Τραπεζικές επενδύσεις στη Ρωσία | Κορυφαία λίστα τραπεζών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Επισκόπηση του Investment Banking στη Ρωσία

Έχετε ακούσει ποτέ για τραπεζικές επενδύσεις στη Ρωσία; Πώς είναι η αγορά; Μπορεί κανείς να βρει δουλειά ως επενδυτικός τραπεζίτης; Πώς είναι ο πολιτισμός; Ποιοι τύποι συμφωνιών είναι πιο διαδεδομένοι; Και πόσοι μισθοί των επενδυτικών τραπεζών στη Ρωσία μπορείτε να περιμένετε; Πώς είναι η διαδικασία πρόσληψης;

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στην ακολουθία του άρθρου.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα ακόλουθα -

 • Τραπεζικές Επενδύσεις στη Νιγηρία

Εάν είστε νέοι στο Investment Banking, ρίξτε μια ματιά στα παξιμάδια του Investment Banking εδώ.

Τραπεζικές επενδύσεις στη Ρωσία

Οι περισσότεροι τραπεζίτες έχουν σπάνια ακούσει για επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Ρωσία. Υπάρχει όμως και πρέπει να παλέψετε πραγματικά για να αποκτήσετε μια καλή θέση σε μια τράπεζα μπουγκού στη Ρωσία.

Πριν από το 1990, δεν υπήρχε επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία. Όλα ξεκίνησαν μετά το 1990 όταν η Gazprom κυκλοφόρησε. Το έτος ήταν το 1996, όταν η βιομηχανία επενδύσεων στη Ρωσία βρήκε την πρώτη της διαδρομή.

Πριν από το 1996, η νοοτροπία στη Ρωσία ήταν εντελώς διαφορετική. Αν κάποιος θα χρειαζόταν συμβουλές M&A, δεν θα είχε πάει σε επενδυτές. Αντίθετα, θα πήγαιναν σε μια εμπορική τράπεζα, θα τους μιλούσαν και θα πάρουν δάνειο. Ως αποτέλεσμα, η επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία δεν αυξήθηκε καθόλου.

Η επενδυτική τραπεζική βιομηχανία έχει ξεκινήσει στη Ρωσία, αλλά ακόμα, οι συμφωνίες M&A είναι πολύ λιγότερες. Σε ένα δεδομένο έτος, εάν ρωτήσετε έναν επενδυτή τραπεζίτη στη Ρωσία σχετικά με τους τύπους συμφωνιών που χειρίζεται, θα έλεγε - συμφωνίες μετοχικής αγοράς όπως IPO. Οι επενδυτές τραπεζίτες σπάνια χειρίζονται συμφωνίες M&A.

Σε ένα δεδομένο έτος, αν κοιτάξουμε τη ρωσική επενδυτική τραπεζική αγορά, θα δούμε ότι το 70% -80% των συμφωνιών θα ήταν της κεφαλαιαγοράς και οι υπόλοιπες συμφωνίες θα προέρχονται από συμβουλευτική M&A.

Γιατί όμως υπάρχουν τόσο λιγότερες προσφορές στη συμβουλή M&A; Ο λόγος είναι ότι πολλές συμφωνίες M&A ελέγχονται από το κράτος ή τους ολιγάρχες. Οι ολιγάρχες είναι οι άνθρωποι που είναι πολύ πλούσιοι και έχουν κάποιο είδος πολιτικής επιρροής. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείτε μαζί τους. Έτσι, οι εταιρείες δεν σκοπεύουν να κάνουν συμφωνίες M&A, δεδομένου ότι ελέγχονται από πολιτική πίεση και όχι από θεσμικούς και μεμονωμένους επενδυτές.

Από την άλλη πλευρά, αν κοιτάξουμε τις συμφωνίες μετοχικού κεφαλαίου, θα δούμε ότι υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να γίνουν δημόσιες. Και ως αποτέλεσμα, οι επενδυτικές τράπεζες έχουν πολλές ευκαιρίες να κλείσουν αυτές τις συμφωνίες. Ωστόσο, η πολιτική επηρεάζει πολύ τις συμφωνίες. Και οι κεφαλαιαγορές είναι συχνά κλειστές στη Ρωσία.

