FRM vs CQF - Ποιο είναι καλύτερο; | WallstreetMojo

Διαφορά μεταξύ FRM και CQF

Το FRM είναι η σύντομη φόρμα που χρησιμοποιείται για το Financial Risk Manager και ένα άτομο με αυτό το πτυχίο μπορεί να υποβάλει αίτηση για θέσεις εργασίας σε βιομηχανίες όπως IT, Banks, KPOs, Hedge Funds κ.λπ. ενώ το CQF είναι η σύντομη φόρμα που χρησιμοποιείται για το The Certificate in Quantitative Finance και αυτό το μάθημα δεν προσφέρουν πραγματικά καμία τοποθέτηση, αλλά τα άτομα με αυτόν τον βαθμό μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις εργασίας σε χρηματοοικονομικά, hedge funds και επενδύσεις.

Τα FRM και CQF είναι εντελώς διαφορετικά μαθήματα και δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση εάν πρέπει να επιλέξετε FRM ή CQF. Ωστόσο, αν βρίσκεστε σε μια διασταύρωση όπου δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να κάνετε, ακολουθεί μια λεπτομερής συζήτηση για τα FRM και CQF. Στο ακόλουθο άρθρο, θα ανακαλύψετε κάθε μάθημα λεπτομερώς. Και ακόμη κι αν έχετε κάποια σύγχυση σχετικά με αυτά τα δύο μαθήματα, αφού διαβάσετε το άρθρο θα εξαφανιζόταν.

Σε αυτό το άρθρο, θα ακολουθήσουμε μια ακολουθία, ώστε να είναι εύκολο να διαβάσετε και να κατανοήσετε εύκολα. Πρώτον, θα μιλήσουμε για FRM και CQF εν συντομία. Στη συνέχεια, θα βρούμε μερικές βασικές διαφορές μεταξύ FRM και CQF. Μετά από αυτό, θα μιλήσουμε για τις βασικές απαιτήσεις εξετάσεων αυτών των δύο μαθημάτων. Και τέλος, θα συζητήσουμε γιατί πρέπει να ακολουθήσετε FRM και CQF.

Χωρίς πολύ κόπο, ας ξεκινήσουμε.

Το άρθρο θα σας δώσει μια λεπτομερή σύγκριση μεταξύ FRM και CQF -

  FRM vs CQF Infographics


  Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

  Ας κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του FRM vs CQF Infographics.

  Τι είναι η Διαχείριση Χρηματοοικονομικού Κινδύνου (FRM);


  • Το FRM (που διοργανώνει η GARP) είναι το πιο περιζήτητο μάθημα διαχείρισης κινδύνων στον κόσμο. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και προσθέτει τεράστια αξία στους μαθητές του. Εάν θέλετε να έχετε καριέρα στα οικονομικά και σας ενδιαφέρει επίσης η διαχείριση κινδύνων, αυτό το μάθημα θα σας οδηγήσει σε νέο ύψος και θα σας κάνει ειδικούς στη διαχείριση κινδύνων. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση. Πρέπει να μελετήσετε καλά το πρόγραμμα σπουδών. Δεν πρέπει να ανησυχείτε μόνο για τις εξετάσεις, αλλά και για το πώς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε τις γνώσεις που μαθαίνετε σε αυτό το μάθημα.
  • Σε άτομα που πιστεύουν ότι η πιστοποίηση FRM είναι ευκολότερη από άλλες παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις, σκεφτείτε δύο φορές. Πρέπει να συμμετάσχετε σε δύο πιο αυστηρές εξετάσεις που θα περιλαμβάνουν όλα τα προχωρημένα θέματα διαχείρισης κινδύνων και πρέπει να τα περάσετε σε βάθος για να μπορέσετε να απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις. Επιπλέον, εάν θέλετε να έχετε πιστοποιήσεις FRM, χρειάζεστε τουλάχιστον 2 χρόνια σχετικής εμπειρίας σε παρόμοιο τομέα.
  • Κατά τη διάρκεια των συνόδων συνέντευξης, πολλοί Ανώτατοι Υπεύθυνοι παραπονούνται ότι οι φοιτητές του FRM δεν είναι τόσο διεξοδικοί όσο περιμένουν να προσλάβουν. Το ζήτημα έγκειται στο κενό μεταξύ του προγράμματος σπουδών και των εξετάσεων. Συχνά οι εξετάσεις είναι πολύ πιο εύκολες από το ίδιο το πρόγραμμα σπουδών. Έτσι, λίγοι μαθητές καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την εξέταση με λίγη μελέτη. Και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν οποιαδήποτε βαθιά γνώση. Έτσι, κάντε FRM εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά. Διαφορετικά, κάντε κάτι άλλο. Εάν βρίσκεστε στο FRM μόνο λόγω αποζημίωσης, σπάνια θα μπορούσατε να κάνετε το σήμα σας.
  • Το καλύτερο μέρος του FRM είναι αυτό που διαχωρίζει το FRM από άλλα παγκοσμίως αναγνωρισμένα μαθήματα. Εάν ενδιαφέρεστε για FRM, τότε θα μπορείτε να συμμετέχετε στο FRM. Δεν υπάρχουν κριτήρια επιλεξιμότητας για τη συμμετοχή στο FRM.

