Εξέταση ΑΣ | Πλήρης οδηγός για την εξέταση ICAI (Συμβουλές, στρατηγικές επιτυχίας)

Εξετάσεις ICAI (Εξέταση CA)

Το ICAI (Institute of Chartered Accountants India Exam) είναι μια εξέταση που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας, η οποία είναι ο εθνικός επαγγελματικός οργανισμός λογιστικής εταιρείας της Ινδίας για την έκδοση πιστοποίησης σχετικά με το ποιος είναι επιλέξιμος να γίνει επαγγελματίας ελεγκτής στην Ινδία.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, πρέπει να έχετε ακούσει για την Chartered Accountancy ή την CA. Η CA είναι το ιερό grail της λογιστικής στην Ινδία. Λάβετε υπόψη ότι η εξέταση CA που συζητήθηκε εδώ είναι διαφορετική από την εξέταση CPA. Τώρα για να σας κάνουμε να πιστέψετε για το τι αφορά τις εξετάσεις CA, ας δούμε κάποια στοιχεία για τη φήμη της -

 • Μεταξύ όλων των μαθητών που επιχειρούν τις εξετάσεις ICAI, μόνο το 3-8% είναι σαφές μεταξύ και τελικού επιπέδου.
 • Αυτό το αναγνωρισμένο ινστιτούτο ICAI έχει έναν επιβλητικό αριθμό μαθητών αυτήν τη στιγμή, δηλαδή - 1.175.000.
 • Η εξέταση CA που προσφέρεται από την ICAI έχει καταταχθεί στην αρ. 2 , παγκοσμίως.
 • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου 2015, ο συνολικός αριθμός των ΑΠ είναι 239.974 . Εκ των οποίων 124.434 ΑΠ απασχολούνται σε οργανισμούς και 115.540 ασκούν ΑΠ.
 • Το ICAI είναι ένα ινστιτούτο που δημιουργεί CA από το 1949, πράγμα που σημαίνει ότι η εξέταση ICAI έχει 67 χρόνια μακράς ιστορίας στην παραγωγή ενός από τους πιο απασχολούμενους επαγγελματίες στον κόσμο.

Αυτοί οι αριθμοί δεν βγήκαν από το μπλε. Δημιουργήθηκαν. Και αν είστε ένας από τους υποψήφιους ΑΣ, θα πρέπει να βάλετε την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτήν την εξέταση ΑΑ για να μετρηθείτε μεταξύ αυτών. Ενδιαφερόμενος? Μάθετε τα πάντα για τις εξετάσεις ICAI σε αυτό το άρθρο. Θα μιλήσουμε λεπτομερώς για τα παξιμάδια και τα μπουλόνια της εξέτασης CA.

Συμβουλή - Αυτό το άρθρο θα διαρκέσει λίγο χρόνο για να διαβάσετε και υπάρχουν εξαιρετικές πληροφορίες εκεί έξω Καθίστε με ένα στυλό και χαρτί αν θέλετε να γράψετε κάτι.

Σχετικά με την εξέταση CA

Η CA είναι το ιερό grail της λογιστικής στην Ινδία. Οι μαθητές με εμπορικό υπόβαθρο είναι οι ιδανικοί για τις ΑΠ. Μάλλον οι περισσότεροι μαθητές εγγράφονται στις εξετάσεις ΑΠ όταν πετύχουν από 10 + 2. Αλλά υπάρχει επίσης μια απευθείας διαδρομή για να κάνετε CA. Πρέπει να είστε πτυχιούχος και μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις CA. Πριν εγγραφείτε, θυμηθείτε ότι δεν είναι για λιποθυμία. Πρέπει να κάνετε πολλή σκληρή δουλειά σε αυτό το μάθημα εξετάσεων ICAI.

