Βάρη εξετάσεων επιπέδου 2 CFA, σχέδιο μελέτης, συμβουλές, ποσοστά επιτυχίας, τέλη

CFA Επίπεδο 2

Εάν εξετάζετε συμβουλές προετοιμασίας για τις εξετάσεις CFA επιπέδου 2, μπορεί να υποτεθεί ότι έχετε ήδη ολοκληρώσει το μάθημα CFA Level 1. Πρώτα απ 'όλα, συγχαρητήρια και καλή τύχη για το CFA Level 2! Τώρα, ας δούμε το CFA Level 2 και να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε με παρόμοια ένταση ή ακόμα περισσότερο. Η εξέταση CFA Level 2 θεωρείται ότι είναι η πιο δύσκολη από τα τρία επίπεδα της εξέτασης CFA.

Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός που θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τα θεμέλια του τι μπορείτε να περιμένετε από τις εξετάσεις CFA Level 2. Θα καλύψουμε το πρόγραμμα σπουδών, το σχέδιο μελέτης / συμβουλές, τα ποσοστά επιτυχίας και τα αποτελέσματα για να ξεκινήσετε. Διαβάστε αργά, κατανοήστε τα πάντα καθώς προχωράτε και αφήστε αυτό το άρθρο να είναι το πρώτο σας βήμα προετοιμασίας.

Χωρίς καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

  Επίσης, ολοκληρώστε τον Οδηγό για τις εξετάσεις CFA

  Σχετικά με την εξέταση CFA Level 2


  Εξέταση Εξέταση CFA Level 2
  Αμοιβές Τυπικό τέλος εγγραφής

  930 US $ (λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2017)

  Βασικές περιοχές Ηθική, Ποσοτικές Μέθοδοι, Οικονομία, Χρηματοοικονομικές Αναφορές και Ανάλυση, Εταιρική Χρηματοδότηση, Επενδύσεις Μετοχών, Σταθερό Εισόδημα, Παράγωγα, Εναλλακτικές Επενδύσεις, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου και Σχεδιασμός Πλούτου
  Ημερομηνίες εξέτασης CFA® Το CFA® Level 2 πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο (1η εβδομάδα του Ιουνίου)
  Η συμφωνία Το CFA Level 2 είναι μια εξήμερη εξέταση έξι ωρών. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν το CFA Level 1 προτού προχωρήσουν στο επίπεδο CFA Level 2, αλλά επιτρέπεται να επαναλάβουν μια εξέταση εάν αποτύχουν.
  Μορφή Σετ αντικειμένων / Mini Case Studies
  Αριθμός ερωτήσεων 120 ερωτήσεις.

  20 σετ αντικειμένων με 6 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής το καθένα

  Πρωινή συνεδρία - 10 σετ αντικειμένων

  Απογευματινή συνεδρία - 10 σετ αντικειμένων

  Ποσοστό επιτυχίας 46% τον Ιούνιο του 2016
  Συνιστώμενες ώρες μελέτης Συνιστάται τουλάχιστον 300 ώρες προετοιμασίας για το CFA Level 2.
  Ποιο είναι το επόμενο? Αφού περάσετε το CFA Level 2, μπορείτε να συμμετάσχετε στο τελικό CFA Level 3. Μόλις διαγράψετε το CFA Level 3, δικαιούστε τον Χάρτη CFA (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε την απαιτούμενη επαγγελματική επαγγελματική εμπειρία)
  Επιλεξιμότητα για τον Χάρτη CFA Πρέπει να έχετε ένα από τα ακόλουθα:

  Πτυχίο (ή ισοδύναμο) πτυχίο

  Να είστε στο τελευταίο έτος του προγράμματος πτυχίου

  Έχετε τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας

  Έχετε έναν συνδυασμό επαγγελματικής και πανεπιστημιακής εμπειρίας που ανέρχεται τουλάχιστον σε τέσσερα χρόνια

  Επίσημη ιστοσελίδα www.cfainstitute.org

  Βάρη / πρόγραμμα σπουδών CFA Level 2


  Το πρόγραμμα σπουδών του CFA Level 2 είναι αρκετά περιεκτικό. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε κάθε θέμα, τα βάρη των εξετάσεων επιπέδου 2 CFA και πώς πρέπει να προσεγγίσετε κάθε θέμα καθώς ξεκινάτε την προετοιμασία σας.

