CFA IMC - Εξέταση Πιστοποιητικού Διαχείρισης Επενδύσεων | Πλήρης οδηγός

CFA IMC

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται τέλεια καριέρα; Η επιτυχία φαίνεται τόσο τέλεια που συχνά χάνουμε τις μικρές ατέλειες που εμποδίζουν την ανάπτυξή μας στην τελειότητα. Ένα τέτοιο ελάττωμα είναι η έλλειψη γνώσεων για να κάνουμε τη σωστή καριέρα. Η επιλογή μιας τεκμηριωμένης επιλογής και η επίδοση των συνεπειών της απόφασής σας είναι ένα πράγμα και η λήψη μιας απόφασης αποκλειστικά για τους παράγοντες της μισής ψημένης γνώσης είναι ένας μεγάλος κίνδυνος εις βάρος του μέλλοντός σας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνουν ποτέ τέτοια τεράστια λάθη και έτσι σας βοηθάμε με μια λεπτομερή προσέγγιση για τη σωστή επιλογή σταδιοδρομίας. Πως?

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1 - Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εκπληκτικές 70+ ώρες εκπαίδευσης CFA επιπέδου 1

Λοιπόν, αν ονειρεύεστε μια καριέρα σε εταιρείες επενδύσεων, αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Αποκωδικοποιήσαμε τα παξιμάδια και τα μπουλόνια του προγράμματος IMC (Investment Management Certificate).

  1. Γιατί το IMC είναι ένα για επαγγελματίες επενδύσεων;

   Η βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων αναγνωρίζει το μάθημα IMC ως προσόντα επιλογής σε επίπεδο εισόδου και οι εργοδότες εταιρειών διαχείρισης επενδύσεων ζητούν αυτό το πιστοποιητικό ως προϋπόθεση για την πρόσληψη οποιουδήποτε επαγγελματία για μια θέση.

     • Το IMC ή το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Επενδύσεων θεωρείται ότι είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης του κλάδου διαχείρισης επενδύσεων. Επί του παρόντος, υπάρχουν 15.000 κάτοχοι πιστοποιητικών IMC και οι αριθμοί αυξάνονται με κάθε περνώντας έτος.
     • Για όσους θέλουν να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον με τη διαχείριση επενδύσεων ως χαρτοφυλάκιο εργασίας, η IMC είναι η πιο αναγνωρισμένη και καθιερωμένη πιστοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
     • Το IMC είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει πόρτες για πολλές μεγάλες ευκαιρίες καριέρας στον κλάδο της διαχείρισης επενδύσεων και θα φέρει συναρπαστικές στιγμές για τον επαγγελματία.

   Σχετικά με το πρόγραμμα IMC


   Το πρόγραμμα πιστοποιητικών Investment Management Certificate (IMC) διευθύνεται από την CFA Society of the UK (CFA UK). Η CFA UK είναι μια κοινωνία που αποτελείται από μέλη της βιομηχανίας επενδύσεων και ο μοναδικός στόχος της CFA UK είναι να προωθήσει και να διατηρήσει υψηλά πρότυπα επαγγελματικής ικανότητας και πρακτικής στην ανάλυση επενδύσεων, στη διαχείριση χαρτοφυλακίου και σε συναφείς κλάδους.

   Το πρόγραμμα IMC θεωρείται ότι είναι το προσόν επιπέδου προσόντων από τη βιομηχανία διαχείρισης επενδύσεων και τα προσόντα είναι ιδιαίτερα περιζήτητα επαγγελματίες λόγω του ότι θεωρείται προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε θέση από τους εργοδότες. Το IMC έχει χρησιμοποιηθεί από τις περισσότερες κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων για να επιδείξει ικανότητες για κανονιστικούς σκοπούς.

   Αυτό το μάθημα είναι το σκαλοπάτι ή θέτει τα θεμέλια της σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του επενδυτή. Πολλοί κάτοχοι IMC συνεχίζουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη μελετώντας για το πρόγραμμα Chartered Financial Analyst (CFA).

   Ρόλοι: Ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι έτοιμος για έναν επενδυτικό ρόλο με αυτό το πρόγραμμα πιστοποιητικών. Οι πιο συνηθισμένοι ρόλοι περιλαμβάνουν τη διαχείριση επενδύσεων, την υποστήριξη επενδύσεων, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και τη διαχείριση επενδύσεων.