 • Ρόλοι: Λογιστής, Ελεγκτής, Εσωτερικός Ελεγκτής, Οικονομικός Δημοσιογράφος, Σύμβουλος SAP FICO και Σύμβουλος Φορολογίας.
 • Εξέταση: Για να περάσετε τις εξετάσεις ICAI, πρέπει να περάσετε από 3 επίπεδα. Εάν εμφανιστεί μετά την αποφοίτηση (υπό την προϋπόθεση ότι πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας), πρέπει να καθίσετε μόνο για 2 επίπεδα.
 • Ημερομηνίες Εξετάσεων ICAI: Οι τελικές εξετάσεις CA & IPCC διεξάγονται τον Μάιο και τον Νοέμβριο, ενώ η CPT διεξάγεται τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο.
 • The nitty-gritty: Υπάρχουν πολλά nitty-gritty στις εξετάσεις CA. Όχι μόνο πρέπει να περάσετε τρία επίπεδα εξετάσεων, αλλά πρέπει να ολοκληρώσετε 100 ώρες εκπαίδευσης τεχνολογίας πληροφοριών (ITT) και επίσης άρθρο-αποστολή 3 ετών. Για να εισέλθουν στο άρθρο-πλοίο, οι μαθητές πρέπει τουλάχιστον να καθαρίσουν μια ομάδα IPCC.
 • Επιλεξιμότητα: Μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις CA μετά το 10ο Πρότυπο και να εγγραφείτε για CPT. Αλλά αν θέλετε να πάτε μετά την αποφοίτησή σας, πρέπει να βαθμολογήσετε το 55% εάν είστε πτυχιούχος του εμπορίου ή εάν είστε πτυχιούχος άλλων ροών, πρέπει να βαθμολογήσετε τουλάχιστον 60% στην αποφοίτησή σας. Μετά την αποφοίτηση (υπό την προϋπόθεση ότι πληροίτε όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας), θα μπορούσατε να συμμετάσχετε απευθείας στις εξετάσεις IPCC.

Γιατί να συνεχίσετε τις εξετάσεις ICAI;

Η εξέταση CA δεν είναι ένα μάθημα που πρέπει να ακολουθηθεί από όλους. Είναι για μαθητές που είναι πρόθυμοι να βάλουν τα πάντα στις εξετάσεις CA. Ξεχάστε την κοινωνική ζωή, ξεχάστε τη διασκέδαση και ξεχάστε άλλους τομείς της ζωής σας. Η μοναδική σας εστίαση πρέπει να είναι CA εάν θέλετε να το εκκαθαρίσετε. Εάν είστε πραγματικά πρόθυμοι να σπάσετε τον κωδικό της CA, πρέπει να τον ακολουθήσετε. Αλλά υπάρχουν και καλά νέα. Η σκληρή δουλειά σας δεν θα πάει μάταια.

 • Μόλις ολοκληρώσετε το CA, θα κερδίσετε άμεση αξιοπιστία. Δεν χρειάζεται να πας σε εταιρείες και να σταθείς στη γραμμή. Μπορείτε να επιλέξετε να εξασκηθείτε ως αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας ή μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια αξιόπιστη θέση σε έναν οργανισμό.
 • Κάποιος λέει τόσο καλά όταν λέει ότι δεν είναι στην επίτευξη, αλλά στο να γίνεις ότι παίρνεις την αξία σου. Έτσι, όταν επενδύετε τη μέρα και τη νύχτα σας για την ΠΠ, όχι μόνο θα εκκαθαρίσετε τις εξετάσεις ICAI, θα γίνετε ανθεκτικοί, επίμονοι, εργατικοί και εξαιρετικά γνώστες. Σε μια κλίμακα 10 στην απασχολησιμότητα όπου όλες αυτές οι δεξιότητες πρέπει να είναι, θα σκοράρετε περισσότερο από 8 εάν ακολουθήσετε ΑΠ με ​​απόλυτη επιμέλεια.
 • Η εξέταση CA, ως μάθημα είναι μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων. Θα μάθετε πολλά για πολλά θέματα που θα ήταν σύμμαχος σας για το υπόλοιπο της καριέρας σας. Δεν θα μάθατε μόνο για τη λογιστική, αλλά θα μάθετε επίσης τον έλεγχο, τη φορολογία, τις χρηματοοικονομικές αναφορές και πολλά άλλα. Έτσι κάθε ιδρώτα που πέφτεις από το φρύδι σου θα ήταν επωφελές για το υπόλοιπο της καριέρας σου.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες 5 εταιρείες που απασχολούν CA -

