Μέρος Ι Εξέταση Πιστοποίηση διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων - Μέρος II Εξέταση
  Επικεντρωνομαι σε Βασικά εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση κινδύνων και διάφορες θεωρίες που τις χρησιμοποιούν. Εφαρμογή των εργαλείων και τεχνικών που μάθαμε στο Μέρος Ι και βαθύτερες γνώσεις σε σημαντικά υπο-τμήματα της διαχείρισης κινδύνου
  Μορφή εξετάσεων Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MCQ) Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MCQ)
  Ερωτήσεις Ισοβαθμισμένες 100 ερωτήσεις Ισοβαθμισμένες 80 ερωτήσεις
  Διάρκεια 4 ώρες 4 ώρες

   Βασικά κυριότερα σημεία της μορφής εξετάσεων FRM

  Εξέταση πιστοποίησης FRM - Μέρος 1

  • Αυτό το μέρος της εξέτασης FRM επικεντρώνεται κυρίως σε κρίσιμα εργαλεία και θεωρίες που απαιτούνται για τη μέτρηση του οικονομικού κινδύνου.
  • Ο ευρύς τομέας της μελέτης θα περιλαμβάνει τη βάση της διαχείρισης κινδύνων, της ποσοτικής ανάλυσης, των χρηματοπιστωτικών αγορών και των προϊόντων, της αποτίμησης και των μοντέλων κινδύνου.
  • Η εξέταση είναι σε μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που το καθιστά εύκολο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την πτυχή του χρόνου, ο εξεταστής έχει κατά μέσο όρο περίπου 2,4 λεπτά ανά ερώτηση.
  • Οι ερωτήσεις στοχεύουν στη συσχέτιση της θεωρίας με πρακτικά, πραγματικά προβλήματα με την κατανόηση της διαχείρισης κινδύνου.
  • Χωρίς κυρώσεις για εσφαλμένες απαντήσεις :-)

  Εξέταση πιστοποίησης FRM - Μέρος II

  • Αυτό το μέρος της εξέτασης πιστοποίησης FRM βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από την εξέταση του μέρους Ι και επικεντρώνεται στη διαχείριση κινδύνων αγοράς, στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου, στη διαχείριση λειτουργικών και ολοκληρωμένων κινδύνων, στη διαχείριση επενδυτικού κινδύνου και στα τρέχοντα θέματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
  • Η εξέταση είναι και πάλι μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και ο εξεταστής έχει κατά μέσο όρο 3 λεπτά ανά ερώτηση.
  • Οι ερωτήσεις είναι πρακτικής φύσης, όπου οι υποψήφιοι αναμένεται να συμπεριφέρονται ως διαχειριστής κινδύνου και να ασχολούνται με τη διαχείριση κινδύνου.
  • Χωρίς αρνητική σήμανση για λανθασμένες απαντήσεις :-)

  Βάρη / ανάλυση για τις εξετάσεις FRM

  Εξέταση πιστοποίησης FRM - Μέρος I 

  • Κάθε ιδιαίτερη πτυχή της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων θα σταθμίζεται διαφορετικά στις εξετάσεις (Διακοπή παρέχεται παρακάτω). Για να καταργήσετε την εξέταση του μέρους Ι, πρέπει να επιδείξετε εκτενή γνώση όλων των τομέων που καθορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών του FRM.
  • Πρέπει να εξασκηθείτε καλά για την ποσοτική ενότητα, ειδικά εάν είστε από εμπορικό υπόβαθρο και δεν έχετε εργαστεί σε ποσοτικά προβλήματα στο παρελθόν.
  • Ένα υπέροχο νέο για εσάς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ! Ναι, μπορείτε να διαγράψετε την εξέταση ακόμη και σε περίπτωση που λάβετε το 4ο τεταρτημόριο σε μία από τις ενότητες. Αν και συνιστάται να μην βιδώσετε τα τμήματα υψηλού βάρους που βλέπετε παρακάτω.