  Τι είναι το Πιστοποιητικό Ποσοτικής Χρηματοδότησης (CQF);


  • Φοιτητές που ενδιαφέρονται για την Ποσοτική Χρηματοδότηση. αυτό το μάθημα είναι η σωστή επιλογή για αυτούς. Πρώτα απ 'όλα, αυτό το μάθημα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μαθήματα στον κόσμο. Δεύτερον, η διάρκεια του μαθήματος είναι μόλις 6 μήνες. Έτσι καθίσταται εύκολο για τους εργαζόμενους επαγγελματίες να περάσουν. Τρίτον, μπορείτε να το κάνετε ενώ εργάζεστε, ώστε να μην χρειάζεται να αφήσετε την υπάρχουσα εργασία σας για να μπορέσετε να κάνετε αυτό το μάθημα.
  • Αυτό το μάθημα είναι για όσους θέλουν να διευρύνουν τη βάση δεξιοτήτων τους. Ακόμα κι αν είστε αρχάριος και θέλετε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, θα μπορούσατε να το κάνετε λόγω δύο λόγων. Πρώτον, το Πιστοποιητικό Ποσοτικής Χρηματοδότησης (CQF) προσφέρει εξαιρετικά μαθήματα εκκίνησης που θα προσθέσουν τεράστια αξία στην κατανόηση των βασικών στοιχείων του μαθήματος. Δεύτερον, το υλικό του μαθήματος είναι πολύ εντατικό, επομένως εάν θέλετε να ξεκινήσετε από το επίπεδο της βάσης, δεν θα αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα. Ένα προειδοποιητικό σημάδι είναι αυτό - πρέπει να ενδιαφέρεστε για τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση, ναι, και τα τρία.
  • Αυτό το μάθημα είναι ένα από αυτά τα μαθήματα που δίνει έμφαση στην αυτο-μελέτη. Εξαρτάται απολύτως από το πόση μελέτη κάνετε μόνοι σας και πόσο σε βάθος πηγαίνετε μόνοι σας. Φυσικά, εάν χρειάζεστε βοήθεια, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη σχολή ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε στο πρόγραμμα σπουδών.

  (Πηγή εικόνας: //www.cqf.com/about-cqf/program-structure/three-phases )

  Βασικές διαφορές - FRM έναντι CQF


  Υπάρχουν πολλές βασικές διαφορές μεταξύ FRM και CQF. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά -

  • Ένταση: Εάν συγκρίνετε και τα δύο αυτά μαθήματα, το CQF είναι πολύ έντονο από το FRM. Πολλά στελέχη που έχουν ολοκληρώσει το CQF ανέφεραν ότι θα ήταν υπέροχο εάν το ίδρυμα αύξησε τη διάρκεια του μαθήματος από 6 μήνες σε 1 έτος. Στην περίπτωση του FRM, ο χρόνος που δίνεται για κάθε επίπεδο είναι αρκετός και οποιοσδήποτε με αυστηρή πειθαρχία και καλές συνήθειες μελέτης θα μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών εντός 200 ωρών από το χρόνο.
  • Εστίαση των θεμάτων: Εάν συγκρίνουμε την εστίαση των θεμάτων στο πρόγραμμα σπουδών αυτών των μαθημάτων, θα λέγαμε ότι είναι εντελώς διαφορετικά. Στην περίπτωση του FRM, τα θέματα είναι η διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου (θα βρείτε στην επόμενη ενότητα). λαμβάνοντας υπόψη ότι, στην περίπτωση του CQF, η εστίαση είναι σε τρία θέματα εξίσου - μαθηματικά, χρηματοοικονομική θεωρία και προγραμματισμός.
  • Προοπτική: Οι προοπτικές αυτών των δύο μαθημάτων είναι εντελώς διαφορετικές. Στην περίπτωση του FRM, οποιοσδήποτε μπορεί να το ακολουθήσει, ενώ στην περίπτωση του CQF μόνο άτομα που έχουν καλή θεμελιώδη γνώση μπορούν να κάνουν το σήμα τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε πτυχίο Bachelor in Finance και FRM, θα είστε σε θέση να απασχοληθείτε εύκολα. Αλλά ένας φοιτητής που έχει πτυχίο Bachelor και πιστοποίηση CQF μπορεί να μην φτάσει σε μια μεγάλη εταιρεία όπου η κύρια αποστολή θα ήταν η ποσοτική χρηματοδότηση. Πολύ συχνά, οι Quants χρειάζονται μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. να ληφθούν υπόψη για τις θέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι το CQF είναι χάσιμο χρόνου, αλλά λειτουργεί μόνο ως συμπλήρωμα σε αυτό που έχετε ήδη.
  • Η διαφορά μισθού: Εάν ξεκινάτε ή έχετε εμπειρία λίγων ετών, μετά την πιστοποίηση FRM, μπορείτε να περιμένετε οπουδήποτε γύρω στα 85.000 έως 90.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Κατά μέσο όρο είναι περισσότερο, καθώς πρέπει επίσης να μετρήσουμε την εμπειρία των κατόχων FRM. Από την άλλη πλευρά, η πιστοποίηση CQF είναι σίγουρα πιο πολύτιμη λόγω του γεγονότος ότι τα άτομα που επιλέγουν να πάνε για CQF είναι ήδη αρκετά προσόντα. Μετά την πιστοποίηση CQF θα λάβετε περίπου 115.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Με περισσότερη εμπειρία, θα μπορούσατε να κερδίσετε πολύ περισσότερα από έναν πιο φρέσκο ​​μισθό.