 • Deloitte (εδρεύει σε περισσότερες από 150 χώρες και απασχολεί πάνω από 200.000 επαγγελματίες, το μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο με έσοδα)
 • PricewaterhouseCoopers (PWC) (Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελέγχου στον κόσμο, δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών το 2014)
 • Ernst & Young (EY) (Ένα από τα μεγαλύτερα ελεγκτικά γραφεία και η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής εσόδων το 2012)
 • KPMG (Απασχολούσε περισσότερα από 162.000 άτομα και ένα από τα Big 4 ελεγκτικά γραφεία στον κόσμο)
 • BDO International (Πέμπτο μεγαλύτερο λογιστικό δίκτυο στον κόσμο)

Μορφή εξετάσεων ICAI

Υπάρχουν 3 επίπεδα της εξέτασης εάν χρειάζεστε τη διαδρομή μετά το πρότυπο 10. Ας δούμε τη μορφή εξέτασης κάθε επιπέδου ένα προς ένα.

CPT (Δοκιμή κοινής επάρκειας)

 • Το CPT είναι μια δοκιμή επιπέδου εισαγωγής στην εξέταση CA. Για να περάσετε τις εξετάσεις ICAI, η πρώτη μάχη πρέπει να διαγράψετε 4 θέματα που χωρίζονται σε δύο συνεδρίες.
 • Στην πρώτη συνεδρία, πρέπει να συμμετάσχετε στις Βασικές αρχές της Λογιστικής και των Εμπορικών Νόμων.
 • Στη δεύτερη συνεδρία, θα συμμετάσχετε στη Γενική Οικονομία και την Ποσοτική Επάρκεια.
 • Το επίπεδο γνώσης που πρέπει να έχετε είναι θεμελιώδες.
 • Υπάρχουν συνολικά 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που πρέπει να απαντήσετε για να μπορέσετε να διαγράψετε την εξέταση CPT.
 • Για να περάσετε το CPT, πρέπει να βαθμολογήσετε τουλάχιστον 50%. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκοράρετε 100 στα 200 εάν θέλετε να περάσετε τις εξετάσεις.
 • Δεν υπάρχει αρνητική σήμανση για να μην επιχειρήσετε καμία ερώτηση. Αλλά αν δώσετε λάθος απάντηση σε μια ερώτηση, θα πρέπει να πληρώσετε το πρόστιμο των 0,25 βαθμών.

IPCC (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ικανότητας)

 • Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια καταλληλότητας για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στο IPCC Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στο IPCC, πρέπει να διαγράψετε το CPT plus 10 + 2 ή θα πρέπει να ολοκληρώσετε την αποφοίτησή σας με 55% βαθμούς στη ροή εμπορίου και 60% σε άλλες ροές ή υποψηφίους που έχουν περάσει την εξέταση ενδιάμεσου επιπέδου σε ICSI ή ICWAI. Πρέπει επίσης να ολοκληρώσετε 100 ώρες Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Πληροφοριών (ITT) προτού δικαιούστε την εξέταση. Επιπλέον, θα πρέπει να εγγραφείτε στις εξετάσεις IPCC σας τουλάχιστον 9 μήνες πριν από την εξέταση.
 • Υπάρχουν δύο ομάδες στο IPCC. Η πρώτη ομάδα έχει 4 θέματα και η δεύτερη ομάδα έχει 3 θέματα. Στην πρώτη ομάδα, θα επιχειρήσετε Λογιστική, Δεοντολογία & Επικοινωνία, Λογιστική Κόστους & Οικονομική Διαχείριση και Φορολογία (δύο μέρη - 1ο μέρος: Φόρος εισοδήματος και 2ο μέρος: Φόρος υπηρεσιών & ΦΠΑ). Στη δεύτερη ομάδα, πρέπει να συμμετάσχετε για Προχωρημένη Λογιστική, Έλεγχος & Διασφάλιση, και Πληροφορική & Στρατηγική Διαχείριση.
 • Αν συμμετέχετε στο IPCC, η προσδοκία είναι ότι έχετε τουλάχιστον γνώσεις εργασίας σε κάθε μάθημα.
 • Για να διαγράψετε το IPCC, πρέπει να βαθμολογήσετε τουλάχιστον 40% σε κάθε μάθημα και το άθροισμά σας σε όλα τα θέματα θα είναι 50%.