Με λίγα λόγια, η επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα ανάπτυξης. Αλλά η πολιτική έχει δραστική επίδραση στην ανάπτυξη της αγοράς. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι καθώς η οικονομία μεγαλώνει, οι επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Ρωσία θα προοδεύσουν σταδιακά προς ένα καλύτερο μέλλον.

Υπηρεσίες που προσφέρονται από Investment Banks στη Ρωσία

Όπως είδατε ότι η επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία αγωνίζεται να διατηρήσει τα πόδια της ισχυρότερη, υπάρχουν λίγες τράπεζες που τα πήγαν καλά. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την εστίαση και τον προσανατολισμό των υπηρεσιών τους παρακάτω.

Πρώτον, θα εξετάσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτές τις τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία -

Κεφαλαιαγορά

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία έκλεισαν τις περισσότερες συμφωνίες στην κεφαλαιαγορά. Προσφέρουν υπηρεσίες στην κεφαλαιαγορά αρκετά εκτεταμένα και έχουν ομάδες παγκόσμιας κλάσης για να τις υποστηρίξουν. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες υπηρεσίες που προσφέρουν -

 • Συναλλαγές πολύτιμων μετάλλων: Αυτές οι τράπεζες αγοράζουν πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, ασήμι, πλατίνα κ.λπ.) για λογαριασμό των πελατών της και προσφέρουν χρηματοδότηση, συναλλαγές πολύτιμων μετάλλων, λογαριασμούς μη κατανεμημένων μετάλλων για εταιρείες.
 • Υπηρεσίες μεσιτείας: Οι τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία προσφέρουν επίσης υπηρεσίες μεσιτείας. Προσφέρουν MICEX όπου βοηθούν τους πελάτες με εταιρικά ομόλογα και μετοχές, κρατικά ομόλογα και αποδείξεις από ρωσικούς θεματοφύλακες. Στο RTS (FORTS), βοηθούν τους πελάτες σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα σε ομόλογα και μετοχές που εκδίδονται από κορυφαίες ρωσικές εταιρείες. Και προσφέρουν επίσης υπηρεσίες στην αγορά OTC.
 • IPO και αναδοχή: Οι τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία προσφέρουν αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) και δευτερεύουσες πρωτοβάθμιες προσφορές (PMOs) και έχουν υψηλή εξειδίκευση σε αυτούς τους τομείς. Οι κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία βοηθούν τις εταιρείες να λάβουν πλήρη υποστήριξη καθ 'όλη τη διάρκεια της συναλλαγής. και επίσης να τους τοποθετήσετε ανάμεσα στην τεράστια βάση ξένων επενδυτών και να τους εισαγάγετε σε διεθνή και ρωσικά χρηματιστήρια.

Χρηματοδότηση του χρέους

Οι τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στη χρηματοδότηση χρέους. Προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες με χρηματοδότηση χρέους -

 • Έκδοση ευρωομολόγων LPN / CLN
 • Έκδοση ομολόγων μετοχών ρούβλι
 • Έκδοση εταιρικών ομολόγων ρούβλι
 • Έκδοση ομολόγων τραπεζών ρούβλι &
 • Έκδοση ομολόγων ρούβλι για ρωσικές εκλογικές περιφέρειες και δήμους.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στη χρηματοδότηση μετοχών έναντι χρηματοδότησης χρέους

Εταιρική χρηματοδότηση (Συμβουλευτική M&A)

Οι κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες M&A ακόμη και αν η Ρωσία δεν είναι πολύ δημοφιλής για συμφωνίες M&A. Βοηθούν τους πελάτες να χτίσουν στρατηγική και δομή συμφωνιών M&A. Βοηθούν επίσης τους πελάτες στη διαχείριση των πελατών, την αναζήτηση επενδυτών, τη χρηματοδότηση από ιδιωτικές τοποθετήσεις, συγχωνεύσεις και ανταλλαγές μετοχών και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Τώρα, θα μιλήσουμε για τον προσανατολισμό των υπηρεσιών αυτών των τραπεζών επενδύσεων στη Ρωσία.

