Προοπτική VBA | Πώς να στείλετε email από το Outlook χρησιμοποιώντας τον κώδικα VBA;

Έχουμε δει το VBA στο excel και πώς αυτοματοποιούμε τις εργασίες μας στο excel με τη δημιουργία μακροεντολών, στο Microsoft Outlook έχουμε επίσης μια αναφορά για το VBA και χρησιμοποιώντας τις οποίες μπορούμε να ελέγξουμε τις προοπτικές χρησιμοποιώντας το VBA, αυτό καθιστά τις επαναλαμβανόμενες εργασίες μας στο outlook ευκολότερο να αυτοματοποιηθούν και Παρόμοια με το excel, πρέπει να επιτρέψουμε στη δυνατότητα προγραμματιστή να χρησιμοποιεί το VBA στο Outlook.

Προοπτική VBA

Η ομορφιά του VBA είναι ότι μπορούμε να αναφέρουμε άλλα αντικείμενα της Microsoft όπως το PowerPoint, το Word και το Outlook. Μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες παρουσιάσεις, μπορούμε να εργαστούμε με το έγγραφο Microsoft word και τέλος, μπορούμε να στείλουμε και τα email. Ναι, το ακούσατε σωστά, μπορούμε να στείλουμε email από το ίδιο το excel. Αυτό ακούγεται άβολο αλλά ταυτόχρονα βάζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω πώς να εργαστείτε με το αντικείμενο του Microsoft Outlook από το Excel χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση VBA. Συνέχισε να διαβάζεις…

Πώς αναφέρουμε το Outlook από το Excel;

Να θυμάστε ότι το Outlook είναι ένα αντικείμενο και πρέπει να ορίσουμε την αναφορά σε αυτό στη βιβλιοθήκη αναφοράς αντικειμένων. Για να ορίσετε το αντικείμενο του Outlook σε αναφορά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας της Visual Basic.

Βήμα 2: Μεταβείτε στα Εργαλεία> Αναφορά.

Βήμα 3: Στην παρακάτω βιβλιοθήκη αντικειμένων αναφορών, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε "MICROSOFT OUTLOOK 14.0 OBJECT LIBRARY".

Επιλέξτε το πλαίσιο "MICROSOFT OUTLOOK 14.0 OBJECT LIBRARY" για να το καταστήσετε διαθέσιμο για το Excel VBA.

Τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο αντικείμενο VBA Outlook από το excel.

Γράψτε έναν κωδικό για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το VBA Outlook από το Excel

Μπορούμε να στείλουμε τα email από το excel μέσω της εφαρμογής outlook. Για αυτό, πρέπει να γράψουμε κωδικούς VBA. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να στείλετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Outlook.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη αυτού του προτύπου VBA Outlook σε Excel εδώ - Πρότυπο VBA Outlook σε Excel

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια υπο διαδικασία.

Κώδικας:

 Option Explicit Sub Send_Exails () End Sub 

Βήμα 2: Ορίστε τη μεταβλητή ως VBA Outlook . Εφαρμογή .

Κώδικας:

 Option Explicit Sub Send_Exails () Απενεργοποιήστε το OutlookApp ως Outlook. Sub Application End Sub 

Βήμα 3: Η παραπάνω μεταβλητή αναφορά στην εφαρμογή VBA Outlook. Στο outlook, πρέπει να στείλουμε email, ορίστε λοιπόν μια άλλη μεταβλητή ως Outlook.MailItem.

Κώδικας:

 Option Explicit Sub Send_Exails () Dim Outlook App As Outlook. Application Dim OutlookMail As Outlook.MailItem End Sub 

Βήμα 4: Τώρα και οι δύο μεταβλητές είναι μεταβλητές αντικειμένων. Πρέπει να τα ρυθμίσουμε. Αρχικά ορίστε τη μεταβλητή "OutlookApp" ως Νέο Outlook . Εφαρμογή .

Κώδικας:

 Sub Send_Exails () Dim DimAppApp ως Outlook. Εφαρμογή Dim OutlookMail As Outlook.MailItem Set OutlookApp = New Outlook. Application End Sub 

Βήμα 5: Τώρα ορίστε τη δεύτερη μεταβλητή "OutlookMail" όπως παρακάτω.

Ορισμός OutlookMail = OutlookApp.CreateItem (olMailItem)

Κώδικας:

 Sub Send_Exails () Dim Outlook App As Outlook. Εφαρμογή Dim OutlookMail As Outlook.MailItem Ορισμός OutlookApp = Νέο Outlook. Σύνολο εφαρμογών OutlookMail = OutlookApp.CreateItem (olMailItem) End Sub 

Βήμα 6: Τώρα χρησιμοποιείτε με πρόσβαση δήλωσης VBA Outlook Mail.

