Οι 10 κορυφαίες ταινίες της Wall Street που πρέπει να παρακολουθήσετε | WallstreetMojo

Εάν είστε λάτρης της ταινίας και το επάγγελμά σας αφορά το Investment Banking ή είστε επίδοξος φοιτητής οικονομικών και θέλετε να κάνετε απλώς τον εαυτό σας, τότε έχουμε τη σωστή λίστα για εσάς.

Έχουμε επιλέξει 10 καλύτερες ταινίες της Wall Street που πρέπει να παρακολουθήσετε.

# 1 - Rogue Trader (1999)


Μια ταινία του 1999 που σκηνοθετήθηκε και γράφτηκε από τον James Dearden περιστρέφεται γύρω από την αληθινή ιστορία του Nick Leeson που προκάλεσε την περίφημη πτώση της Barings Bank που ήταν ένα από τα πιο διακεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αγγλία. Η ταινία απεικονίζει το βάθος των συναισθηματικών πτυχών του εμπορίου και υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτήν. Το Rogue Trader δείχνει πώς η επιθυμία να κερδίσετε περισσότερα χρήματα και ο φόβος να το χάσετε θαμπώνει την κρίση σας για τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Η ταινία θεωρείται ως μια από τις προειδοποιητικές ιστορίες στον τραπεζικό τομέα. Πρέπει να παρακολουθήσετε μια ταινία για όσους ονειρεύονται να κερδίσουν εκατομμύρια στον τραπεζικό κλάδο.

<>

# 2 - Χώροι συναλλαγών (1983)


Η κωμωδία του 1983 σκηνοθετήθηκε από τον John Landis και ο πρωταγωνιστικός ρόλος έπαιξε ο Eddie Murphy. Θεωρείται ως η καλύτερη ταινία της δεκαετίας του 1980 στο είδος της κωμωδίας, το Trading Places μας λέει πώς η πτώση ενός άνδρα από τη Wall Street είναι μια ευλογία μεταμφιεσμένη για έναν άλλο άνδρα. Η ταινία είναι ιδιαίτερα διάσημη για τους κωμικούς διαλόγους του Eddie Murphy, ενώ περιγράφει το μέλλον του και τα σκαμπανεβάσματα της εμπορικής αγοράς. Η ταινία εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα του Mark Twain The Prince and the Pauper.

<>

# 3 - Wall Street (1987)


Η εμβληματική ταινία της Wall Street, που θεωρείται ένα από τα θαύματα του οικονομικού κινηματογράφου, σκηνοθετήθηκε από τον Oliver Stone. Ο διάσημος χαρακτήρας του Γκόρντον Γκέκο που έπαιξε ο Μάικλ Ντάγκλας έγινε αμέσως διάσημος μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονταν στη Wall Street. Ο Μάικλ Ντάγκλας κέρδισε το Όσκαρ για τον καλύτερο ηθοποιό λόγω αυτής της ταινίας. Αυτή η ταινία θεωρείται ακόμα μια εμπνευσμένη ταινία για όσους θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα στον τομέα της Investment Banking και του χρηματιστηρίου.

<>

# 4 - Λεβητοστάσιο (2000)


Το Boiler Room κυκλοφόρησε το 2000 και βασίζεται στη ζωή του Seth Davis του οποίου ο ρόλος παίζει ο Giovanni Ribisi. Αφού δοκίμασε την τύχη του να διευθύνει ένα καζίνο χωρίς άδεια στο διαμέρισμά του, εντάσσεται σε μια προαστιακή εταιρεία μεσιτείας όπου ανακαλύπτει την κακή πλευρά του χρηματιστηρίου. Πολλοί χρηματιστές πήραν συνέντευξη από τον Ben Younger, σκηνοθέτη της ταινίας, πριν γράψουν το σενάριο.

<

# 5 - Το στοίχημα τρισεκατομμυρίων δολαρίων (2000)


Το Trillion Dollar Bet είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ της NOVA που περιστρέφεται γύρω από την άνοδο και την πτώση της μακροπρόθεσμης διαχείρισης κεφαλαίων hedge fund κατά την περίοδο 1994-1998. Αυτή η ταινία ερευνά τον κόσμο της χρηματοπιστωτικής αγοράς και δείχνει στενά πώς τα γεγονότα επηρεάζουν την αγορά με τρόπο που δεν μπορεί ποτέ να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε μαθηματικό μοντέλο. Η ταινία θα ενδιαφέρει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για τα χρηματιστήρια, τα χρηματοοικονομικά, τα οικονομικά και τις επενδύσεις.