   Εξέταση: Το πρόγραμμα IMC μπορεί να εκκαθαριστεί επιτυχώς με την περάτωση δύο εξετάσεων

     • Ενότητα 1: Το επενδυτικό περιβάλλον
     • Ενότητα 2: Επενδυτική πρακτική

   Ημερομηνίες εξέτασης:  Δεν υπάρχει σταθερό παράθυρο εξέτασης για το πρόγραμμα IMC. Ένας υποψήφιος είναι ελεύθερος να δώσει τις εξετάσεις τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες προγραμματίζοντας ένα ραντεβού μετά την εγγραφή του στο πρόγραμμα.

   Η Συμφωνία: Προγραμματίστε προσεκτικά την ημερομηνία κατά την υποβολή της εξέτασης, επειδή το πρόγραμμα σπουδών IMC ενημερώνεται συνεχώς και ενδέχεται να έχει αλλάξει ανάλογα με την επιλογή της ημερομηνίας της εξέτασης.

   Επιλεξιμότητα: Δεν καθορίζονται κριτήρια επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα IMC. Ωστόσο, συνιστάται ότι ένας υποψήφιος πρέπει τουλάχιστον να κατέχει πτυχίο πτυχίου για να απολαμβάνει τη θέση του στον κλάδο για να ενισχύσει τις προοπτικές σταδιοδρομίας του.

   Κριτήρια ολοκλήρωσης προγράμματος IMC


   Εκτός από την επιτυχή εκκαθάριση των δύο μονάδων, δεν υπάρχουν περαιτέρω κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την ολοκλήρωση του προγράμματος με επιτυχία.

   Συνιστώμενες ώρες μελέτης 

   Μονάδα IMC 1 : Οι υποψήφιοι για το Περιβάλλον Επενδύσεων πρέπει να αφιερώσουν τουλάχιστον 80 ώρες για να σπουδάσουν για τη μονάδα.

     • Μονάδα IMC 2 : Πρακτική επένδυσης - οι υποψήφιοι πρέπει να αφιερώσουν τουλάχιστον 120 ώρες ή περισσότερες ώρες για τη μελέτη για τη μονάδα.

   Τι κερδίζετε; Ένα πιστοποιητικό σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα αποδεικνύει το επίπεδο ικανότητας ενός υποψηφίου στον επενδυτικό κλάδο.

   Γιατί να συνεχίσετε το IMC;


   Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μαθήματα στον κλάδο, οι συγκεκριμένοι λόγοι για την επιλογή IMC ή Investment Management Certificate πρέπει να σταθμίζονται προσεκτικά για να καταλήξει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή. Το IMC, όπως δηλώνεται, είναι το πολύ βασικό μάθημα που απαιτείται για να ανοίξει τις πόρτες ευκαιριών για έναν επαγγελματία στον κλάδο διαχείρισης επενδύσεων. Επίσης, οι περισσότερες κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων αναζητούν υποψηφίους που έχουν πιστοποίηση IMC καθώς αυτό το μάθημα είναι συνώνυμο με την ιδέα ότι ο υποψήφιος είναι αρκετά ικανός για να συμμετάσχει σε αυτόν τον κλάδο. Για κανονιστικά θέματα, οι εργοδότες του κλάδου επιθυμούν επαγγελματίες με το μάθημα IMC. Αυτό το μάθημα στο βιογραφικό του υποψηφίου είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τις προοπτικές εργασίας του, ειδικά στους διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματικούς διορισμούς πριν ή αμέσως μετά την αποφοίτηση.Το μάθημα εξοπλίζει τους μαθητές με υψηλά πρότυπα επαγγελματικής ικανότητας και πρακτικής στην ανάλυση επενδύσεων, στη διαχείριση χαρτοφυλακίου και σε άλλους σχετικούς κλάδους. Το IMC είναι ένα σκαλοπάτι για όσους θέλουν να επιτύχουν περαιτέρω προσδιορισμούς χρηματοδότησης στο μέλλον, όπως το CFA για μια καλύτερη εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Είναι ένα ιδανικό ίδρυμα, καθώς το μάθημα καλύπτει το 30% του προγράμματος σπουδών CFA Level I.

   Μορφή εξετάσεων IMC


   Ενότητα 1 Εξέταση

   Η πρώτη εξέταση εξετάζει τους υποψηφίους για τη στοιχειώδη κατανόηση της βιομηχανίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών, της κατανόησης της χρήσης των αρχών της CFA, των ηθικών πρακτικών, των νομικών εννοιών που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές συμβουλές και της κατανόησης του φορολογικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου κ.λπ. Η δοκιμή περιλαμβάνει από 85 σύνολα αντικειμένων πολλαπλής επιλογής και η πλειονότητα αυτών είναι ερωτήσεις στυλ γεμίσματος.

