Παραδείγματα ιστογράμματος | Κορυφαία 4 παραδείγματα γραφήματος ιστογράμματος + επεξήγηση

Παραδείγματα γραφημάτων ιστογράμματος

Το ιστόγραμμα αναφέρεται στην οπτική παρουσίαση που χρησιμοποιείται για την περίληψη των διακριτών ή συνεχών δεδομένων και το παράδειγμα της οποίας περιλαμβάνει την οπτική παρουσίαση στο γράφημα, τα παράπονα του πελάτη που υποβλήθηκαν στην τράπεζα σχετικά με τις διαφορετικές παραμέτρους όπου ο πιο αναφερόμενος λόγος της καταγγελίας θα έχουν το υψηλότερο ύψος στο γράφημα που παρουσιάζεται.

Όταν χρησιμοποιούνται ράβδους διαφόρων ύψους για την εμφάνιση των δεδομένων σε γραφική μορφή ονομάζεται γράφημα ιστογράμματος. Κάθε γραμμή ομαδοποιείται σε εύρη σε ένα ιστόγραμμα. Οι ράβδοι που είναι ψηλότερες σε μέγεθος δείχνει ότι τα περισσότερα από τα δεδομένα θα πέσουν σε αυτό το υψηλότερο εύρος. Ένα ιστόγραμμα απεικονίζει την εξάπλωση και το σχήμα του συνεχούς δεδομένου συνόλου δεδομένων ή του δεδομένου δείγματος δεδομένων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας προσφέρουμε 4 κορυφαία παραδείγματα γραφημάτων ιστογράμματος.

Κορυφαία 4 παραδείγματα γραφημάτων ιστογράμματος

Ακολουθούν τα κορυφαία 4 παραδείγματα γραφημάτων ιστογράμματος.

Παράδειγμα ιστογράμματος # 1

Ο διευθυντής SBI κ. Shaw ανησυχεί για το παράπονο των πελατών σχετικά με τις μεγάλες ουρές στο κατάστημα. Θέλει να αναλύσει πρώτα ποια είναι η συχνότητα του χρόνου αναμονής ενός μεγάλου πελάτη. Κάλεσε τον ταμία και του ζήτησε τις λεπτομέρειες.

Παρακάτω είναι ο χρόνος αναμονής του πελάτη στο μετρητή του υποκαταστήματος της τράπεζας SBI κατά τις ώρες αιχμής που παρατηρήθηκε από τον ταμία. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιστόγραμμα με βάση τα παρακάτω δεδομένα.

Λύση:

Δημιουργήσαμε ένα ιστόγραμμα χρησιμοποιώντας 5 κάδους με 5 διαφορετικές συχνότητες όπως φαίνεται παρακάτω στο γράφημα. Στον άξονα Υ είναι ο μέσος αριθμός πελατών που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στον άξονα X έχουμε το εύρος του χρόνου αναμονής, για παράδειγμα, το εύρος του 1ου κάδου είναι 2,30 λεπτά έως 2,86 λεπτά. Και μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο αριθμός είναι 3 για αυτήν την κατηγορία από τον πίνακα και όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Πρόκειται για μια τυχαία κατανομή που είναι ένας τύπος διανομής που έχει πολλές κορυφές και δεν έχει προφανές μοτίβο.

Μπορεί να υπάρχει ένα σενάριο που συνδυάστηκαν διάφορες ιδιότητες δεδομένων. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα πρέπει να αναλύονται ξεχωριστά.

Παράδειγμα ιστογράμματος # 2

Ο κ. Larry ένας διάσημος γιατρός διεξάγει έρευνα σχετικά με το ύψος των μαθητών που σπουδάζουν στο 8ο πρότυπο. Έχει συγκεντρώσει ένα δείγμα 15 μαθητών, αλλά θέλει να μάθει ποια είναι η μέγιστη κατηγορία όπου ανήκουν.