Κώδικας:

 Sub Send_Exails () Dim DimAppApp ως Outlook. Εφαρμογή Dim OutlookMail As Outlook.MailItem Set OutlookApp = New Outlook. Applic Set OutlookMail = OutlookApp.CreateItem (olMailItem) With OutlookMail End with End Sub 

Τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως "Σώμα του email", "Προς", "CC", "BCC", "Θέμα" και πολλά άλλα πράγματα.

Βήμα 7: Τώρα μέσα με τη δήλωση μπορούμε να δούμε τη λίστα IntelliSense τοποθετώντας μια τελεία .

Βήμα 8: Πρώτα επιλέξτε τη μορφή σώματος ως olFormatHtml .

Κώδικας:

 Με το OutlookMail .BodyFormat = olFormatHTML Τέλος με 

Βήμα 9: Τώρα εμφανίστε το email.

Κώδικας:

 Με το OutlookMail .BodyFormat = olFormatHTML. Η οθόνη τελειώνει με 

Βήμα 10: Τώρα πρέπει να γράψουμε το email στο σώμα του email. Για αυτό επιλέξτε HtmlBody .

Κώδικας:

 Με το OutlookMail .BodyFormat = olFormatHTML .Display .HTMLBody = "Γράψτε το email σας εδώ" Τερματισμός με 

Ακολουθεί το παράδειγμα του σώματος της γραφής μέσω email.

Βήμα 11: Μετά τη σύνταξη του email πρέπει να αναφέρουμε το αναγνωριστικό email του παραλήπτη. Για αυτήν την πρόσβαση " To ".

Βήμα 12: Επόμενη αναφορά για ποιον θέλετε να κάνετε CC το email.

Βήμα 13: Τώρα αναφέρετε τα αναγνωριστικά email του BCC ,

Βήμα 14: Το επόμενο πράγμα είναι ότι πρέπει να αναφέρουμε το θέμα για το email που στέλνουμε.

Βήμα 15: Τώρα προσθέστε συνημμένα. Εάν θέλετε να στείλετε το τρέχον βιβλίο εργασίας ως συνημμένο, χρησιμοποιήστε το συνημμένο ως Αυτό το βιβλίο εργασίας

Βήμα 16: Τέλος, στείλτε το email χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Αποστολή .

Τώρα, αυτός ο κωδικός θα στείλει το email από το VBA mail outlook Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα VBA για να στείλετε email από τις προοπτικές σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω κώδικα πρέπει να ορίσετε την αναφορά αντικειμένου σε "MICROSOFT OUTLOOK 14.0 OBJECT LIBRARY " κάτω από τη βιβλιοθήκη αντικειμένων του Excel VBA

Ορίζοντας την αναφορά στη βιβλιοθήκη αντικειμένων ονομάζεται πρώιμη δέσμευση Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ορίσουμε την αναφορά στη βιβλιοθήκη αντικειμένων γιατί χωρίς να ορίσουμε τη βιβλιοθήκη αντικειμένων ως "MICROSOFT OUTLOOK 14.0 OBJECT LIBRARY" Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στη λίστα IntelliSense των ιδιοτήτων και μεθόδων VBA. Αυτό καθιστά δύσκολη τη σύνταξη κώδικα, επειδή πρέπει να είστε σίγουροι για το τι γράφετε από την άποψη της τεχνικής και της ορθογραφίας.

 Sub Send_Emails () 'Αυτός ο κώδικας είναι πρώιμος δεσμευτικός, δηλ. Στα Εργαλεία> Αναφορά> Έχετε επιλέξει "MICROSOFT OUTLOOK 14.0 OBJECT LIBRARY" Dim OutlookApp As Outlook. Εφαρμογή Dim OutlookMail As Outlook.MailItem Set OutlookApp = New Outlook. CreateItem (olMailItem) Με το OutlookMail .BodyFormat = olFormatHTML .Display .HTMLBody = "Αγαπητέ ABC" & "

"&"

"&" Βρείτε το συνημμένο αρχείο "& .HTMLBody 'τελευταίο .HTMLBody περιλαμβάνει υπογραφή από την προοπτική.' '

περιλαμβάνει αλλαγές γραμμής b / w δύο γραμμές. To = "[email protected]" .CC = "[email protected]" .BCC = "[email protected]; [email protected]" .Subject = "Test mail ". Attachments = ThisWorkbook. Αποστολή End with End Sub


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found