  Γιατί να ακολουθήσετε FRM;


  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει. Ένα μάθημα που αναγνωρίζεται παγκοσμίως και προσθέτει τόσο μεγάλη αξία και έχει επίσης λογικές τιμές, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πάτε για αυτό το μάθημα. Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το μάθημα και αυτό δεν σας ενδιαφέρει καθόλου για να συνεχίσετε την καριέρα σας στη διαχείριση κινδύνων.
  • Κοιτάξτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την επιδίωξη FRM. Ναι, ο καθένας μπορεί να το κάνει. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι η προθυμία να κάνετε τη δουλειά και να έχετε 2 χρόνια εμπειρίας στον σχετικό τομέα για να λάβετε την πιστοποίηση.
  • Το FRM είναι ένα ολοκληρωμένο μάθημα εάν η εστίασή σας είναι περισσότερο στο πρόγραμμα σπουδών παρά στις επιτυχημένες εξετάσεις. Φυσικά, πρέπει να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις, αλλά για το πρόγραμμα σπουδών, πρέπει να ακολουθήσετε FRM επειδή είναι πραγματικά καλό.
  • Εάν συγκρίνετε αυτήν την πιστοποίηση με CFA, πρέπει να διαγράψετε μόνο 9 θέματα και 2 επίπεδα. Είναι ευκολότερο από το CFA ακόμα και αν τα πεδία και των δύο αυτών μαθημάτων είναι διαφορετικά. Ευκολότερο σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μόνο 200 ώρες σταθερής μελέτης για να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις.

  Γιατί να ακολουθήσετε το CQF;


  • Ο πρώτος λόγος για την επιδίωξη του CQF είναι η ευελιξία του. Μπορείτε να επιλέξετε τον χρόνο σπουδών σας και μπορείτε να το κάνετε με τον δικό σας ρυθμό. Σπάνια υπάρχουν μαθήματα που παρέχουν τέτοια ευελιξία.
  • Η διάρκεια του μαθήματος είναι μόλις 6 μήνες. Ναι, πρέπει να μελετήσετε αυστηρά για να διαγράψετε 6 θέματα, αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε μια φημισμένη πιστοποίηση, πρέπει να θυσιάσετε μισό χρόνο. Και μισός χρόνος είναι πολύ λίγος χρόνος για αυτό το είδος φυσικά.
  • Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε την πορεία από τώρα. Τι θα έκανες? Σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορείτε να αναβάλλετε 6 προγράμματα συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος. Δεν είναι υπέροχο;
  • Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και θα επιτρέπεται σε άτομα που είναι επιλέξιμα για το μάθημα. Πρέπει να συμμετάσχετε σε μια δοκιμή για να αποδείξετε την επιλεξιμότητά σας για το μάθημα.

  Άλλες συγκρίσεις που μπορεί να σας αρέσουν

  • FRM εναντίον PRM
  • FRM εναντίον CAIA
  • FRM εναντίον CFA
  • CIPM εναντίον FRM

  συμπέρασμα


  • Το FRM έχει ένα σπουδαίο πρόγραμμα σπουδών, αλλά οι εξετάσεις του δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές όσο θα έπρεπε. Επομένως, η κύρια δουλειά σας ενώ επιδιώκετε την πιστοποίηση FRM είναι να διασφαλίσετε ότι οι γνώσεις σας στο θέμα είναι οι ίδιες με τα πρότυπα της βιομηχανίας. Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τηρούν αυτό. Ξεχωρίστε και καλύψτε το πρόγραμμα σπουδών σας σαν να εξαρτώνται από τις προοπτικές σας, γιατί στην πραγματικότητα το κάνει. Ακόμα κι αν το CQF έχει επικριθεί σοβαρά για το κόστος του, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε προγράμματα διάρκειας ζωής τα οποία θα ενημερώνουν τις γνώσεις σας με την πάροδο του χρόνου και θα παραμείνετε ειδικοί του κλάδου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και πάλι, το CQF δεν είναι για όλους. Πριν εγγραφείτε στο πρόγραμμα, γνωρίζετε ότι είστε καλός αγώνας.

  • <

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found