Περιγράμματα περιγράμματος στο Excel | Οδηγός για τη δημιουργία περιγραμμάτων περιγράμματος (Επιφανειακά διαγράμματα)

Τι είναι τα διαγράμματα περιγράμματος / γραφήματα επιφάνειας στο Excel

Το διάγραμμα περιγράμματος είναι μέρος του σχεδίου περιγράμματος στο excel που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση του συνόλου τρισδιάστατων δεδομένων με τη μορφή επιφάνειας ματιών. Αυτό το γράφημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον βέλτιστο συνδυασμό δύο συνόλων σημείων δεδομένων. Αυτά τα διαγράμματα μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας τρία είδη μεταβλητών, δηλαδή "X, Y και Z". Από αυτές τις τρεις μεταβλητές δύο είναι ανεξάρτητες οι οποίες απεικονίζονται στον οριζόντιο άξονα και η υπόλοιπη μεταβλητή είναι ανεξάρτητη που καταλαμβάνει τον κατακόρυφο άξονα. Έτσι, αυτό το γράφημα δείχνει τη σχέση μεταξύ των σημείων δεδομένων.

Πώς να δημιουργήσετε ένα διάγραμμα περιγράμματος / γραφήματα επιφάνειας στο Excel; (Βήμα βήμα)

Ακολουθούν τα παραδείγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το πρότυπο Contour Plots Excel εδώ - Contour Plots Excel Template

Για να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε γράφημα χρειαζόμαστε κάποιο είδος δεδομένων. Για αυτό το παράδειγμα περιγράμματος περιγράμματος, έχω δημιουργήσει τα παρακάτω δείγματα δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα θα σας δείξουμε πώς να χτίσετε ένα περίγραμμα με το excel. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα γράφημα επιφάνειας στο excel.

Βήμα 1: Επιλέξτε τα δεδομένα στο φύλλο εργασίας του excel.

Βήμα 3: Μεταβείτε στην ενότητα Εισαγωγή >>> Χάρτες >>> Διάγραμμα αποθεμάτων, επιφάνειας ή ραντάρ.

Βήμα 4: Μόλις κάνετε κλικ στο Χρηματιστήριο, Επιφάνεια ή Διάγραμμα ραντάρ μπορούμε να δούμε κάτω από την προεπισκόπηση. Επιλέξτε το πρώτο γράφημα κάτω από το γράφημα επιφάνειας.

Βήμα 5: Τώρα θα έχουμε το παρακάτω γράφημα.

Βήμα 6: Τώρα πρέπει να προσαρμόσουμε αυτό το γράφημα. Για να προσαρμόσετε το γράφημα πρέπει να μεταβείτε στην περιοχή Μορφοποίηση γραφήματος. Αυτό το πλαίσιο διαλόγου θα ανοίξει αν πατήσετε Ctrl + 1 επιλέγοντας το γράφημα.

Μόλις πατήσετε Ctrl + 1 μπορούμε να δούμε το παράθυρο μορφής να ανοίγει στο δεξί άκρο του γραφήματος.

Όχι μόνο μέσω αυτού, αλλά μπορούμε επίσης να κάνουμε γρήγορη προσαρμογή πατώντας το κουμπί PLUS που εμφανίζεται στην επιλογή του γραφήματος.

Βήμα 7: Μία από τις σημαντικές μορφές που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το χρώμα του γραφήματος. Για να αλλάξετε το χρώμα του γραφήματος, πρέπει να μεταβείτε στο Design >>> Change Colors.

Βήμα 8: Κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα αλλαγής χρώματος για να δείτε όλα τα διαθέσιμα χρώματα σε αυτό το γράφημα.

Τώρα μπορούμε να δούμε τα διαφορετικά χρώματα στην επιφάνεια του γραφήματος.

Με βάση το μήκος του αριθμού μας, μπορούμε να εξαλείψουμε τους θρύλους.

Βήμα 9: Τώρα μπορούμε να αλλάξουμε το στυλ του γραφήματος. Για να αλλάξετε το στυλ του γραφήματος, μεταβείτε στο Σχεδίαση και στην περιοχή Στυλ γραφήματος επιλέξτε το στυλ που θέλετε να εφαρμόσετε.

Έχω επιλέξει το "Style 4" και το γράφημα μου μοιάζει με αυτό.

Το περίγραμμα είναι μέρος του επιφανειακού γραφήματος

Το γράφημα περιγράμματος ήταν πάντα μέρος του γραφήματος Surface μόνο. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το υπάρχον γράφημα από το 3D Surface Chart σε Contour Chart.

Για να αλλάξετε τον τύπο γραφήματος, επιλέξτε το γράφημα και μεταβείτε στο Σχεδίαση >>> Αλλαγή τύπου γραφήματος.

Κάτω από αυτήν την επιλογή, μπορούμε να δούμε πολλά γραφήματα. Τοποθετήστε έναν κέρσορα στο τρίτο γράφημα κάτω από το "Surface", αυτό είναι το γράφημα περιγράμματος.

Εφαρμόστε αυτό το γράφημα και κάντε κλικ στο OK, θα έχουμε κάτω από το γράφημα.

Αυτό λοιπόν είναι τα βασικά για τη δημιουργία περιγράμματος περιγράμματος με το Excel. Με βάση τους διαφορετικούς τύπους μορφοποίησης και γραφήματος μπορούμε να τροποποιήσουμε το γράφημα.