  Εξέταση πιστοποίησης FRM - Μέρος II 

  • Το πρόγραμμα σπουδών FRM πιστοποίησης Μέρος II έχει χωριστεί σε πέντε κύριους τομείς (περιγράφονται παρακάτω με το ατομικό τους βάρος)
  • Το μέγιστο βάρος και το επίκεντρο της εξέτασης είναι για τους υπο-τομείς της διαχείρισης κινδύνων όπως η Διαχείριση Κινδύνου Αγοράς, η Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου Λειτουργική & Ολοκληρωμένη Διαχείριση Κινδύνων.
  • Και πάλι δεν υπάρχουν διαχωριστικά :-)

  Χρεώσεις εξέτασης πιστοποίησης FRM

  Ακολουθούν οι πληροφορίες για το FRM Certification Part I May 2020.

  Θα πρέπει να πληρώσετε ένα εφάπαξ τέλος εγγραφής 400 $. Μια άλλη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο χρόνος πληρωμής. Όσο νωρίτερα εγγραφείτε στην εξέταση τόσο φθηνότερη είναι. Για παράδειγμα, η πληρωμή κατά την τρίτη προθεσμία θα σας κοστίσει 950 US $, ενώ η πρώτη προθεσμία θα σας κοστίσει 300 US $ λιγότερο, δηλαδή 650 US $.

  Τα τέλη εγγραφής στο πρόγραμμα πιστοποίησης FRM ισχύουν για τέσσερα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συμμετάσχετε στην εξέταση Πιστοποίησης διαχείρισης κινδύνου - Μέρος Ι και ΙΙ εντός αυτής της περιόδου.

    FRM 16 Μαΐου 2020 Νοέμβριος - 2020
  Τέλη εγγραφής FRM 400 $ Ισχύει για 4 χρόνια Ισχύει για 4 χρόνια
  (εφάπαξ τέλη)
  Τέλη εξετάσεων Εάν εγγραφείτε μεταξύ αυτών των ημερομηνιών
  Πρόωρη εγγραφή Μέρος 1 - 425 $ Μέρος 2 - 350 $  1 Δεκεμβρίου 2019 - 31 Ιανουαρίου 2020   λήγει στις 31 Ιουλίου 2020
  Τυπική εγγραφή Μέρος 1 - 550 $ Μέρος 2 - 475 $  01 Φεβρουαρίου 2019 - 29 Φεβρουαρίου 2020  λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2020
  Καθυστερημένη εγγραφή Μέρος 1 - 725 $ Μέρος 2 - 650 $       01 Μαρτίου 2019 - 15 Απριλίου 2020  λήγει στις 15 Απριλίου 2020

  Ακολουθούν οι πληροφορίες για την επιστροφή υποψηφίου FRM Certification Part 1 & FRM Certification Part II 16 May 2020 source - GARP 

  Προθεσμίες 1 Δεκεμβρίου 2019 - 31 Ιανουαρίου 2020 1 Φεβρουαρίου 2019 - 29 Φεβρουαρίου 2020 1 Μαρτίου 2019 -        15 Απριλίου 2020
  Δίδακτρα 0 $ ΗΠΑ 0 $ ΗΠΑ 0 $ ΗΠΑ
  Έξοδα εξέτασης 425 $ ΗΠΑ 550 $ ΗΠΑ 725 $ ΗΠΑ
  Σύνολο 425 $ ΗΠΑ 550 $ ΗΠΑ 725 $ ΗΠΑ

  πηγή - GARP 

  Αποτελέσματα FRM & Ποσοστά επιτυχίας

  Τα αποτελέσματα του FRM δηλώνονται μέσω email γενικά έξι εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή της εξέτασης. Σας παρέχονται επίσης τα αποτελέσματα τεταρτημόρια τα οποία βασικά θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε πώς βαθμολογήσατε στις ευρείες περιοχές της εξέτασης σε σχέση με άλλους συμμετέχοντες. Επίσης, η βαθμολογία επιτυχίας δεν αποκαλύπτεται και καθορίζεται από την επιτροπή FRM.

  Τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται μεταξύ 30-60% και για τα δύο μέρη της εξέτασης FRM. Ας δούμε τα ποσοστά επιτυχίας για καθένα από τα επίπεδα.

  Αποτέλεσμα FRM - Μέρος Ι Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 47%

  • Κοιτάζοντας τα τελευταία 5 χρόνια (2014-2018) και 10 εξετάσεις, το FRM Certification Part I Exam είχε το ποσοστό επιτυχίας στο εύρος από 42% έως 50%, με μέσο ποσοστό επιτυχίας 47%.
  • Το μέσο ποσοστό επιτυχίας από το 2010 (δηλαδή, Μάιος 2014 έως Νοέμβριος 2018) για το Μέρος 1 είναι 45,1%
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 1 για το Μάιο του 2018 είναι 41%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 1 για τον Νοέμβριο του 2018 είναι 50,1%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 1 για το Μάιο του 2019 είναι 42%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 1 για το Νοέμβριο του 2019 είναι 46%.

  Αποτέλεσμα FRM - Μέρος ΙΙ Το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις είναι περίπου 57%

  • Και πάλι, λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση των τελευταίων 5 ετών (2014-2018) και 10 εξετάσεων, το FRM Certification Part II Exam είχε το ποσοστό επιτυχίας στο εύρος 50% έως 62%, με μέσο ποσοστό επιτυχίας 55%.
  • Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το ποσοστό επιτυχίας των αποτελεσμάτων FRM και για τα δύο μέρη I και II παρατηρήθηκε υψηλότερο το έτος Μάιος-2011 σε 53,1% και 61,6% αντίστοιχα.
  • Το μέσο ποσοστό επιτυχίας από το 2010 (δηλαδή, Μάιος 2010 έως Νοέμβριος 2018) για το Μέρος 2 είναι 56,1%
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 2 για το Μάιο του 2018 είναι 53,3%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 2 για το Νοέμβριο του 2018 είναι 56%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 2 για το Μάιο του 2019 είναι 60%.
  • Το ποσοστό επιτυχίας του μέρους 2 για το Νοέμβριο του 2019 είναι 59%.

  Υλικό Εξετάσεων FRM

  Ακολουθεί μια σύγκριση μεταξύ του υλικού μελέτης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των εξετάσεων FRM Certification Part I & II. Περιλαμβάνει το υλικό μελέτης που διατίθεται στον ιστότοπο GARP και στο Schweser.

  Χαρακτηριστικό Πιστοποίηση διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου - Βιβλία εξετάσεων Σβέσερ 
  Κόστος Ι Εξέταση 250 $ + αποστολή 399 $
  Κόστος II Εξέταση 295 $ + αποστολή 399 $
  Μορφή Εντυπος Εντυπος
  Εξετάσεις πρακτικής Ναι, δωρεάν επί τόπου Ναί
  Ερωτήσεις στο τέλος του κεφαλαίου Ναί Ναί
  Τράπεζα ερωτήσεων Ναί Ναί
  Γρήγορο φύλλο που πρέπει να γνωρίζετε Οχι Ναί

  Επίσης, πρέπει να σημειώσετε ότι υπάρχουν πολλά πακέτα που είναι διαθέσιμα με το Schweser, μπορείτε να επιλέξετε αυτό με τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Αν και για λόγους σύγκρισης έχω συμπεριλάβει την τιμή και τα χαρακτηριστικά του πακέτου Essential Self Study. Περαιτέρω για να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε τις σημειώσεις του προγράμματος σπουδών FRM ή το υλικό προετοιμασίας θα εξαρτηθεί από το χρόνο που πρόκειται να επενδύσετε στην προετοιμασία των εξετάσεων FRM.

