Έσοδα LTM (Ορισμός, Παραδείγματα) | Υπολογισμός εσόδων TTM

Τα έσοδα LTM που αντιπροσωπεύουν τα έσοδα των τελευταίων δώδεκα μηνών (επίσης γνωστά ως TTM - έσοδα μετά από δώδεκα μήνες) είναι τα συνολικά έσοδα μιας εταιρείας τους δώδεκα μήνες πριν από την ημερομηνία μέτρησης. Αυτό βοηθά στην αποτίμηση της εταιρείας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τι είναι τα έσοδα TTM / έσοδα LTM;

 • Τα έσοδα LTM είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Και κάθε επενδυτής πρέπει να εξετάσει πώς λειτουργεί.
 • Το LTM σημαίνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτά τα έσοδα των τελευταίων δώδεκα μηνών μπορούν επίσης να ονομαστούν ως έσοδα TTM (Trailing Twelve Months).
 • Όταν ένας επενδυτής θέλει να καταλάβει πώς λειτουργεί μια εταιρεία οικονομικά, χρησιμοποιεί τα έσοδα LTM ως μέτρηση. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εταιρείες ετοιμάζουν τις οικονομικές τους εκθέσεις για τους τελευταίους δώδεκα μήνες (δηλαδή στην πραγματικότητα τους τελευταίους 12 μήνες).
 • Έσοδα LTM / Έσοδα TTM μας βοηθούν να δούμε τα κέρδη για ολόκληρο το χρόνο αντί να έχουμε μια σύντομη ματιά στα τριμηνιαία κέρδη.

Έσοδα LTM έναντι Τριμηνιαίων εσόδων - Ποιο είναι καλύτερο για την οικονομική ανάλυση

Ας το καταλάβουμε κάνοντας ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία Prince Toys Ltd. έχει τις ακόλουθες πληροφορίες -

 • Έσοδα TTM για το τελευταίο έτος - 400.000 $
 • Τριμηνιαία έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο - 92.000 $

Εάν, ως επενδυτής, κοιτάμε απλώς το τελευταίο τρίμηνο ή για τα δύο τρίμηνα, θα έχουμε ένα πρόσφατο ποσό. Αλλά το θέμα είναι με την εξέταση του πρόσφατου αριθμού, παραλείπετε μια σημαντική εκτίμηση.

Εξετάζοντας τα τριμηνιαία έσοδα, δεν μπορείτε να κρίνετε εάν η εταιρεία έχει κερδίσει αυτά τα έσοδα για εποχιακούς λόγους. Αυτό συμβαίνει ότι λόγω της εορταστικής περιόδου, η εταιρεία πούλησε περισσότερα παιχνίδια από το υπόλοιπο του έτους. Ή από την άλλη πλευρά, μπορεί να πουλήσει λιγότερα παιχνίδια λόγω εργασιακών προβλημάτων, απεργιών κ.λπ.

Ως επενδυτής, για να κατανοήσετε την οικονομική υγεία μιας εταιρείας, πρέπει να την κοιτάξετε ολιστικά, όχι εν μέρει.

Γι 'αυτό η κατανόηση του TTM Revenue είναι πιο σημαντική από το Quarterly Revenue.

Υπολογισμός εσόδων TTM

Εάν είστε χρηματοοικονομικός τρελός, θα ήταν πολύ εύκολο για εσάς. Για επενδυτές που μόλις ξεκίνησαν, αυτή η μέθοδος θα σας ήταν χρήσιμη σε δύο βάσεις -

 • Θα μπορούσατε να υπολογίσετε τα έσοδα LTM κάθε έτους οποιασδήποτε εταιρείας.
 • Θα μπορούσατε να συγκρίνετε τα έσοδα LTM της ίδιας / διαφορετικής εταιρείας / εταιρειών όποτε λαμβάνετε το ποσό.

Ας δούμε τη μέθοδο υπολογισμού των εσόδων LTM.

Ω Ναι, η εταιρεία παγωτού έχει τις ακόλουθες πληροφορίες για εσάς -

Τέταρτο 2016 2017
Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 50.000 $ -
Οκτώβριος έως Δεκέμβριος 62.000 $ -
Ιανουάριος έως Μάρτιος - 54.000 $
Απρίλιος έως Ιούνιος - 49.000 $
Ιούλιος έως Σεπτέμβριος - 57.000 $

Μάθετε τα έσοδα LTM για τον Ιούνιο 2016 και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε τριμηνιαία έσοδα.