Άρθρο-πλοίο

 • Αυτό είναι το πρόσθετο πλεονέκτημα ή απαίτηση επιτυχίας στις εξετάσεις CA. Μόλις ολοκληρώσετε το IPCC, πρέπει να κάνετε 3 χρόνια artikel-αποστολής. Η ελάχιστη προϋπόθεση για να μπορέσετε να κάνετε άρθρο-πλοίο είναι να διαγράψετε τουλάχιστον μία ομάδα IPCC και να ολοκληρώσετε 100 ώρες ITT.
 • Το άρθρο-πλοίο είναι πρακτική εξάσκηση και οι μαθητές θα πληρώνονται ως ποσό κάθε μήνα.

Τελικός εξετάσεων CA

  • Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχετε στην τελική εξέταση CA.
  • Το πρώτο πράγμα είναι ότι πρέπει να περάσετε και τις δύο ομάδες του IPCC.
  • Το δεύτερο πράγμα είναι ότι πρέπει να ολοκληρώσετε τουλάχιστον 2,5 χρόνια αποστολής άρθρου πριν από τις εξετάσεις.
  • Υπάρχουν δύο ομάδες που πρέπει να διαγράψετε για να περάσετε στον τελικό CA. Σε κάθε ομάδα, υπάρχουν 4 θέματα. Στην πρώτη ομάδα, πρέπει να συμμετάσχετε στις Οικονομικές Αναφορές, τη Στρατηγική Χρηματοοικονομική Διαχείριση, τον Προχωρημένο Έλεγχο & την Επαγγελματική Ηθική και τον Εταιρικό Νόμο και τη Γραμματειακή Πρακτική. Στη δεύτερη ομάδα, θα επιχειρήσετε Λογιστική Προηγμένης Διαχείρισης, Έλεγχος Συστημάτων Πληροφοριών, Άμεσους Φόρους και Έμμεσους Φόρους.
  • Πρέπει να έχετε προηγμένες γνώσεις για να μπορέσετε να διαγράψετε τον τελικό CA.
  • Πρέπει να βαθμολογήσετε τουλάχιστον 40% σε κάθε μάθημα και 50% συνολικά για να περάσετε τις εξετάσεις.
  • Μόλις περάσετε τις εξετάσεις, θα μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος του ICAI. Θα λάβετε τη συνδρομή τόσο της ACA (Συνεργάτη Μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας) όσο και της FCA (Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας).
  • Θα λάβετε επίσης δύο πιστοποιητικά αφού περάσετε το τελικό CA - το πρώτο πιστοποιητικό είναι το πιστοποιητικό συμμετοχής και το δεύτερο πιστοποιητικό είναι το πιστοποιητικό πρακτικής.

Βάρη / ανάλυση εξετάσεων CA

Η ανάλυση των εξετάσεων ICAI σε κάθε επίπεδο είναι διαφορετική. Ας δούμε πώς έχει διανεμηθεί το βάρος σε κάθε επίπεδο.

