Το όνομα πεδίου συγκεντρωτικού πίνακα δεν είναι έγκυρο (Λύστε αυτό το σφάλμα!)

Το όνομα πεδίου συγκεντρωτικού πίνακα δεν είναι έγκυρο σφάλμα

Για να δημιουργήσετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα, τα δεδομένα σας πρέπει να είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο χωρίς σφάλματα. Συχνά, κατά τη δημιουργία του συγκεντρωτικού πίνακα, δεν θα λάβουμε σφάλματα, αλλά μετά από λίγο, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτού του σφάλματος "Όνομα πεδίου συγκεντρωτικού πίνακα δεν είναι έγκυρο". Πιστέψτε με, ως αρχάριος δεν θα ξέρουμε ποτέ γιατί έρχεται αυτό το σφάλμα.

Για παράδειγμα, δείτε τον παρακάτω συγκεντρωτικό πίνακα.

Τώρα θα πάμε στον πίνακα δεδομένων excel και θα αλλάξουμε μία από τις τιμές του κελιού.

Έχουμε αλλάξει την τιμή του κελιού C6 σε 8546.

Τώρα θα μεταβούμε στο συγκεντρωτικό φύλλο πίνακα και θα προσπαθήσουμε να ανανεώσουμε την αναφορά για να καταγράψουμε τους ενημερωμένους αριθμούς πωλήσεων.

Αλλά τη στιγμή που πατάμε την επιλογή Pivot Table Refresh, θα εμφανιστεί παρακάτω το μήνυμα σφάλματος ως "Pivot Table Field Name is Not Valid".

Εντάξει, επιτρέψτε μου να διαβάσω το μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται.

"Το όνομα του πεδίου συγκεντρωτικού πίνακα δεν είναι έγκυρο. Για να δημιουργήσετε μια αναφορά Συγκεντρωτικού πίνακα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε δεδομένα που είναι οργανωμένα ως λίστα με στήλες με ετικέτα. Εάν αλλάζετε το όνομα ενός πεδίου Συγκεντρωτικού πίνακα, πρέπει να πληκτρολογήσετε ένα νέο όνομα για το πεδίο. "

Αυτό είναι το μήνυμα σφάλματος που μπορούμε να δούμε με το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Σίγουρα ως αρχάριος, δεν είναι εύκολο να βρεις το σφάλμα.

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι στον πίνακα δεδομένων μία ή περισσότερες στήλες επικεφαλίδας κελιού ή κελιά είναι κενά, οπότε λέει "Το όνομα πεδίου συγκεντρωτικού πίνακα δεν είναι έγκυρο".

Εντάξει, μεταβείτε στο φύλλο δεδομένων και δείτε τις κεφαλίδες δεδομένων.

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στη στήλη 2 του πίνακα δεδομένων δεν έχουμε καμία κεφαλίδα, οπότε επέστρεψε αυτό το σφάλμα για εμάς. Εάν συμβαίνει αυτό, σε ποια σενάρια λαμβάνουμε αυτό το σφάλμα είναι το σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Πώς να επιλύσετε αυτό το σφάλμα;

# 1 - Χωρίς τιμή κεφαλίδας, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν συγκεντρωτικό πίνακα:

Γνωρίζετε ποια δεδομένα πρέπει να οργανωθούν για να εισαγάγετε τον άξονα αλλιώς θα λάβουμε αυτό το σφάλμα. Όλες οι στήλες δεδομένων θα πρέπει να έχουν τιμή επικεφαλίδας, εάν χάσει κάποιο κελί, θα καταλήξουμε σε αυτό το σφάλμα. Για παράδειγμα δείτε την παρακάτω εικόνα.

Στα παραπάνω, δεν έχουμε κεφαλίδα για τη στήλη 2 και θα προσπαθήσουμε να εισαγάγουμε έναν συγκεντρωτικό πίνακα.

Ορίστε, έχουμε αυτό το σφάλμα, οπότε πρέπει να εισαγάγουμε κάποια τιμή για την κεφαλίδα της στήλης 2, τότε μόνο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν συγκεντρωτικό πίνακα.

# 2 - Η κεφαλίδα στήλης διαγράφηκε μετά τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού πίνακα:

Εάν δεν υπάρχει κεφαλίδα, δεν μπορούμε καν να εισαγάγουμε τον συγκεντρωτικό πίνακα, αλλά στο προηγούμενο παράδειγμα μας είδαμε ότι ο συγκεντρωτικός πίνακας έχει εισαχθεί και σε μια προσπάθεια ανανέωσης του συγκεντρωτικού πίνακα έχουμε αυτό το σφάλμα. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη δημιουργία του συγκεντρωτικού πίνακα είχαμε τις κεφαλίδες του πίνακα, αλλά πριν από την ανανέωση, διαγράψαμε την κεφαλίδα και προσπαθήσαμε να την ανανεώσουμε και λάβαμε το σφάλμα.

Από τώρα δημιουργείται συγκεντρωτικός πίνακας και έχουμε επίσης κεφαλίδες δεδομένων.

Ενώ εργαζόμαστε, διαγράψαμε μία από τις τιμές κεφαλίδας.

Τώρα προσπαθούμε να ανανεώσουμε την αναφορά και να λάβουμε αυτό το σφάλμα.

# 3 - Ολόκληρα τα δεδομένα διαγράφηκαν μετά τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού πίνακα:

Υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε διαγράψει ολόκληρα τα δεδομένα μετά τη δημιουργία του συγκεντρωτικού πίνακα. Σε μια προσπάθεια ανανέωσης της αναφοράς μετά τη διαγραφή του εύρους δεδομένων λαμβάνουμε αυτό το σφάλμα.

# 4 - Επιλογή ολόκληρου του φύλλου και δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα:

Οι αρχάριοι συνήθως τείνουν να επιλέγουν ολόκληρο το φύλλο δεδομένων και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τον συγκεντρωτικό πίνακα, ώστε αυτό θα δώσει επίσης ένα σφάλμα.

# 5 - Κενή στήλη στα δεδομένα:

Εάν η οργή δεδομένων περιλαμβάνει μια κενή στήλη, αυτό θα δώσει επίσης αυτό το σφάλμα. Για παράδειγμα δείτε την παρακάτω εικόνα.

Στα παραπάνω δεδομένα, έχουμε τη στήλη 3 ως κενή, επομένως επιστρέφει αυτό το σφάλμα εάν προσπαθήσουμε να εισαγάγουμε έναν συγκεντρωτικό πίνακα.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Όλες οι κεφαλίδες πρέπει να έχουν τιμή.
  • Δεν μπορούμε να έχουμε μια κενή στήλη στα δεδομένα.
  • Μόνο εύρος δεδομένων πρέπει να επιλεγεί για να εισαγάγετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και όχι ολόκληρο το φύλλο εργασίας.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found