  πηγή: CFA Institute

  Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι στο CFA Level 2, η στάθμιση δίνεται σε κάθε θέμα με σχεδόν παρόμοια τάση (όχι ακριβώς). Στο επίπεδο 1 και στο επίπεδο 3, η ένταση διαφέρει ανάλογα με τα θέματα (ακόμη και μερικά θέματα που μπορείτε να παραλείψετε), αλλά στο επίπεδο CFA 2, πρέπει να μελετήσετε όλα τα θέματα.

  Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα - 10 - 15% βάρος

  Η ηθική για μένα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα θέματα. Δεδομένου ότι δεν σημείωσα καλά αποτελέσματα στο CFA Level 1 στην ενότητα δεοντολογίας, ήμουν αποφασισμένος να περάσω περισσότερο χρόνο σε αυτήν την ενότητα. Θα ήθελα να ελέγξω πώς ήταν η βαθμολογία σας στο CFA Επίπεδο 1. Εάν έχετε σημειώσει πάνω από 70%, τότε έχετε ήδη ένα εξαιρετικό θεμέλιο. Ωστόσο, εάν σκοράρετε χαμηλότερα, αφιερώστε πολύ χρόνο σε αυτήν την ενότητα. Μην ξεχνάτε ότι η ενότητα Ηθική έρχεται ξανά στο CFA επίπεδο 3.

  Ποσοτικές μέθοδοι - 5-10%

  Μην παραμελείτε τις ποσοτικές μεθόδους. Μπορείτε να λάβετε 1 έως 2 χρονογραφήματα από αυτήν την ενότητα. Για μένα, οι ποσοτικές μέθοδοι ήταν και πάλι μια από τις ισχυρότερες ενότητες και προτίμησα να ολοκληρώσω αυτά τα σύνολα ερωτήσεων πριν επιχειρήσω άλλες δύσκολες ενότητες. Οι ποσοτικές μέθοδοι είναι τόσο οι τύποι όσο και οι προσανατολισμένοι στην έννοια. Εάν είστε από ένα μηχανολογικό υπόβαθρο / μαθηματικά, τότε δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα εδώ. Άλλοι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ασκήσετε αυτήν την ενότητα.

  Οικονομικά - 10%

  Περιμένετε 2 σύντομα χρονογραφήματα από αυτήν την ενότητα οικονομικών. Τα θέματα που περιλαμβάνονται εδώ είναι ο προσδιορισμός και η πρόβλεψη συναλλαγματικής ισοτιμίας, η οικονομική ανάπτυξη και η ρύθμιση, Μακροεντολή έναντι Μικροοικονομίας. Δυστυχώς, αυτή η ενότητα ήταν μία από τις πιο αδύναμες ενότητες μου. Διάβασα αυτήν την ενότητα δύο φορές και εξασκούσα όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορούσα

  Οικονομική αναφορά και ανάλυση - 15-20%

  Μου άρεσε πολύ αυτή η ενότητα Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων. Κατά πολύ για μένα, ήταν το πιο εύκολο και πιο ενδιαφέρον. Πρέπει να πω ότι αυτή η ενότητα είναι και η δυσκολότερη, ειδικά εάν προέρχεστε από μη λογιστικό υπόβαθρο. Η χρηματοοικονομική αναφορά CFA επιπέδου 2 πηγαίνει βαθιά σε μεμονωμένες έννοιες, οπότε αφιερώστε χρόνο για να ασκήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις. Για μένα, ήταν το τέλος του κεφαλαίου ερωτήσεις από CFA Institute Books που έκανε το τέχνασμα.