  Στρατηγικές εξετάσεων FRM: πριν από τις εξετάσεις

  Δεν υπάρχει μαγεία, ούτε συντομεύσεις αλλά καθαρά αφιερωμένες προσπάθειες που θα σας οδηγήσουν. Ας δούμε μερικά σημεία που θα μπορούσατε να σκεφτείτε να συμπεριλάβετε στην προετοιμασία σας για το FRM Part I Exam.

  • Κατανοήστε το πρόγραμμα σπουδών - Το πρώτο και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ρίξετε μια ματιά σε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών που πρόκειται να σπουδάσετε. Καταβάλλετε προσπάθειες για να το καταλάβετε πραγματικά.
  • Περάστε τις ενδείξεις GARP- Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις βασικές αναγνώσεις GARP τουλάχιστον μία φορά και επίσης το Εγχειρίδιο FRM.
  • Βρείτε συνεργάτη μελέτης- Εάν μπορείτε να βρείτε συνεργάτη μελέτης. Προσέξτε κάποιον σε παρόμοια κατάσταση με το δικό σας και ένα πρόγραμμα. Μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον σε περίπτωση αμφιβολιών και της δύναμης κάθε συντρόφου σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
  • Ξεκινήστε νωρίς - Αποκτήστε το ευθεία, αυτές δεν είναι οι εξετάσεις σας στο κολέγιο, όπου η μελέτη της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να σας περάσει. Προκειμένου να προετοιμαστείτε καλά ξεκινήστε νωρίς και πολύ καλά προγραμματίστε το πρόγραμμα προετοιμασίας, αναλόγως αποφασίστε πόσος χρόνος αφιερώνεται για κάθε μέρα. Ειδικά εάν δεν είστε κάποιος από το υπόβαθρο των οικονομικών και των quants, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για την προετοιμασία.
  • Καθορίστε τις δικές σας ώρες μελέτης - Αν και οι προτεινόμενες ώρες είναι κάπου περίπου 200 ώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ολοκληρώσετε την εξέταση. Αυτά τα κριτήρια είναι εντελώς υποκειμενικά και απαιτούν ειλικρινείς προσπάθειες που κυμαίνονται μεταξύ 100-500 ωρών.
  • Προετοιμαστείτε καλά για τους τύπους και τους υπολογισμούς - Σημαντικό ζήτημα για τους εξεταστές είναι ότι υπάρχει μια καλή ποσότητα ποσοτικής πτυχής στο θέμα. Η μαθηματική δυσκολία των εξετάσεων είναι παρόμοια με εκείνη ενός μεταπτυχιακού επιπέδου χρηματοοικονομικών μαθημάτων. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικοί τύποι και υπολογισμοί που πρέπει να είναι γνωστοί μαζί με τη σωστή εφαρμογή του.
  • Προετοιμάστε το δικό σας γρήγορο φύλλο - Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές φόρμουλες (βρείτε τους στο τέλος κάθε κεφαλαίου) και μεθόδους για διάφορους τύπους μέτρησης. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα φύλλα τύπου δεν παρέχονται με την εξέταση. Άρα πρέπει να τα απομνημονεύσετε. Ένας τρόπος είναι να προετοιμάσετε το δικό σας γρήγορο φύλλο φόρμουλας και να συνεχίσετε να το αναφέρετε όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της εργασίας σας ή ενώ ταξιδεύετε.
  • Πρακτική, Πρακτική και Πρακτική! - Πηγαίνοντας στις νότες, η προετοιμασία των τύπων είναι μόνο ένα μέρος της προετοιμασίας. Το κλειδί θα είναι το ποσό της πρακτικής που κάνετε στην επίλυση των προβλημάτων. Μπορεί επίσης να συμβεί που εξασκείτε σήμερα και μπορεί να το ξεχάσετε μετά από μια εβδομάδα. Έτσι, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εδώ, αλλά απλώς κρατήστε την πρακτική! Λύστε όσες εξετάσεις πρακτικής θα σας δώσουν μια ιδέα για το πώς θα ήταν το πραγματικό πράγμα και θα σας κάνει να είστε σίγουροι στον τελικό αγώνα.
  • Το μάθημα δεν είναι μυθιστόρημα - Δεν πρέπει να διαβάζετε όποτε παίρνετε χρόνο μόνο για 15-20 λεπτά. Κάντε μια συνήθεια να μελετάτε για ώρες σε τέντωμα για 2-3 ώρες. Μάθετε τις έννοιες και εξασκηθείτε αμέσως. Εάν το κάνετε αυτό από την 1η ημέρα δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη, ξανά και ξανά, να διαβάσετε τις έννοιες.
  • Επίλυση δειγμάτων με GARP- Η σωστή εξέταση των βασικών μετρήσεων του GARP και η επίλυση της πρακτικής εξέτασης (διατίθεται δωρεάν μόλις εγγραφείτε στις εξετάσεις) θα σας δώσει μια καλή ώθηση εμπιστοσύνης για την εκκαθάριση του χαρτιού. Επίσης, μερικές ακόμη πρακτικές εξετάσεις Schweser δεν είναι ποτέ επιβλαβείς. Αν και μην περιμένετε να εμφανιστεί το ίδιο επίπεδο ερωτήσεων στην εργασία σας. Προβλέψτε ότι τα παιδιά GARP θα σας οδηγήσουν για μια βόλτα. Απλό - Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα!
  • Προετοιμάστε κάθε ενότητα - Μην αφήσετε μερικές έννοιες και θέματα πιστεύοντας ότι είναι ασήμαντα. Τέτοιες αποφάσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν. Απλώς δεν μπορείτε να αγνοήσετε οποιαδήποτε φόρμουλα από οποιαδήποτε γωνία των βιβλίων. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΕ ΚΑΙ ΟΛΑ.