Έτσι, θα υπολογίσουμε πρώτα τα έσοδα TTM για τον Ιούνιο του 2016.

 • Για τον υπολογισμό των εσόδων TTM για τον Ιούνιο του 2016, πρέπει να προσθέσουμε τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.
 • Εδώ είναι ο υπολογισμός = (50.000 $ + 62.000 $ + 54.000 $ + 49.000 $) = 215.000 $.

Τώρα, θα υπολογίσουμε τα έσοδα TTM για τον Σεπτέμβριο του 2016.

 • Για τον υπολογισμό των εσόδων TTM για τον Σεπτέμβριο του 2016, πρέπει να προσθέσουμε τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.
 • Εδώ είναι ο υπολογισμός = (62.000 $ + 54.000 $ + 49.000 $ + 57.000) = 222.000 $.

Ο υπολογισμός των εσόδων των τελευταίων δώδεκα μηνών για τον Ιούνιο του 2016 και τον Σεπτέμβριο του 2016 εξυπηρετούσε έναν σκοπό. Ως επενδυτής, μπορείτε τώρα να δείτε τα τριμηνιαία έσοδα ολιστικά (όχι περιοδικά).

Δεδομένου ότι τα έσοδα της LTM υπολογίζουν κατά μέσο όρο τις εποχιακές αλλαγές (εάν υπάρχουν) από τα τριμηνιαία έσοδα. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα LTM / TTM παρέχουν περισσότερη σαφήνεια στους επενδυτές προτού ενδιαφερθούν ποτέ να επενδύσουν στην εταιρεία.

Ακόμα και ο ισολογισμός δεν επηρεάζεται από τα έσοδα των τελευταίων δώδεκα μηνών. Ο ισολογισμός καταρτίζεται σε ένα μόνο χρονικό σημείο, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Χρήση εσόδων LTM

Γιατί οι επενδυτές και οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές χρησιμοποιούν τα έσοδα LTM; Εδώ είναι μια μικρή λίστα -

 • Τα έσοδα των τελευταίων δώδεκα μηνών θεωρούνται πιο πρόσφατα από τις ετήσιες αναφορές. Εάν η επενδυτής εξετάσει την ετήσια έκθεση στα μέσα του επόμενου έτους, θα καταλάβαινε μόνο τι θα συμβεί κατά το τελευταίο έτος. Ως αποτέλεσμα, οι πρώτοι 6 μήνες αυτού του έτους θα παραλειφθούν. Αλλά αν υπολογίσει τα έσοδα της LTM, θα λάβει τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας.
 • Οι βραχυπρόθεσμες μετρήσεις δεν εξυπηρετούν επενδυτές και χρηματοοικονομικούς αναλυτές. Τα έσοδα για το άμεσο έτος μπορεί να μην είναι μεγάλο κομμάτι του χρόνου, αλλά εξυπηρετεί το σκοπό.
 • Οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές προτιμούν τα έσοδα της TTM, επειδή, κατά την απόκτηση, τα έσοδα της TTM παρέχουν την πιο ακριβή αξία της επιχείρησης.
 • Τα έσοδα των τελευταίων δώδεκα μηνών επιτρέπουν στους επενδυτές να συγκρίνουν τις σχετικές επιδόσεις παρόμοιων εταιρειών στον ίδιο κλάδο.

Προτεινόμενες αναγνώσεις

Αυτό το άρθρο υπήρξε οδηγός για τα έσοδα της LTM και τη σημασία του. Εδώ συζητάμε τον τρόπο υπολογισμού των εσόδων TTM (που ακολουθεί τους δώδεκα μήνες) μαζί με παραδείγματα. Εδώ συζητάμε επίσης γιατί τα έσοδα LTM είναι πολύ σημαντικά για την οικονομική ανάλυση.

 • Αναλογία στοιχείων προς πωλήσεις
 • Υπολογίστε τα επαναλαμβανόμενα έσοδα
 • Τύποι ομολόγων εσόδων
 • Έσοδα έναντι κύκλου εργασιών
 • Υπολογισμός LTM EBITDA
 • <

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found