CPT (200 μάρκες)

Έχει δύο συνεδρίες όπως προαναφέρθηκε. Κάθε συνεδρία έχει δύο ενότητες. Στην πρώτη συνεδρία, η πρώτη ενότητα είναι οι Βασικές αρχές της Λογιστικής που έχουν 60% συντελεστή και η δεύτερη ενότητα είναι οι Εμπορικοί Νόμοι που έχουν 40% συντελεστή. Στη δεύτερη συνεδρία, η πρώτη ενότητα είναι η γενική οικονομία και η δεύτερη ενότητα είναι η ποσοτική ικανότητα. Και στα δύο έχουν ίση στάθμιση (δηλ. 50%).

IPCC

Ας δούμε το βάρος σε κάθε ομάδα (όπως γνωρίζετε ότι το IPCC έχει δύο ομάδες) -

Ομάδα 1 (400 μάρκες)

 • Λογιστική (25%)
 • Νομική Ηθική & Επικοινωνία (25%)
 • Λογιστική κόστους (12,5%) + Οικονομική διαχείριση (12,5%)
 • Φορολογία [Μέρος I: Φόρος εισοδήματος (18,75%) + Μέρος II: Φόρος υπηρεσιών και ΦΠΑ (6,25%)]

Ομάδα 2 (300 μάρκες)

 • Προηγμένη Λογιστική (33,33%)
 • Έλεγχος & Διασφάλιση (33,33%)
 • Πληροφορική (16,67%) & Στρατηγική διαχείριση (16,67%)

Τελικός εξετάσεων ICAI

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε θέμα και τι βάρος τους δίνεται -

Ομάδα 1 (400 μάρκες)

Κάθε θέμα έχει ίσο βάρος (δηλ. 25% το καθένα)

Ομάδα 2 (400 μάρκες)

Εδώ επίσης, σε κάθε θέμα δίνεται παρόμοιο βάρος (δηλαδή 25% το καθένα)

Τέλη εξέτασης CA

Χρειάζονται 5 χρόνια για να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις ΑΠ εάν ολοκληρώσετε τις εξετάσεις με μία κίνηση. Ας δούμε τη δομή των τελών της εξέτασης ICAI, υποθέτοντας ότι εγγραφείτε και στο CPT.

 • Αρχικά, πρέπει να εγγραφείτε για CPT και πρέπει να πληρώσετε 1500 INR .
 • Μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις για CPT, θα πρέπει να πληρώσετε τα δίδακτρα των 7500 INR που περιλαμβάνουν εγγραφή ως ελεγκτής (500), τέλος για φοιτητικές ενώσεις (`500), τέλος εγγραφής με το BoS Knowledge Portal (500), δίδακτρα για IPCC (4000) και τέλος εγγραφής για 100 ώρες ITT (2000).
 • Μετά την εκκαθάριση του IPCC, θα πρέπει να πληρώσετε 8500 INR για το τελευταίο στάδιο των εξετάσεων CA. Συνολικά, πρέπει να ξοδέψετε περίπου 17.500 INR για ολόκληρη την εξέταση CA.

Αποτελέσματα εξετάσεων ICAI & ποσοστά επιτυχίας

Για να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε από την εξέταση ΑΠ σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις προηγούμενες τάσεις των αποτελεσμάτων και τα ποσοστά επιτυχίας. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα και τα ποσοστά επιτυχίας των τελευταίων 5 ετών, ώστε με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία να μπορείτε να λάβετε συγκεκριμένη απόφαση.

CPT

Τα ποσοστά επιτυχίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι παρακάτω

IPCC

Τα ποσοστά επιτυχίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι κάτω (και οι δύο ομάδες) -

Τελικά αποτελέσματα της εξέτασης CA

Τα ποσοστά επιτυχίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι κάτω (και οι δύο ομάδες) -

  • Πηγή- Το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Ινδίας

Υλικό μελέτης εξετάσεων CA

Όλα τα υλικά μελέτης παρέχονται από την ICAI. Δεν αρκούν όμως μόνο τα υλικά μελέτης. Πρέπει επίσης να περιηγηθείτε στα ερωτηματολόγια του προηγούμενου έτους. Έτσι, ενώ μελετάτε, πάρτε τα πρώτα. Εάν μπορείτε να εγγραφείτε σε έναν έμπειρο δάσκαλο που μπορεί να διδάξει CA, η πιθανότητα επιτυχίας σας θα αυξηθεί.