  Εταιρική χρηματοδότηση - 5-15%

  Εδώ μπορείτε να περιμένετε 1-2 βινιέτες. Τα θέματα περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό κεφαλαίου, τη δομή κεφαλαίου, τα μερίσματα και την επαναγορά επαναγοράς μετοχών, την εταιρική διακυβέρνηση, τις συγχωνεύσεις και εξαγορές και την εταιρική απόδοση. Βρήκα αυτήν την ενότητα ευθυγραμμισμένη στενά με την οικονομική αναφορά και ανάλυση. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι ένα χαμηλό κρεμαστό φρούτο. Θα πρέπει να αποκτήσετε αυτήν την ιδέα για να σκοράρετε καλά στις εξετάσεις CFA Level 2.

  Επενδύσεις σε μετοχές - 15-25%

  Αυτό μαζί με την Οικονομική Αναφορά και Ανάλυση είναι μία από τις ενότητες βασικού επιπέδου του επιπέδου CFA 2. Τα θέματα περιλαμβάνουν Ανάλυση Βιομηχανίας και Ανάλυση Εταιρείας, Μοντέλο Αποτίμησης Έκπτωσης Μερισμάτων, Δωρεάν Ταμειακές Ροές προς Εταιρεία, Δωρεάν Ταμειακές Ροές προς Ίδια Κεφάλαια, Πολλαπλασιασμός Μετοχών με βάση την Αγορά και Πολλαπλάσια αποτίμησης επιχειρήσεων και μέθοδος υπολειπόμενου εισοδήματος. Πρέπει να το καταφέρετε αυτό! Πιστέψτε με, αυτό είναι επίσης εύκολο! 

  Σταθερό εισόδημα - 10-20%

  Μπορείτε να περιμένετε 2-3 χρονογραφήματα από την ενότητα Σταθερό εισόδημα. Αυτό είναι το αγαπημένο αυτών που είναι καλοί στην Ποσοτική Ανάλυση. Τα θέματα περιλαμβάνουν τη δομή των όρων, το μέλλον-προς τα εμπρός, τις αποδόσεις, τις ανταλλαγές, ένα πλαίσιο αποτίμησης χωρίς arbitrage, την αποτίμηση των ομολόγων, τις ενσωματωμένες επιλογές, τα μοντέλα πιστωτικής ανάλυσης, τις ανταλλαγές πιστωτικών χρεογράφων κ.λπ. Πολλοί υποψήφιοι θεωρούν αυτό το μέρος δύσκολο. Επομένως, ξεκινήστε με τη βασική βάση του θέματος και ασκήστε τις ερωτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Παράγωγα 5-15%

  Περιμένετε 1-2 βινιέτες από την Παράγωγα Ενότητα. Τα θέματα εδώ περιλαμβάνουν την τιμολόγηση των δεσμεύσεων προς τα εμπρός, τις ενδεχόμενες αξιώσεις, τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης επιλογών, κ.λπ. Αυτό είναι και πάλι το αγαπημένο θέμα των παιδιών με προσανατολισμό σε Quant. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εδώ, ωστόσο, πρέπει πρώτα να περάσετε από τα βασικά θεμέλια. Επίσης, φροντίστε να ασκήσετε αυτές τις ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τον Υπολογιστή CFA.

  Εναλλακτικές Επενδύσεις - 5-10%

  Περιμένετε 1-2 βινιέτες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων CFA επιπέδου 2. Εδώ, τα σημαντικά θέματα περιλαμβάνουν Επενδύσεις σε Ακίνητα, Εκτίμηση Ιδιωτικών Μετοχών, Παράγωγα Εμπορευμάτων και Εμπορευμάτων. Αυτό το θέμα είναι πιο εννοιολογικής φύσης με μερικά αριθμητικά. Μην αποφύγετε αυτήν την ενότητα, καθώς μπορεί να γίνει παράνομη διαπραγμάτευση.