    Ενότητα 2 Εξέταση

   Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής παρέχονται με τέσσερις επιλογές απάντησης, ενώ οι τύποι ερωτήσεων «Συμπλήρωση κενού» απαιτούν από τους υποψηφίους να εισάγουν μια τιμή στο πεδίο απάντησης. Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις μορφοποίησης (χωρίς σύμβολα ή γράμματα, εκτός εάν ορίζεται στην ερώτηση), αυτές οι απαιτήσεις μορφοποίησης παρέχονται πάντα στην ερώτηση.

   Τα σετ αντικειμένων είναι ερωτήσεις σχετικά με τον τύπο μελέτης περίπτωσης. Οι υποψήφιοι έχουν ένα σύντομο σενάριο με πολλές ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτό. Το υλικό που δίνεται στη μελέτη περίπτωσης δεν αλλάζει με τις ερωτήσεις.

   Βασικά χαρακτηριστικά της μορφής των εξετάσεων


     • Ο υποψήφιος έχει ένα έτος για να συμμετάσχει στις εξετάσεις. Κατά τη λήξη της θητείας ενός έτους, ο υποψήφιος πρέπει να εγγραφεί ξανά για να μπορέσει να συμμετάσχει στις εξετάσεις.
     • Δεν επιτρέπεται στους υποψήφιους περισσότερες από 4 προσπάθειες το ένα τέταρτο να εμφανιστούν για μία ή και τις δύο ενότητες της εξέτασης IMC ή Investment Management Certificate Certificate. Σε έναν επιτυχημένο υποψήφιο δεν επιτρέπεται περαιτέρω προσπάθεια αύξησης της βαθμολογίας του.
     • Απαιτείται περίοδος 3 ημερών αναμονής μετά την εξέταση για να εγγραφείτε ξανά στην εξέταση.
     • Οι υποψήφιοι επιτρέπονται μόνο μία προσπάθεια σε κάθε ενότητα της εξέτασης IMC ανά ημερολογιακό μήνα.
     • Όσον αφορά τη χρήση της αριθμομηχανής κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, το ινστιτούτο έχει καθορίσει κανόνες σχετικά με αυτό. Το προσωπικό του κέντρου δοκιμών παρέχει ένα Casio fx-83GT PLUS για χρήση στις εξετάσεις, μαζί με έναν διαγράψιμο πίνακα και στυλό για τη λειτουργία. Είναι ευθύνη των υποψηφίων να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του τυπικού υπολογιστή. Το προσωπικό της Pearson Vue δεν θα παρέχει υποστήριξη στους υποψηφίους σχετικά με τη χρήση της αριθμομηχανής κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

   Βάρος-ηλικία εξετάσεων IMC


   Το πρόγραμμα σπουδών της Ενότητας 1 καλύπτει έξι θέματα:

     • Θέμα 1 - Χρηματοοικονομικές αγορές και ιδρύματα
     • Θέμα 2 - Επαγγελματισμός δεοντολογίας και επενδύσεων
     • Θέμα 3 - Ο κανονισμός για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα ιδρύματα
     • Θέμα 4 - Νομικές έννοιες
     • Θέμα 5 - Συμβουλές για πελάτες
     • Θέμα 6 - Φορολογία

   Τα ακόλουθα 11 θέματα καλύπτονται στην Ενότητα 2:

     • Θέμα 1 - Ποσοτικές μέθοδοι
     • Θέμα 2 - Μικροοικονομικά
     • Θέμα 3 - Μακροοικονομικά
     • Θέμα 4 - Λογιστική
     • Θέμα 5 - Μετοχές
     • Θέμα 6 - Σταθερό εισόδημα
     • Θέμα 7 - Παράγωγα
     • Θέμα 8 - Εναλλακτικές Επενδύσεις
     • Θέμα 9 - Διαχείριση χαρτοφυλακίου
     • Θέμα 10 - Επενδυτικά προϊόντα
     • Θέμα 11 - Μέτρηση της επενδυτικής απόδοσης

   Πηγή: CFA Society of the UK

   Έξοδα εξέτασης πιστοποιητικού διαχείρισης επενδύσεων


   Το τέλος εξετάσεων για τους υποψηφίους είναι το ακόλουθο:

     • Ενότητα 1: Περιβάλλον επενδύσεων £ 235,00
     • Ενότητα 2: Επενδυτική πρακτική 250,00 £

   Το τέλος της εξέτασης καταβάλλεται μέσω μιας ασφαλούς οθόνης ηλεκτρονικής πληρωμής. Η εταιρεία δεν τιμολογεί για τα έξοδα των εξετάσεων και η πληρωμή δεν γίνεται αποδεκτή μέσω τηλεφώνου. Δεν καταβάλλεται ΦΠΑ στις εξετάσεις.