Στρατηγικές για τη διάσπαση του κώδικα της εξέτασης CA

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στην Ινδία. Κοίτα -

 • Ανεξάρτητα από το επίπεδο προετοιμασίας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας τουλάχιστον 6 μήνες έντονης μελέτης πριν από τις εξετάσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει δικαιολογία ότι δεν έχετε 6 μήνες. Αν θέλετε να σπάσετε το ICAI Exam (σε οποιοδήποτε επίπεδο), πρέπει να δεσμευτείτε από τον πυρήνα σας και μετά να το ακολουθήσετε.
 • Μόλις αφιερώσετε 6 μήνες για τη μελέτη όλων των θεμάτων, ήρθε η ώρα να σχεδιάσετε πώς θα μελετούσατε. Θυμηθείτε, πρέπει να ολοκληρώσετε τουλάχιστον μία αναλυτική περιγραφή για όλα τα θέματα και δύο αναθεωρήσεις. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε επιμελής. Εντός των πρώτων 4 μηνών, πρέπει να ολοκληρώσετε ολόκληρη την αναλυτική περιγραφή όλων των θεμάτων (εάν προετοιμάζεστε για CPT, πρέπει να δώσετε ένα μήνα σε κάθε θέμα. Εάν πρόκειται για IPCC, το μόνο που έχετε είναι 17 ημέρες ανά θέμα και εάν προετοιμάζεστε για το CA Final, έχετε 15 ημέρες για κάθε μάθημα).
 • Κατά την πρώτη σας βόλτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 3 ημέρες για να απομείνει. Δηλαδή αν προετοιμάζεστε για το CA Final, πρέπει να προετοιμάσετε ένα θέμα σε 12 ημέρες. Άλλες 2 ημέρες που πρέπει να συνοψίσετε και την τελευταία ημέρα, θα πρέπει να συμμετάσχετε σε μια εξέταση 3 ωρών, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τον τομέα βελτίωσης.
 • Μόλις τελειώσετε με την πρώτη αναδρομή, ήρθε η ώρα για την πρώτη αναθεώρηση. Ας υποθέσουμε ότι προετοιμάζεστε για το CA Final. Πρέπει να κάνετε την αναθεώρηση εντός 45-48 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε θέμα θα πάρει 5-6 ημέρες για αναθεώρηση. Αυτή τη φορά πρέπει να εργαστείτε στους τομείς που πρέπει να βελτιώσετε.
 • Τώρα έχετε απομείνει 10-12 ημέρες για την εξέταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να κάνετε την τελική αναθεώρηση και να κάθεστε στο τεστ δοκιμής.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφασίσει 6 μήνες χρόνου λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία εξέτασης εκ των προτέρων. Θα πρέπει να χρειαστείτε 7 ημέρες περισσότερο για απρόβλεπτα. Σημαίνει, εάν αποφασίσετε να πάρετε 6 μήνες για την προετοιμασία για τις εξετάσεις, πάρτε 187 ημέρες προετοιμασίας αφήνοντας 7 ημέρες για απρόβλεπτα. Σας συμβουλεύουμε να διατηρήσετε αυτήν την ώρα σε περίπτωση που έρθει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ή σε περίπτωση που αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας.

Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εξετάσεις ICAI. Ελπίζω ότι δεν παραλείψατε κανένα μέρος και σημειώσατε καλές σημειώσεις. Τώρα πηγαίνετε και σπάστε το CA Exam. Καλή τύχη!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found