  Διαχείριση χαρτοφυλακίου και προγραμματισμός πλούτου 5-10%

  Περιμένετε 1-2 σύντομα χρονογραφήματα από το Portfolio και τον Wealth management Αυτό μπορεί να είναι πολύ εύκολο ή δύσκολο ταυτόχρονα. Διαβάστε προσεκτικά τα θέματα. Περιλαμβάνει διαδικασία διαχείρισης χαρτοφυλακίου, δηλώσεις επενδυτικής πολιτικής, μοντέλα πολλαπλών παραγόντων, VAR, Οικονομική ανάλυση, Ενεργή διαχείριση και συναλλαγές. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τις Καταστάσεις Επενδυτικής Πολιτικής καθώς αυτό είναι το ίδιο το θεμέλιο του πιο σημαντικού θέματος που βρίσκεται στο επίπεδο CFA 3.

  Τιμές επιτυχίας επιπέδου 2 CFA


  Είναι σημαντικό να μελετάς καλά. Ωστόσο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά επιτυχίας θα σας βοηθήσει να εντατικοποιήσετε την προετοιμασία σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε τεράστια δεδομένα. Από το 1963 έως το 2016, θα διερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα ανακαλύψουμε πόσο εύκολο είναι το CFA Level 2.

  CFA Level 2 Passing Rates μεταξύ 1964-1981

  Τα ποσοστά επιτυχίας για το CFA Level 2 ήταν πολύ υψηλά τα πρώτα χρόνια. Μεταξύ 1964-1981, το μέσο ποσοστό επιτυχίας για το CFA Level 2 ήταν 78%.

  πηγή: CFA Institute

  CFA Level 2 Passing Rates μεταξύ 1982-2000

  Μεταξύ 1982-2000, ο μέσος ρυθμός μετάβασης για το CFA Level 2 μειώθηκε από 78% από την προηγούμενη περίοδο σε 64%.

  Ωστόσο, μην αυξήσετε τον συνολικό αριθμό υποψηφίων CFA Level 2. Ο αριθμός των υποψηφίων που εμφανίστηκαν στο CFA Level 2 αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

  πηγή: CFA Institute

  CFA Level 2 Passing Rates μεταξύ 2001-2016

  • Μεταξύ 2000-2016, ο μέσος ρυθμός μετάβασης για το CFA Level 2 μειώθηκε περαιτέρω από προηγούμενες περιόδους σε 44%.
  • Τον Ιούνιο του 2016 το ποσοστό μεταβίβασης για το CFA επίπεδο 2 ήταν στο 46%.
  • Επίσης, μπορεί να σημειώσετε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που εμφανίζονται στο CFA Level 2 αυξήθηκε σταθερά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 15 ετών.

  πηγή: CFA Institute

  Όπως μπορείτε να δείτε την ένταση του CFA Level 2, πρέπει να μελετήσετε πολύ σκληρά. Αγκαλιάστε και ξεκινήστε την προετοιμασία.

  Βασικά βασικά χαρακτηριστικά της εξέτασης CFA Level 2


  Πριν προχωρήσουμε και μιλήσουμε για συμβουλές για τη μελέτη, ρίξτε μια ματιά στη μορφή της εξέτασης, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε ανάλογα.

  Σε αντίθεση με τις εξετάσεις CFA Level 1, στο CFA Level 2, πρέπει να κατανοήσετε σε βάθος κάθε ιδέα, ώστε να μπορείτε να απαντάτε εύκολα σε σύντομο χρονογράφημα.