 • Αυτές οι κορυφαίες τράπεζες είναι οι πιο λατρευτές τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία. Έχουν πολυετή εμπειρία (περίπου 20+ χρόνια) για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους στη Ρωσία και στη διεθνή αγορά.
 • Αυτές οι τράπεζες έχουν επίσης εξαιρετικά δίκτυα και οι πελάτες τους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ομάδα διεθνών επενδυτών λόγω των συνδέσεων των τραπεζών.
 • Εάν κάποιος πελάτης θέλει να δοκιμάσει την υπεροχή αυτών των τραπεζών, μπορεί να περάσει από μια σειρά επενδυτικών συμφωνιών μεγάλης κλίμακας που έχουν εκτελέσει οι τράπεζες για να είναι σίγουροι για την ανώτερη εξυπηρέτηση.
 • Αυτές οι τράπεζες συνήθως προσλαμβάνουν τους καλύτερους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να χτίσουν τις καλύτερες ομάδες. Η επενδυτική τραπεζική δεν είναι για τους αμυδρούς και οι ομάδες είναι εξαιρετικές με κάθε τρόπο.

Κατάλογος των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στη Ρωσία

Ναι, η Ρωσία δεν είναι το ιδανικό μέρος για επενδυτές τραπεζίτες. Αλλά εδώ είναι η λίστα των κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά ένα -

 • Alfa Bank
 • Aton Capital
 • Τράπεζα της Μόσχας
 • BNP Paribas SA
 • Centr-Invest
 • Citigroup Inc.
 • Credit Suisse Group AG
 • Τράπεζα της Gazprom
 • Metallinvestbank
 • Μόργκαν Στάνλεϋ
 • Παλμπάνκ
 • Αναγεννησιακή πρωτεύουσα
 • Ρόσνεφ
 • Royal Bank of Scotland PLC
 • Sberbank
 • Διάλογος τρόικας
 • UBS AG
 • VTB Capital
 • Zerich

Διαδικασία πρόσληψης

Η διαδικασία πρόσληψης στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Ρωσία δεν διαφέρει πολύ. Αλλά φυσικά, υπάρχουν λίγα μοναδικά πράγματα στη διαδικασία που πρέπει να γνωρίζουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία πρόσληψης επενδυτικών τραπεζικών στη Ρωσία -

