ACCA εναντίον CIMA | Ποια λογιστική πιστοποίηση είναι καλύτερη;

Διαφορά μεταξύ ACCA και CIMA

Το ACCA είναι η σύντομη φόρμα για ένωση πιστοποιημένων ορκωτών λογιστών και οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτού του μαθήματος θα αποκτήσουν δεξιότητες στη διαχείριση λογαριασμών, στη λογιστική διαχείρισης, στη φορολογία, στον έλεγχο κ.λπ. ενώ το CIMA σημαίνει Chartered Institute of Management Accountants και αυτό το μάθημα παρέχει επαρκή εκπαίδευση και πτυχίο όσον αφορά τη λογιστική διαχείρισης και διάφορα άλλα σχετικά θέματα.

Οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε πάντα για αυξήσεις μισθών, μην κοιτάζετε αυτό το άρθρο με υψωμένα φρύδια, δέχομαι ότι είμαι ένας από αυτούς, αλλά το επιχείρημά μου είναι ότι οι αυξήσεις μισθών δεν έρχονται ποτέ εύκολα. Είναι αληθινά τα δαχτυλίδια; Είτε πρόκειται για το επιτυχημένο σλόγκαν της χρονιάς σας είτε για μια πολυαναμενόμενη προσφορά, διαφορετικά όσο σκληρά προσπαθείτε να παρακαλέσετε το αφεντικό σας. σου φαίνεται πάντα η πόρτα. Λοιπόν ας μιλήσουμε για τις προοπτικές σταδιοδρομίας από ό, τι σίγουρα μπορεί να δώσει ώθηση στον μισθό σας, καθώς και στον ορισμό σας στο γραφείο σας. Οι εξετάσεις ACCA και η πιστοποίηση CIMA είναι μαθήματα που μπορούν να βελτιώσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας, αλλά πριν λάβουμε μια σιωπηλή απόφαση, ας κατανοήσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο, ώστε να μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση για να προωθήσετε τις φιλοδοξίες σας περαιτέρω.

Τι είναι το ACCA;

Ο ACCA ή η Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών είναι ένας οργανισμός που αναγνωρίζει τα προσόντα μιας ΑΠ. Το ACCA είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εδρεύει στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται προς το συμφέρον του κοινού για να διασφαλίσει ότι οι ορκωτοί λογιστές λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές που διαμορφώνει η ένωση και διασφαλίζει την ορθή τήρηση των κανονισμών που έχουν τεθεί.

Το ACCA προσφέρει την πιστοποίηση σε ναυλωμένη λογιστική και η εξέταση γνωστή ως ACCA αναγνωρίζεται περισσότερο στις χώρες της Κοινοπολιτείας. Η πιστοποίηση που παρέχεται από το ACCA αναγνωρίζεται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά συνεργασιών με τοπικούς λογιστικούς φορείς σε πολλές τοποθεσίες.

Τι είναι το CIMA;

Το CIMA, επίσης γνωστό ως Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) παρέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη λογιστική διαχείρισης και συναφή θέματα για λογιστές που εργάζονται στον κλάδο. Το CIMA είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με την ιδιότητα του μέλους των λογιστών στην πλειοψηφία, καθιστώντας το το μεγαλύτερο λογιστικό όργανο και με μεγάλη φήμη στον κόσμο.

Το CIMA είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων των μελών του για να διασφαλίσει ότι ακολουθείται το σύνολο κώδικα και ότι διατηρείται η πειθαρχία από τους επαγγελματίες στην εκπλήρωση των προσδοκιών εργασίας του πελάτη τους. Το σώμα προσπαθεί για πάντα να προωθήσει την εκπαίδευση μέσω νέων τεχνικών και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη διάδοση των νέων πρακτικών με τα διάφορα μέσα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη δεν εμποδίζεται ποτέ.

ACCA vs CIMA Infographics

Ας δούμε τις κορυφαίες διαφορές μεταξύ ACCA έναντι CIMA.