  Εξέταση CFA Επίπεδο 2
  Αριθμός ερωτήσεων (σύνολο) 120
  Είδος ερώτησης Βινιέτες (Μίνι θήκες)
  Εκχωρήθηκε χρόνος 360 λεπτά
  Αριστα 360 πόντοι
  Κάθε σωστή απάντηση 3 πόντοι
  Κάθε λανθασμένη απάντηση Χωρίς ποινή
  Συνεδρίες 2 (πρωί και απόγευμα)
  Σύνολο ερωτήσεων σε κάθε συνεδρία 10
  Σε κάθε ερώτηση, αριθμοί σύντομων χρονογραφημάτων 6

  πηγή: CFA Institute

  • Στην πρωινή συνεδρία, θα υπήρχαν 10 ερωτήσεις σετ αντικειμένων, κάθε σετ περιέχει 6 χρονογραφήματα.
  • Επίσης, στην απογευματινή συνεδρία, πρέπει να απαντήσετε σε 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων που περιέχουν τα ίδια 6 σύντομα χρονογραφήματα.
  • Θα υπάρξουν συνολικά 360 βαθμοί για ολόκληρη την εξέταση. Θα σας δοθούν 3 βαθμοί για κάθε σωστή απάντηση και δεν υπάρχει ποινή για εσφαλμένη απάντηση. Η χρονική περίοδος είναι 360 λεπτά (6 ώρες) για ολόκληρη την εξέταση.
  • Η σημαντική αλλαγή στο μοτίβο είναι ότι υπάρχει ένα σύνολο 10 στοιχείων (το καθένα περίπου 400-800 λέξεις) με έξι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε κάθε συνεδρία (Πρωινή και απογευματινή συνεδρία). Αυτές οι έξι ερωτήσεις μπορεί να είναι εξαρτημένες ή ανεξάρτητες μεταξύ τους.
  • Κάθε ερώτηση σετ αντικειμένων καλύπτει μόνο μία συνεδρία μελέτης (FSA, Ethics, Portfolio) που καθιστά λίγο πιο εύκολο να λύσει το σύντομο χρονογράφημα.

  CFA Επίπεδο 2 Σχέδιο μελέτης / Συμβουλές προετοιμασίας


  Εάν μόλις περάσατε το CFA Level 1 και σκέφτεστε ότι θα κάνετε σίγουρα τις εξετάσεις CFA Level 2 με μία κίνηση, τότε ίσως έχετε κρίνει το επίπεδο δυσκολίας της εξέτασης CFA Level 2 από τον αριθμό των ερωτήσεων. Ενώ ο αριθμός των ερωτήσεων στις εξετάσεις CFA Level 2 είναι σίγουρα μικρότερος, αλλά το επίπεδο δυσκολίας των εξετάσεων είναι πολύ περισσότερο από το CFA Level 1.

  Εδώ είναι τα λίγα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη εάν θέλετε να κάνετε μια εξέταση CFA Level 2 με μία κίνηση

  Η εξέταση CFA Level 2 είναι η δυσκολότερη όλων των επιπέδων

  • Όχι, δεν είναι αυτό που λέμε. Μάλλον λέγεται από τους επαγγελματίες που έχουν ήδη περάσει CFA. Είπαν ότι με κάθε τρόπο οι εξετάσεις CFA Level 2 είναι οι πιο δύσκολες σε σύγκριση με τις άλλες δύο αντίστοιχες.
  • Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Πρώτα απ 'όλα, το CFA Level 1 είναι πάρα πολύ εύκολο για άτομα που είναι καλά χρηματοοικονομικά και έχουν υπόβαθρο στα οικονομικά και τα μαθηματικά.
  • Δεύτερον, όταν οι μαθητές μεταβαίνουν από το Επίπεδο 1 στο Επίπεδο 2, δεν μπορούν να κατανοήσουν το επίπεδο δυσκολίας της εξέτασης CFA Level 2 έως ότου αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις στην αίθουσα εξετάσεων.
  • Φυσικά, αυτές είναι γενικευμένες δηλώσεις και δεν περιλαμβάνουν όλους, αλλά παρόλα αυτά, υπάρχει αλήθεια σε αυτές τις δηλώσεις. Επομένως, μην πάρετε ελαφρά την εξέταση CFA Level 2.
  • Σημειώστε επίσης ότι τώρα με το CFA Level 2, ο διαγωνισμός είναι μεταξύ σοβαρών υποψηφίων που έχουν περάσει τις εξετάσεις Level 1.