  Αφιερώστε τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν από την εξέταση - Εάν εργάζεστε, δοκιμάστε και αφήστε μια εβδομάδα μακριά πριν από την εξέταση και διατηρήστε στο ελάχιστο άλλες δεσμεύσεις. Χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε τον εαυτό σας με κάποιες ιδέες για αυτό το επιπλέον πλεονέκτημα. Αφιερώστε αυτή τη φορά την εξάσκηση και την επανεξέταση του υλικού σας.

  Στρατηγικές εξετάσεων FRM: Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

  Εάν έχετε προετοιμάσει και ολοκληρώσει την εργασία σας καλά, η ημέρα των εξετάσεων δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αν και έχω αναφέρει μερικές σημαντικές προτάσεις που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές.

  • Κρατήστε δύσκολες ερωτήσεις για το τέλος - Έχει παρατηρηθεί από πολλούς συμμετέχοντες στις εξετάσεις ότι οι τελευταίες 10 περίπου ερωτήσεις ήταν φρούτα με χαμηλή ένταση, τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν εύκολα. Αυτό μπορεί να είναι ατυχές για εκείνους που λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά και αναγκάζονται να μαντέψουν τις απαντήσεις. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να επιστρέψετε στις δύσκολες ερωτήσεις αργότερα και να συνεχίσετε να απαντάτε σε αυτές που γνωρίζετε γρήγορα.
  • Να είστε γρήγοροι και σε εγρήγορση - Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε αρκετό χρόνο για κάθε ερώτηση, έχετε ένα πράγμα στο μυαλό σας ότι οι ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου είναι γενικά πολύ δύσκολες και δύσκολες, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί και να εξοικονομήσετε χρόνο για να λύσετε τα δύσκολα.
  • Αναζητήστε εύκολα εργαλεία επιλογής- Θα συναντήσετε ερωτήσεις στις οποίες θα μπορούσατε γρήγορα να βρείτε λύσεις. Προσέξτε τους καθώς θα μπορείτε να τα λύσετε σωστά μέσα σε χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο για άλλες ερωτήσεις και επίσης να αυξήσετε τις πιθανότητες εκκαθάρισης των ενοτήτων.
  • Προσέξτε για μακροσκελείς ερωτήσεις - Άλλοι τύποι ερωτήσεων που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν στην εξέταση είναι αυτές που ήταν αρκετά χρονοβόρες και στις δύο λέξεις και στον αριθμό των βημάτων που απαιτήθηκαν για να εξευρεθεί μια λύση. Προγραμματίστε τους εάν θέλετε να το πάρετε στην αρχή ή στο τέλος.