Λύση:

 Έχουμε δημιουργήσει ένα ιστόγραμμα χρησιμοποιώντας 6 κάδους με 6 διαφορετικές συχνότητες όπως φαίνεται παρακάτω στο γράφημα. Στον άξονα Υ είναι ο μέσος αριθμός μαθητών που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στον άξονα Χ έχουμε το εύρος ύψους, για παράδειγμα, το εύρος του 1ου κάδου είναι 138 cm έως 140 cm. Και μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο αριθμός είναι 1 για αυτήν την κατηγορία από τον πίνακα και όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Εδώ μπορούμε να δούμε ότι τα ύψη των μαθητών κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 142 cm έως 146 cm για το 8ο πρότυπο. Και επίσης, μπορεί να σημειωθεί ότι η μία πλευρά του μέσου όρου πέφτει και στην άλλη πλευρά του μέσου όρου που είναι το σημάδι της κανονικής κατανομής.

Παράδειγμα ιστογράμματος # 3

Ο κ. Α θέλει να πραγματοποιήσει μια επένδυση στο χρηματιστήριο. Έκανε σύντομο κατάλογο κάτω από τα αποθέματα και θέλει να μάθει τη συχνότητα των τιμών.

Χρησιμοποιήστε το ιστόγραμμα και δηλώστε τι είδους διανομή είναι;

Λύση:

Δημιουργήσαμε ένα ιστόγραμμα χρησιμοποιώντας 5 κάδους με 5 διαφορετικές συχνότητες όπως φαίνεται παρακάτω στο γράφημα. Στον άξονα Υ είναι ο αριθμός των αποθεμάτων που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στον άξονα X έχουμε το εύρος των τιμών των μετοχών, για παράδειγμα, το εύρος του 1ου κάδου είναι 100 έως 300. Και μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο αριθμός είναι 7 για αυτήν την κατηγορία από τον πίνακα και όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Εδώ μπορούμε να σημειώσουμε ότι το γράφημα είναι προκατειλημμένο προς την αριστερή πλευρά και ως εκ τούτου αυτό είναι ένα σημάδι διανομής που είναι δεξιά-λοξή κατανομή. Ένας μεγάλος αριθμός τιμών δεδομένων εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά και λιγότερα δεδομένα στη δεξιά πλευρά.

Παράδειγμα ιστογράμματος # 4

Ο Shastri ο προπονητής μιας ινδικής ομάδας κρίκετ διεξάγει ανάλυση σχετικά με τη μέση βαθμολογία των νυχτερίδων και θέλει να οριστικοποιήσει τους επιλεγμένους μπάλες για το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο. Ωστόσο, ενδιαφέρεται αρχικά να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για να κατατάξει τις μπάλες. Έλαβε μια λίστα με τους πιο κάτω μπάλες στις τελευταίες 15 αγώνες τους, ωστόσο, θέλει να μάθει το περίεργο από αυτήν τη λίστα. Χρησιμοποιήστε το ιστόγραμμα και βρείτε το έξω και σχολιάστε τη διανομή.

Λύση:

Έχουμε δημιουργήσει ένα ιστόγραμμα χρησιμοποιώντας 6 κάδους με 6 διαφορετικές συχνότητες όπως φαίνεται παρακάτω στο γράφημα. Στον άξονα Υ είναι ο αριθμός των μπάλες που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στον άξονα X έχουμε το εύρος των διαδρομών, για παράδειγμα, το εύρος του 1ου κάδου είναι 90 έως 190. Και μπορούμε να σημειώσουμε ότι ο αριθμός είναι 1 για αυτήν την κατηγορία από τον πίνακα και όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

Μπορούμε να δούμε ότι ο παραπάνω πίνακας δείχνει μια κατανομή αριστερά. Ένας μεγάλος αριθμός τιμών δεδομένων εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά και μικρότερος αριθμός δεδομένων στην αριστερή πλευρά.

90 τρεξίματα σε 15 περιόδους φαίνεται να είναι το περίεργο και φαίνεται να είναι σφαιριστής και ως εκ τούτου πρέπει να αφαιρεθούν.

συμπέρασμα

Η δημιουργία ιστογράμματος θα παρέχει μια αναπαράσταση οπτικής φύσης του δεδομένου συνόλου δεδομένων ή της κατανομής δεδομένων. Τα ιστογράμματα εμφανίζουν τη συχνότητα των τιμών δεδομένων και μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων. Το ιστόγραμμα βοηθά στον προσδιορισμό της μέσης και της κατανομής του δεδομένου συνόλου δεδομένων. Επιπλέον, αυτό μπορεί να εμφανίσει τυχόν κενά ή ακραίες τιμές στο δεδομένο σύνολο δεδομένων.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found