  Πρέπει να διπλασιάσετε τον χρόνο προετοιμασίας σας:

  • Εάν έχετε σπουδάσει 2-3 ώρες την ημέρα για τις εξετάσεις CFA Level 1, θα πρέπει να διπλασιάζετε αυτό το ποσό κάθε μέρα εάν θέλετε να περάσετε τις εξετάσεις CFA Level 2.
  • Και χρειάζεστε πολύ μεγαλύτερο βάθος για την κατανόηση των εννοιών από ό, τι κάνατε στις εξετάσεις CFA Level 1. Συχνά τα σύντομα χρονογραφήματα είναι πολύ άμεσα και πρέπει να απαντήσετε μόνο σε ένα πράγμα χωρίς να έχετε καμία πιθανότητα να επεξεργαστείτε.
  • Προγραμματίστε μπροστά και αφιερώστε αρκετό χρόνο για να μελετήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών τουλάχιστον 3 φορές και στη συνέχεια θα πρέπει να εξασκήσετε δείγματα ερωτήσεων, έτσι ώστε να μην αισθανθείτε κάποια έκρηξη σοκ όταν επιχειρείτε τα χρονογραφήματα στην αίθουσα εξέτασης.

  Μάθετε τα βάρη του θέματος (σύμφωνα με τα σύνολα στοιχείων):

  • Πρέπει να είστε μάγος όλων, ναι, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό.
  • Ωστόσο, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και να δώσετε περισσότερο βάρος στα θέματα που θα ενεργήσουν πιο δυνατά στις ερωτήσεις του συνόλου αντικειμένων. Επομένως πρέπει να ξέρετε τι να περιμένετε από ποια θέματα.
  • Τέσσερα θέματα - Ηθική, Χρηματοοικονομική Αναφορά & Ανάλυση, Επενδύσεις Μετοχών και Σταθερό Εισόδημα αντιπροσωπεύουν περίπου. 50% -80% του βάρους.

  Απαιτούνται βασικά του CFA Level 1

  • Το CFA είναι μια δυναμική πορεία και κάθε επίπεδο είναι αλληλένδετο μεταξύ τους.
  • Επομένως, εάν θέλετε να σημειώσετε τη βαθμολογία σας στις εξετάσεις CFA Level 2, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις βασικές έννοιες του CFA Level 1.
  • Ίσως χρειαστεί επίσης να επιστρέψετε και να κατανοήσετε μερικές έννοιες στις εξετάσεις CFA Level 1.

  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανομή του χρόνου:

  • Οι ερωτήσεις τύπου βινιέτας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απαντηθούν από οποιαδήποτε ερώτηση τύπου πολλαπλής επιλογής.
  • Επομένως, πρέπει να εξασκηθείτε πολύ περισσότερο προτού να μπορέσετε να απαντήσετε τέλεια στα πάντα στην αίθουσα εξετάσεων. Στην τελευταία ενότητα, θα μιλήσουμε για δείγματα ερωτήσεων, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε στο ερωτηματικό.
  • Όμως, η εξάσκηση δειγματοληπτικών ερωτήσεων είναι απαραίτητη, διαφορετικά, θα ήταν δύσκολο για εσάς να ολοκληρώσετε την εξέταση CFA Level 2 με μία κίνηση. 

  Πρέπει να διαβάσετε πρώτα το Βινιέτα ή να διαβάσετε πρώτα τις ερωτήσεις;

  • Πολλοί υποψήφιοι προτιμούν να διαβάζουν πρώτα τις ερωτήσεις, ώστε να κατανοούν το είδος των ερωτήσεων που αναμένονται από το σύντομο χρονογράφημα (αριθμητικό, εννοιολογικό, πραγματικό) και στη συνέχεια διαβάζουν τη μελέτη περίπτωσης. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτήν την προσέγγιση.
  • Η προσέγγισή μου ήταν ευθεία προς τα εμπρός, συνήθιζα να διαβάζω το σύντομο χρονογράφημα και μετά την ερώτηση. Για να απαντήσετε στις ερωτήσεις, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να ανατρέχετε ξανά στα σύντομα χρονογραφήματα.