 • Δικτύωση: Όπως γνωρίζετε ήδη χωρίς δικτύωση, θα ήταν αδύνατο να σημειωθεί κάποιος. Στη Ρωσία, η διαδικασία πρόσληψης είναι συνήθως τυχαία. γι 'αυτό πρέπει να κάνετε ένα εξαιρετικό ποσό δικτύωσης. Μόνο οι κρύες κλήσεις ή τα κρύα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα χτυπήσουν το nib. πρέπει να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικούς συλλόγους, να μιλήσετε σε όσους κυνηγούς κεφαλιών μπορείτε και στη συνέχεια να αναζητήσετε πρακτική άσκηση όσο μπορείτε.
 • Πρακτική άσκηση: Εδώ στη Ρωσία, η έννοια της πρακτικής άσκησης είναι διαφορετική. Δεν μπορείτε να πάρετε τίποτα μόνο σε 6 έως 12 εβδομάδες πρακτικής άσκησης. Πρέπει να είστε έτοιμοι για πρακτική άσκηση τουλάχιστον 6 μηνών έως ένα χρόνο. Φανταστείτε να είστε επενδυτικός τραπεζικός ως ασκούμενος, να κάνετε τη δουλειά ενός επενδυτή τραπεζίτη, να λαμβάνετε ζωοτροφές κοτόπουλου και να εργάζεστε 100 ώρες την εβδομάδα για ένα χρόνο. Αυτό δεν είναι εύκολο για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά λίγοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα για να μπουν σε επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές. Καθώς η ομάδα είναι πολύ μικρότερη από τα άλλα μέρη του κόσμου, τα εμπόδια εισόδου είναι πολύ περισσότερα από το συνηθισμένο. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο πώς να αποκτήσετε μια επενδυτική τραπεζική πρακτική
 • Προγραμματισμός για συμμετοχή σε επενδυτική τραπεζική: Πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά την είσοδο στη ρωσική επενδυτική τραπεζική αγορά. Εδώ γιατί. Ο διαγωνισμός είναι πολύ σκληρός και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στοχεύουν σε μία θέση αφού η ομάδα είναι πάντα πολύ μικρότερη. Γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι θα μπείτε σε επενδυτική τραπεζική όταν είστε στην αποφοίτησή σας. Και όταν είστε σε αποφοίτηση, πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια σας και να αρχίσετε να ψάχνετε για πρακτική άσκηση. Ο στόχος σας θα ήταν τουλάχιστον 2-3 πρακτική άσκηση πριν γίνετε πτυχιούχος. Τα πρακτικά μπορούν να είναι οποιουδήποτε είδους - στις εμπορικές τραπεζικές, ή στις επενδυτικές τράπεζες άμεσα, ή σε αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές όπου εγκρίνονται συμφωνίες M&A.
 • Συνεντεύξεις: Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, ίσως είστε έτοιμοι για συνεντεύξεις. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για συνεντεύξεις για εργασία πλήρους απασχόλησης, πρέπει να έχετε τα σχετικά προσόντα και θα πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε μερικά μεγάλα πλάνα στον κλάδο. Οι ερωτήσεις συνέντευξης είναι οι ίδιες και πρέπει να διαβάσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή, τα κέντρα αξιολόγησης, τις αριθμητικές ερωτήσεις και την ανάλυση περιπτωσιολογικής μελέτης. Σε τεχνικές συνεντεύξεις, θα ερωτηθείτε όπως αποτίμηση DCF, διάφορες μεθοδολογίες αποτίμησης, πώς μπορείτε να συνδέσετε 3 οικονομικές καταστάσεις, πώς να υπολογίσετε beta, κ.λπ. Οι επενδυτικές τράπεζες στη Ρωσία προσλαμβάνουν μόνο 3-4 άτομα το χρόνο, συχνά λιγότερο από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσεις είναι να επιδιώξεις επιπλέον προσόντα όπως το CFA, το δίκτυο εκτεταμένα και να είσαι πάντα έτοιμος για πρακτική άσκηση πριν από την απόκτηση πλήρους απασχόλησης.
 • Σημείο εισόδου ως ξένος και γλώσσα: Ως ξένος, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις δουλειά στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Ρωσία. Το 1990, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι ρωσικές επενδυτικές τράπεζες εκείνη την εποχή χρειάζονταν να προσλάβουν άτομα από ξένες χώρες, καθώς ο ρωσικός λαός δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα για επενδυτική τραπεζική. Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μόνο Ρώσοι προσλαμβάνονται. Οι μόνοι αλλοδαποί που εργάζονται σε τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία είναι στο επίπεδο MD. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να γνωρίζετε τη μητρική γλώσσα, δεν έχετε καμία πιθανότητα.

Με λίγα λόγια, δεν είναι εύκολο να μπείτε στην επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία. Πρέπει να κάνετε πολλή δουλειά για να μπορέσετε να δείτε το φως της ημέρας.

Πολιτισμός στις τράπεζες επενδύσεων στη Ρωσία

Ακόμα κι αν η ρωσική επενδυτική τραπεζική αγορά είναι αναδυόμενη, η πίεση εργασίας είναι τεράστια. Ως αναλυτής πρώτου έτους, πρέπει να εργάζεστε 80-100 ώρες την εβδομάδα κάθε εβδομάδα. Και θα περίμενε κανείς να παίξει αφού η ομάδα είναι πολύ μικρή και μόνο 10-15 άτομα υποστηρίζουν μια ολόκληρη περιοχή. Αλλά το καλοκαίρι, οι ώρες εργασίας γίνονται λίγο λιγότερο αυστηρές. Επειδή τον Αύγουστο, οι άνθρωποι κάνουν διακοπές και πηγαίνουν διακοπές. Η πίεση της εργασίας γίνεται μικρότερη. Γι 'αυτό το καλοκαίρι, οι επενδυτές τραπεζίτες εργάζονται περίπου 60 ώρες την εβδομάδα.