   Αποτελέσματα εξετάσεων IMC & Ποσοστό επιτυχίας


   Το σήμα επιτυχίας κυμαίνεται μεταξύ 65% και 75% όλων των βαθμολογούμενων ερωτήσεων. Δεν είναι απαραίτητο να περάσετε κάθε περιοχή θέματος για να περάσετε συνολικά. Ο υποψήφιος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις χωρίς τα λεγόμενα "εμπόδια" δοκιμών στο IMC. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιτύχουν μια συνολική βαθμολογία επιτυχίας ανεξάρτητα από τους βαθμούς που διανέμονται στο χαρτί.

   Τα αποτελέσματα των εξετάσεων IMC παραδίδονται στον υποψήφιο στο τέλος της εξέτασης στο εξεταστικό κέντρο. Δίνεται εκτύπωση του προσωρινού αποτελέσματος. Τα προσωρινά αποτελέσματα διατίθενται διαδικτυακά τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την ημερομηνία εξέτασης. Τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται γραπτώς από το ινστιτούτο και δημοσιεύονται στην κύρια ταχυδρομική διεύθυνση εντός 21 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία εξέτασης. Το ακριβές σκορ δεν απελευθερώνεται ούτε παρέχεται ούτε οι λεπτομέρειες των ερωτήσεων που απαντήθηκαν σωστά ή λανθασμένα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα (προσωρινά ή επίσημα) δεν δίνονται ποτέ μέσω τηλεφώνου. Είναι ευθύνη του υποψηφίου να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται είναι ενημερωμένα και σωστά, η CFA UK δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της εσφαλμένης επιστολής ή του πιστοποιητικού επιβεβαίωσης.

   Προσωρινή ειδοποίηση αποτελεσμάτων (μέσω Pearson) Την ημέρα των εξετάσεων στο εξεταστικό κέντρο
   Προσωρινά αποτελέσματα και γνωστοποίηση περιοχών αδυναμίας (Online) 3 εργάσιμες ημέρες μετά την εξέταση
   Επίσημη επιβεβαίωση αποτελεσμάτων ή / και πιστοποιητικό (δημοσίευση) Εντός 21 ημερών μετά την εξέταση

   Στρατηγική εξετάσεων IMC


     • Οι πόροι του μαθήματος δημοσιεύονται από το CFA UK, στο OTM, το οποίο παρέχει ευρεία κάλυψη του προγράμματος σπουδών. Διατηρήστε αυτό το βολικό καθώς δίνει λειτουργικά παραδείγματα και υπολογισμούς, ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης και μια ψεύτικη εξέταση για να δοκιμάσετε τις γνώσεις ενός ατόμου.
     • Αποφασίστε εκ των προτέρων τι και πόσο να σπουδάσετε, με βάση το πρόγραμμα σπουδών της μονάδας και άλλο συμπληρωματικό υλικό μελέτης
     • Μάθετε τους τύπους, καθώς δεν θα σας παρέχονται οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

   Πολιτική αναβολής εξετάσεων πιστοποιητικών διαχείρισης επενδύσεων


   Επιτρέπεται σε έναν υποψήφιο να επαναπρογραμματίσει τη δοκιμαστική συνάντηση στο Διαδίκτυο χωρίς επιπλέον χρέωση 72 ώρες πριν από την ώρα του ραντεβού των εξετάσεων. Σε περίπτωση απώλειας του τεστ για οποιονδήποτε λόγο χωρίς αναπρογραμματισμό, ο υποψήφιος πρέπει να εγγραφεί εκ νέου για την εξέταση με δικά του έξοδα. Η απώλεια της εξέτασης λόγω ασθένειας ή δύσκολων προσωπικών περιστάσεων την ημέρα έχει καθορίσει κανόνες για τους οποίους παρακαλούμε ανατρέξτε στην ειδική πολιτική ανταπόκρισης της κοινωνίας.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found