Απαιτήσεις εξετάσεων ACCA vs CIMA

ACCA CIMA
Το ACCA προσφέρει συνολικά 16 μαθήματα. πρέπει να δώσετε 14 έγγραφα που χωρίζονται στην ακόλουθη μορφή, 9 έγγραφα του Θεμελιώδους Επιπέδου και 5 έγγραφα του Επαγγελματικού Επιπέδου. Το CIMA χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα και κάθε επίπεδο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τον μαθητή προς μια πλήρη γνώση της επιχείρησης και παρέχει πρακτικές δεξιότητες που θα δώσουν ένα πλεονέκτημα στον υποψήφιο στον επαγγελματικό κόσμο.
Τα ερωτηματολόγια χωρίζονται σε τρία πρότυπα ερωτήσεων, αντικειμενικό τύπο, μεγαλύτερο τύπο και περιπτωσιολογικές μελέτες. Υπάρχουν συνολικά 12 εξετάσεις για την επίτευξη του πιστοποιητικού CIMA, εννέα αντικειμενικές δοκιμές πολλαπλής επιλογής (τρεις ανά επίπεδο) και τρεις μελέτες περιπτώσεων (μία ανά επίπεδο).
Ένας υποψήφιος απαιτείται να περάσει όλες τις εξετάσεις για να γίνει συνεργάτης ACCA και επιπλέον, πρέπει να έχουν τρία χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον τομέα για να γίνουν ενεργά μέλη του ACCA. Οι φοιτητές καλούνται να αποκτήσουν τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας προκειμένου να αποκτήσουν το κύρος της CIMA.
Οι εξετάσεις ACCA πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο τον Μάιο και τον Νοέμβριο.
Ο υποψήφιος πρέπει να είναι δίπλωμα γυμνασίου για να συμμετάσχει στην εξέταση. Σε περίπτωση υψηλότερου βαθμού, ο υποψήφιος μπορεί να ζητήσει εξαίρεση από τα έγγραφα για τα οποία έχουν ήδη σπουδάσει στο θεμελιώδες επίπεδο. Οι απόφοιτοι οποιουδήποτε κλάδου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο έχουν τα προσόντα να κάνουν το μάθημα CIMA Μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για ορισμένες εξετάσεις στη λογιστική των επιχειρήσεων και στα επαγγελματικά προσόντα CIMA εάν ο υποψήφιος κατέχει σχετικό πτυχίο ή προσόντα.

Γιατί να συνεχίσετε το ACCA;

Οι κάτοχοι πιστοποιητικών ACCA αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και τα προσόντα του αναγνωρίζονται από τους εργοδότες και εκτιμώνται από φοιτητές που έχουν αποχωρήσει από το ACCA καθώς είναι γνωστοί για την ποιότητα και την αριστεία τους, καθιστώντας εύκολο για τους εργοδότες να βασίζονται στην ικανότητα και τις γνώσεις τους κατά την πρόσληψή τους .

Το ACCA έχει ευρύτερο φάσμα και είναι γνωστό για την ευελιξία του. Παρέχει μια γενική προοπτική για όλες τις βασικές λογιστικές δεξιότητες, καθιστώντας σας μια ολοκληρωμένη. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί από εσάς να επιλέξετε την περιοχή εξειδίκευσής σας από την αρχή και δίνει μια ανάσα σε όσους δοκιμάζουν ακόμα τα νερά. Το ACCA είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα πιστοποίησης για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις διαθέσιμες επιλογές και να εργαστούν σε διαφορετικούς κλάδους προτού αποφασίσουν να επιλέξουν τον τομέα εξειδίκευσής τους.

Γιατί να συνεχίσετε το CIMA;

Το CIMA είναι ένα εξειδικευμένο λογιστικό προσόν διαχείρισης, ένα τέλειο μάθημα για όσους επικεντρώνονται στην επιλογή και τον τομέα εργασίας τους. Το CIMA λειτουργεί καλύτερα για τους υποψηφίους που έχουν έντονο ενδιαφέρον για τον κόσμο των επιχειρήσεων και της διαχείρισης. Έχει μια καλή αλληλεπικάλυψη με την επιχειρηματική πρακτική, οπότε είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Το πιστοποιητικό CIMA παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας τόσο εντός όσο και εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου. Με μεγαλύτερη έμφαση στις στρατηγικές επιχειρηματικές δεξιότητες, τα προσόντα CIMA διευρύνουν τις επιλογές σταδιοδρομίας σας, εντός και εκτός χρηματοδότησης. Το CIMA είναι το μόνο λογιστικό όργανο που εστιάζει κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found