Υποβολή προσφοράς φόρμουλα Spread | Βήμα προς βήμα Υπολογισμός Spread Bid-Ask

Τύπος προσφοράς προσφοράς-ζήτησης

Η τιμή ζήτησης είναι η χαμηλότερη τιμή του αποθέματος στο οποίο ο υποψήφιος πωλητής του αποθέματος είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ασφάλεια που κατέχει, ενώ η τιμή προσφοράς είναι η υψηλότερη τιμή στην οποία ο υποψήφιος αγοραστής είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την αγορά της ασφάλειας και τις διαφορές μεταξύ της τιμής ζήτησης και των τιμών προσφοράς είναι γνωστή ως διαφορά προσφοράς-ζήτησης . Και ο τύπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε το spread -

Παράδειγμα

Ας πάρουμε ένα πρακτικό παράδειγμα εξάπλωσης για να δούμε πώς λειτουργεί.

Ο Tim αποφασίζει να αγοράσει μερικά αποθέματα με την επιπλέον εξοικονόμηση που έχει. Ο φίλος του Μπράουν είναι μακροχρόνιος επενδυτής. Ο Μπράουν ζητά από τον Τιμ να ανακαλύψει την εξάπλωση της εταιρείας M πριν επενδύσει σε αυτήν. Ο Μπράουν λέει ότι η κατανόηση της προσφοράς bid-ask θα βοηθήσει τον Tim σε μελλοντικές επενδύσεις. Ο Μπράουν παρείχε τις ακόλουθες λεπτομέρειες -

  • Η τιμή προσφοράς (μια υποτιθέμενη) ενός αποθέματος της εταιρείας M - 100 $.
  • Η ζητούμενη τιμή (επίσης υποτιθέμενη) ενός αποθέματος της εταιρείας M - 102 $.

Δεδομένου ότι ο Tim είναι νέος επενδυτής, δεν καταλαβαίνει τι είναι το spread. Έτσι ανακαλύπτει τον τύπο και τον εφαρμόζει. Και με μία κίνηση, είναι σε θέση να ανακαλύψει την εξάπλωση του αποθέματος της εταιρείας M. Εδώ είναι ο υπολογισμός του -

  • Spread = Ρωτήστε την τιμή ενός αποθέματος - Τιμή προσφοράς του ίδιου αποθέματος
  • = 102 $ - 100 $ = 2 $.
  • Σύμφωνα με τον Tim, η διάδοση ενός αποθέματος της εταιρείας M είναι 2 $.

Εξήγηση

Εάν θέλετε να κάνετε το σήμα σας ως επενδυτής, πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του χρηματιστηρίου. Το Spread είναι μια έννοια που πρέπει να κατανοήσει κάθε επενδυτής.

Όταν πωλείται ένα απόθεμα, έχει δύο μέρη - αγοραστές και πωλητές. Οι αγοραστές λένε στους πωλητές ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα για το απόθεμα. Το ονομάζουμε «τιμή προσφοράς». Οι πωλητές λένε επίσης στους αγοραστές ότι μπορούν να πουλήσουν το απόθεμα σε τιμή. Η τιμή που ζητούν οι πωλητές είναι πάντα λίγο υψηλότερη από την τιμή που οι αγοραστές είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Οι πωλητές τιμών που ζητούν ένα απόθεμα ονομάζεται «τιμή ζήτησης».

Στον τύπο προσφοράς-ερώτησης, ανακαλύπτουμε τη διαφορά μεταξύ της τιμής που ζητούν οι πωλητές και της τιμής της προσφοράς του αγοραστή.

πηγή: NSE Ινδία

Μπορούμε να δούμε από το παράδειγμα προσφοράς της Reliance Industries. Για μια τιμή αγοράς 47, η τιμή προσφοράς είναι 925,25, ενώ η ζητούμενη τιμή είναι 925,30. Bid-Ask = 925.30 - 925.25 = 0.05.

Ως επενδυτής, μπορείτε να ρωτήσετε - γιατί οι πωλητές ζητούν πάντα την υψηλότερη τιμή ενός αποθέματος. Είναι επειδή διατηρούν λίγο κέρδος για τον εαυτό τους. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που περιλαμβάνεται στην «τιμή ζήτησης».

Μαζί με την προμήθεια του μεσίτη, το spread περιλαμβάνει επίσης μια σειρά χρεώσεων.

Υπολογιστής Spread Bid-Ask

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο Υπολογιστή Spread Bid-Ask

Ρωτήστε την τιμή ενός αποθέματος
Τιμή προσφοράς του ίδιου αποθέματος
Τύπος ζήτησης υποβολής προσφορών
 

Τύπος Ζητήστε προσφορά Spread = Ρωτήστε την τιμή ενός αποθέματος - Τιμή προσφοράς του ίδιου αποθέματος
0 - 0 = 0

Bid-Ask Spread στο Excel (με πρότυπο excel)

Ας κάνουμε τώρα το ίδιο παράδειγμα παραπάνω στο Excel.

Είναι πολύ απλό. Πρέπει να δώσετε τις δύο εισόδους της τιμής ζήτησης ενός αποθέματος και της τιμής προσφοράς του ίδιου αποθέματος.

Μπορείτε εύκολα να μάθετε την εξάπλωση του αποθέματος της εταιρείας M στο παρεχόμενο πρότυπο.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το πρότυπο Spread Bid-Ask Spread - Πρότυπο Spread Excel.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found