Ως αναλυτής, πρέπει να παρακολουθήσετε πολλές εξωτερικές και εσωτερικές κλήσεις συνδιάσκεψης όλη την ημέρα, επειδή είναι σημαντικό για τους τραπεζίτες να συζητούν κάθε κίνηση με τους πελάτες τους. Και όλες οι κλήσεις θα πρέπει να τερματίζονται πριν από τις 18:00 γιατί κανένας υπάλληλος σε καμία εταιρεία δεν κάθεται στον οργανισμό του πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα.

Η εργασία χωρίζεται συνήθως σε τρεις βασικούς τομείς: διοικητική εργασία (20%), Excel και μοντελοποίηση (30%) και power-point (50%).

Μισθοί του Investment Banking στη Ρωσία

Το καλύτερο πράγμα για τη δουλειά στη ρωσική επενδυτική τραπεζική, αλλά και για τους μισθούς τραπεζικών επενδύσεων στη Ρωσία. Είναι τόσο καλό όσο η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο. Έτσι, τώρα είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι εργάζονται τόσο σκληρά για να μπουν στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον μέσο μισθό των επενδυτών τραπεζιτών και αναλυτών -

πηγή: glassdoor.com

Στο Investment Banking στη Ρωσία, μαζί με τον υψηλότερο μισθό, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά περισσότερα, επειδή ο συντελεστής φόρου εισοδήματος είναι μόλις 13%. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την καταβολή του φόρου εισοδήματος, το υπόλοιπο 87% είναι δικό σας που είναι πολύ αν συγκρίνετε με τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Και θα κερδίσετε επίσης ένα μεγάλο μπόνους. Ως συνεργάτης, θα κερδίσετε σχεδόν 1,5 φορές το επίδομα του μισθού σας κατά το πρώτο έτος. Και ο μισθός και το μπόνους είναι όλα προσανατολισμένα στην απόδοση.

Αλλά στις τράπεζες μπουτίκ, η βασική αποζημίωση και το μπόνους είναι πολύ μικρότερα.

Έξοδος ευκαιριών

Σπάνια οι άνθρωποι αφήνουν επενδυτικές τράπεζες στη Ρωσία για άλλες επιλογές. Ο λόγος είναι ένα υψηλό εμπόδιο εισόδου στην επενδυτική τραπεζική. Οι άνθρωποι εργάζονται τόσο σκληρά για να μπουν στην επενδυτική τραπεζική και χωρίς να εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. οι περισσότεροι δεν αναζητούν άλλες ευκαιρίες.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εξερευνήσετε νέες ευκαιρίες και δεν ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για τις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, η μόνη σας επιλογή μπορεί να είναι η σταδιοδρομία εταιρικής ανάπτυξης. Τα ιδιωτικά κεφάλαια βρίσκονται στα σπάργανα εδώ - υπάρχουν μόνο 10 εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα. Και ακόμη και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου δεν είναι πολύ διαδεδομένα.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Investment Banking Exit Opportunities

Στην τελική ανάλυση

Η επενδυτική τραπεζική στη Ρωσία δεν είναι μια εξαιρετική αγορά για να δοκιμάσετε τα χέρια σας. Εάν είστε από τη Ρωσία, τότε έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την τύχη σας. Διαφορετικά, πρέπει να έχετε πολυετή εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική για να κάνετε το σήμα σας.

Προτεινόμενα άρθρα -

Αυτός ήταν ένας οδηγός για την Investment Banking στη Ρωσία, την επισκόπηση της αγοράς, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τον κατάλογο των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών στη Ρωσία, τον πολιτισμό, τους μισθούς επενδυτικής τραπεζικής στη Ρωσία, τις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Ρωσία και τις ευκαιρίες εξόδου. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τράπεζες επενδύσεων

 • Investment Banking στη Μαλαισία
 • Investment Bank στη Βοστώνη
 • Investment Banking στην Αυστραλία
 • Τραπεζικές επενδύσεις στην Ινδία
 • <

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found