  Προσπαθήστε να σκοράρετε περισσότερο από 70% σε κάθε ενότητα

  • Η CFA δεν παρέχει ατομικές βαθμολογίες επιτυχίας ενότητας.
  • Ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι εάν λάβετε περισσότερο από 70% σε κάθε ενότητα, δεν θα αποτύχετε.
  • Ως στρατηγική, διάλεξα τμήματα όπου ήμουν το ισχυρότερο τμήμα. Η καλύτερη ενότητα μου ήταν η οικονομική αναφορά και ανάλυση.
  • Η επιλογή των ισχυρότερων σάς βοηθά να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και επίσης να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόπειρα των πιο αδύναμων τμημάτων.

  Τέλη Εξετάσεων CFA Level 2


  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο πρέπει να πληρώσετε για την εξέταση CFA Level 2. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό πρώτα. Καθώς ολοκληρώσατε τις εξετάσεις επιπέδου 1 CFA, έχετε ήδη πληρώσει τα τέλη εγγραφής. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της εξέτασης του Ιουνίου 2017, εάν θέλετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις CFA Level 2.

  (

  πηγή: CFA Institute

  Όταν πληρώνετε τα τέλη εγγραφής στις εξετάσεις, θα λαμβάνετε τα ακόλουθα πράγματα -

  • Το eBook περιέχει όλα όσα πρέπει να μελετήσετε για τις εξετάσεις (το πλήρες πρόγραμμα σπουδών είναι ακριβές).
  • Θα λάβετε έναν προγραμματιστή μελέτης που θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την προετοιμασία των εξετάσεών σας και θα σας καθοδηγήσει να είστε μπροστά από το χρόνο.
  • Θα λάβετε επίσης τεστ πρακτικής βάσει θεμάτων.
  • Θα λάβετε επίσης πλαστές εξετάσεις.
  • Και τέλος, θα λάβετε μια εφαρμογή για κινητά που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται παραπάνω.

  Εάν θέλετε να αγοράσετε μια έντυπη έκδοση του πλήρους προγράμματος σπουδών, μπορείτε να το κάνετε πληρώνοντας απλώς τα μη επιστρέψιμα ποσά 150 $ συν αποστολή.

  Σε σας!


  Η εξέταση CFA Level 2 είναι δύσκολη. Και θεωρείται η πιο δύσκολη εξέταση στα οικονομικά συγκρίνοντας όλα τα μαθήματα στον τομέα των οικονομικών. Από τα παραπάνω παραδείγματα, στατιστικά, συμβουλές και ερωτήσεις δειγμάτων, τώρα, έχετε μια ιδέα γιατί ο διαγωνισμός CFA Level 2 χρειάζεται όλη σας την προσπάθεια, το χρόνο και τη σκληρή δουλειά.

  Και αν εργάζεστε επαγγελματικά, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στο πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να μελετάτε καθημερινά τουλάχιστον για μερικές ώρες. Συχνά θα ήταν δύσκολο και δεν θα νιώθετε ότι το κάνετε. Αλλά για ένα χρόνο, αν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, σίγουρα θα το δείτε στα αποτελέσματά σας. Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να διαμορφώσετε την ιδέα σας για το πώς να ξεκινήσετε την προετοιμασία για τις εξετάσεις CFA Level 2 Ξεκινήστε αμέσως. Το ρολόι χτυπά.

  Καλή τύχη :-)

  Χρήσιμες δημοσιεύσεις

  • Εξέταση CFA
  • Ημερομηνία εξέτασης CFA
  • CFA vs FRM - Κορυφαίες διαφορές
  • CFA ή CFP
  • <

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found