  Ευκαιρίες υποτροφιών για εξετάσεις FRM

  • Οι υποψήφιοι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αυτοχρηματοδοτήσουν τις εξετάσεις FRM μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υποτροφία που παρέχει το GARP.
  • Αυτή η υποτροφία θα καλύπτει μόνο το τέλος εγγραφής για το μέρος Ι για τις εξετάσεις FRM.
  • Επίσης, λάβετε υπόψη ότι οι υποτροφίες δεν είναι διαθέσιμες για το FRM Exam Part II.
  • Η απόφαση για το αν η υποτροφία πρέπει να απονεμηθεί σε έναν συγκεκριμένο υποψήφιο εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του GARP και σε έναν υποψήφιο μπορεί να δοθεί μόνο μία υποτροφία χωρίς εξαιρέσεις.

  Αν και για να επωφεληθεί της υποτροφίας, ο υποψήφιος θα πρέπει να προκριθεί. Ακολουθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που ορίζει η GARP.

  • Ο μαθητής πρέπει να επικυρώσει την εγγραφή πλήρους απασχόλησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα κατά τη στιγμή της εξέτασης. Έτσι, σε περίπτωση που ο φοιτητής είναι εγγεγραμμένος σε προπτυχιακό ή πιστοποιητικό πρόγραμμα δεν μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για υποτροφία.
  • Τα μέλη της Σχολής θα είναι επιλέξιμα εάν μπορούν να επικυρώσουν την πλήρη απασχόληση στο ίδρυμά τους. Ένα πλήρες έντυπο αίτησης που μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του GARP πρέπει να υποβληθεί μαζί με τα έγγραφα. 

  Πολιτική αναβολής εξετάσεων FRM

  Μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όπου δεν μπορείτε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις για τις οποίες έχετε εγγραφεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να εξεταστεί η αναβολή. Εδώ επιτρέπεται να αναβάλλετε την εγγραφή των εξετάσεων μία φορά στην επόμενη ημερομηνία εξέτασης. Αν και υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις?

  • Η αναβολή πρέπει να υποβληθεί έως την τελευταία ημέρα της εγγραφής.
  • Θα πρέπει να πληρώσετε ένα διοικητικό τέλος επεξεργασίας 100,00 USD για να αναβάλλετε τις εξετάσεις σας.
  • Θα εγγραφείτε αυτόματα στον επόμενο κύκλο εξετάσεων και σε περίπτωση που αποφασίσετε να μην εμφανιστεί η επόμενη εξέταση, θα χάσετε το τέλος εγγραφής των εξετάσεων.

  συμπέρασμα

  Η πιστοποίηση FRM θα πρέπει να επιλέγεται εάν επιθυμείτε να μάθετε και να ακολουθήσετε μια καριέρα στη Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου. Η Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου παρέχει επίσης την ευκαιρία να δικτυωθείτε με ομοϊδεάτες και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε έκθεση στον κλάδο Κινδύνων. Παρόλο που η Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου δεν εγγυάται μια δουλειά ή μια αύξηση μισθών ναι, σίγουρα σας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων σας και παρέχει ένα λογικό πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων σας στο χώρο εργασίας σας. Επιλέξτε αυτό το διαπιστευτήριο λαμβάνοντας υπόψη το κόστος-όφελος για τον εαυτό σας. Απαιτεί καλή δέσμευση, πειθαρχία και σκληρή δουλειά για να κερδίσει με επιτυχία. Όλα τα καλύτερα!


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found