<>

# 6 - Enron: Ο πιο έξυπνος τύπος στο δωμάτιο (2005)


Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την κατάρρευση της Houston Energy and Commodities Company, η οποία έκλεισε αφού προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες λογιστικές απάτες στην ιστορία. Η ταινία έχει επίσης αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις με τους δημοσιογράφους Bethany McLean και Peter Elkind, καθώς και τις συνεντεύξεις των πρώην υπαλλήλων, στελεχών και αναλυτών αποθεμάτων της Enron που ήταν μαζί με την εταιρεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της από το 1985 έως ότου κηρύχθηκε πτώχευση το 2001.

<>

# 7 - Quants: ο Αλχημιστής της Wall Street


Οι Quants είναι οι μαθηματικοί μάγοι και προγραμματιστές υπολογιστών στο μηχανοστάσιο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού μας συστήματος που σχεδίασαν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχεδόν κατέρρευσαν στη Wall Street. Η ταινία είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ σχετικά με τον ρόλο ενός Quant και τον τρόπο λειτουργίας του. Τα αποτελέσματα της απληστίας και του φόβου περιγράφονται στενά σε αυτήν την ταινία. Τα όρια της μαθηματικής μοντελοποίησης στο πλαίσιο του χρηματιστηρίου περιγράφονται τέλεια σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Η ταινία είναι εκείνοι που δοκιμάζουν την πρακτική προσέγγιση για τα σκαμπανεβάσματα της μετοχικής αγοράς.

πηγή: Ντοκιμαντέρ Ουρανός

# 8 - Εσωτερική εργασία (2010)


Σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Charles Ferguson, αυτή η ταινία περιγράφει την αλυσίδα των γεγονότων που μας έφερε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, όπου πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να χάσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους και θεωρείται ως η χειρότερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 . Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από βασικούς οικονομικούς εμπειρογνώμονες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς. Ο αξιοσημείωτος ηθοποιός του Χόλιγουντ Ματ Ντέιμον δίνει τη φωνή του για να διηγηθεί τα περιστατικά που συμβαίνουν στο ντοκιμαντέρ. Η ταινία επικρίνει στελέχη της Wall Street, πιστωτικά γραφεία και ειδικά ρυθμιστικούς φορείς για την κρίση.

<>

# 9 - Το μεγάλο κοντό (2015)


Μια άλλη ταινία που βασίζεται στην οικονομική κρίση 2007-2008. Το Big Short είναι μια δραματική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Adam McKay. Η ταινία αφηγείται μια δραματική ιστορία της οικονομικής κρίσης ενώ χλευάζει τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τις τράπεζες. Το McKay συνδυάζει την ανόητη κωμωδία με στιγμές καυστικής σάτιρας. Η ταινία είναι προσαρμοσμένη από το

<>

# 10 - Ο Λύκος της Wall Street


Μία από τις διάσημες χρηματοοικονομικές ταινίες όλων των εποχών, ο The Wolf of Wall Street σκηνοθετείται από τον Martin Scorsese. Βασίζεται στα απομνημονεύματα του στριμμένου μεσίτη Jordan Belfort, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 90 απολάμβανε απεριόριστα ποσά σπορ αυτοκίνητα, ναρκωτικά και πόρνες που πληρώθηκαν από εκατομμύρια απατεώνες και ντόπους που αγόραζαν τις ψευδώς διογκωμένες μετοχές του. Ο χαρακτήρας του Μπέλφορτ παίζεται από τον αξιοθαύμαστο ηθοποιό Leonardo DiCaprio. Εάν σκοπεύετε να κερδίσετε τον κόσμο, να έχετε πολυτελή αυτοκίνητα και θέλετε να γίνετε πολυεκατομμυριούχος, τότε αυτή είναι η ταινία για εσάς, που περιγράφει τέλεια τη ζωή που θέλετε να ζήσετε εκτός από ναρκωτικά και ακολασίες.

<>

Ελπίζουμε να απολαύσετε και να μάθετε από αυτές τις ταινίες της Wall Street: D